Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.659
Cevap
226
Favori
1.565.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende tost makinası almayı düşünüyorum.Bu konuyu inceledikten sonra Korkmaz A329_06 ile sanayip tipi remta tost makinası arasında kaldım.Bu remta tost makinasını yakından bilen arkadaşlara iki tane sorum olacak.Birincisi bu tost makinasının ızgarası ne kaplı?İkincisi 8 dilimlik olanları yay sistemiyle donatılmamış 12 ve 20 dilim olanları donatılmış.Acaba bu yay sistemi nedir ne işe yarar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: balzach

Arkadaşlar bende tost makinası almayı düşünüyorum.Bu konuyu inceledikten sonra Korkmaz A329_06 ile sanayip tipi remta tost makinası arasında kaldım.Bu remta tost makinasını yakından bilen arkadaşlara iki tane sorum olacak.Birincisi bu tost makinasının ızgarası ne kaplı?İkincisi 8 dilimlik olanları yay sistemiyle donatılmamış 12 ve 20 dilim olanları donatılmış.Acaba bu yay sistemi nedir ne işe yarar?

remta'nın ızgaraları demir döküm, kaplama yok bildiğim kadarıyla...ancak 8 dilimlik olanı 12 kg, dikkate almak lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

Arkadaşlar bende tost makinası almayı düşünüyorum.Bu konuyu inceledikten sonra Korkmaz A329_06 ile sanayip tipi remta tost makinası arasında kaldım.Bu remta tost makinasını yakından bilen arkadaşlara iki tane sorum olacak.Birincisi bu tost makinasının ızgarası ne kaplı?İkincisi 8 dilimlik olanları yay sistemiyle donatılmamış 12 ve 20 dilim olanları donatılmış.Acaba bu yay sistemi nedir ne işe yarar?

remta'nın ızgaraları demir döküm, kaplama yok bildiğim kadarıyla...ancak 8 dilimlik olanı 12 kg, dikkate almak lazım...

Demir başka bir maddeyle kaplanmazsa paslanır.Mutlaka bir maddeyle kaplıdır.Ama o madde ne?Teflon mu emaye mi onu merak ettim.Teflonsa sağlığa zararlı diye eleyeceğim ama emaye kaplıysa remta alabilirim.Korkmazın plakaları seramik kaplı olsada ana madde aluminyum.Ve ister istemez orta ve uzun vadede plakalar çizilecektir.Çizildiği zamanda zehirli bir madde olan aluminyum gıdaya temas edecek.Bu yüzden plakanın ne ile kaplı olduğunu öğrenmek için mail attım remtaya cevap bekliyorum.Bu arada remtaya şöyle bir alternatif buldum Bu fayrinoks'un iki artısı var remtaya göre.Birincisi 1800w gücünde.İkincisi ve en önemlisi plakaları çıkıyormuş.Yani kolayca temizlenebilir.O da remta gibi Türkiyedeki fabrikada üretiliyor.Dizaynlarıda birbirlerine çok benziyor zaten.Ona göre tek dezavantajı 8 dilimlik makinasının olmaması.Gerçi yinede çok boy farkı yok biraz eni daha geniş sadece remtadan.Ama oldukça daha ağır.Remta 12 kg fayrinoks ise kendi sitesinde yazana göre 17,5 kilo.,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balzach -- 16 Ağustos 2013; 2:10:28 >

• quote:

quote:

quote:

Demir başka bir maddeyle kaplanmazsa paslanır.Mutlaka bir maddeyle kaplıdır.Ama o madde ne?Teflon mu emaye mi onu merak ettim.Teflonsa sağlığa zararlı diye eleyeceğim ama emaye kaplıysa remta alabilirim.Korkmazın plakaları seramik kaplı olsada ana madde aluminyum.Ve ister istemez orta ve uzun vadede plakalar çizilecektir.Çizildiği zamanda zehirli bir madde olan aluminyum gıdaya temas edecek.Bu yüzden plakanın ne ile kaplı olduğunu öğrenmek için mail attım remtaya cevap bekliyorum.Bu arada remtaya şöyle bir alternatif buldum Bu fayrinoks'un iki artısı var remtaya göre.Birincisi 1800w gücünde.İkincisi ve en önemlisi plakaları çıkıyormuş.Yani kolayca temizlenebilir.O da remta gibi Türkiyedeki fabrikada üretiliyor.Dizaynlarıda birbirlerine çok benziyor zaten.Ona göre tek dezavantajı 8 dilimlik makinasının olmaması.Gerçi yinede çok boy farkı yok biraz eni daha geniş sadece remtadan.Ama oldukça daha ağır.Remta 12 kg fayrinoks ise kendi sitesinde yazana göre 17,5 kilo.,,

