Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12.661
Cevap
226
Favori
1.565.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EudaimoniA

Dün, Breville Bsg 540 Ex (
    www.cookplus.com
    Breville Bsg 540 Ex Tost Makinesi Cookplus
    http://www.cookplus.com/urun/breville-bsg-540-ex-tost-makinesi
    ) sipariş etmiştim bu sabah kahvaltıya yetişti kargo
    Tost makineleri hakkında veya gerçek tost şöyle olmaz böyle olur gibi ne bir bilgiye sahibim nede bir iddiam var ama ev ortamında tattığım en iyi tostu bana sundu

hayırlı olsun...kaliteli ürün...

• quote:

Orijinalden alıntı: viva_bach

Selamlar,

Bu forumda en kalitesiz ürünler (tüm markalar olabilir) iyi diye tanıtılmış.

Gerçek tost şu şekilde olmalı,

1-Tostun bastırma veya bastırmama özelliği olmalı. Kimi bastırılmış tost sever kimi sevmez. Ben bastırılmamış seviyorum. Tost makinesinde kademe ayarı olmalı.
    2-Plakaler kagğıt gibi incelikte olmamalı, şu an tost makinelerinde kullanılan plakaların döküm olduğu söyleniyor ancak burada kelime oyunu var. Plakalar tabi ki de döküm teknolojisi ile yapılır. hatta kağıt gibi ince plakalar dahi dökümle yapılır. Demek ki döküm demek kaliteli demek anlamına gelmiyor. İçerik önemli... Yani dökümün kalınlığı ne kadar ve döküm ne ile kaplı?
    4-Bence döküm demek ve diğer insanların anladığı şekilde dökme tavalarda bulunan (lava vs.. marka) bulunan kalitedir. Tost lezzetini buradan alır. Büfe tostlarının lezzetinin evde yakalanamasının nedeni bulur.
    3-Elektrik enerji yani watt çıkışı çok önemli 1800 watt altındakileri tercih etmeyiniz. Çünkü kaliteli bir tost için tostun hızlı bir şekilde pişmesi gerekir. Bastırılmamış tostta yüzey ısısı iyi olmalıki içeriye çok fazla buhar vermeden dışı kıtır olabilsin.
    Bu kriterlere uyan 2 adet marka bulabildim. Fiyatlarının araştırıp daha sonra burada paylaşabileceğim.

1-)http://www.oztiryakiler.com.tr/Category.aspx?CatID=557
    2-)http://www.remtamakina.com/tost-makinasi-mini.htm

Öztiryakiler 2000 watt olduğu için tercih edilebilir diye düşünüyorum. Araştırmaya devam....

demir döküm ürünler 15-20 kilo, birkaç tost için o kütleyi taşımaya razıysanız sorun yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: baberti

quote:

Orijinalden alıntı: EudaimoniA

Dün, Breville Bsg 540 Ex (
    www.cookplus.com
    Breville Bsg 540 Ex Tost Makinesi Cookplus
    http://www.cookplus.com/urun/breville-bsg-540-ex-tost-makinesi
    ) sipariş etmiştim bu sabah kahvaltıya yetişti kargo
    Tost makineleri hakkında veya gerçek tost şöyle olmaz böyle olur gibi ne bir bilgiye sahibim nede bir iddiam var ama ev ortamında tattığım en iyi tostu bana sundu

hayırlı olsun...kaliteli ürün...

Teşekkür ediyorum hocam. Aslına bakılırsa, bu ürünü almama siz vesile oldunuz önceden paylaştığınız ürünün linki ile

• viva_bach V kullanıcısına yanıt
    misal; bu cihaz güzel ama 18 kg...

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ...
  • Ev kullanımı için sizin önerdiğiniz ürünlerden Korkmaz A302 daha uygun gibi duruyor ama fiziki olarak görme imkanı bulamadım. Ölçüleri hakkında bilgi sahibi olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enyontem

Ev kullanımı için sizin önerdiğiniz ürünlerden Korkmaz A302 daha uygun gibi duruyor ama fiziki olarak görme imkanı bulamadım. Ölçüleri hakkında bilgi sahibi olan var mı ?

kaplayacağı yer bakımından pek farkı olmaz ancak ağırlık olarak (çelik olması nedeniyle) diğerlerinden biraz fazla...%20-30 kadar fark eder...
  • Seramik kaplamalı bir model almanın hem daha güncel bir teknoloji, hemde daha sağlıklı olacağına insan kanaat getiriyor.
    Yinede korkmazın a302 sinin de farklı bir çekiciliği var. Izgara plakaları ne kadar sağlıklıdır acaba, fiyatına baktığınızda malzeme kalitesinin tam olduğunu düşündürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enyontem

