Şimdi Ara

TOXOPLAZMA PARAZİT [ BEN YANDIM SİZ YANMAYIN ] ( İYİLEŞTİM ! ) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
16
Favori
25.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
247 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok hocam ne faresi, mamayı bile iyilerinden veriyoruz. Royal canin, Hill's, Pro plan gibi. Hayvan dışarı da çıkmıyor zaten.
    Suyu kendi içtiğimiz damacana sudan, arada kendi yediğimiz pişmiş tavuklardan verirsek veriyoruz. Bu şartlarda risk düşük gibi o zaman.
    Cevap için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 30 Kasım 2017; 0:12:25 >
  • kedi köpeği hepimiz seviyoruz ama son dönemlerde çok abartılı bir sevgi görülüyor
    bunun başlıca nedeni artık insanların apartmanlarda yaşaması ve doğaya olan özlemlerden kaynaklanıyor ,diğer konu ise insanlarda göremediğimiz doğruluk ve güvensizlik ,bizleri dilsiz arkadaşlara yönlendiriyor

ne kadar sevseniz de bunlar birer hayvan ,onların yaşantıları bambaşka ,biz ise onları kendi istediğimiz şekle sokup birlikte yaşamaya zorluyoruz
    isteyen istediği şekilde yaşar ama benim şahsi düşüncem ,bunlara belli şartlarda bakmak (mümkün olduğunca mutfak gibi yerlerden uzak tutmak,hijyen olaylarına dikkat etmekte fayda var)

ha her şeye dikkat etseniz dahi bir hastalık vs. yine gelebilir ,benim söylediklerim tedbirdir
  • Çok geçmiş olsun kardeş
  • Öncelikle geçmiş olsun. Teknoseyir'in "Teknoloji ve Bilim Notları" adlı programında Hamdi Kellecioğlu daha mühim bir konuya değinmişti. Kedi ve köpeklerin ağız içi sindiriminin insanınkinden farklı olduğu ortaya çıkmış. Bu sindirim bir bakteri vasıtasıyla gerçekleşiyormuş ve bu bakteri insan için ölümcül, en kötü haliyle organ kaybettirecek kadar tehlikeliymiş.

Kedisinin, köpeğinin ağızıyla, diliyle veya salyasıyla temasta bulunup bakteri bulaşınca bacağını kestirip ölmekten kurtulandan tutunda, parmağını köpeğine yalatıp aynı parmağını kardeşine emdiren ve kardeşinin menenjit olmasına kadar bir çok vakaya rastlanmış.

55:48 dakikadan itibaren iyi dinleyin.

Bilimsel kaynak:
    https://news.nationalgeographic.com/2017/10/dogs-cats-clean-licking-bacteria-health-science/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 30 Kasım 2017; 1:44:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok geçmiş olsun hocam acil şifalar diliyorum

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Öncelikle güzel yorumunuza gönülden katılıyorum mesela ben insanlar tarafından o kadar çok kandırılıp dolandırıp haksızlığa ugradimki minik dostlarım gözümün içine bakınca başka bi aleme gidiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

quote:

Orijinalden alıntı: Nahrime94

ben gider intihar ederdim.

ne uğraşıon tomografı momografı endoskopigoprafi vs vs ?

hele kan vermek büyük işkence büyük !

gider atlardım bi yerden

canınız cok tatlı sizin

sendeki beyni kuşa tak ters uçar

ters uçurdular seni bak

• Yalnız herkes toxoplazma sadece kediden bulaşıyormuşcasına yazmış da, çiğ et ve yıkanmamış sebzelerden de bulaşma ihtimali oldukça fazla, bilgi vereyim istedim

• Geçmiş olsun hocam. yaklaşık 20 yıldır kedi beslerim evde, bir problemle karşılaşmadım bugüne dek ama bu konuyu görünce merak ettim körlük olmadı şimdiye kadar fakat her 2 gözümde beyaz lekeler var. Bundan kaynaklı mıdır bilemedim. Senin durumun daha da meraklandırdı beni en yakın zamanda doktora gideceğim
  • Cok gecmis olsun, bizimde kedimiz var eşim hamileligini cok sukur bitirdi, 6 aylik oldu sipa şükür sorun yok.

Benzer durumu yasayacak olan olursa, hamileligi suresince kedinin kumunu vs. Elletmeyin, sokak yuzu gormemis, duzgun bir marka kuru ve islak mama yiyenlerde bu hastaliga yakalanma riski daha az diye biliyorum. Mumkun oldugunca kedilerinize çiğ urunler vermeyin, salam, sosis, çiğ tavuk vb.

