Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... (614. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
12.670
Cevap
226
Favori
1.573.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 612613614615616
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

çoğu tüketici "sabit plakalı dökümün temizliği zor" diyerek uzak durur, siz doğru kararı vermişsiniz tebrik ederim, tost için ideal makinedir dökümix ...

demir-döküm plakaların üretimi sırasında bazı çapaklar oluşur, şikayetlerin çoğu bundan kaynaklıdır, aslında performansa olumsuz etkisi yok ama yine de göze batar, umarım sorunsuz ürün gönderirler ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 10 Haziran 2023; 18:49:6 >
  • Bayberty kullanıcısına yanıt

Homend 1340 ile 1345 arasindaki fiyat farki oldukca yuksek. Sadece dijital panel olmasi da yuksek isili calisan makinede biraz riskli geliyor bana. Ancak 1340'dan daha etkileyici bir ozelligi varsa ben de bu modeli takibe alacagim, yoksa 1340 hem gorunum hem de ozellik olarak oldukca iyi gozukuyor.

Saygilarimla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 12 Haziran 2023; 8:5:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam,

eskiden beri tost makinesi vb. elektrikli ürünlerde dijital/elektronik özellikli olanlara biraz mesafeliyimdir ...

bana göre ne kadar dijital özellik, o kadar sorun çıkarma ihtimalidir ... ne kadar özellikli olursa olsun nihayetinde tost makinesi ...

bu açıdan bana göre homend modelleri arasında 1342 ve 1344 yeterli, diğerleri macera ...

ama dijital panelli makinesini mutlu mesut kullananlar da var, misal @serkanguzel_ ...   

"buna değer" diyenlere ve macera sevenlere sözümüz yok ...  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 12 Haziran 2023; 17:5:22 >

Selam hocam,

Delonghi 1030 modelini alırken, oldukça hesaplı bulmuştum. 175 dolar civarıydı...

Aslında Sage almaya niyetlenmiştim. Ama Delonghi'yi uygun fiyata düz ve waffle plakalarıyla bulunca kaçırmak istemedim.

Daha önce bir kaç tane tost makinesi eskittiğim için, bu aleti dikkati kullanıyorum. Tostları yağlı kağıdın arasında yapıyorum. Hep plakalar yıpranmıyor, hem de sağlık riskini minimize ediyorum.

Zaten tost makineleri tost yapmak içindir. Yani tost makinelerinin plakalarını 200 derecenin üzerinde ısıtınca, plakaların üzerindeki teflon kaplama daha çabuk elden çıkıyor. Çünkü teflon plakaları yıpratan asıl etken, kuru kuruya ısıya maruz kalmasıdır.

Tost makinesi satın alıp da üzerinde et pişiren kişi, etler iyi ve çabuk pişsin diye, cihazın ısısını yükseltecektir. Isıyı yükseltince, plakaların kaplaması çabuk elden çıkacaktır. İşte kullanıcıların göremediği yer de burası... Yani tost makinesi satın alırım, üzerinde ızgara da yaparım niyetine girilince, plakalar çabuk elden çıkıyor maalesef... Bu tecrübeyi, yıllardır öğle öğününü tostla geçiştiren biri olarak belirtiyorum.

Elektronik gösterge tercihine gelince; hiç üzerinde durduğum bir konu değil... Önemli olan cihaz kaliteli olsun, tostu istediğim kıvamda yapabileyim, mantığında olan biriyim.

Tost makinesi satın alıp da kullanacaklara tavsiyem; aldığınız makineler ile tost dışında başka bir şey yapmayın !

Şu an evde kullandığım pişirme aparatlarım ;

Sinbo elektrikli ızgara ; termostatı istediğim zamanda devreye girip çıkmıyor. Performansından pek memnun değilim. Ancak ısgara yüksekliğini ayarlayarak balkonda tavuk kanadı yaparken iyi iş çıkarıyor.

