Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
12.661
Cevap
226
Favori
1.565.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ercopolo

quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

ben yarın bir aksilik olmazsa homend'i alıyorum ayrıca , tost makinası dik bir konumda durabiliyor ve elektrik kablosu elektirikli süpürgelerdeki gibi makinanın içine giriyor. 155 tl vatanda kendi sitesinde bile 234 gözüküyor.

ercopolo arçeliğin beyazı 129. yalnız emaye kısım bana çok kaliteli gelmedi homendde çelik dış yüzeyde var. döküm plakalar.

http://www.homend.com.tr/grilliant1304.asp

baberti arkadaşımıza ayrıca güzel bilgileri ve yardımları için teşekkür ediyorum

Sağol hocam, Sizin homend te takıldığınızı anlamıştım okuduklarımdan:)
    Baberti arkadaşımıza ben de teşekkür ediyorum, önceki mesajımda dediğim gibi onun açıklamaları vasıtasıyla 2 günde bu kadar bilgi sahibi olduk.

Ben bugün üç ürünü de gidip yakından inceledim ve gerçekten üçü de f/p açısından bence güzel ürünler. Açıkçası ben tefalle arçelik arasında kaldım, homend biraz kaba göründü gözüme. Bir de daha çok kulanımım tost börek vs. olacak ızgara değil. Ama ilginçtir daha sağlam bir hali var ve bu fiyata kaçırılmaz imajı veriyor.
    Arçelik beyazını hiç görmedim bayilerde ama fiyat farkı çok fazlaymış. 129 çok iyi fiyat, yarın bir bakayım.

Son olarak Baberti hocam ve Blue_Knight Hocam Beko BKK3075 TG hakkında bir bilginiz var mı?

Gerçi bu kadar araştırmama rağmen eşim kendi oyunu Tefalden yana kullandı bile (marka)

Blue_Knight'ın dediği gibi tefalin o modeli eski tip ve muadilleri 80-90 lira arası, bu listede yeri bile olmamalı...tefal Gourmet Grill Comfort veya Comfort XL 800 olsa neyse...

Beko BKK3075 TG arçelik grubundan Grundig Cg 5040 ile aynı model, konunun ilk sayfasında bahsetmiştim...alt-üst tabakalar ayrı ayrı seçilebiliyor, özellikleri arçelik k-2369b gibi...ancak yağ toplama haznesi hariçte duruyor, sağında solunda mandallar var, çok fazla derli toplu değil, biraz hafif geldi bana...

bu durumda homend ile arçelik arasında tercih yapmanızı öneririm... en iyisi iki modeli de yakından görün ve öyle karar verin...

• Evet hocam, dediğin gibi BKK3075 Grundigmiş ve aynı dediğin gibi az sonra robot olacakmış gibi her yerinden bir kol fışkırıyor:)))

Biraz önce Tefal Versatilisi (133TL) ve Homend 1304 ü (155TL) birkez daha Vatanda, Arçelik K2369 beyazı (130TL) bayisinde inceledim.
    Benim için önemli bir kriter de tost yaparken üst plakanın baskı yapmadan boşluk bırakabilmesi (domates, mini pizza vs. için) ama maalesef bu üç üründe de bunu yapamıyorsunuz. Üst kapak değiyor.

Tefalin asansör sisteminin adiliğine inanamadım. Tüm parçaların malzeme kalitesi o fiyatı haketmiyordu. Elendi...
    Homend ilk OptimumAVM de incelemiştim şık duruyordu ama bugün sanki pazar sabahı tost yapacakmış gibi inceledim ve Baberti hocamın dediği o kademe takılmasını farkettim. Yani takılma da değil ama üst ve alt plakada bir uyumsuzluk var ve üst plaka çok oynak. İnanın hiç ama hiç pratik değil ve adamı deli eder. İncelerken bile sinir oldum. Elendi...
    Arçelik de aynı yukarıdaki sebeplerden hiç pratik değil ve beyazı iki günde sararacak gibi. Elendi...

Tam yaktığım benzine yanacakken arzum ve fakir satan bir mağaza gördüm. İnceleyecekken bir baktım korkmaz reyonu var. Korkmazın hemen tüm ürünleri inanın bana çok kullanışlı ve sağlam duruşlu. Aralarından A321 Slimline Maxi modelini beğendim. Asansör sistemi, plakalar, görünüm vs. herşey dörtdörtlük. Plakalar Alüminyum döküm üzeri + yapışmayı engellemek için Teflon kaplama. Kaliteli malzeme kullanılmış ve açıkçası plakalar gördüklerim içinde en iyisiydi. Fiyat ise 115 TL 10 taksit oldu. Ben tost makinesi macerasını bitirdim. Darısı alacakların başına. Blue_Knight ve Baberti'ye yardımları için teşekkürler...