evde kullanmak için büfe tipi tost makinası almak neden, çok pratik değil, her hafta sonu saatler süren tost günü yapılıyorsa bilemem tabi?..

demirdöküm tavaların üretim sürecini izlemiştim tv'de, son aşamada üzerine sprey boya ile bir katman uyguluyorlardı...hatta aldığım demirdöküm tavanın üzerindeki bu katman elle hissediliyor...renksiz bir tabaka, yani boya değil de sanki kayganlık ve yapışmazlık sağlasın diye uygulanmış cilaya benzer bir tabaka gibi...aynısı demirdöküm tost makinalarının plakalarına da uygulanıyor olabilir yapışmasın diye...

remta'dan gelecek cevabı paylaşalım...

• quote:

quote:

quote:

quote:

evde kullanmak için büfe tipi tost makinası almak neden, çok pratik değil, her hafta sonu saatler süren tost günü yapılıyorsa bilemem tabi?..

demirdöküm tavaların üretim sürecini izlemiştim tv'de, son aşamada üzerine sprey boya ile bir katman uyguluyorlardı...hatta aldığım demirdöküm tavanın üzerindeki bu katman elle hissediliyor...renksiz bir tabaka, yani boya değil de sanki kayganlık ve yapışmazlık sağlasın diye uygulanmış cilaya benzer bir tabaka gibi...aynısı demirdöküm tost makinalarının plakalarına da uygulanıyor olabilir yapışmasın diye...

remta'dan gelecek cevabı paylaşalım...

Büfe tipi hantal olacak bende farkındayım.Ama iki sebepten dolayı o tip almayı düşünüyorum.Birincisi ev tipi makinayla büfelerde yediğimiz tostlar kadar lezzetli tost yapılabileceğini düşünmüyorum.İkincisi de önceki mesajımda belirttiğim gibi işin sağlık boyutundan dolayı büfe tipi diyorum.Çünkü gıdaya temas eden ana madde vücudumuzda da bulunan sağlıklı bir madde olan demir.Bendede dökme demir tava iki tane ve ikiside toz emaye ile kaplı.Bu arada dün gece mail atmış olmama rağmen hala cevap gelmedi remtadan.Gelirse paylaşırım...

• Büfe tipi tost makinesi kullandım kurulumdan sonra kullanımı çok basit ama yapması daha kolay ve daha kaliteli oluyor.
  • Haftada 1-2 kez anca kullanılacak, iki kişilik bir aile. Bütçe 100 e kadar olabilir. Plakaları çıkarıp yıkanabilen, sağlıklı kaliteli hangi ürünü alsak?

Korkmaz A321 nasıldır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakurek -- 17 Ağustos 2013; 2:04:55 >
  • balzach B kullanıcısına yanıt
    "Bendede dökme demir tava iki tane ve ikiside toz emaye ile kaplı."...

aylar önce demir döküm (LAVA) tava aldım sırf et ızgara yapmak için, tavaya 100 lira verdim ancak ziyan ettiğim etlerin parası daha fazla...akla gelebilecek her denemeyi yaptım, her türlüsünden ızgara et aldım, ama hiçbirinde etin pişme kıvamını beğenmedim...resmen parayla rezil olma durumu...

sizde durum nasıl?..bu işin püf noktası var da ben mi çözemedim yoksa "demirdöküm tava ile yapılan etler şahane oluyor" söylentileri şehir efsanesi mi?..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakurek

Haftada 1-2 kez anca kullanılacak, iki kişilik bir aile. Bütçe 100 e kadar olabilir. Plakaları çıkarıp yıkanabilen, sağlıklı kaliteli hangi ürünü alsak?

