bencede 24 saat hiç kapanmadan çalışan inverter 12000 lik bir klima aylık ortalama 90+-40 yakar...
ben ME GC35 ile 24 saat aylık sadece klimanın harcadığı ort.80 ytl (24 derece gece 20 derece)
quote:
Orjinalden alıntı: murat_3547
sayın loko sızın sayac 20gun ılerı 10 gun gerı calısıyor herhalde , madem urun 120w yakmaz mınummuda , en dusuuk fan hızında nıye katoloklarda yazıyorlar bız bu urunu bu degerlere gore aldık elbat o reklamıda kaldırmasını ve parmızıda gerı almasını bılırız. cok yazık ulkemızde nekadarda rahatlıkla ınsanların gozune bakabaka yalan soyleye bılıyorlar
Keşke ülkemizde gerçekten Tüketici hakları olsa.Her aldıgımız üründe sorun yaşıyoruz.Derdimizi sadece bu forumlarda dile getirebiliyoruz.
Yaw Beyler ben hala şu elektrik muhabbetini anlamıyorum vede şu kadar az yaktı/yakıyor gibisi sallama değerlerde hiç inanmıyorum++
Sizlerin çoğu İzmirde,ben ise Antalya dayım,öyle rakamlar görüyorumki İzmirden>> adeta Dizel yakıyor mübarekler ve bizim Antalya dakiler ise "Uçak Benzini" yakıyor!!yaw olacak işmi,burası çok ciddi farklı bir İzmir den Hava ısısı olarak!bunu yazarkan şuanda ısı(DIŞ 12derece!!!)
Bende genelde Salondaki Standart 18binlik Vestel çalışıyor,bir kere geçenlerde su koyverdi bu arada!onun haricinde bana göre iyiden öte çok çok iyi,ortalama günlük 3/4 saat kullanım+diğer 3 odadaki 9binliklerde ortalama 2/3 saat ile+700W lık Elektrikli ısıtıcı ile gelen toplam Fat. 91 TL dir!! bunun yaklaşık 55/60 TL si evin normal tüketimi,demekki klimalarda 30/35 farkettirmiş,şimdi bende sorun yok ama gelelim Apt.daki 2 tane Daireye>>bunlarda Mitsu.Elec.Inverter vardır,birisine 250 kağıt geldi!!! diğerine ise 190 kağıt gelmiştir,burası Antalya!!! ancak biz onlardan süre olarak elbette daha az kullanıyoruz ama onlarda öyle 10/15 saat filan çalıştırmıyorlar!! 250 kağıt gelenin normal ev Elekt.Fat.ortalama 80/90 kağıttır!!! 190 gelenin ise,evde fazla olmadıkları için 30/40 kağıttır!!!
Bu kişiler ile sürekli konuşuyorum,klima konusunda ve adamlar üstelik öyle İzmir gibi 20/24 saat çalıştırmada söz konusu değildir! Hatta onlara göre çok az çalıştırıyorlarmış,sabaha kadar en soğuk günlerde bile klimalar çalıştırılmıyor kimsede!
Interver ve Mits.Elec. çok sessiz gerçekten(benim duyduğum İÇ/DIŞ ciddi olarak sessiz ve ısıtmasıda güzel) Bizim Bina yeni ve yalıtım v.s çok iyi+Dış tarafı birde Mozaik kaplı+çift duvar arası mantolu!!
Geçen sene taşındı herkes ve o zamanda böyle çok yüksek rakamlar geliyordu! Inverter palavrası benim canımı çıktı gari efeler,az yakıyor yok bilmem ne yakıyor yok yakmıyor v.s yaw bunlar hikaye,Antalya da böyle rakamlar geliyorsa ki onlarda şaşırıyor bu işe!!ne anladım Inverter den ben!! anlayan beri gelsin gari++
Selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: albani
Yaw Beyler ben hala şu elektrik muhabbetini anlamıyorum vede şu kadar az yaktı/yakıyor gibisi sallama değerlerde hiç inanmıyorum++
Sizlerin çoğu İzmirde,ben ise Antalya dayım,öyle rakamlar görüyorumki İzmirden>> adeta Dizel yakıyor mübarekler ve bizim Antalya dakiler ise "Uçak Benzini" yakıyor!!yaw olacak işmi,burası çok ciddi farklı bir İzmir den Hava ısısı olarak!bunu yazarkan şuanda ısı(DIŞ 12derece!!!)