• ben bugün homend alıp kurtuldum baberti arkadaşımızın dediği çatırtılar hiç gelmedi tüm kademelere rahat girdi(muhtemelen baktığı teşhir ürününde sorun vardı) malzeme kalitesi arçelikten daha iyi 155 tl ye 10 taksit. aradaki 26 tl ye değer.
  • ikinize de hayırlı olsun, güle güle kullanın, darısı başıma...
  • quote:

Orijinalden alıntı: baberti

ikinize de hayırlı olsun, güle güle kullanın, darısı başıma...

amin umarım en kısa zamanda istediğiniz makinayı bulursunuz
  • Ben kendi adıma kaliteli olduktan sonra seramik tercih ederim. Çünkü dediğiniz gibi seramik adı altında sırf beyaz boya(bi çeşit teflon)şeklinde ürünler var, bende kullanıp atmış biri olarak söyleyebilirim.
    Teflonun kaliteli olanından bahsedilmiş, teflonun sağlığa zararları hakkında o kadar çok çalışma varken alasım gelmiyor. Sonuçta çizilme durumuna gelene kadar, bazı partiküller gözle görülmeden gıdaya karışabilir...
    Yurtdışını biraz araştırdım doğru düzgün seramik tost makinası yok, Alman ebay ve amazon'da Korkmaz seramik ürünler dominant ve en kalitelileri...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: UNDYING

Aksu T-28E Tostadoy Eco Izgara ve Tost Makinesi nasıl, fiyatı çok uygun...

http://www.hizlial.com/aksu-t-28e-tostadoy-eco-izgara-ve-tost-makinesi/27.074.8968.0002

görüntüsü kadar kaliteli değil...ama fiyatı uygun...

+1

• merhabalar,
    arçelığın tost makıneleri nasıl acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eda77

merhabalar,

www.arcelik.com.tr
    404 Resource at '/content/arcelik/TR/tr/pisiriciler-ve-isiticilar-tost-makinesi-K-2369-B-Tost-Gril.html' not found: No resource found
    http://www.arcelik.com.tr/pisiriciler-ve-isiticilar-tost-makinesi-K-2369-B-Tost-Gril.html

f/p olarak bugünlerde en iyisi bu...

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

vatanda %30 indirim olacak dürüst %30 olursa homend 1304 156 tl olacak araçelik yerine bunu alabilirim sanırım arçelik 129 (evet hala alamadım makina )

edit: olumsuz özelliğini yazmışsınız sanırım o fiyatlara en iyisi arçelik

alırken tekrar bakmak lazım bu homende, benim gördüğüm olumsuzluk hepsinde mi var yoksa benim gördüğüm teşhir mi sorunluydu?..

bence arçelik çok iyi bir alternatif...

arkadaşlar,
    bugün vatana gittim ve homend'e bir de orada baktım...
    üzgünüm ki aynı sorun onda da vardı ve kısa zamanda sorun büyür gibi geldi bana...

king p-625 maxima 139 liraydı ve daha sağlam bir yapısı vardı...

• quote:

Orijinalden alıntı: ercopolo

Evet hocam, dediğin gibi BKK3075 Grundigmiş ve aynı dediğin gibi az sonra robot olacakmış gibi her yerinden bir kol fışkırıyor:)))

Biraz önce Tefal Versatilisi (133TL) ve Homend 1304 ü (155TL) birkez daha Vatanda, Arçelik K2369 beyazı (130TL) bayisinde inceledim.
    Benim için önemli bir kriter de tost yaparken üst plakanın baskı yapmadan boşluk bırakabilmesi (domates, mini pizza vs. için) ama maalesef bu üç üründe de bunu yapamıyorsunuz. Üst kapak değiyor.

Tefalin asansör sisteminin adiliğine inanamadım. Tüm parçaların malzeme kalitesi o fiyatı haketmiyordu. Elendi...
    Homend ilk OptimumAVM de incelemiştim şık duruyordu ama bugün sanki pazar sabahı tost yapacakmış gibi inceledim ve Baberti hocamın dediği o kademe takılmasını farkettim. Yani takılma da değil ama üst ve alt plakada bir uyumsuzluk var ve üst plaka çok oynak. İnanın hiç ama hiç pratik değil ve adamı deli eder. İncelerken bile sinir oldum. Elendi...
    Arçelik de aynı yukarıdaki sebeplerden hiç pratik değil ve beyazı iki günde sararacak gibi. Elendi...