Korkmaz A321 nasıldır?

bu model 2 kişilik aile için ideal...fiyatın 199 yazdığına bakmayın, arasıra kontrol edin 99,50'ye iniyor...yada farklı sitelerden fiyat araştırması yapılabilir...

korkmaz a321, arzum ar123 prego veya arnica 3000 ayvalık modelleri de güzel...

• quote:

aylar önce demir döküm (LAVA) tava aldım sırf et ızgara yapmak için, tavaya 100 lira verdim ancak ziyan ettiğim etlerin parası daha fazla...akla gelebilecek her denemeyi yaptım, her türlüsünden ızgara et aldım, ama hiçbirinde etin pişme kıvamını beğenmedim...resmen parayla rezil olma durumu...

sizde durum nasıl?..bu işin püf noktası var da ben mi çözemedim yoksa "demirdöküm tava ile yapılan etler şahane oluyor" söylentileri şehir efsanesi mi?..

Bendeki ikiside hecha ben oldukça memnunum.Yanlızca et değil tavukta çok lezzetli oluyor.Belki kullanımını doğru yapmıyorsunuz.Yada seasoning yapmadınız benim gibi o yüzden üst seviye lezzet yakalayamıyorsunuz.

• quote:

quote:

Bendeki ikiside hecha ben oldukça memnunum.Yanlızca et değil tavukta çok lezzetli oluyor.Belki kullanımını doğru yapmıyorsunuz.Yada seasoning yapmadınız benim gibi o yüzden üst seviye lezzet yakalayamıyorsunuz.

akla gelecek herşeyi denedim, eti sosta bekletmeler, dinlendirmeler, vs...
    etleri yerken başımız ağrıyor nerdeyse...antrikot, biftek, pirzola farketmiyor...etler şöyle pamuk gibi yumuşak olmuyor...
    halbuki TV tanıtımında herşey farklı görünüyordu, yada çekimdekiler numara yapıyorlar...
    özellikle kırmızı et için almıştım...tavukta da aradığımı bulamadım...

eylül gelsin balık denemeye karar verdim, onu iyi yaparsa razıyım...neyse, bu da tecrübe oldu bize, alacaklara ders olsun...

• Valla balık işi hiç olmaz.Çünkü balık tavaya yapışır ayrıca kokusuda zor çıkar.Hele benim gibi seasoning yaparsanız deterjan kullanamıyorsunuz dolayısıyla hiç çıkmıyor.Ben o yüzden sadece et ve tavuk pişiriyorum.Balık,sucuk gibi tavaya kokusu sinecek bir malzemeyi pişirmiyorum.TV tanıtımlarında herşey güzel görünürde gerçekle pek uyuşmaz.Ama etler iyiyse her halükarda lezzetli pişirebilmeniz lazım.Yani et iyiyse hangi tür tavaya atarsanız atın pamuk gibi olur.Yoksa demir tavaların normal tavalardan iki avantajı var sadece.Bir yüksek sıcaklıklara çıkabiliyor.İki bu yüksek sıcaklıkları uzun süre muhafaza ediyor.Yoksa bir mucize yarattıkları yok.
  • eskilerden bahsedenlerin anlattıklarının "şehir efsanesi" olduğuna inanmaya başladım, "toprak güveçte yemekler çok lezzetli oluyordu" dediler, aldık bir kerametini görmedik, döküm tava dediler aldık sonuç aynı...

aslında alacaksın iyisinden birkaç tencere-tava, herşeyi onlarda yapacaksın, diğer ıvır-zıvıra para vermeyeceksin, eskidikçe de yenisini alacaksın...biz ise herşey için ayrı ürün aldık gereksiz yere, anlatılanların doğru olduğunu zannettik...mutfak dolabı tıkabasa doldu...

yeni evlilere tavsiyemdir, alet edevat sayısını azaltın, kalitelisinden az sayıda ürün alın...mesela tencere tavaları "set halinde almayın", çünkü çoğunun yüzünü görmeyeceksiniz, özel amaçlı olarak mesela pilav tenceresi ve balık tavası ayrı alınabilir...ızgara için ayrı, tost için ayrı ürün almayın, iyisinden bir tost makinası alın ızgarayı da onda yapın...

dün ani bir kararla evdeki 4 adet tavayı kapı dışarı ettim, bu ilk etaptı, arkası gelecek...

