Şimdi Ara

TOXOPLAZMA PARAZİT [ BEN YANDIM SİZ YANMAYIN ] ( İYİLEŞTİM ! ) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
16
Favori
25.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
247 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turcoblanco

1,5 yaşında oğlum var kedileri çok seviyor sokakta gördüğü kendini sevdiren kedilerin üstüne atlıyor resmen. Ben de çocuk hayvan sevgisiyle büyüdün diye çok müdahale etmiyorum ama bu konuyu okuduktan sonra artık sevdirir miyim bilmiyorum. Yetişkin olsa sıkıntı değil çocukta bi sıkıntı olsa derdini de anlatamaz

çok nadir bir olay.yediğimiz yiyecekten etten parazit kapma riskiyle aynı.yiyecek yemeyi bırakmak gibi olur
  • Kardes gecmis olsun konuyu en basta yazdigini okudum gerisini okuyamadim durumun nasil su an duzeldimi ?
  • çok büyük geçmiş olsun hocam. Her zaman hayvan özgürlüğünden yanayım hayvanseverim ama uzaktan
  • Çok Geçmiş Olsun Allah Kimsenin Başına Vermesin.
  • Köpek konusunda size kesin çözümü söyleyeyim. Birkaç gün sadece onları beslemek için gidin. marketten salamda alabilirsiniz. Dilimleyip, poşete koyun başta sizden hoşlanmayanlara salamı uzatırsanız, sizi seveceklerdir. Bu sefer senin peşinden ayrılmazlar ama iyi anlamda sana parkta saçma bir hareket yapan biri çıkarsa gün gelir karşılığını verirler. Köpekler seni severse o park köpeklerin değil, SENIN olmuş olur :)

Birde sokak köpekleri o kadar cesur değildir. Yani koşmayı bırakıp dönüp, sert tepki verirsen. Mesafe koyarlar arana. Onlar için her zaman insanlar bilinmeyendir X dir.

Her canlıyı canlı olduğu için severim. Ancak köpekleri çok severim, diğer canlılardan fazla hatta vasfı faydası dokunmayan sömürgen bir insanın hayatına bir köpeğin hayatınıda tercih ederim.

Bugune kadar birçok köpek besledim halen şu an 2 köpeğim biri Pitbull biri, küçük Rus finosu. Hiçbir köpek vahşi değildir, onlara nasıl yaklaşırsan onlarda öyle karşılık verir ve insanlardan daha insani duygulara sahip olduklarına %100 garanti veririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Köpek konusunda size kesin çözümü söyleyeyim. Birkaç gün sadece onları beslemek için gidin. marketten salamda alabilirsiniz. Dilimleyip, poşete koyun başta sizden hoşlanmayanlara salamı uzatırsanız, sizi seveceklerdir. Bu sefer senin peşinden ayrılmazlar ama iyi anlamda sana parkta saçma bir hareket yapan biri çıkarsa gün gelir karşılığını verirler. Köpekler seni severse o park köpeklerin değil, SENIN olmuş olur :)

Birde sokak köpekleri o kadar cesur değildir. Yani koşmayı bırakıp dönüp, sert tepki verirsen. Mesafe koyarlar arana. Onlar için her zaman insanlar bilinmeyendir X dir.

Her canlıyı canlı olduğu için severim. Ancak köpekleri çok severim, diğer canlılardan fazla hatta vasfı faydası dokunmayan sömürgen bir insanın hayatına bir köpeğin hayatınıda tercih ederim.

Bugune kadar birçok köpek besledim halen şu an 2 köpeğim biri Pitbull biri, küçük Rus finosu. Hiçbir köpek vahşi değildir, onlara nasıl yaklaşırsan onlarda öyle karşılık verir ve insanlardan daha insani duygulara sahip olduklarına %100 garanti veririm.

Tesekkurler hocam bunu denicem. demek haraç kesmeye calisiyolar benden akillarinca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ama öyle demeyin kedilerin salyalari antiseptiktir yerim onu yerim popişini diyenleride gördü bu forum. Hadi size hayırlı TOXOPLAZMA lar.

• Hocam geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • reçeteye komple eczaneyi hastanın üzerine geçirin yazmışlar galiba

bu ne la milyonlarca ilaç?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: HAŞORTMANLI

reçeteye komple eczaneyi hastanın üzerine geçirin yazmışlar galiba

bu ne la milyonlarca ilaç?

Sorma hocam tir yanaştirdik eczanenin kapısına

• quote:

Orijinalden alıntı: spartakuez

Cocukken 11-12 yaslarinda butun sokakdaki kedileri eve toplardim karinlarini doyurup beslerdim kasap kasap .balıkcı balıkcı dolasip yiyecek satin alirdim okul harcliklarimin hepsiyle neredeyse icimde okadar cook hayvan sevgisi vardiki bunu yazilarla ifade edemem kelimeler kifayetsiz....

