Şimdi Ara

TOXOPLAZMA PARAZİT [ BEN YANDIM SİZ YANMAYIN ] ( İYİLEŞTİM ! ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
16
Favori
25.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
247 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toxoplazma sanılanın aksine kediden değil yıkanmamiş sebzelerden geçer.

Türkiye'de toxoplazma taşıyıcı sayısı %70 den fazladır ve tamamına yakını kirli su ve sebzeden kaynaklıdır.

Kedi günah keçisi yapilmistir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pphammer

Toxoplazma sanılanın aksine kediden değil yıkanmamiş sebzelerden geçer.

Türkiye'de toxoplazma taşıyıcı sayısı %70 den fazladır ve tamamına yakını kirli su ve sebzeden kaynaklıdır.

araştırma hastanesindeki profesörlerin yalancısıyım ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hll knk -- 28 Kasım 2017; 12:47:2 >
  • hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum
  • knk geçmiş olsun sana bişi olmasın ya ben kimin konularına sulanacam
  • Yengemde Malesef Cok buyuk bir ameliyat gecirdi nenemin kedisinden tuy gelmis cigerde agac gibi yesermisti malesef cigerin yarisi alinmisti tuyden dikkatli olmak lazim zaten bizim haniminda alerjisi var yoksa ben kediyi severim

• quote:

Orijinalden alıntı: OCA

quote:

araştırma hastanesindeki profesörlerin yalancısıyım ben

Estağfurullah Ender olarak kediden de geçer ama gerçek taşıyıcı yıkanmamiş çiğ sebzeler

Enfekte oranı Türkiye'de çok yüksek.

• quote:

kesin öyledir, hemen suçlu kedi, köpek olur zaten.

bu arada geçmiş olsun, Allah şifa versin.
  • Geçmiş olsun hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Striknin kullanıcısına yanıt
    Konuyu okuyacak olan kişilerin kedilerden korkmaması ve rahat rahat kedilerle oynamaya devam etmeleri için (ee tabi bir de gebe yakını olanların dikkatli olmasını sağlamak için) o şekilde yazdım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun.

Bende bazı zamanlar kedi sevip, ellerimi yıkamayı unutup, elimi yüzüme filan götürürsem 10 15 dakika sonra gözüm feci derecede kaşınmaya başlıyor. Kaşıdıktan sonra ise kıpkırmızı bir hal alıyor. Ancak yıkayarak geçiyor o kırmızılık ve kaşıntı. Hatta bir müddet görme duyum bile kısılıyor diyebilirim. Bu konuyu görünce acaba alakası var mı bu durumla diye düşünmedim değil. Pek üstüne düşmemiştim. Artık kediyi sevdikten sonra en iyisi elleri yıkamak.
  • geçmiş olsun dostum. Acil şifalar.
  • kediyi kargoyla yolla bana 10 lira veririm
  • 2 sene önce benimde çenemin üst kısmında yanakla birleştiği yerde lenfosit bez(bir çeşit kist gibi bir şey) çıkmıştı. Doktora gittiğimde ameliyatla alalım dedi ve ağzımın iç kısmından keserek bir operasyonla o lenfositi aldılar. Daha sonra patolojiye analiz edilmek üzere parçayı teslim ettim.

2 hafta sonra patoloji sonucu çıktığında oluşan lenfosit bezin tamamıyla toxoplazma parazitinden kaynaklı olduğunu ve geçtiğini söylediler. Allah'a şükür durum fazla büyümeden son bulmuştu. Fakat şunu da belirtmek isterim , ne herhangi bir hayvan beslerim ne de hayvanlarla pek ilişkim vardır. Bu öyle bir parazit ki mesela yediğiniz sebzeyi adam akıllı yıkamazsanız ondan bile bulaşabilen birşey. Sadece evcil hayvana bağlamayın bence durumu. Her anlamda steril ve hijyenik olmaya özen gösterin.

• pphammer kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum bizimde kedilerimiz var dr eşime parazit deyince eşim hemen kediden bulaştı dedi dr. Yok bu kediden bulaşan bi parazit değil dedi. Allah'tan bu sözü dr un yanında söyledi yoksa hergün dinlerdim

• vukuatname V kullanıcısına yanıt
    Çok kedi beslediyseniz benim arayıpta bulamadığım insansınız

• Geçmiş olsun, Umarım en kısa sürede iyileşirsin.
  • vukuatname V kullanıcısına yanıt
    Bide hemşeri çıktık iyi mi

• Geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.
  • geçmiş olsun toxoplasma gondii paraziti kedilerin bağırsaklarında yaşayan bir parazittir. parazitin her canlı gibi neslini devam ettirmesi gerekiyor. farenin veya sıçanın bünyesine bulaşıyor. yaşam döngüsünün bir sonraki aşamasında bu parazitin vakit kaybetmeden fare bedeninden kedinin bağırsağına gitmesi gerek. bunun için vücuduna yerleştiği farenin beyninde binlerce kist oluşturuyor. fare sadece bilincini değil, kedilere karşı korkusunu da kaybediyor. hatta bir uyur gezer gibi kedi sidiği kokan yere doğru gidiyor ve haliyle kedilere kolayca yem oluyor. böylelikle bu parazit, hedeflediği kedi bağırsağına ulaşmış oluyor.
    yani bu parazit, yaşam döngüsü için bünyesini ele geçirdiği fareleri kullanıyor. arkadaşın dediği gibi fare yemiş sizin kedi
  • "478 TL" mesajından hatırlıyorum konu sahibini. İyi gülmüştüm. Çok geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.