Şimdi Ara

TOXOPLAZMA PARAZİT [ BEN YANDIM SİZ YANMAYIN ] ( İYİLEŞTİM ! ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
16
Favori
25.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
247 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah acil şifa versin geçmiş olsun hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi yine teşhis koyabilmişler, buna da şükür

• geçmiş olsun dostum
  • Geçmiş olsun.

• Siz yazmissiniz ama ben sorayim yine de gözünüze kavusacaksiniz degil mi hocam emin olayim. gecmis olsun bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D8783DAC6 -- 28 Kasım 2017; 18:45:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canislupusccc

Siz yazmissiniz ama ben sorayim yine de gözünüze kavusacaksiniz degil mi hocam emin olayim. gecmis olsun bu arada

Öyle ümid ediyorum yarın kontrolüm var bakalim ne dicek

• Geçmiş olsun. Zoonoz hastalıklar halk sağlığını direkt ilgilendiren bir konudur. Bakanlık bu konuda insanları bilinçlendirmelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 28 Kasım 2017; 20:26:16 >
  • Şizofreninin aslında bir parazit ürünü olduğu yakında ispatlanır.

• quote:

Orijinalden alıntı: OCA

quote:

Orijinalden alıntı: Umaril

kediyi atıcan mı hocam

Üniversite zamanındayken vardı şimdi yok uniyi okudugum şehirdeki bi arkadasa vermistim gelirken. Yani 2 yıl önceki bi olay şimdi patlak verdi.

nasıl yani ? iki yıl önceki virüs durdu durdu şimdi mi aktif oldu ?
  • Fareye bulastiktan sonra farenin korku ve cinsel istek bölümlerini bozarak kediyi karsi cins olarak algilamasini sagliyor. Normalde kediler etrafa kokularini yayar, fareler de buralardan uzak durur. Ama toxo nedeniyle kacmiyor ve kediye yaklasmasini saglatarak bulastiriyor.yani etrafiniza ya da haberlerde gordugunuz "psikopat fare kedilere kafa tutuyor"gibi haberlerdeki fareler buyuk olasilikla toxoludur.

Bu arada kediler fareleri pek yemezler oldururler. Ama onemli olan isirmalari ile bulasmasi.

Toxodan daha da kötüsü de Acanthamoeba'dır.

Özellikle lens kullananlar lütfen çeşme suyu ile lenslerinizi yıkamayın. Solüsyondan baska bi sey kullanmayin. Gecmiste aolusyonlar bu kadar yaygin degilken cogu kisi bu parazit yuzunden kor olmus. Ustelik tam bir tedavisi yok. Bu yuzden lens kullananlar cok temiz olmaya ozen gosterin

Bir de bu hastaliklar bulassa bile(ki ulkemizde zor(cig et tuketimi olmadigindan ama cig kofteye dikkat)) vucut direnci normal olan bieeylerde hastalik gelismesi oyle kolay degil. Ancak vucut direncini baskilayan ilac kullaniyorsaniz(organ nakli yapanlarin kullandigi) veya vucut direncini asiri dusurecek hastaliginiz varsa (AIDS) gorulebiliyor.
    Yani insan vucudu da oyle bos degil gel beni hasta et diye. Yine de yediginize ictiginize dikkat edin. Cig ve temiz olmayan gidalardan uzak durun. Kedi, kus kopek balik besliyorsaniz temizligini iyi ve dikkatli yapin.
    Kimse hasta olmaz diye bi sey yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azygo85 -- 28 Kasım 2017; 21:19:5 >

• Sadece kedi değil iyi pişmemiş kontamine etten de bulaşır geçmiş olsun bu arada
  • Geçmiş olsun hOCAm

Kedi beslemem keklik bıldırcın sülün tarzı hayvanlar beslerim o yüzden kediyi de pek sevmem

Sen tek gözle yorulma ben yazarım

"Avatarım ağır çekim olsaydı efsane olurdu"

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kediler evin içindeki kumlara dışkıladıkları için ev gibi kapalı ortamlarda daha riskli. Köpekler bu açıdan daha güvenli gibi.
  • Geçmiş olsun hocam
  • konuyu okumadan önce forumdaki kişiler sayesinde csb taraması yaptım baktım yorumlar ciddi ne olur diye konuyu okudum geçmiş olsun evcil hayvanlara mikrop filan kaparım diye ellemekden kaçınmışımdır görende hayvan ısırır diye ellemiyor sanıyordu.
  • Değerli kardeşim geçmiş olsun, umarım en kısa sürede iyileşir
  • Vanity Fair kullanıcısına yanıt
    Köpekler ve kediler birbirlerinin diski yollarini koklar ve kendilerini yalarken bunlari uzerlerine bulastirabilirler bu yuzden kopek ve kedi sevdikten sonra ellerimizi yikamaya ozen gosterelim.