Bende genelde Salondaki Standart 18binlik Vestel çalışıyor,bir kere geçenlerde su koyverdi bu arada!onun haricinde bana göre iyiden öte çok çok iyi,ortalama günlük 3/4 saat kullanım+diğer 3 odadaki 9binliklerde ortalama 2/3 saat ile+700W lık Elektrikli ısıtıcı ile gelen toplam Fat. 91 TL dir!! bunun yaklaşık 55/60 TL si evin normal tüketimi,demekki klimalarda 30/35 farkettirmiş,şimdi bende sorun yok ama gelelim Apt.daki 2 tane Daireye>>bunlarda Mitsu.Elec.Inverter vardır,birisine 250 kağıt geldi!!! diğerine ise 190 kağıt gelmiştir,burası Antalya!!! ancak biz onlardan süre olarak elbette daha az kullanıyoruz ama onlarda öyle 10/15 saat filan çalıştırmıyorlar!! 250 kağıt gelenin normal ev Elekt.Fat.ortalama 80/90 kağıttır!!! 190 gelenin ise,evde fazla olmadıkları için 30/40 kağıttır!!!
Bu kişiler ile sürekli konuşuyorum,klima konusunda ve adamlar üstelik öyle İzmir gibi 20/24 saat çalıştırmada söz konusu değildir! Hatta onlara göre çok az çalıştırıyorlarmış,sabaha kadar en soğuk günlerde bile klimalar çalıştırılmıyor kimsede!
Interver ve Mits.Elec. çok sessiz gerçekten(benim duyduğum İÇ/DIŞ ciddi olarak sessiz ve ısıtmasıda güzel) Bizim Bina yeni ve yalıtım v.s çok iyi+Dış tarafı birde Mozaik kaplı+çift duvar arası mantolu!!
Geçen sene taşındı herkes ve o zamanda böyle çok yüksek rakamlar geliyordu! Inverter palavrası benim canımı çıktı gari efeler,az yakıyor yok bilmem ne yakıyor yok yakmıyor v.s yaw bunlar hikaye,Antalya da böyle rakamlar geliyorsa ki onlarda şaşırıyor bu işe!!ne anladım Inverter den ben!! anlayan beri gelsin gari++
Selamlar
Bende bu işten birşey anlamadım.birisi 3-4 saatlik kullanımda ayda 300ytl fatura geliyor diyor birisi sürekli kullanımda 100ytl.Olay nedir acaba?
quote:
Orjinalden alıntı: loko
quote:
Orjinalden alıntı: albani
Selamlar
Bende bu işten birşey anlamadım.birisi 3-4 saatlik kullanımda ayda 300ytl fatura geliyor diyor birisi sürekli kullanımda 100ytl.Olay nedir acaba?
+1905 Birisi açıklık getirebilirse çok güzel olacak. bir kişide Günde 15 saat çalışan klimasının 70 YTL fark getirdiğini yazmış (Doğruysa hemen alacağım bir tane)
ShaDoW_17 arkadasım gunde 15 saat surekli kesintisiz bir kullanımda kurulucak odaya uygun kapasitede inverter klima secilecek olursa max 70-80 YTL ısınma masrafı ek getirir. Forumda bu isi yapacak cihazlar bellidir bunlar uc asagi bes yukarı fiyat olarak kampanya yapılmamıssa sayet birbirlerine yakındırlar bilginize...
+1
quote:
Orjinalden alıntı: samet007tr
ShaDoW_17 arkadasım gunde 15 saat surekli kesintisiz bir kullanımda kurulucak odaya uygun kapasitede inverter klima secilecek olursa max 70-80 YTL ısınma masrafı ek getirir. Forumda bu isi yapacak cihazlar bellidir bunlar uc asagi bes yukarı fiyat olarak kampanya yapılmamıssa sayet birbirlerine yakındırlar bilginize...
ben 2 tane klima kullanmama ragmen 91 tl fatura gelmiş bu ay kullandıgım saatleride söyleyim pazartesi cumartesi arası toshiba skvp10 saat 15.00 te açılıyor 23.00 kadar pazar gunude 15 saat calısıyor mitsh.elc.gc25 te bu hafta saat 22.00 ile 05.00 arasında çalısıyor dier haftada da toshiba 19.00 ile 24.00 arası calısıyor mitsh.elc ise 22.00 ile 13.00 ful calısıyor bu 2 haftalık 4 hafta olarak hesaplarsanız nekadar klima calıstını anlarsınız bana göre klima ile isınmak en ekonomik gerisi boş ha bunuda söyleyeyim klima calışmadımmı 30 tl yi gecmiyodu fatura gerisini siz hesaplayın buna ismemeyen inanmayabilir
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
sen iyi bak bakalım 600 w minimummu yoksa ortalamamı ? senin odanın tavanı yok galiba devamlı 1700 w ile calısmıs olabilir 120 w tuketebilmesi için senin hiç ısı kaybın olmaması gerek azıcık mantıklı dusun jeton duser
Arkadaşlar, Sahip olduğunuz klima ısıtma gücü 3,20 KW ancak min-max değerleri 0,60-6,10 dur. Elektriksel karşılığı ise nom: 0,63 KW (min:0,12- max:1,71) . Bir başka deyişle bu klima 20.200 Btu ısıtma kapasitesine ulaşabilmektedir. Bu da, istenen ısıya ulaşılıncaya kadar klimanın max. güçte çalışacağı ve 1,71 KW güç çekeceği anlamına gelir. Ortam ısınmazsa günde 1,71*24 = 41 KW a kadar tüketiminiz olabilir.
