Şimdi Ara

Total War Attila NÜFUZ NASIL KAZANILIR?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
7.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyuna yeni başladım genel olarak çözdüm sayılır. Ama nüfuz olayında sıkıntı yaşıyorum. Sürekli bir olay çıkıyor ve karakterlerin hepsinin nüfuz 70 80 lerden 5 10 lara kadar indi. Bu nüfuzu artırmanın bir yolu varmıdır? Aydınlatırsanız makbule geçer.

edit: bu arada oyunun dinle ilgili kısmını çözemedim henüz. Dini nüfuz nedir ve dinle ilgili genel bilgi verirseniz sevinirim.

edit2: araştırma oranı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 15 Temmuz 2016; 22:26:20 >

• Komutanlardan sadece birinin nüfuzu ve otoritesi yüksek olmalıdır. Bunun için de birkaç yöntem var;
    - Ülkende bazen yolsuzluklar oluyor, yolsuzlukları engelleme şeklin nüfuzunu ve otoriteni etkiliyor.
    - Savaşlarda gidişatın iyiyse otoriten yükseliyor.
    - Diğer komutanları tıklayınca sol altta seçilebilir uygulamalar çıkıyor. Oradan komutanın nüfuzunu düşürebilirsin.
    Daha fazlası için oyun içinden Total War Ansiklopedisine bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mushi-Shi

Komutanlardan sadece birinin nüfuzu ve otoritesi yüksek olmalıdır. Bunun için de birkaç yöntem var;
    - Ülkende bazen yolsuzluklar oluyor, yolsuzlukları engelleme şeklin nüfuzunu ve otoriteni etkiliyor.
    - Diğer komutanları tıklayınca sol altta seçilebilir uygulamalar çıkıyor. Oradan komutanın nüfuzunu düşürebilirsin.

Yani sadece kralın nüfuzumu yüksek olsun? Yoksa kral dışında bir komutanın daha mı nüfuzu yüksek olacak? Ve bunun sebebi nedir, ne kadar çok nüfuz o kadar iyi değilmi? Ayrıca ben komutanların bazılarını ailedeki kızlarla evlendirdim onlarında mı nüfuzu düşük olsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: heidinindedesi

quote:

Komutanlardan sadece birinin nüfuzu ve otoritesi yüksek olmalıdır. Bunun için de birkaç yöntem var;

Yani sadece kralın nüfuzumu yüksek olsun? Yoksa kral dışında bir komutanın daha mı nüfuzu yüksek olacak? Ve bunun sebebi nedir, ne kadar çok nüfuz o kadar iyi değilmi? Ayrıca ben komutanların bazılarını ailedeki kızlarla evlendirdim onlarında mı nüfuzu düşük olsun?

Alıntıları Göster
    up

darbe yapıldı diye benim konuda arada kaynadı

• quote:

up

darbe yapıldı diye benim konuda arada kaynadı

Alıntıları Göster
    up
  • quote:

up

Alıntıları Göster
    up
  • quote:

up

Alıntıları Göster
    uppppp
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben cevap yazdığımı hatırlıyordum, darbe yüzünden unutmuşum.:)
    Bir devlette iki lider olur mu ? Olmayacağına göre yalnızca bir komutanın otorite ve nüfuz sahibi olmalı. Diğer komutanları ise komşu ülkelerin kadınlarıyla evlendir. Bu sayede onlarla müttefik olabilirsin.
  • quote:

Ben cevap yazdığımı hatırlıyordum, darbe yüzünden unutmuşum.:)
    Bir devlette iki lider olur mu ? Olmayacağına göre yalnızca bir komutanın otorite ve nüfuz sahibi olmalı. Diğer komutanları ise komşu ülkelerin kadınlarıyla evlendir. Bu sayede onlarla müttefik olabilirsin.

