Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... (618. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.670
Cevap
226
Favori
1.573.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 616617618619620
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

selam,

homend ürünleri iyidir ancak alıştığımız anlamda yetkili servisleri yoktur, üründe sorun çıktığında kargo ile belli bir adrese göndermeniz gerekiyor ...

2. Arçelik Tm 6046 C Resital > bu ve kardeşi olan grundig cg 4046 genelde beğenilen bir model ...   ... ama bence ikisi de pahalı ...  

alternatif olarak;

daha uygun fiyata ve aynı işi yapabilecek makine olarak genelde tavsiye ettiğim model; Arnica Tostit Maxi Granit ... hem de diğerinin yarı fiyatına ...  

mağazalarda ikisini de inceleyin kararı ona göre verin ...  

• Bayberty kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3000 tl ye kadar plakaları kaliteli ve görüntüsü güzel bir tost makinesi öneriniz var mıdır? Makinede yıkanabilir plaka olması benim için önemli.

• Tigrerra kullanıcısına yanıt

Arçelik TM 6046

Grundig CG 4046

Fakir Grill Expert Steel

Arçelik TM 9946

Grundig CG 7981

Hocam ızgara için de kullanacağımızı varsayarsak Delonghi markasını önerdiler 5-6 binlere çıktığımızda mutlak önereceğiniz ne olur

teşekkürler hocam arçelik aklıma yattı

• Ben Delonghi 1030 modelini kullanıyorum. Cihazı bir defa bile, ızgara yapmak için kullanmadım.

Çünkü bonfile ya da tavuk göğüsü türü löp etleri ızgara yaparken, etin suyunu kaçırmamak önemlidir.

Etin suyunu kaçırmamak için ise, yüksek ısıda etlerin mühürlenmesi demektir.

Tost makinesini 200 derecenin üzerine çıkartırsanız, plakalardaki teflon kaplama zarar görür.

Teflon kaplama neden zarar görür ? Çünkü teflon kaplamaların dayanın sıcaklığı 231 derecedir. 231 derecede teflon kaplama özelliğini kaybeder. Teflon kaplama 220 derecede bile hafif kavrulma yapar.

Yani tost makinesinin teflon kaplama plakalarını korumak için, en fazla 200 derecede ısıtmak gerekmektedir.

Tost makinesini 200 derecede ısıtınca, etleri mühürleyemezsiniz. Etleri mühürleyemeyince, etlerin suyu kaçar. Etlerin suyu kaçınca, kayış gibi et yemek zorunda kalırsınız.

Sözün özü; teflon kaplama plakalı tost makineleri, et ızgarası yapmaya uygun değildir. İster 1000 TL'lik cihaz al, ister 10 bin TL'lik Delonghi cihaz al.

İlla ızgarayı tost makinesinde yapmak istiyorum diyorsanız, demir döküm plakalı, Dökümix tost makinesi alınız.

@gEnya

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

Hocam döküm diye okumuştum dış yüzeyini, teflon kaplama mı mevcut acaba, memnun musunuz peki

• gEnya kullanıcısına yanıt

Delonghi'nin modellerinin tamamı, alüminyum plaka üzerine teflon kaplamadır.

Delonghi 1030 modelinde alt üst plakaların ısılarını istediğim dereceye ayarlayabiliyorum. Tost yaparken cihazdan oldukça memnunum.

1030 modeli olduğu için ilaveten waffle plakaları da var. Birkaç defa waffle da yaptım.

Düz yüzeyli plakaları da var. Düz yüzeyli plakayı henüz kullanmadım.

Ancak belirttiğim gibi, plaka kaplaması teflon olan hangi tost makinesini alırsanız alın, tost yapma işlemi dışında kullanmamalısınız. O da en fazla 200 derece ısı ile... 200 derece ısının üzerinde kullanırsanız, geçmiş olsun. Hem plakalar elden çıkar, hem de kanserojen etkiye maruz kalırsınız.

Delonghi 1030 modelinde tostlarımı bile yağlı kağıdın arasında yapıyorum.