Seramik kaplamalı bir model almanın hem daha güncel bir teknoloji, hemde daha sağlıklı olacağına insan kanaat getiriyor.
    Yinede korkmazın a302 sinin de farklı bir çekiciliği var. Izgara plakaları ne kadar sağlıklıdır acaba, fiyatına baktığınızda malzeme kalitesinin tam olduğunu düşündürüyor.

a302 yerine daha güncel olan a328, a329-05 veya a329-06 modellerinden birini tercih edebilirsiniz, ancak hangi modeli alırsanız alın, sonuçta tost makinalarında tostları elimizle çevirmiyoruz, bunun için çoğunlukla metal maşa kullanıyoruz, yani zamanla plakaların özellikle alttakinin çizileceği muhakkak...bir zarar sözkonusuysa bu hepsinde geçerli...kaiteli ürünlerde kullanılan kaplamalar, kullanım koşulları dikkate alınarak üretilmiştir, direkt zarar verecek malzeme kullanmazlar...belli bir kaliteyi tutturmuş markaların ürünleri ister teflon/ptfe, ister seramik/termolon olsun bence çok korkulacak ürünler değildir...

• Biz aldık bundan fiyat biraz yüksek ama, hem malzeme kalitesi hem de dizaynı iyi ve büyük. Watt önemli 2400 watt sanırım bizimki. Piyasada çokça 1800w var, eğer ızgara yapacaksanız önemli. Bir de bizimkinde yağ tepsisi de var altta kırıntılar akan yağlar hop oraya, çok kullanışlı. Oldukça Memnunuz

http://img.akakce.com/tefal/tefal-comfort-xl-800-z.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qbvokal -- 5 Eylül 2013; 19:26:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qbvokal

Biz aldık bundan fiyat biraz yüksek ama, hem malzeme kalitesi hem de dizaynı iyi ve büyük. Watt önemli 2400 watt sanırım bizimki. Piyasada çokça 1800w var, eğer ızgara yapacaksanız önemli. Bir de bizimkinde yağ tepsisi de var altta kırıntılar akan yağlar hop oraya, çok kullanışlı. Oldukça Memnunuz

http://img.akakce.com/tefal/tefal-comfort-xl-800-z.jpg

en iyilerden birini almışsınız...
    hayırlı olsun...

• Arkadaşlar merhaba,

Ben de tost makinesi almak için yola çıkanlardanım ve herzamanki gibi ilk durak genel bilgi için donanımhaber oldu.Burada yazılan bütün yorumları okumaya çalıştım.Benim için tost makinesinde öncelik mümkün olduğunca geniş ve tabi ki döküm olması idi.Ancak gördüğüm kadarıyla benim istediğim boyutta ve tamamen döküm bir makine ancak sanayi tipi olanlarda var.
    Son bir haftadır gelişigüzel gittiğim AVM'lerde bakıyordum ama ürünler genelde ufak boyutlu olduğu için çok da ilgi göstermedim.Ancak dün Darty'e giderek adam akıllı inceleme fırsatı buldum.Yaklaşık 15 farklı markanın 20-25 farklı modelini görme imkanım oldu.Buradaki yorumların da etkisiyle ve bu kadar çok ürün çeşitliliği de biraraya gelince kesin bir şey bulacaktım nasılsa.Ancak o da ne!! 600 TL. fiyat etiketi olan Breville Bsg540' da dahil olmak üzere Arzum,Tefal ve diğerleri resmen dansöz gibi oynuyorlardı.Kollu olan modellere sadece tek elle ufacık bir baskı uyguladığınızda ya üst kapağın arkası havaya kalkıyor,ya makinenin arkası tamamen kalkıyor yada hepberaber kalk gıdelım dıyorlar.Kolsuz olanlarınsa durumu ayrı bir alem.ızgaralar aynı zemberek gibi,yuvalarında tutabilene aşk olsun.Demekki kolayca cıkarıp yıkayabılırsınız dedıklerı buymus.Plakalar yerınde durmuyor ki zaten çıkarayım.Bu sorunlar yüzünden plakaların kalıte durumuna bakmaya bıle sıra gelmedı düşünün.

Yalnızca 2 ürün hoşuma gitti.
    1- Korkmaz A329-06 (değil tek elle iki elle bastırdığınızda dahi yerinden kımıldamıyor.Ben seramik almayı düşünmüyorum ama plakalar da kaliteli gibi duruyor.)
    2- King P 629 (kesinlikle korkmaz gibi bastırınca yerınden kımıldamıyor.Genel olarak da korkmaz kadar olmasa da kaliteli gibi)

Bütün bunlardan sonra Korkmaz hakkındaki olumlu fikirlerim ne yazık ki değişmek üzere,King P 629 ise beni çok şaşırttı olumlu anlamda.Son kez korkmaz A 302 ve Cucınox SK 42041 E modellerine de bakıp kararımı vereceğim.

