< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hll knk -- 14 Ocak 2018; 21:42:45 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hll knk -- 14 Ocak 2018; 21:42:45 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Geçmiş olsun. Böyle çok nadir görülen hastalıklar için süründürürler adamı sürekli iğne ve test falan. Doğru teşhis çok büyük bir adım çünkü.
|
Bu nasıl soru hocam? Kediyi atıcan mı. Atcaksan bana ver gibi oldu. |
kediyi atıcan mı hocam
|
Bu parazit kedi bağırsaklarında çoğalıyor dışkı ile atılıyor. Dışkılardan farelere bulaşıp onların beyinlerinde kedi kokusundan kaçmayı kedi kokusuna gitme olarak değiştirip kediye yedirtiyot fareyi. Bu sayede çoğalıyor bu döngü. Bir şekilde insanlara da bulaşıyor ama etkileri olduğunu bilmiyordum aydınlandım teşekkürler
|
Geçmiş olsun. Allah kimseyi tek gözünden bile etmesin.
|
Toxoplasma gondii aslında nadir değildir, kedi kesin taşıyıcısı ve bulaştıran etmendir. Kedi kakasından veya kedinin kakasını yemiş ve etlerinde doku kisti olan tavuk etlerinin yenmesi ile insanlara bulaşabilir. Aman diyeyim hamile eşiniz, teyzeniz vs varsa dikkat edin, zira eğer bu protozoo ile daha önce karşılaşmamışsa gebe kişi, kötü şekilde hastalanabilir ve çocuğun abortusuna karar verilebilir.
Normal sağlıklı bireylerin korkmasına pek gerek yok |
Çok geçmiş olsun en azından sebebini bulmuşlar.
|
Geçmiş olsun, hergün onlarca bazen yüzlerce hayvanla direk temasa geçiyorum, eldiven yetersiz kalabiliyor. Şükür ki mantar dışında henüz zoonoz bir hastalık bulaşmadı bana. En korktuğum hastalıklar brucellosis ve toxoplasmosis (eşim için)...
Endoparazit mücadelesi yapmışsınız ancak yeterli olmamış, ilaçların periyodik kullanımı çok aralıklı olmuş olabilir. Ya da sokakta sevdiğiniz bir kediden kontamine olmuş olabilirsiniz. En kısa zamanda eski sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle... Edit:imla |
Çok ilginmiş hocam geçmiş olsun. Parazitin yumurtular yeni çatlayıp yayılmış demek ki.
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hll knk -- 27 Kasım 2017; 21:52:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 28 Kasım 2017; 0:58:49 > |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VeterözeR -- 28 Kasım 2017; 2:5:41 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |