|
Toshiba yöneticisi: 'Hard diskler yok olmayacak, SSD'lerden 7 kat ucuzlar'
-
-
7/24 güvenlik diskleri yedekleme ihtiyacı olan normal kullanıcılar için halen daha biçilmiş kaftan bunun yerine geçebilecek doğru düzgün bir ürün yok henüz
-
Hikvision, kayıt cihazlarına artık gömüşü ssd koyuyor. Bence orada da bitiyor.
-
Mekanik diskler ölmez, veri kurtarma imkanı daha fazla olduğu sürece mekanik disk ölmez. Ama şu hibrit disk olayını iyi götüremediler, kullanıcısı tarafından güncellenebilir şekilde tasarlanarak yeniden canlandırılmaya çalışılabilir. Candır mekanik diskler, can...
-
Cama direk yazım yapılabilen teknoloji gelirse biter anca. Diğer forumdaşlarında dediği gibi, veri saklamal ve kurtarmak için daha güvenli yol yok şuan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
3 ay sonra kesin bozulacak 4TB HDD almak yerine gider en az 3 yıl kullanacağım, Samsung'un 1TB SSD'sini alır geçerim.
-
mekanik diskin ömrü daha uzun veri kurtarma imkanın var bozulsada donanım haber forumundasın biraz yavaş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
gecmise bakildiginda bir donanimin elektronik kati hal versiyonu ciktiginda mekanik olanlari kacinilmaz olarak piyasadan siliniyorlar. su anki kapasite avantajlariyla mekanik diskler bir sure daha devam edebilirler ama kacinilmaz son yakin. sadece disklerde degil tum islerde mekanikle ilgili sorun asinma yipranma ve tabi yavas kalmasi. bu yuzden alternatifi olacak mekanik parca icermeyen cozum yeterli olgunluga geldiginde mekanik cozumler hemen terkedilirler,
-
Güvenlik kamerası kayıt cihazlarında uzun bir süre daha kullanılmaya devam eder. Bozulursa içinden veri kurtarmak daha kolay üstelik daha ucuz. Kamera kayıt cihazına SSD takmak, Ferrari alıp 60 km hızla kullanmaya benzer.
-
ölmez denilen 3.5 inc disketleri aranızda kullanan var mı.
-
5,25 disketlerim hala duruyor ama sürücü bulamıyorum
-
Uzun süredir ssd kullanan çok az kişi var sanırım. Hala daha forumlarda ölü ssdlerle ilgili konular yok, ama olacak. Ssdler ilk üretildiği zaman aldığım ocz marka 60gb 2 ssd de bir gün aniden tak diye gittiler ve hiç bir şekilde içindeki verilere ulaşmak mümkün olmadı. İçinde duran fotoğraflarım ve belgelerim sonsuza kadar kayboldu. Ama 1999 üretimi ide toshiba 100gb harddiskim hala duruyor, hala çalışıyor. Bozulsa dahi içindeki verileri kurtarabilmek mümkün. Özellikle isimsiz ucuz sata ssdlerin çoğu 10 sene sonra tamamen kullanılmaz hale gelecek. m2 pro serisi ssdlerden bahsetmiyorum burda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaciRomantik -- 24 Aralık 2023; 17:39:53 >
-
2012 yılında Sony F vpc 11 e laptop a 120 gb corsair ssd aldım hali hazırda sıkıntı yaşamadım performansı hala insanları şaşırtıyor, ama bir gün ölür diye tahmin ediyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Harddiskler kolay kolay yok olmaz. HDD arızalansa da veri kurtarma ihtimali var, SSD'de bu yok malesef.
SSD'ler uzun süreli veri yedekleme ve depolama için halen uygun değiller bence. İkisinin kullanım alanları farklı.
-
Mekanik disklerin ucuzlatılmış modelleri (kronik sorunluydu) hariç daha sıfır aldığım (95 yılından bu yana) bir hdd nin bende bozulduğuna şahit olmadım. Diski soğutursanız o size yıllarca hizmet eder tabi bir de çalışırken/çalışmazken darbeye maruz kalma durumuna dikkat edin.
50.000 saati geçkin %100 sağlık durumuyla çalışan diskim var. 60-70K saatleri deviren hatta bir 7/24 açık kalan sistemde 177k saatte olan hala çalışan disk biliyorum. SSD de de (sata formunda olanlar plastik kasanın içinde pek belli olmuyor ama m2 olanları soğutursanız yedek alanları dolsa bile sağlam kısımlarında çalışmaya devam ederler.
Her tür diskin baş düşmanı ısıdır. Kasamda 2 si nvme olmak üzere 7 disk çalışıyor. Sata ve Sas mekanik disklerim var. hepsinin durumu da %100 dür. Sasların bazıları sıfır bazıları server çıkması mesela.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 24 Aralık 2023; 20:30:29 > -
Agility serisi o diskten bende de var. İlginç şekilde windows yüklenemiyor açılamıyordu pc (car pc yapmak için almıştım) pc ye takınca içindekilere ulaşabiliyorum tüm klasörler yerinde Boot etme yeteneği kayboluyordu bende. Fdisk/mbr ile bir daha çalışıyor sonra yine fdisk gerekiyordu. Emekli ettim ama hala eski disklern arasında duruyor.
-
Ben stoğa atmıştım o sürücülerden. Bayağı bir 3.5 disket 20 kadar disket sürücüm var. Eski anakart ram işlemci ne elimden geçtiyse saklamıştım. 30pin ramlardan 72 pin edoramlardan itibaren bayağı bir miktar var.
-
SSD’lerin hareketli parçaları olmadığı için fiziksel darbelere karşı daha dayanıklı oldukları biliniyor.
Mekanik disklerin daha uzun ömürlü olduğu doğru olabilir, ancak teknoloji hızla gelişiyor ve SSD’ler giderek daha yaygın, ucuz ve stabil hale geliyor.
Hala SSD ve HDD arasında seçim yapmam gerektiğinde HDD’den uzak duruyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
All in one teknolojisi yap kapış kapış gider ssd ve hdd bir arada kullanıcıya özel kişileştirme ve bölümlendirme alanları
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
mobil platformlarda SSD gibisi yok. düşünsenize telefonda mekanik disk olduğunu. belki hdd ler ölmez ama kefen parasını şimdiden biriktirse iyi olur.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
mekanik diskin ömrü daha uzun veri kurtarma imkanın var bozulsada donanım haber forumundasın biraz yavaş |
Benzer içerikler
- mırıldanarak şarkı bulma
- fotoğraf boyutu küçültme
- deepfake yapma
- iphone film izleme programı ücretsiz
- gizli profil görme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X