Daha sonra bizimkiler kızdıkca kedi sayisini 1 e indirmistim ve adını minnoş koymuştum tam 2 yil boyunca besledim sabahlari yuzumde veya koynumda uyur vaziyette uyaniyordum kerata okadar sevgiye alismistiki geceleri yuvasindan cikip gelip koynumda uyuyordu cogu zaman hatta ve hatta kendisini benim kadar hic sevmeyen ve sanki inadına kendini sevdirmek istercesine gidip ebeveynimin koynunda uyanıyordu ihale yine bize kalıyordu dayak yiyorduk yemek yerken bile kucagima cikip ayni kapdan yiyorduk neredeyse:)

kac kere öpme şunun agzını burnunu diyerek tokat ve dayak yedigimi bilirim :)

sonra birgun ben yokken disari cikmis cünkü tuvalet ihtiyaci ve gezme ihtiyaci geldiginde kapiyi tirmaliyordu gidip gezip geri geliyordu artık evin bir bireyi olmuştu minnoş..

hatta bazen kapıyı açmayınca kapıyı parcalarcasina dakkalarca atarlanıp ""ne bekletiyonuz lan açsanıza kapıyı yavsaklar ""dercesine apartmanı ayağa kaldırdığı oluyordu :)

ve bazende iceri girdiginde vucudunu esneyerek yalanarak giriyordu vallahi günahı boynuna artık fareyemi vururdu malamı vururdu orasını bilemem :)

Herneyse bana anlatilana gore gidis o gidis dahada gelmedi tam 1 hafta butun semti aradim küsüp okula gitmeyip butun sokaklari gezdim dolastim ama nafile bulamadim ama anladımki beni terkedip gitmisti minnoş yada hakikaten bana anlatılan rivayete göre gitmisti minnoş bilemiyorum.

Aradan 1 yil gecti baktim unutamiyorum sibirya kurdu sokak kopegi karisimi kirma melez bir kopek edindim adını önce minnoş koyacaktım bir onceki kedi olayından sonra sonu hüsranla biter diye vazgecip adını leydi koydum kime sorsam ne cins oldugunu bilemiyordu karar verip veterinere goturdum amma vellakin veterinerler bile cozemedi ne tur oldugunu zamaninda lesi diye bir kopek dizisi vardi bilen bilir benim yaşıtlarım tıpkı ona benziyordu yüz hatları ama tek gözü mavi digeride kahverengi tüyleride süt beyazıydı tüm her yeri ve ben onu okadar cok sevmistim ki cok tatlı bir tipi vardi goren herkes sokakda yanima gelip seviyordu sanki beni seviyorlarmış gibi hissedip mutlu oluyordum:) bilenbilir ankara altinparkta cok cok genis bir alan vardır kokartların alt tarafında ve üst tarafında o devasa stadyumdan bile buyuk o yerde kosarken tıpkı lesi dizisinde ki köpek gibi kosuyordu rüzgarın etkisiyle saclari geriye yaslanip dili dışarıda heyecanli bir sekilde sanki oanda koşan o degilde ben kosuyorum:)

evde balkonda besliyordum yazın ve bulundugum sokakta benden baska kopek besleyen olmadigindan kıskanç.nefret ve enerji emen bakısların ne anlama geldigini bildigimden geceleri bazen havlıyordu uykudan uyanıp hemen balkona kosup gözlerinin icine bakıp dakikalarca ağlayarak ne olur havlama yoksa seni benden alırlar diye konusup ikna edince benim ne demek istedigimi anlayıp susuyordu gunduzleri de eve aliyordum kışları hep evin icinde duruyordu cogu zamanda beraber uyuyorduk tam 2 yil boyunca ona alismis ve mutluyken rivayete gore oda disari cikmis ve bir dahada gelmemis.bu durumuda agır depresyonla gecirdigimi farkedince ...

bu kezde muhabbet kusu alarak sansimi denemek istedim ve adını yine minnoş koymuştum butun sevgimi buna verdim ve sonunda konusan bir muhabbet kusum olmustu evin her yerinde melaaaaaaat -ummudum -minnoş edalarıyla geziniyordu pencereler.balkonlar acık olmasına rağmen kaçmıyordu hatta pencereden dışarı cıkıp geri geliyordu (kac kez şu pencereleri açmayın ya kapatın demekden gına gelmişti)

bu kuşumlada 4 yıl boyunca mutlu mesut yaşarken bir gün kapı arasına sıkışıp vefat etti. dolayısıyla icimdeki hayvan sevgisine bir nokta koyma zamanı gelmişti çünkü bütün hikayelerim kötü sonla biter olmuştu.

Dolayisiyla 20 yasindan 33 yasina kadarda tövbe edip hic bir hayvanin yanina dahi yaklasip sevmeden yasadim bir an aklima o guzel gunler geldi konuyu gorunce

suan tekrar cesaret edip kedi.kus. kopek alamiyorum eskisi gibi olur diye ve

ALLAHA şükür ne parazit ne kist nede baska bir hastalik gecirdim

sayet etrafımıza bakarsak hic sigara icmeyenlerin akciger kanseri hic asitli veya zararli gidalar tuketmeyen insanlarinda mide kanseri olabildiginide görebiliyoruz.