Ama genel olarak çok hayal kırıklığına uğradım.Bu kadar marka bu kadar ürün sonuç neredeyse sıfır.Hayırlısı bakalım.

• taugenichts T kullanıcısına yanıt
    tefal xl800, korkmaz a328, a329-05 ve king p-625'i de incelemenizi öneririm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 6 Eylül 2013; 12:14:33 >
  • quote:

Üstad özellikle sizin fikirlerinizdenbu forumda şahsen çok faydalandım.Öncelikle bunun için çok teşekkür ederim.Yalnız dikkatimi çeken,yorumlarınızın tamamını okumuş biri olarak,nedense benimde dizayn olarak çok beğendiğim A 302 'ye artık eskisi kadar ilgi göstermiyorsunuz.Halbu ki ben bu forumda edindiğim bilgiler ışığında kesinlikle onu alma nıyetındeydım.Yukarıda anlattığım gıbı A 329-06'yı görünce sağlamlığı paralel olur dusuncesıyle A 302 ye iyice ısındım.Açıkçası şekil olarak ne 329 ne de 328'i beğenmıyorum bastan beri(şekle göre karar vermek tabii ki çok saçma ama)

Ama son kararımı Cucınox ve A302'yi gördükten sonra vereceğim inşallah.Tabii içlerinde en çok hangisinin ızgaraları gercek döküme daha yakınsa.

• Ayrıca king p-625'i de gördüm.Öndeki ısı ayarı düğmesi gerçekten çok ilkel.Tahmin ediyorum çok kısa bır zaman sonra ya insanın elinde kalır ya da verimli olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taugenichts

quote:

Üstad özellikle sizin fikirlerinizdenbu forumda şahsen çok faydalandım.Öncelikle bunun için çok teşekkür ederim.Yalnız dikkatimi çeken,yorumlarınızın tamamını okumuş biri olarak,nedense benimde dizayn olarak çok beğendiğim A 302 'ye artık eskisi kadar ilgi göstermiyorsunuz.Halbu ki ben bu forumda edindiğim bilgiler ışığında kesinlikle onu alma nıyetındeydım.Yukarıda anlattığım gıbı A 329-06'yı görünce sağlamlığı paralel olur dusuncesıyle A 302 ye iyice ısındım.Açıkçası şekil olarak ne 329 ne de 328'i beğenmıyorum bastan beri(şekle göre karar vermek tabii ki çok saçma ama)

Ama son kararımı Cucınox ve A302'yi gördükten sonra vereceğim inşallah.Tabii içlerinde en çok hangisinin ızgaraları gercek döküme daha yakınsa.

a302'yi beğendiğim doğru, hatta listemde ilk sıradaydı...
    ancak a302'nin fiyatı son zamanlarda (345 lira olan bayi fiyatı 209 liraya) durduk yere düşünce "acaba neden?" diye sormaya başladım kendime...arkasından başka bir şey çıkmasın yeter...

king p-625, arçelik k-2369b, kenwood hg400 ve arzum ar-225 mekanik olarak sağlam ürünler...bazı markaların ürünleri durduğu yerde laçkalaşıyor, marketleri gezenler görmüştür zaten...

• Bu durumda anladığım kadarıyla sizi tedirgen eden en önemli unsur fiyatın kısa sürede hızla düşmesi.
    Ancak siz de takdir edersiniz ki bir ürün fiyatında yaşanan düşüşler kalitesi dışındaki bir çok baska sebeple de düşebilir.Hatta bu konunun bir miktar uzmanı olarak şunu da belirteyim ki,çok kaliteli bir ürün onunla aynı kalitede başka ürünler olmasa bile önceki teorik ve sonra da uygulama fiyatı olarak istisnasız hergün değer kaybeder.
    Dolayısıyla bu şahsen benim için en son düşüneceğim risk unsuru.Nacizane tavsiyem siz de bunu düşünmeyin.
  • SINBO SSM 2528 ile ilgili düşünceniz nedir ustad?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taugenichts

SINBO SSM 2528 ile ilgili düşünceniz nedir ustad?

Teşekkürler.

yukarıda "bazı markaların ürünleri durduğu yerde laçkalaşıyor, marketleri gezenler görmüştür zaten" dediklerimin başında gelir, uzak durulası bir model...
  • bende tost makinası seçim arifesindeyim.Korkmaz ve arçeliğe yoğunlaşmışken breville diye bir markayı arkadaş almış galiba.Ama bu
    cihazın plakaları sanırım düz.Diğer plakalar gibi tırıtklı değil.gr800 diye bir modeli var ama oda 679 tl cik

Breville Turkey
    404 Not Found
    http://www.breville.com.tr/urun.asp?id=3

• korkmaz a329-05 modelini seramik kaplama diye aldık tavsiye etmiyorum çizildi heryeri analamadım :S Korkmaz a328 daha iyi gibi
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.