Tam yaktığım benzine yanacakken arzum ve fakir satan bir mağaza gördüm. İnceleyecekken bir baktım korkmaz reyonu var. Korkmazın hemen tüm ürünleri inanın bana çok kullanışlı ve sağlam duruşlu. Aralarından A321 Slimline Maxi modelini beğendim. Asansör sistemi, plakalar, görünüm vs. herşey dörtdörtlük. Plakalar Alüminyum döküm üzeri + yapışmayı engellemek için Teflon kaplama. Kaliteli malzeme kullanılmış ve açıkçası plakalar gördüklerim içinde en iyisiydi. Fiyat ise 115 TL 10 taksit oldu. Ben tost makinesi macerasını bitirdim. Darısı alacakların başına. Blue_Knight ve Baberti'ye yardımları için teşekkürler...

Ben de geçen hafta Korkmaz A321 Slimline Maxi tost makinesini aldım. 4-5 mağazada birçok modele baktım, a321 bana daha sağlam geldi ve aldım.
    Ama 13 yıldır kullandığım ihlas tost makinesinin yanına bile yaklaşamadı. Ekmeği kurutuyor, ama içindeki peyniri eritemiyor. Max. derece harici ekmek kızartamıyor.
    Ben geri iade edeceğim. Anladım ki sanayi tipi tost makinesi almak lazım. Küçük bir tane bulursam alacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eda77

merhabalar,

f/p olarak bugünlerde en iyisi bu...

teşekkür ederim.:) değerlendırmeye alacağım.

• merhaba ustam bende homend 1304 tost makinesi kullanıyorum daha önce dikkat etmemiştim ama bu bahsettiğiniz sorun bende yok, yada sorun tam olarak neydi :)

tamamen kapalıyken tost yapıyorum, ve tostu iyice inceltsin diye tüm gücümle basıyorum hatta bazen sıkılıp üzerine ağırlık olsun diye çaydanlığı koyuyorum :D kendi kendine bastırıyor :)
    kademeler ile ilgili şöyle bir durum var
    iki plakanın arasında boşluk oluşturmak için 5 kademe koymuşlar ben bunlardan sadece 3 ve 5. olanını kullanıyorum 5. kademe sandiviç ısıtmak için,
    3. kademe ise sucuk yada köfte kızartmak için :) maksat fırın etkisi yapsın çabuk pişirsin :)

siz anladığım kadarıyla bu kademelerdeyken baskı yapıyorsunuz, haliyle yandaki o mekanizma belli bir aralığı tutmak zorunda yani o aralıktan daha fazla bastırdığınızda mekanizmaya baskı yapmış oluyorsunuz belki sesler oradan geliyordur
    tekrar inceleyin derim

• quote:

Orijinalden alıntı: seckinty

merhaba ustam bende homend 1304 tost makinesi kullanıyorum daha önce dikkat etmemiştim ama bu bahsettiğiniz sorun bende yok, yada sorun tam olarak neydi :)

tamamen kapalıyken tost yapıyorum, ve tostu iyice inceltsin diye tüm gücümle basıyorum hatta bazen sıkılıp üzerine ağırlık olsun diye çaydanlığı koyuyorum :D kendi kendine bastırıyor :)
    kademeler ile ilgili şöyle bir durum var
    iki plakanın arasında boşluk oluşturmak için 5 kademe koymuşlar ben bunlardan sadece 3 ve 5. olanını kullanıyorum 5. kademe sandiviç ısıtmak için,
    3. kademe ise sucuk yada köfte kızartmak için :) maksat fırın etkisi yapsın çabuk pişirsin :)

siz anladığım kadarıyla bu kademelerdeyken baskı yapıyorsunuz, haliyle yandaki o mekanizma belli bir aralığı tutmak zorunda yani o aralıktan daha fazla bastırdığınızda mekanizmaya baskı yapmış oluyorsunuz belki sesler oradan geliyordur
    tekrar inceleyin derim

Hayır Hocam sorun öyle değil. Mekanizmayı kullanırken elbette baskı yapılamaz. Sorun üst kapağı normal kullanımda asansör mekanizması kullanmadan bıraktığınızda kapakta takılma gibi birşey oluyordu ve takır tukur ses geliyordu. Ayrıca üst kapağın ekmeğe tam baskı yapamayacağı izlenimi vermişti. Ben iki yerde de inceledim ve ikisinde de böyle oldu. Açıkçası ürünü çok beğenmiştim.