SKVP 10 almakla aslında 20.000 BTU klima almış oluyorsunuz.
Tabii bunların hepsi katalok değerlerine göre. Gerçeği siz yaşayanlar bilir. Slm.
ne anlamı kaldı inverterin ozaman son btu da çalısırsa 10 dakika bile çalısmıyor son gucte inverterin anlamı ne sence ?
İnverterin teorik avantajı şu: 1. Klima oda istenen sıcaklığa gelinceye dek normal gücünün %50 ye kadar üzerine çıkıp daha yüksek kapasitelerde çalışarak istenen değere çabuk ulaşması. Bu şekilde enerji tasarrufu oluyormuş. 2. Oda istenen sıcaklığa geldiğinde klima kompresörü kapanmak yerine minimum devirde çalışmaya devam ederek odayı istenen değere yakın değerde sürekli tutmak. Bu minimum değer=odanızdaki ısı kayıplarının toplamı. Normal kompresör set değerinin altında üstünde dur kalk yaparken inverter, set değerinden uzaklaşılmaya başlanınca devri artırarak set değerini stabil tutmaya çalışıyor. Burada da konfor artmış oluyor, kalkıştaki sarfiyat olmadığından enerji tasarrufu oluyor.
Bence en büyük yanlış oda sıcaklığı algılama sisteminde. Eğer bu kadar hassas bir hesap üzerinde duruluyorsa Inverter klimaların oda sıcaklık sensörü üzerinde değil radyo frekanslı kablosuz uzaktan kumanda üzerinde olmalıdır. Ancak hiçbir klimada böyle kumanda yok. Demirdöküm Isofast ve Vailant kombilerin bazılarında var. 3 dakikada bir veri alışverişi yapıyor. Klima kumandaları ise televizyon kumandasından farksız.
3-4 bin liralık bir klimada böyle birşeyin hala düşünülememiş olması enteresan
sonucta standart klimadan cok farklı senin dedin gibide oda dereceye gelesiyekadar son btu da çalışmıyor
quote:
Orjinalden alıntı: alibaba
İnverterin teorik avantajı şu: 1. Klima oda istenen sıcaklığa gelinceye dek normal gücünün %50 ye kadar üzerine çıkıp daha yüksek kapasitelerde çalışarak istenen değere çabuk ulaşması. Bu şekilde enerji tasarrufu oluyormuş. 2. Oda istenen sıcaklığa geldiğinde klima kompresörü kapanmak yerine minimum devirde çalışmaya devam ederek odayı istenen değere yakın değerde sürekli tutmak. Bu minimum değer=odanızdaki ısı kayıplarının toplamı. Normal kompresör set değerinin altında üstünde dur kalk yaparken inverter, set değerinden uzaklaşılmaya başlanınca devri artırarak set değerini stabil tutmaya çalışıyor. Burada da konfor artmış oluyor, kalkıştaki sarfiyat olmadığından enerji tasarrufu oluyor.
Bence en büyük yanlış oda sıcaklığı algılama sisteminde. Eğer bu kadar hassas bir hesap üzerinde duruluyorsa Inverter klimaların oda sıcaklık sensörü üzerinde değil radyo frekanslı kablosuz uzaktan kumanda üzerinde olmalıdır. Ancak hiçbir klimada böyle kumanda yok. Demirdöküm Isofast ve Vailant kombilerin bazılarında var. 3 dakikada bir veri alışverişi yapıyor. Klima kumandaları ise televizyon kumandasından farksız.