2 lider olmaz da bu sefer siyasi olay olduğu zaman her seferinde kralın nüfuzunu harcamak zorunda kalıyorum oda bir yere kadar. art arda siyasi olaylar olduğu zaman nüfuz sahibi kimse kalmamış olur dediğin gibi olursa.

diğer ülkelerin hemen hemen hepsiyle düşmanım yada aram kötü. aynı anda 3 ülkeyle savaştaydım şuan 2 sini ortadan kaldırmış durumdayken başka biri daha savaş açtı. adamlara durmadan hediye yolluyorum ticaret ve anlaşmalı evlilik yapmaya çalışıyorum yanaşmıyorlar aramız iyi olsa bile. haritada tutum seçeneğini işaretleyince %80 i kırmızı şuan herkes bana düşman nerdeyse bir taktik verin hocam nedir bu işin çözümü

• Ben Ostrogotlar ile baya bir ilerlemiştim fakat sonunda Roma ve Hunlar birlik olup beni bir güzel dağıttılar. :) Hangi ülkeyi aldığını söylersen bir şeyler söyleyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇevikAtmaca61

Ben Ostrogotlar ile baya bir ilerlemiştim fakat sonunda Roma ve Hunlar birlik olup beni bir güzel dağıttılar. :) Hangi ülkeyi aldığını söylersen bir şeyler söyleyebilirim.
    jutilerle oynuyorum. başta sadece getlerle ve danlarla iyiydik ama aynı eyalet içerisinde olduğumuz için onları ele geçirdim. başka dostlar edinirim diye düşünüyordum ama herkesin düşman olacağını bilsem farklı bir yol izlerdim

az önce venedlerle saldırmazlık antlaşması + askeri geçiş + ticaret antlaşması yaptım üstüne krallarıyla bizim kızı evlendirdik. gönderdiğim hediyeler meyve veriyor yavaş yavaş

edit: hala anlamadığım terimler var. dini nüfuz, dini geçişme, yakın muharebe saldırısı ve savunması (% olarak verilen değil.)

birde makam şartları diye bir şey var. hakim, yüksek hakim vs atadığım birinin üstüne gelince çıkıyor 4/8 gibi. onun düşük veya yüksek olmasının ne gibi etkileri var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 18 Temmuz 2016; 4:06:16 >

• Batı Roma baya zorluyordur seni o zaman :) Yanındaki senin gibi küçük devletlerle dost olmaya bak yoksa sonun benim gibi olacak.

Oyunu epeydir oynamadım aslında bu yüzden eksiklerim olabilir.

Dini nüfuzu şehirlerinde inşa ettiğin tapınak, heykeller gibi yapılarla arttırabiliyor olman lazımdı.(+ inanç veren yapılar )
    Dini geçişme de herhalde inanç veren yapılar yapmadığında etrafındaki güçlü devletlerin dinlerinin seni etkisi altına alması olabilir.
    Yakın muharebe saldırısı ve savunması adı üstünde zaten. Ağır piyadeler yakın muharebede en iyileridir bu yüzden özelliklerinde bu kısım yeşil gözükür. Yani birliklerin en iyi olduğu özelliklerini gösterir.

Son dediğini tam anlamadım. Aile ağacında sağ tarafta hakim ve diğer rütbeler var. En alta 4 rütbesiz koyup onların yükselmesini bekliyorsun. Bu insanlar sana ve devletine iyi özellikler sağlıyordu.

• quote:

Batı Roma baya zorluyordur seni o zaman :) Yanındaki senin gibi küçük devletlerle dost olmaya bak yoksa sonun benim gibi olacak.

Oyunu epeydir oynamadım aslında bu yüzden eksiklerim olabilir.

Dini nüfuzu şehirlerinde inşa ettiğin tapınak, heykeller gibi yapılarla arttırabiliyor olman lazımdı.(+ inanç veren yapılar )
    Dini geçişme de herhalde inanç veren yapılar yapmadığında etrafındaki güçlü devletlerin dinlerinin seni etkisi altına alması olabilir.
    Yakın muharebe saldırısı ve savunması adı üstünde zaten. Ağır piyadeler yakın muharebede en iyileridir bu yüzden özelliklerinde bu kısım yeşil gözükür. Yani birliklerin en iyi olduğu özelliklerini gösterir.