• vay be yıllar sonra karşılaştığım dertten muzdarip bir arkadaşı görüyorum. öncelikle geçmiş olsun.

ben bu parazite yıllar önce 1986 yılında 13 yaşındayken yakalandım. kedi besliyorduk. o yıllarda ne aşı ne veteriner kontrolü yoktu. bilinmezdi pek. bizim kedi de sağ olsun dışarı çıkar sonra eve girerdi. ben de çok sevdiğim için yatağımın üstünde yatırıyordum.

hacettepeye gittik muayene oldum. o günkü bilinenlerle tedavisi olmadığı söylendi. ve sağ gözümde bir karartı kaldı. görme kaybı var. göz tamamen kör değil. gözün merkezinde dairesel bir karartı var, ama o karartı dışındaki şeyleri görebiliyorum.

şu an yaşım 45, 13 yaşından beri ne ilerleme ne de gerileme var. alıştım artık. kedileri hala çok seviyorum.

OCA dostum tekrar hastaneye gidersen benden de bahseder misin? 13 yaşında bu parazite yakalanmış bir abimiz var, acaba tedavi olsa o gözündeki karartı temizlenir mi diye sorarsan çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquique -- 30 Kasım 2017; 8:37:16 >

• bende de çok kedi var turp gibiyim stresimi alıyor keratalar onlar olmasa ülser olmuştum galiba

• Beyler benim gibi kedileri salan var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeen -- 30 Kasım 2017; 9:22:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam oncelikle gecmis olsun budediginiz birinde daha olmus bildiğiniz kurt adamin gozunde buyumus 1 2 cm ye ulasmis cimbiz ile cikartmislardi youtubeden bakabilirsin seninki küçük heralde ilacla tedavi ediliyor cok geçmiş olsun Allah şifa versin

• 2 sene önce evvel bende boğazımda bi şişlik ile tahlillere girdim. Hatta şüphelendikleri için o kitleyi aldılar. Biyopsi yapıldı allaha şükür bir şey çıkmadı.
    Ama neden oldu diye araştırma yapılmasını istedik. Benimde kanımda Toxoplazma çıktı. Bu erkeklerde bir sıkıntı yaratmayan birşey ve 2 sene içinde kanından temizlenir dendi. Sadece kan vermeyeceksin 2-3 sene boyunca dedi.

Kadınlarda özellikle hamilelik sırasında olabilirmiş ve bu düşük tehlikesi yaratırmış.

Bende kediden kaptığımı düşünüyorum. Çünkü bir arkadaşın bahçesindeki kedi ile çok haşır neşir olmuştum. Havada soğuktu. Boğazımda bi acı vardı zaten. Üşüttüm zannetmiştim. Değilmiş meğersem.

Herkese geçmişler olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C Y R E X

quote:

Orijinalden alıntı: OCA

Güleni vururum

TOXOPLAZMA PARAZİT [ BEN YANDIM SİZ YANMAYIN ]  ( İYİLEŞTİM  ! )

fedöcüyü mü?

Aynen çaktırmadan politik bi mesaj verdim

• quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

Beyler benim gibi kedileri salan var mı

Dostum niye salıyosun saçmalama salmak diye bisey yok cikart aklindan onu. Kedilerin bakimini cok ii yapicaksin tuvalet kumuyla ayni odada durmicaksin ve sık sık degistreceksin. Ucuz kum ucu mama almicaksin. Çiğ et yedirmeyeceksin. Temizlige cok dikkat edeceksin bu kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: kshmrmusic

quote:

Orijinalden alıntı: OCA

quote:

Orijinalden alıntı: Zeen

Beyler benim gibi kedileri salan var mı

Dostum niye salıyosun saçmalama salmak diye bisey yok cikart aklindan onu. Kedilerin bakimini cok ii yapicaksin tuvalet kumuyla ayni odada durmicaksin ve sık sık degistreceksin. Ucuz kum ucu mama almicaksin. Çiğ et yedirmeyeceksin. Temizlige cok dikkat edeceksin bu kadar

Gözün durumu nasıl görüyor mu

Hocam eskisinden daha bulanik goruyorum bunun sebebini sordum doktora. Kullandığımız ilaclar paraziti dağıttığı icin boyle gormen normal dedi once hepsini dağıtıp öyle kurutacaklarmiş. 2 hafta daha iğnelerim var 56 tane . 12 saatte bir vuruluyorum yani gunluk 2400mg igne yiyorum

• Geçmiş olsun. Ben de her sabah sığırlara baktıktan sonra 6 tane kediye süt veriyorum alıştılar yalvarıyolar süt için arada da seviyorum bazılarını. Biraz üzüldüm doğrusu bu yazıyı okuyunca. Gönül rahatlığıyla bir hayvan sevemeyecek miyiz?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.