• ee bunnlar kediye kahve yedirip bokunu presleyip içiyolar :D onların kedileri temiz bizimkiler virüslü :D
  • geçmiş olsun, umarım sağlığınıza bir an önce kavuşursunuz.
    toxoyu illaki kendi kedinizden almak zorunda değilsiniz, hatta çok büyük ihtimalle başka kaynaktan almış olabilirsiniz. örneğin içtiğimiz, yiyeceğimizi yıkadığımız çeşme suyu.
    yazacağım şeyler halk sağlığı konuları biraz sıkıcı da olabilir. Ülkemizde en kıymetsiz şey insan, böyle olduğu için sağlık sorunlarıyla ilgili olaylar amaan noolacak tavrı ile yaklaşılıyor. birey, sağlık sistemi ve devlet bu açıdan yaklaşıyor. hepatit a virüsü toplumun yüzde 80inde pozitif. bende pozitif mesela. insana hepatit a bulaşabilmesi için insan dışkısını veya insan dışkısına teması olan gıdayı tüketmesi gerekiyor. evet buradan benin b.k yediğim ortaya çıkıyor. toxo bende pozitif. yani muhtemelen çocukken bir ara grip gibi geçirmişim. ebbstein barr, toxoplazma, rubella(kızamık), citomegalovirüs gibi hastalıklar bizim gibi sanitasyon (tam karşılamıyor ama temizlik koşulları, örn. içtiğimizi suyun temiz olması, kanalizasyonun sağlıklı uzaklaştırılması gibi) koşulları geri olan ülkelerde çocukluk döneminde sık geçiriliyor. böyle olması bizim toplumumuzda iyi birşey, neden? siz örneğin hepatit a yı yetişkinken geçirirseniz ciddi karaciğer hastalığı yaşayabilirsiniz. diğer hasyalıklarda az çok böyledir. yani b.k yiyeceksek benim gibi çocukken yiyelim. yukarıda saydığım mikropların çoğunu hastalanarak geçirmişim. hatta sadece insan dışkısından bulaşan kolerayı da geçirdim.
    gelişmiş ülkelerde bu hastalıklar genellikle erişkin yaşta görünür ve genellikle çocukluk dönemindeki grip tablosuna benzer hastalık yerine daha şiddetli hastalık oluştururlar.
    eğer siz de erken yaşta toxo geçirseydiniz sonucu böyle olmayacaktı.
    toxoplasmaya bağlı retinit bu hastalık görülen bireylerde ömür boyu ortalama 5 kez tekrar ediyor. tekrar etmemesi için immün (tam karşılamıyor savunma denilebilir vücüt direnci denilebilir) sistemin canlı olması gerekir. büyük yorgunluk, üzüntü stress, ciddi soğuk algınlığı vb durumlarda immün sistem zayıflayacağı için tekrar edebilir. ben sofranızdan probiyotik olan yoğurdu eksik etmemenizi öneririm. immün sistemi diri ve canlı tutmaya yarayacaktır.
    kullandığınız ilaçları doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde bazılarını azalta azalta kesmeniz gerekecek. iyileşmiş olsanız bile bir müddet ilaç kullanmaya devam etmeniz ve ara ara kontrole gitmeniz gerekecek. (ortalama 1.5 - 2 ay)
    tekrar geçmiş olsun
    saygılarımla

• Hocam merhaba,
    öncelikle geçmiş olsun umarım kısa zamanda iyileşirsiniz. Kör olmak nasıl birşey affedersiniz, zamanında çok kafa yormuş ve merak etmiştim. Göz kapağınızı açıp kapadığınızda değişen birşey var mı, gördüğünüz birşey varmı birde? Ve dünyayı tek gözle görmek nasıl bir his?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.