53Murat arkadaşım, ben daha tost makinesini deneme fırsatı bulamadım. Hafta sonu branch vs. Ama korkmazın ürünlerinden birçok kişi çok memnun olduğunu belirtmişti. Ben yukarıda da belirttiğim gibi en çok homend, olmazsa arçelik istiyordum ama kısmet korkmazınmış. Alırken inanın çok fazla inceledim, incelememden satıcı artık rahatsız oldu ve hemen alıp gideyim diye indirim bile yaptı Plakaları gördüklerimin içinde iyi diyebilirim (üst modeller hariç). Sorun belki de döküm plaka olduğu için plakanın biraz geç ısınmasından kaynaklanıyordur. En kısa zamanda karışık tostumu yapıp izlenimlerimi paylaşacağım

• arkadaşlar yukarıda arçelik makinesi için yaptığım yorumlar mevcut. ve diğer tost makineleri hakkındaki fikirlerim de.

bence çok macera aramayın, kesinlikle Arçelik fanı falan değilim ama fiyatına göre çok çok iyi bir makine.
    ileride makinenin başına bir iş gelirse de garanti ve parça konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacağınız bir firma.
    ve ayrı bir nokta olarak ürün Made in Turkey, yani bir çinli yerine bir vatandaşımızın ürünü..

belki bu 2 faktör alışveriş kararınızı etkiler diye tekrar yazmak istedim.
    ama bunu yazarken, şu noktayı da belirteyim... emin olun f/p olarak daha fazla beğendiğim bir ürün olsaydı kesinlikle onu alırdım.
    yani siz daha iyi bir ürün bulduysanız tabii ki onu alın... ben bu fiyat çevresinde daha iyisini bulamadım...

• Selamlar,

Bu forumda en kalitesiz ürünler (tüm markalar olabilir) iyi diye tanıtılmış.

Gerçek tost şu şekilde olmalı,

1-Tostun bastırma veya bastırmama özelliği olmalı. Kimi bastırılmış tost sever kimi sevmez. Ben bastırılmamış seviyorum. Tost makinesinde kademe ayarı olmalı.
    2-Plakaler kagğıt gibi incelikte olmamalı, şu an tost makinelerinde kullanılan plakaların döküm olduğu söyleniyor ancak burada kelime oyunu var. Plakalar tabi ki de döküm teknolojisi ile yapılır. hatta kağıt gibi ince plakalar dahi dökümle yapılır. Demek ki döküm demek kaliteli demek anlamına gelmiyor. İçerik önemli... Yani dökümün kalınlığı ne kadar ve döküm ne ile kaplı?
    4-Bence döküm demek ve diğer insanların anladığı şekilde dökme tavalarda bulunan (lava vs.. marka) bulunan kalitedir. Tost lezzetini buradan alır. Büfe tostlarının lezzetinin evde yakalanamasının nedeni bulur.
    3-Elektrik enerji yani watt çıkışı çok önemli 1800 watt altındakileri tercih etmeyiniz. Çünkü kaliteli bir tost için tostun hızlı bir şekilde pişmesi gerekir. Bastırılmamış tostta yüzey ısısı iyi olmalıki içeriye çok fazla buhar vermeden dışı kıtır olabilsin.
    Bu kriterlere uyan 2 adet marka bulabildim. Fiyatlarının araştırıp daha sonra burada paylaşabileceğim.

1-)http://www.oztiryakiler.com.tr/Category.aspx?CatID=557
    2-)http://www.remtamakina.com/tost-makinasi-mini.htm

Öztiryakiler 2000 watt olduğu için tercih edilebilir diye düşünüyorum. Araştırmaya devam....

• Selamlar,

Arçelik'in yazmış olduğunuz modelinde iç tepsi boyutları nedir acaba?
    Plakaların çıkarıldığındaki boyutu. @baberti @baberti @baberti
  • Dün, Breville Bsg 540 Ex (
    www.cookplus.com
    Breville Bsg 540 Ex Tost Makinesi Cookplus
    http://www.cookplus.com/urun/breville-bsg-540-ex-tost-makinesi
    ) sipariş etmiştim bu sabah kahvaltıya yetişti kargo
    Tost makineleri hakkında veya gerçek tost şöyle olmaz böyle olur gibi ne bir bilgiye sahibim nede bir iddiam var ama ev ortamında tattığım en iyi tostu bana sundu

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.