Son dediğini tam anlamadım. Aile ağacında sağ tarafta hakim ve diğer rütbeler var. En alta 4 rütbesiz koyup onların yükselmesini bekliyorsun. Bu insanlar sana ve devletine iyi özellikler sağlıyordu.

batı roma baya epey uzakta şuana kadar hiç çatışmaya girmedik. aramız kötüydü ama hediye yollayarak düzelttim yeterince yüksek olunca evlilik + saldırmazlık anltaşması yaptım. peşinden ticaret geldi durum iyi şuan. zaten amacım ticaretti bunu yapmada.

dini nüfuzun nasıl arttığını biliyorum sadece ne işe yaradığını bilmiyorum

sonuncuyla ilgili: herhangi bir makamdaki birinin üstüne gelince mesela makam şartları 2/8 yazıyor kırmızı yazıyla, yüksek ise 6/8 gibi o zaman beyaz renkli yazıyor. düşük olması kötü bişey sanırım ama neyi etkiliyor onu sordum.

• Dini nüfuz asayiş sağlıyordu galiba. Yani şehrinde isyan çıkmamasında baya etkili.

Hizmetkar- Hakim- Cenkbeyi gibi üste doğru sıralanıyor. Mesela Hizmetkarlar tur başına +1 nüfuz kazanıyor. Hakim +2 nüfuz. Ve birkaç özellik daha vardı.

Bugün yeniden Saksonlarla başladım. Romayla niye dost oldun ? Doğu Britanya'yı Roma'dan aldım şimdi kuzeye doğru ilerliyorum. Etrafımdaki bütün devletleri müttefik yaptım Hunları bekliyorum.
  • quote:

Dini nüfuz asayiş sağlıyordu galiba. Yani şehrinde isyan çıkmamasında baya etkili.

Hizmetkar- Hakim- Cenkbeyi gibi üste doğru sıralanıyor. Mesela Hizmetkarlar tur başına +1 nüfuz kazanıyor. Hakim +2 nüfuz. Ve birkaç özellik daha vardı.

Bugün yeniden Saksonlarla başladım. Romayla niye dost oldun ? Doğu Britanya'yı Roma'dan aldım şimdi kuzeye doğru ilerliyorum. Etrafımdaki bütün devletleri müttefik yaptım Hunları bekliyorum.

hala anlatamadım hizmetkat hakim vs atamayı biliyorum. mevkilerin olduğu bölümde atadığım kişinin üstüne gelince yazan yazılar arasında var makam şartları. sorduğum şey makam şartlarının ne olduğu.

romalılarla dost olmamın sebebi bana düşman olmayan az sayıdaki devletten birisi olmasıydı ticaret yapacak kimse yoktu

şuan 423 yılındayız. hunlar gelir gelmez anlaşmalı evlilik yaptık ve saldırmazlık antlaşması imzaladık.

• Ben de bilmiyorum.

Yine de Roma'ya fazla güvenme, ne yapacakları belli olmaz.
  • quote:

Ben de bilmiyorum.

Yine de Roma'ya fazla güvenme, ne yapacakları belli olmaz.

batı romayı yıktılar şimdi doğu romaya yanaşıyorum

merkez edindiğim yerin yakınında terkedilmiş yerler vardı oraları kolonize edip geliştirdim şuan vergi ayarı tam ortadayken tur başı 34 bin gelirim var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 21 Temmuz 2016; 1:35:52 >
  • 34 bin ha :) Yıl kaç sende ?

Ben 420 ye geldim bugün, Hunların ayak sesleri yavaş yavaş duyuluyor. İtalya'yı talan etmişler sıra bana geliyor.
  • quote:

34 bin ha :) Yıl kaç sende ?

Ben 420 ye geldim bugün, Hunların ayak sesleri yavaş yavaş duyuluyor. İtalya'yı talan etmişler sıra bana geliyor.

şuan 434 yılındayım 6 tane eyalet var tuş başı 37-38 bin oldu gelir. bunun 9 bini ticaretten geliyor. senin gelir ne kadar hocam

an itibariyle 316 bin param oldu. eyaletlerdeki en büyük sorun gıda ve asayiş şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 21 Temmuz 2016; 4:53:39 >
  • Benim de 6 eyaletim var ama 3 bin gelirim var. Asayiş hepsinde 100 , gıdada ise hepsi +100 .

Nasıl bu kadar gelir yaptın ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.