3-4 bin liralık bir klimada böyle birşeyin hala düşünülememiş olması enteresan
Profesyonel seri ürünlerde hala kablolu kumanda kullnılır vede daha işlevseldir.Fakat bizler uzaktan kumanda merakından malesef bu daha kaliteli konfordan yoksun kalıyoruz.Uzaktan kumandadan ısı algılayan cihazlarda var ama kumandayı nereye koydugunuzda çok önemli tabiki,olmayacak bir noktaya koyarsanız işler daha çok karışıyor.Herkese anlatamazsınız bunun kullanımını.
arkadaşlar benim 9 luk normal klimam var bosch ama elekraya fason yaptırılmış onda ıfeel özelliği var kumandadaki ayarlamış oldğun dereceye kadar klima çalışıyor.klima durunca 1 derece değişince yine çalışıyor.bunu yatakodasında kullanıyorum akşam 23,00 dan sabah 08,00 kadar kullanıyorum 21*C olarak ve 8 saate 4 KW yakıyor ortalama
ARKADASLAR BENİM KAYINCO ADAMLARA RAS B 1O SKVP E MODELİNİN MİNUMUM KAPASİTEDE 120W DEGİL 840W OLDUGUNU SERVİS RAPORU İLE ONAYLATMIS ARTIK KANAAT SİZİN. EVİ CİFT CAM KAPISI AMERİKAN EN YUKSEK SEVİYEDE 17OO YERİNE 2OOOW I GORMUS ODA TURBODA DENEMEMİSLER BU KLIMA KULLANAN HERKESE TAVSİYEM ELEKTİRİK SAATLERİNE SİDDETLE BAKSIN TÜM ELEKTRONİK SAATLERDE O ANDA GECEN ENERJİ WATT CİNSİNDEN 2-3 KERE ÜST ÜSTE BASARAK TARİFELERDEN ÖNCE VEYA SONRA CIKAR HEMEN BAKIN BENİM TAVSİYEM
quote:
Orjinalden alıntı: murat_3547
ARKADASLAR BENİM KAYINCO ADAMLARA RAS B 1O SKVP E MODELİNİN MİNUMUM KAPASİTEDE 120W DEGİL 840W OLDUGUNU SERVİS RAPORU İLE ONAYLATMIS ARTIK KANAAT SİZİN. EVİ CİFT CAM KAPISI AMERİKAN EN YUKSEK SEVİYEDE 17OO YERİNE 2OOOW I GORMUS ODA TURBODA DENEMEMİSLER BU KLIMA KULLANAN HERKESE TAVSİYEM ELEKTİRİK SAATLERİNE SİDDETLE BAKSIN TÜM ELEKTRONİK SAATLERDE O ANDA GECEN ENERJİ WATT CİNSİNDEN 2-3 KERE ÜST ÜSTE BASARAK TARİFELERDEN ÖNCE VEYA SONRA CIKAR HEMEN BAKIN BENİM TAVSİYEM
Tamam işte kayınçonuzun klima arızalı olduguda kanıtlanmış.Forumda klimadan dolayı 30 ila 100 ytl arası ek fark geliyor diyor kullanıcılar.Sizin durumunuzda 280 ytl di galiba degilmi?Normal degil yani?Kayınçonuz klimayı geri versin.Satıcı nın ürünü kusurlu.
selamlar toshıba servısı makınanın bozuk oldugunu kabul etmıyor bızde mahkemeye verdık sanırım bu fırma klımasına guvenmıyor yoksa yenı bır klma getırırdı klıma alacak arkadaslara duyrulur tosıbanın servısı tam bır rezalet . bu arada 9aydır kulladıgımız elektırık saycın da bozuk cıkardı tedas :alorkonun elı cok uzunmus. ustelık gelen servıs yetkılerı kabul etmıstı mınumum sevıyede 840 wat yaktıgı goz onundeyken . gelen 370 mılyonluk fatura saatın bozuk oldugundan dolayı alınmadı 8D] gel gorku yenı takılan saatte bozuk sanırım bu kıs bedava ısınıcaklar en azındandan mahkeme sonuclana kadar . tabı bızımkınler kullanırsa: evde yatalak hasta var klımayı kulnanmak ıcın aldılar ama suan cok magdurlar. klıma alacaklar ıyı dusunu sonra canınız sıklmasın
ne alaka şimdi demek her klimam bozuk diyene yenisiyle deyiştirsinler haaa guldurme beni ya hiç gulesim yoktu sen önce elk sayacını yaptır sonra bak öteki derdine sein mantıgına 10 yaşındaki cocuk bile inanmaz
sayın karebıber ben buraya 10 yasındakı cocukları guldurmek ıcın yazmadım ama sızın ne yazdıgınız 1 mesajdan bellı aldıgıgımız klıma yenı 1 aylık makına nasıl oluyor 120 w mınumum sevıyede yakacagını ıdda eden bır klıma 840 w yakar bu servıs raporuıle onaylandı ama maelesef saatımız bozuk yanı bızım butun saatle r bozuk bına 5 katlı 5 sayac hepsınde denendı yenı aldıgımız saattede denedık sanırım anlata bıldım : tabı anlamak ıstersenız.