• quote:

Valla balık işi hiç olmaz.Çünkü balık tavaya yapışır ayrıca kokusuda zor çıkar.Hele benim gibi seasoning yaparsanız deterjan kullanamıyorsunuz dolayısıyla hiç çıkmıyor.Ben o yüzden sadece et ve tavuk pişiriyorum.Balık,sucuk gibi tavaya kokusu sinecek bir malzemeyi pişirmiyorum.TV tanıtımlarında herşey güzel görünürde gerçekle pek uyuşmaz.Ama etler iyiyse her halükarda lezzetli pişirebilmeniz lazım.Yani et iyiyse hangi tür tavaya atarsanız atın pamuk gibi olur.Yoksa demir tavaların normal tavalardan iki avantajı var sadece.Bir yüksek sıcaklıklara çıkabiliyor.İki bu yüksek sıcaklıkları uzun süre muhafaza ediyor.Yoksa bir mucize yarattıkları yok.

bu durumda geriye tek seçenek kaldı, dana pirzola...
    tek parçası zaten tavanın ortasını doldurur, fiyatını bilmiyorum ama çok pahalı değilse 2 parça da alabilirim...aklıma gelen son seçenek bu oldu, en son yaptığım antrikotu da ziyan ettikten sonra bunu da iyi yapmazsa tavayı emekliye ayırırım artık...

• 3M Migroslarda satılıyor dana pirzola kilosuda 45 tl idi yanlış hatırlamıyorsam.450 gr lik tekli paketler halinda satılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

10 yıldan uzun bir süredir DH dayım ve alışkanlık oldu artık DH...
    Özellikle de bir şey satın alırken tam anlamıyla bir satın alma klavuzu haline gelmeye başladı. ilk kurulduğu zamanlarda da arkadaşlarla şu donanınm iyi bu donanım kötü şeklinde muhabbetlerimiz olurdu ama işin bu boyuta geleceğini o zaman düşünen varmıydı bilemiyorum...

Girşi faslını geçtikten sonra ...

Bizde de bir tost makinesi alsak mı düşüncesi oluştu 1-2 ay evvel. Daha doğrusu eşim bir tost makinesi alsana deyiverdi
    Artık o da biliyor, git forumu araştır hangisi iyiyse onu al dedi
    Neyse ben de epey bir süre forumu araştırdım, tavsiye edilen makineler inceledim falan.
    Hatta ne zaman bir mağaza vs görsem hemen tost makinelerini incelemeye başladım falan...
    Bayağı bir marka model inceledim ve şu kadarını söyleyeyim, görmeden internetten tost makinesi siparişi vermeyin... Hayal kırıklığına uğramanız çok büyük ihtimal...

Edindiğim bilgileri kısaca yazayım, benim tercihim de en sonda...