Homend cam yüzeyli elektrikli ızgara; cam yüzeyinde yağda yumurta ya da salan sosis kızartırken iyi iş çıkarıyor. Mutfak içinde kullanıyorum genellikle...

Lava tost plakası ; bu aletin plakaları portatif ve demir döküm olduğu için, aygaz ocağın üzerinde, yüksek ısıda et mühürlemekte çok güzel iş çıkarıyor. Etlerin suyunu kaçırmadan çok güzel pişiriyor. Mutfakta koku olmasın diye piknik tüpü üzerinde balkonda kullanıyorum.

Paslanmaz çelik WOK tava ; bu tava ile aygaz ocağın üzerinde her türlü eti yapışmadan pişirebiliyorum.

Balık tavası ; aynı şekilde balkonda piknik tüpü üzerinde kullanıyorum.

Gözleme ve yufka tavası ; yüzeyi emaye malzemeden imal edilmiş olan elektrikli bir tava türü...

Özetle; bu detayları vermekten maksadım; lezzetli yiyecekler yapabilmek için, pişireceğim yemek türüne göre, aparat kullanıyorum. Tabi yılların tecrübesi...

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

selamlar Serkan bey,

1030 modeli 175 dolara gerçekten büyük şans, şu an piyasada yok ama olsaydı en az 10.000 tl'nin üstünde olurdu ...

bu tür ürünlerde dijital özellikler açıkçası bana sanki potansiyel sorun gibi geliyor, yani tamamen kişisel kanaatim ...

bizim ev bir zamanlar neredeyse elektrikli ürünler merkezi gibiydi, bir kısmını attık bir kısmı halen evde, tabii unuttuklarım da var ...

yıllar önce bu ürünlerle ilgili konu açmıştım az önce aklıma gelenleri de ekledim, göz atmak isterseniz buyurun; ***PARANIN HAKKINI VEREN / VERMEYEN ÜRÜNLERİM*** ... | DonanımHaber Forum (donanimhaber.com)

• merhaba. kenwood hg-400'den sonra Grundig CG 7981 bizleri tatmin eder mi acaba? grundig'in tasarımı çok hoş duruyor. hg-400'üm de çalışıyor ama artık plakaları bir hayli yıpranmış durumda.

• september28th kullanıcısına yanıt

selam,

efsane Kenwood hg-400'in yerini dolduracak yeni model uzun süre üretmediler ama sonradan Kenwood HGM-80 ile iyi bir adım attılar sayılır, lakin fiyatı 5000'e yakın ...

grundig cg-7981'e gelirsek ... tasarımını beğeniyor olsam da performansı hakkında "çok iyi" yorumları maalesef gelmedi, tost performansı biraz zayıf kalıyormuş rivayetlere göre ... onun bir alt modeli olan Grundig CG-4046 hakkındaki yorumlar daha iyi ...

not; sabit plakaya razıysanız fayrinoks dökümix öneririm, hg-400'ü aratmaz ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 25 Haziran 2023; 15:5:30 >
  • selamlar bu urunu tecrube etmis olan var mi alinir mi sizce TM 6046 CS Resital
    Tost Makinesi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • e55e55e55 E kullanıcısına yanıt

selam,

Arçelik TM 6046 şu dönemde alınabilecek en iyi seçenekler arasında, alanlar memnun ...

onun birebir muadili olan Grundig CG 4046 biraz daha ucuz ...

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Slm.bu ürünlerin isimlerinde zaten grill yazıyor.özel sear tuşu koymuş mühürleme için.ve siz kullanmayın diyorsunuz üreticiler onu düşünüp üretmiştir.kaldıki sadece tost için bu kadar fonksiyonel ve pahalı bir cihaz almaya gerek yok diye düşünüyorum.bu arada 1030 modeli sahibiyim

• exeq222 E kullanıcısına yanıt

Yazdıklarımın en önemli kısmı dikkatinizden kaçmış !

Teflon kaplama plakaları 200 derecenin üzerinde ısıtırsanız, teflon kaplamalar kısa sürede özelliğini kaybetmektedir. Teflon kaplama özelliği kaybolduktan sonra, ne anladık tost makinesinden ?

