Şimdi Ara

TOXOPLAZMA PARAZİT [ BEN YANDIM SİZ YANMAYIN ] ( İYİLEŞTİM ! ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
333
Cevap
16
Favori
25.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
247 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Parazitlerin amacı bu zaten. Balıklardaki parazitler de balıkların gözle görülecek şekilde yukarıda yüzüp av olmasını sağlıyor. Kordiseps mantarı diye bişey var. Onu da bir araştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun

• Geçmiş olsun. Sokakta kedi köpek severseniz mutlaka elinizi yıkayın en değerli enfeksiyon kontrol yöntemidir

• Çok geçmiş olsun.

• Ayni şey akrabamizda oldu. 18 sene önce köpek besliyorlarmis daha yeni ortaya çıktı kansere neden olmus. Dikkatli olun evcil hayvan besleyenler

• g.o. knk

• Bu parazitin hayvandan bulaşma riski çok düşüktür. Asıl risk yeşil yapraklı sebzelerdedir. Bilginize...

• Hocam bu enfeksiyon tam bağışıklık bırakan bir enfeksiyon olduğu için bir daha yakalanmazsınız kedinizi atmayın he
  • Hocam çok geçmiş olsun konu açılmışkene bende birkaç bilgi vereyim başıma geldi başkasının başına gelmesin, bundan 5 yıl önce ilk çocuğuma hamile iken eşim de bu parazit görüldü dedikleri gibi kediden, köpekten, çiğ etten yada az pişmiş etten bulaşan bir parazit eşi le istanbulda gitmediğimiz hastane kalmadı hepsi test yaptırıyor hamile ikenmi parazit olundu yada hamilelikten önce varmıydı bu ikisi arasında kalıyordu test defalarca test yaptılar hep tam ortasında kalıyor ne hamilelikten çnce nede sonra tam ortasında aıkıntısı şu hamilelikten önceyse şahıs bağışıklık kazanıyor bebeğe hiçbir zararı olmuyor ama hamilelikte olduysa bebek düşüyor yada çok büyük bir ihtimal sakat olarak hayata geliyor en sonunda tanıdık bir akrabamız doktordu 7tepe üni.hastanesinde onun sayesinde pre.doktor heyeti işi çözdü çok şükür eşim önceden almış hastalığı ve kzıımız çok sağlıklı bir şekilde doğduşuan 5 yaşında çok sağlıklı akıllı bir evlat. Demem şuki özellikle bayanlar ve bebek düşünen herkez kesinlikle bebek yapmayı düşününce hastaneye gidip tüm kontrollerinizi yapyırın sonra bizim gibi çekmeyin içiniz rahat olsun tekrardan çok geçmiş olsun Allah'tan acil şifalar dikerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xx_AST3CH_xX -- 28 Kasım 2017; 10:44:43 >

• Çok geçmiş olsun hocam.

Nadir bir durum başınıza gelmiş anladığım kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNY

Çok geçmiş olsun hocam Allah şifa versin.

Ama şurayı okuyunca

quote:

O kadar ağır bi iğne ki olduktan sonra 10 dakka yerimden kipirdayamiyorum.

Ciğerci Hakan geldi aklıma.

Kahkaha attım gece gece.

Hakkını helal et. Allah kimseye böyle dert vermesin.

karakter olarak kendimi acındırmayı sevmeyen biriyim bilerek böyle yazdım hocam :D ama dikkatli olunması gereken bişey. dikkatli olun bu konuda
  • quote:

Orijinalden alıntı: cool tuni

Toxoplasma gondii aslında nadir değildir, kedi kesin taşıyıcısı ve bulaştıran etmendir. Kedi kakasından veya kedinin kakasını yemiş ve etlerinde doku kisti olan tavuk etlerinin yenmesi ile insanlara bulaşabilir. Aman diyeyim hamile eşiniz, teyzeniz vs varsa dikkat edin, zira eğer bu protozoo ile daha önce karşılaşmamışsa gebe kişi, kötü şekilde hastalanabilir ve çocuğun abortusuna karar verilebilir.

Normal sağlıklı bireylerin korkmasına pek gerek yok

nadir derken bu parazitin gözde çıkması olayı çok nadir oluyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nahrime94

ben gider intihar ederdim.

ne uğraşıon tomografı momografı endoskopigoprafi vs vs ?

hele kan vermek büyük işkence büyük !

gider atlardım bi yerden

canınız cok tatlı sizin

maksat annem üzülmesin
  • sadece kediden bulaşmaz. iyi pişmemiş etten, iyi yıkanmamış sebzeden ve topraktan da bulaşır. eşim hamile iken evde kedi vardı, verecek kimse bulamayınca dışarı da atamadık.
    kedi dışkısı da havayla 24 saati geçen bir şekilde temas ederse toksoplazma üretiyordu. o yüzden ben her gün kedi dışkısını 24 saat geçmeden çöpe atıyordum. yalnız toksoplazma ancak gebeliklerde doğacak yavruya büyük zarar verebilir o da gebeliğin ilk üç ayında bulaşırsa eğer. normalde çoğu insan toksoplazmaya bulaşmış ve bağışıklık kazanmıştır ve sırt ağrısı, baş ağrısı gibi etkileri olurdu en fazla.

sizin ki gerçekten büyük şanssızlıkmış. allah yardımcınız olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İstan34bul

Tribe girdim hemen araştırdım varmış böyle birşey bende hep kedi beslerdim artık yanına bile yaklaşamam

doktora sorsana vucutta varsa kurtulmak yada korunmak için ilaç adı varmı içelim

edit: Çok geçmiş olsun

çoğu insanın bu parazite karşı bağışıklığı oluyor ben nadir görünen bir vakayım. ama triplere girdiysen hastanede bi kanına baktır orda anlaşılır bağışıklıklı olup olmadığın
  • quote:

Orijinalden alıntı: nbaps3

Öncesinde hiçbir belirti vermedi mi? Boğaz ağrısı, boyundaki lenf nodlarının şişmesi, gözde kızarıklık vs.

Hayır vermedi. Herşey yolundayken bir sabah uyandığımda sağ gözüm görümüyordu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 11 52 7

Daha once gozunuzde sikinti olmadi mi? Kor olana kadar anlamadiniz mi?

Birde doktora tani koyulmadan once kedi beslediginiz soylediniz mi?

daha önce gözümde herhangi bir sıkıntı olmadı

doktor tanıyı koymadan önce söylemedim. kendisi söyledi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hll knk -- 28 Kasım 2017; 12:3:39 >
  • Geçmiş olsun hocam uyanınca bir gözünün görmediğini fark ettiğin an baya değişik bir tecrübe olmuştur. Ömür boyu anlatırsın artık.

• cool tuni C kullanıcısına yanıt
    Toxoplazmanın gözde körlüğe varan derecede hasar vermesi nadir görülür toxoplazma değil
  • Hocam çok kötü olmuş ya Allah yardımcın olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.