İlla plakası çıkarılıp yıkanabilen ve demir döküm plakalı bir ürün arıyorsanız, Lava'nın aygaz ocak üstünde kullanılan Lava tost aparatı var. Lava'nın bu ürününde plakalar döküm demir olup, emaye kaplama yapılmıştır. Tost ya da ızgara yaptıktan sonra, deterjanla temizleyebilirsiniz.

Lava tost aparatına da sahibim. Kışın mutfakta etleri bu aletin üzerinde yüksek ısıda mühürleme ve sonrasında orta ateşte ızgara yapıyorum. Aparatın ısısı el yakmayacak ısıya düşünce, evyenin yanına koyup içine Cillit Bang yağ çözücü sıvı koyuyorum. Bu yağ çözücü plakalardaki kömürleşmiş yağlı tabakayı söküp atıyor.

Yani Lava'nın tost aparatı ile hem sağlıklı ızgara yapıyorum. Hem de bir sonraki ızgara için plakaları tam temiz tutuyorum.

Sizde aile sağlığınızı korumak istiyorsanız, tavsiyelerimi dikkatle okuyun.

• Serkan beye katılıyorum, konu "ızgara" ise tost makinesine güvenmeyin, nedenlerini ve teknik detaylarını zaten hocam açıklamış ...  

ızgara için ben de döküm tava derim ... işin içine et girince kaplama plakalı tost makineleri yetersiz kalır, bu konuda tek istisna döküm plakalı tost makineleri'dir (misal; dökümix ve feris, ama onları da büyük ihtimal istemezsiniz) ...    

@serkanguzel_ @gEnya

• Anladım hocam biz o halde tost için tost makinesi bakmakta fayda var
    Peki hocam Delonghi alalım mı ne önerirsiniz 5-6 binlere kadar

• Delonghi'de; alt - üst plakaların ısısı, istenilen ısıda hassas bir şekilde ayarlanabildiği için, yakmadan ya da kurutmadan tost yapmak kolaylaşmaktadır. Bu durum kullanıcıya tost yaparken konfor olarak yansımaktadır.

Nefaseti ile pişirme boyutu ise, sizin damak zevkinizle alakalıdır. Yani hangi malzemeyi, ne kadar ön ısıtma ya da ön pişirme işleminden geçirerek yapacağınıza bağlıdır.

Yani bu durumlar sizce önemli ise, Delonghi cihazları öneririm.

Aynı işlemleri @Bayberty hocamın tavsiye ettiği daha uygun fiyatlı yerli marka cihazlarla da yapabilirsiniz. Yerli markaların içinde de, plakası kaliteli teflon kaplama yapılmış cihazlar var.

Delonghi'nin farkı, plaka bolluğudur. Düz yüzeyli, ondüleli, waffle plakaları var. Yani tost ve yüksek ısı gerektirmeyen pişirmelerde, hepsi bir arada olsun istiyorsanız, Delonghi'yi alabilirsiniz.

Fiyat sorun degilse Sage'nin grill icin Breville zamanindan bu yana piyasada olan modeli mevcut. Hatta et isisini da olcerek pisirme yapabiliyor. Bu makine de tam tersi aslinda gril ama tostu da hakkiyla yapiyor. Her zaman pahali bir modeldi biliyorsunuz ama bircok yabanci sitede hala tanitimi yapilan ve vazgecilemeyen konumda. Ulkemiz sartlarinda bu makinelerin luks tuketim konumunda oldugunun bilincinde ancak konunun da gercekten sizin detayli bilgileriniz ve sahip vikmaniz ile genis bir okuyucu kitlesi olduguna inandigimdan tekrar bu makineyi hatirlatmak istedim.