1. İnternetteki resimlerinde çok kaliteli duran pek çok ürünün gerçek halinin yanından bile geçmezsiniz...
    2. Çok ucuz ürünler -50-100 TL arası- gerçekten alınacak gibi değil çoğunluğu... 1-2 istisna elbet var ama onlardan da çok fazla bir şey beklememek lazım.
    3. Sanayi veya büfe tipi bir tost makinesi beklentiiz varsa, direk onlardan alın, ev tipi makinelerin hiçbiri onlar gibi değil.
    4. Alacağınız ürünü mağazada görerek, inceleyerek ve bizzat elinizle test ederek alın, kalitesiz yönlerini çok kolay bir şekilde göreceksiniz, çünkü resmen bağırıyor çoğu alet... hele ki plakalarını çıkarıp şöyle bir kalınlığına falan bakın... bükmek isteyebilirsiniz...
    5. Pek marka bağımlısı değilimdir, genelde en iyi f/p kimdeyse ondan alırım ama tost makinesinde ciddim bir marka olmanın da önemli olduğunu gördüm.
    6. Demir döküm plaka aramayın boş yere, yok öyle birşey... En azından benim baktığım ürünlerin hiçbirinde yoktu (en az 40 farklı model incelemişimdir.)
    7. Piyasadaki ürünlerin hemen hepsi alüminyum üzeri teflon kaplama. 1-2 istisna var seramik kaplama olduğunu söyleyen ancak; birinicisi bunun doğruluğu konusunda şüphelerim var, ikincisi seramik kaplamanın piri sayılan Moneta bile benim tencere tavamı bulaşık makinesine sokma, elde yıka, nazik davran derken... nasıl oluyor da seramik kaplı bir tost makinesi yapılıp piyasaya sürülebiliyor anlamıyorum... herhalde sadece yumuşak uno ekmeklere tost yapacağınız öngörülüyor diye düşünüyorum... velhasılı seramik kaplı tost makinesi bana mantıksız geldiğinden hiçççç bulaşmadım..
    8. Piyasada kaliteli diye tabir edilen bir kaç ürün var, ki onlardan biri olan Kenwood HG400 ü düşünüyordum ama tüm dünyadaki kenwood sitelerine baktım, bu ürünü göremedim... ayrıca plakalarının demir döküm olduğuna dair bir ibare de göremedim...bunların yanında ısı ayarı olmaması ve plakaların da sabit olması vs derken... soğudum makineden..
    9. Korkmaz ürünlerine baktım... forumda çok popüler ama ne yalan söyleyeyim... beğenmedim... ucuz modelleri zaten ucuzluğunu belli ediyor...pahalı modellerinin de o parayı edecek bir özelliğini göremedim... ayrıca detaylarda gördüğüm bazı şeyler de açıkçası soğuttu beni.. biraz seramik kaplama hikayesi, biraz da imaj ile kurtarıyor sanırım piyasada.. bu arada afilli mağazalar açmaya başlamış korkmaz... bir türk firması olması itibariyle hoşuma da gitti... ürettiği pek çok başka ürünü de beğendim... dizayn ödülü falan almışlar vs vs... ama tost makinesi olarak beklentimi karşılamadı...
    10. Bir gün Teknosa dan içeri daldım direk tost makineleri reyonuna... Aman Allah'ım... Bir Luxell gördüm... yok artık dedim ve çıktım mağazadan... Yani insan para için herşeyi satar mı? Ben olsam mağazaya sokmam...
    11. Arzum ürünlerine baktım... Tavsiyem alacaksanız en ucuzunu alın... en pahalısı ile en ucuzu arasında bir kalite farkı göremedim yani.. çift taraflı plaka vs istiyorsanız ayrı ama bence değmez...

Lafı çok uzatmaya gerek yok...

Bir gün Arçelik mağazasının önünden geçiyordum bir alışveriş merkezinde. Vitrinde 2 tane tost makinesi gördüm. Biri siyah cam kaplı (K2369TG), diğeri de beyaz metal (K2369B). Arçelik çok favori bir markam değil, ne yalan söyleyeyim... ama vitrinde güzel görününce bir gireyim de bakayım dedim...

İncelediğim onlarca model tost makinesinin içinde en iyisi bu makineydi diyebilirim. Hem işçilik ve malzeme kalitesi, hem de detayların gerçekten güzel düşünülmüş olmasına hayret ettim. Üstelik çok şık da bir tasarım yapmışlar, beğendim... cam olan çok daha şık duruyor bence, ama beyaz olanı da çok temiz, çok düzgün bir görünümü var.

sonra biraz daha teknik bakayım dedim... öncelikle bir açma-kapama düğmesi var komik ama çoğu üründe yok... sonra 3 ayarlı bir sıcaklık düğmesi var, farklı gıdalar için farklı sıcaklık veren... 2000-2400w arası çalışıyor makine. Çok hızlı ısınıyor makine, bekletmiyor...

plakalar çok temiz ve düzgün yapılmış görünüyordu...alüminyum üzeri teflon kaplama ve tek taraflı (belki bu çift taraflı olsa daha da iyi olurdu). Tek bir klips yardımıyla kolaylıkla çıkartılıp takılabiliyor. bu klipsin bu kadar düzgün yapılması bile şaşırttı beni, korkmazdaki idareten konmuş gibi görünen yamuk klipsten sonra...