Mühürleme yüksek ısıda yapılan bir işlemdir. Yani tost makinesinde mühürleme yapmaya çalışırsanız, teflon kaplama çabuk elden çıkar.

Mühürlemeli yüksek ısıda et pişirilecekse, aygaz ocak üstünde iş gören, Lava marka demir döküm tava kullanılmalıdır. Etler yüksek ısıda istenildiği gibi mühürlenebilir. Sonra aygazın ateşini normale çekip, etin suyu kaçırılmadan pişirmeye devam edilir.

Özetle; tost makinenizin teflon kaplamasını uzun ömürlü kullanmak istiyorsanız, tosttan başka bir iş'te kullanmamalısınız.

Bugüne kadar 4 tane tost makinesi eskittim. Teflon kaplamayı uzun süre dayanımlı kullanmak konusunda hayli tecrübelendim. 1030 modeline ve Lava demir döküm tava'ya da sahibim.

• Selamlar hocam

Arzum AR2044(Kantintost pro) ve AR2001(Tostçu delux) modelleri arasindan hangisini önerirsiniz ? Yaklaşik 300-400 tl'lik bir fiyat var ikisi arasinda. Hangisi daha efetktif kullanilabilir sizce ? Konu hakkinda degerli fikirlerinizi dinlemek isterim, şimdiden cok tesekkurler :)

• drkeykavus D kullanıcısına yanıt

selam,

ar-2044 oturaklı yapısıyla daha stabil bir makine, üst kapağı bastırınca kolay kolay öne eğilmez ...

ar-2001'in gövde yapısı çok oturaklı sayılmaz ama onun da kendine has bir artısı var; plakaları çift taraflı ... plakaların düz tarafında krep, gözleme, vb. yapılabilir ...

sonuç; tost için 2044, plaka avantajı için 2001 ...

çok teşekkürler hocam yanıtınız için  

• Merhabalar, 11 senedir kullandığımız Bosch marka tost makinemiz bozulmuş bulunuyor. Aynı model makinenin 5000 TL olduğunu görünce ve yeni üretimlerde içerisinde kullanılan rezistansların yerli üretim olduğu ile ilgili duyumlar alınca farklı bir marka modele yönelmek istedim. Fakat Bosch'dan sonra hangi marka modele uzun vadeli güvenilir net bilgi sahibi değilim. Benzer sağlamlıkta hızlı ve yüksek ısılara çıkabilecek bir cihaz aramaktayım. Sizce farklı markalara yönelmeli miyim yoksa Bosch'dan devam mı etmeliyim?

• Yaniyorsnfuatabi Y kullanıcısına yanıt

selam,

bosch yıllardır model yenilemiyor, mevcut modeli de artık tavsiye edilebilecek gibi değil, tek artısı ekstra tepsi ...

net bütçe belirtmediğiniz için farklı seçenekler yazıyorum;

grundig cg-4046

arçelik tm-6046

arzum ar-2056-xl

kenwood hgm-80 

homend 1342

tefal supergrill xl

delonghi cgh-1012d

Belirttiğiniz ürünlerden Arçelik 2400W ile güzel gibi görünüyor. Bundan dolayı aynı özelliklere sahip olduğunu düşündüren Beko TM 5046 modelini tercih edeceğim sanırım. Önerileriniz için teşekkürler.

• Merhabalar,

Öncelikle faydalı bilgiler için teşekkür ederim. Dökümix’in bir kaç modelli gözüküyor sanki, hangisini tavsiye edersiniz?

Selamlar

• see34 S kullanıcısına yanıt

selam,

aslında dökümix'in tek modeli vardır, gövde rengi ve ufak tefek eklentiler dışında hepsi aynıdır ...

• Selamlar 3500 e Sage bgr250 almayı düşünüyorum. Yakın fiyatlarda daha iyi makine var mı önerebileceğiniz? Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 612613614615616
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.