Dolayısıyla benim kadarda bu derece KALBİ SEVGİYLE bütünleşmiş insanlara kötü bir sey olmamasinin sebebini ve onlari koruyanında ""SEVGİNİN VE İNANCIN GÜCÜ "" olduguna inanıyorum şahsen. arkadaşada geçmiş olsun tez zamanda sağlıgına kavuşması dilegiyle

sevgi ve saygıyla kalın arkadaşlar.

Hocam çok güzel yazmişsiniz ama inceden de beni gömmüşsünüz teessüf ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: iquique

Ne demek istediniz

• Geçmiş olsun, Allah şifa versin

• yok hocam olurmu sadece başımdan gecenleri yazdım sen öyle zannetmişsin estağfurullah.

Umarım ALLAHIN izniyle tez zamanda sağlığına kavuşursun .

şuan iyiye doğru gidiyormu acaba son durum nedir ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş bişi sorcam gözün tekrardan görücekmi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OCA

quote:

Ne demek istediniz

Nihayet farkettin. Birader senin yaşadığını ben 1986 yılında yaşadığımı yazmıştım. Geçmiş olsun demiştim. O mesajımı görmeyip bunu görmen dikkat çekici.

• 30 kasımda sabah 08:36da mesaj yazmışım, seni de etiketlemişim. görmedin mi o mesajımı?
  • quote:

vay be yıllar sonra karşılaştığım dertten muzdarip bir arkadaşı görüyorum. öncelikle geçmiş olsun.

ben bu parazite yıllar önce 1986 yılında 13 yaşındayken yakalandım. kedi besliyorduk. o yıllarda ne aşı ne veteriner kontrolü yoktu. bilinmezdi pek. bizim kedi de sağ olsun dışarı çıkar sonra eve girerdi. ben de çok sevdiğim için yatağımın üstünde yatırıyordum.

hacettepeye gittik muayene oldum. o günkü bilinenlerle tedavisi olmadığı söylendi. ve sağ gözümde bir karartı kaldı. görme kaybı var. göz tamamen kör değil. gözün merkezinde dairesel bir karartı var, ama o karartı dışındaki şeyleri görebiliyorum.

şu an yaşım 45, 13 yaşından beri ne ilerleme ne de gerileme var. alıştım artık. kedileri hala çok seviyorum.

OCA dostum tekrar hastaneye gidersen benden de bahseder misin? 13 yaşında bu parazite yakalanmış bir abimiz var, acaba tedavi olsa o gözündeki karartı temizlenir mi diye sorarsan çok memnun olurum.

Hocam cok afedersiniz o kadar cok mesaj varki çoğu gözümden kaciyor istemeden. Tabi sorarim. Ama bana soracak olursaniz sizdeki bu durum toxoplazmaya pek benzemiyor çünkü bu parazit tedavi edilmezse sporla ürüyen bir yapıya sahip ama sizinki sabit kalmış yine de bir sorarım

• quote:

Orijinalden alıntı: OCA

quote:

vay be yıllar sonra karşılaştığım dertten muzdarip bir arkadaşı görüyorum. öncelikle geçmiş olsun.

ben bu parazite yıllar önce 1986 yılında 13 yaşındayken yakalandım. kedi besliyorduk. o yıllarda ne aşı ne veteriner kontrolü yoktu. bilinmezdi pek. bizim kedi de sağ olsun dışarı çıkar sonra eve girerdi. ben de çok sevdiğim için yatağımın üstünde yatırıyordum.

hacettepeye gittik muayene oldum. o günkü bilinenlerle tedavisi olmadığı söylendi. ve sağ gözümde bir karartı kaldı. görme kaybı var. göz tamamen kör değil. gözün merkezinde dairesel bir karartı var, ama o karartı dışındaki şeyleri görebiliyorum.

şu an yaşım 45, 13 yaşından beri ne ilerleme ne de gerileme var. alıştım artık. kedileri hala çok seviyorum.

OCA dostum tekrar hastaneye gidersen benden de bahseder misin? 13 yaşında bu parazite yakalanmış bir abimiz var, acaba tedavi olsa o gözündeki karartı temizlenir mi diye sorarsan çok memnun olurum.

Hocam cok afedersiniz o kadar cok mesaj varki çoğu gözümden kaciyor istemeden. Tabi sorarim. Ama bana soracak olursaniz sizdeki bu durum toxoplazmaya pek benzemiyor çünkü bu parazit tedavi edilmezse sporla ürüyen bir yapıya sahip ama sizinki sabit kalmış yine de bir sorarım

benimki de toxoplazma. hacettepede tanı konulmuştu. hastalık bende ilerlemedi. biz de kedi besliyorduk. ama bizim sıpa sürekli dışarı çıkıp sonra eve geliyordu. bir de ben çok sevdiğim için kediyle birlikte yatıyordum.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.