üst kapakta bir ağırlık kullanmışlar, çok ağır değil ama elinizle bastırmadan kapak kendi kendine basıyor yeterli şekilde. tutma-bastırma kolu da çok güzel yapılmış ve sıcaklık yok tutma kolunda.

3 adımlı yükseklik ayarı var ve kırılacak gibi durmuyor, düzgün bir plastik basamak kullanmışlar. yine burada bir de kilitleme mekanizması var, kilitleyip dik olarak saklayabiliyorsunuz.

tasarımı nedeniyle kompakt gibi görünüyor makine ama plaka alanı yeterince büyük, 6 adet tost yapılabiliyor aynı anda. ve hepsini de gayet güzel yapıyor. defalarca denendi.

Arçelik kullanma klavuzunda demişki, plakaları asla bulaşık makinesine koymayın. soğuduktan sonra ılık suyla yumuşatın, aşındırıcı malzeme kullanmadan yumuşak bir süngerle temizleyin, ki çok kolay temizleniyor.

Makinenin fiyatını sordum görevliye, tasarım açısından daha şık duran cam kapaklı için 199 TL dedi. Ama beyaz olanın özel bir kampanyası var dedi, 199 TL ye yanında K3280C model çay makinesiyle birlikte alabilrsiniz dendi. Hediye çay makinesini de görüp beğenince, (ona da ihtiyaç varmış, hanım söyledi ) ikisini aldım. her 2 alet de 2-3 haftadır bizde ve yeterli deneyimimiz oldu. Şahsen biz çok beğendik, forumdaşlara bir yardımımız olur diye yazayım dedim... Bu arada sanırım arçelik 2 makineyi de ayrı ayrı satmaya başlamış, tost makinesi 129 .tl çay makinesi 70 Tl olarak. ihityacı olamyan sadece tost makinesini de alabilir sanırım.

Bir son not olarak da, hem tost makinesi hem de çay makinesi için Made in Turkey yazdığını gördüm. Bu da beni ayrıca mutlu etti. Evde Arçelik olarak bir de türk kahvesi makinesi var, ondan da memnunuz. sanırım küçük ev aletlerinde Arçelik güzel işler yapabiliyor.

merak edilen başka bir konu varsa cevaplamaya çalışırım...

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bytepire -- 20 Ağustos 2013; 12:14:32 >

• quote:

3M Migroslarda satılıyor dana pirzola kilosuda 45 tl idi yanlış hatırlamıyorsam.450 gr lik tekli paketler halinda satılıyor.

demek ki tek parça 20 lira, bakalım duruma göre 1-2 parça alırız artık, yılda birkaç kez yaparsak yeter...
    ilk denemede heba edersek acırım o ete, bir daha da yapmam zaten tavaya verdiğim paraya acıyorum...
  • bytepire B kullanıcısına yanıt
    @bytepire,
    gerçekten güzel bir paylaşım olmuş...

arçelik k-2369b son zamanlarda tavsiye soranlara önerdiğim bir modeldi...kullanıcı memnuniyeti, okuyanlara fikir vermiştir sanırım...benim de ilgilendiğim bir model, size hayırlı olsun...
  • şu tost makinası hakkında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından güvensizliği tespit edilerek toplatılma kararı almış:

www.sanayi.gov.tr
    T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
    http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=7900&lng=tr

14

Arzum Elektrikli Ev

Aletleri San. ve Tic. A.Ş.

Felix Tostum Marka FL 274

Model Temaslı Izgara

11/01/2012-74

• evet bende o haberi gördüm uzak durmak lazım.

şu arçelik fena değil gibi 129'a nette en uzu119 ama ondada kargo var aynı fiyata gelecek gidip bir inceliyeyim
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.