Saygilarimla.

dünya lideri markaların buluşma noktası enplus
    Sage BGR840 The Smart Grill Pro Izgara ve Tost Makinesi | Enplus
    https://www.enplus.com.tr/sage-bgr840_bss-pro-grill-12552

• Kenwood hgm80 önerir misiniz? 5500 civarında fiyatı var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gEnya kullanıcısına yanıt

delonghi markasında önerebileceğim ideal model cgh-1012 olur ancak fiyatı 13.500'den başlıyor, cgh-912 bile 7.000 lira olmuş ki kesinlikle o paraya değmez ...

aslında size iyi tost yapabilecek uygun fiyatlı iki model önerebilirdim ancak anladığım kadarıyla siz aynı zamanda şık bir ürün olmasını da istiyorsunuz, bu durumda size alternatif modeller yazayım;

Homend 1340

Fakir Grill Expert Elite

Sage BGR-250 (sabit plakalı) ...

• eiskent E kullanıcısına yanıt

selam,

bahsettiğiniz Sage BGR-840 gerçekten oturaklı, kaliteli, üst düzey ve fonksiyonel bir ürün ...

bir zamanlar adı breville iken ve fiyatları henüz astronomik değilken 800gr modelini çok tavsiye etmiştim, o zamanlar sanırım piyasada yer edinmek için fiyatı makul tutuluyordu ...

ancak şu an bgr-840'ın fiyatı 15.000'den başlıyor, sizin de dediğiniz gibi bunlar artık lüks hatta ultra lüks ürün grubunda sayılır, parası olana hiç dert değil ama ben bir tost makinesine o paraların verilmesine sıcak bakamıyorum, hatta çok beğendiğim delonghi cgh-1012 modelini bile tavsiye etmekten çekiniyorum ... tavsiye isteyenlere ilk etapta bu ürünlerden hiç bahsetmeme nedenim bundandır ...

selamlar ...  

• azeroth_ A kullanıcısına yanıt

bir zamanların efsane modeli hg-400'den sonra Kenwood piyasaya dönüş yaptı ve hgm-80 modelini çıkardı, pek kullanıcı yorumu gelmedi ama iyi bir makine olduğunu düşünüyorum, bütçenize uygunsa tavsiye ederim ...  

• Hocam bu ürünlerin fiyatı dolar bazında çok arttı.

1030 modelini 175 dolar'a satın almıştım.

Şimdi 1012 modeli, yurtiçinde en ucuz 485 dolar civarında satılıyor. Aynı model yurtdışında 200 dolar civarında...

Yani Türkiye'de ürün fiyatlamaları zıvanasından çıktı. Satıcılar ağızlarını doldura doldura fiyatları yükseltiyorlar.

Tüketiciler ise, bu denli yüksek fiyatlara rağmen hala talep gösteriyorlar. Talep bu denli güçlü olunca, enflasyon ortamında fiyatlar şiştikçe şişiyor.

Millet demek ki parayı bir yerlerden buluyor ki, lüks ürünlere talep gösteriyor. Talep olmasa, piyasa kendiliğinden terbiye olacak.

Otomobil, tv, beyaz eşyalar, cep telefonları gibi ürünlere hala talep çok yüksek.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

ekonomik kriz dönemlerinde ülkemi ve insanımı anlamakta zorlanıyorum hocam, kriz var fiyatlar kat kat artmış ama tüketim artıyor ...  

gerçekten ilginç bir durum, bence bu doktora tezi olmalı ...  

Hocam hükümet talepteki artışı önlemek için bir takım tedbirler almaya başladı. Ancak lüks tüketim ürünlerine olan talep kısa zamanda duracak gibi değil.

Sorun biraz da psikolojik sanırım. Millet ileride alırsam daha pahalı olacak kaygısıyla, alış verişlerini öne alıyor.

Tabi insanlarda para var ki, alış veriş yapıyor.

Geçenlerde bir arkadaşım Tesla elektrikli aracını teslim almak için İstanbul'a gitti. 3 ay önceden sıraya girmişti. Geciktire geciktire aracını 5 ay sonra teslim ettiler. Bu arada döviz artışından oluşan farkları da ödedi.

Millet parayı bir yerden buluyor, anlamadım gitti.

Gençler İstanbul'da asgari ücretle amerikan sermayeli kafelerde çalışıyor. Ellerinden de iphone telefonları düşürmüyorlar.

Özetle ; ülkede enflasyon var ama ekonomik kriz yok.

• 
Sayfa: önceki 616617618619620
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.