Şimdi Ara

TOYOTA ARAÇ TERCİH-YARDIM(AVENSİS-CARİNA-MITSUBISHI CARISMA)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
4.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1)
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-servis-bakimli-2001-model-avensis-55066981/detay/
    2)
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ilk-sahibinden-99-model-110000-km-de-39302656/detay/
    3)
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-orjinal-degiseni-olmayan-bakimli-toyota-54155377/detay/
    4)
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-acil-ihtiyactan-satilik-51884651/detay/
    5)
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-sahibinden-cok-temiz-carisma-lpg-li-53723948/detay/

AVENSİS Mİ? CARINA MI? Bütçem 15-20 bin civarı. Geniş, dayanıklı, başımı ağrıtmayacak bütçeme uygun araçlar olarak Avensis ve Carina'nın iyi modeller olduğunu düşünüyorum. Linkini verdiğim Carina da temiz bir araç gibi duruyor.İkinci elde fazla değer kaybetmemesi ve LPG ye uyum da önemli..Avensis Elegant_Executive modellerin (otomotik vites) LPG ye uyum sorunu var mı?Corolla yı da mı eklesem listeye? Temiz Corolla da bulmak zor.. 4-5 yıl sonra Carinayı satmak zor olur herhalde. Mitsubishi için verdiğim linkdeki araçda temize benziyor. Yoksa araç almak için 5-6 ay daha bekleyip 25 civarı bir araç mı almalı? Ama bu arada Dolar-Euro da artıyor. Elini çabuk mu tutmak lazım?
    Siz ne tavsiye edersiniz? Öneride bulunacak, düşüncelerini paylaşarak yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler...
    Saygılarımla...

• Arabaları doğru şekilde gruplandırmışsınız.Sondan başlayalım.Çok yakın arkadaşımın ilk arabasıydı Carisma.Yola iyi yapışan seri araç.Ancak yaşı itibariyle çıkardığı ufak tefek arzıları sonucunda oluşan yedek parça ihtiyacını yetkili servis bile karşılayamadı.Ayrıca ilandaki fiyatı da çok yüksek.Carinaya gelince sağlamdır ancak onunda piyasada yedek parça temini zorluğu vardır.Çevremden çok duyduğum için diyorum.İlk ilandaki Avensis ise D4 motorludur.Lpg şu an için takılamıyor.Bunu bilin.Çok güçlü seri rahat arabadır.Diğer Avensisler zaten Lpg li problem yok.D4 motorlu olmayan Avensislerde Lpg sorunu yoktur.Otomatik vitesli modelleri mevcuttur.En donanımlısı Sol Extra modelidir.
  • 1)Mitsubishi de Japon arabası ama Toyotanın bana verdiği güveni vermiyor, pahalı yedek parça, servis sıkıntısından genellikle bahsediliyor. Dolayısıyla Mitsubishi Carismayı eliyorum.

2)Corona-Carina kullanıcıları dayanıklılık, performans konusunda arabanın geçmiş performansına yönelik çok olumlu görüşler bildiriyorlar. Modeline göre donanımlı olması ve ucuzluğu da cezbediyor. Ama artık üretilmiyor. Devri geçti kabul etmek gerekiyor. Corona_Carina yıda eliyorum.

3) Geriye Corona_Carina serisinin devamı Avensis kalıyor. 2. Eli Corolla kadar güçlü değil, yedek parçası da bir parça pahalı ama neredeyse Corolla fiyatına daha donanımlı 2000 motor bir araca sahip olmak binmeyi düşünen biri için daha önemli olmalı diye düşünüyorum. Ve temiz Avensis bulma şansı sanki temiz bir Toyata bulmakdan daha yüksek gibi geliyor bana.

Bütçe kısıtlarını göz önüne alarak nasıl bir Avensis sorusunu sormak istiyorum.

A) Öncelikle LPG şart.
    Aşağıda ilan veren arakadaş D4 motorlara artık LPG takılıyor gibi bir şey söylemiş.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-avensis-2001-ekstra-d4-46913913/detay/

Telefonla konuştuğum bir satıcı da Prince marka olmak kaydıyla takılabilir dedi.

Sayın Can6 LPG şu an için takılamıyor demiş. Bu konuyu netleştirmemize yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

B)Diğer bir konu sizce 2. elde kaç kmde bir Avensis gönül rahatlığıyla alınabilir? Tabi ne kadar düşük olursa o kadar iyi ama bir yandan da bütçe kısıtlaması var. Ben herhalde 150000 km yi geçmemek lazım diye düşünüyorum. Belki o da yüksek 100. 000 km ideal. Tabi sadece km ölçü değil, bakımlı-bakımsız olması da bu konuda önemli ama herhalde yine de belli bir km söylenilebilir bu konuda.
    Sizce Avensis için böyle bir km belirtilebilir mi?

C) Bütçem gereği baktığım 98,99,2000,2001 modelleri için de özellikle öne çıkan bir model var mı? Yani efsane kasa toyota gibi özellikle şu modeller tercih edilmeli denilebilecek bir durum Avensis için var mı?

D) Diğer bir konu da donanım meselesi. Tabi donanım da ne kadar olsa o kadar iyi ama yine bütçe sınırlaması var. Sizce bu konuda dikkat etmem gereken bir şey var mı? Olmazsa olmaz veya olsa iyi olur, olmasa da olur şeklinde dikkat etmem gereken bir konu var mı?

Saygılarımla,

• 3.seçenek içlerindeki en iyisi.fiyatını 16000 çekebilirsen iyi tercih.
  • selamlar, uzunca zaman carina aradım otomatik vitesli. bu süreçte aracı yeterince kullanma şansım oldu.
    - kasa çizgisi halen eskimemiş zamana yenilmeyen çizgilere sahip estetik bir araç
    - kadife koltukları konforunu destekliyor
    - En Çok Beğendiğim özelliği, yumuşak süspansiyonuyla aracın darbeleri çok iyi emmesi. girilen çukurlar, aşılan tümsekler bu araçla hiç dert değil.
    - motor performansı gerçekten gerçekten başarılı. otomatik ve bu sınıfta bir aracı ( çok özel araçlar hariç ) patinaja düşürmek gerçekten zordur ama carina bunu başarıyor.
    - kullanıcı yorumları ve verilen istatistiki bilgiler 2.0 litrelik bir motorun yakıt verilerinin gayet makul sınırlarda olduğunu gösteriyor.
    - fiyatı ve ihtiyacımız olan donanımlarıyla, ayrıca sorunsuzluğuyla dost bir araç.
    tüm bunların yanında 98-02 arası avensisler güncel kasası ve farklı donanımlarıyla daha yeni bir seçenek.
    şöyle bir sorum olacak sizlere;
    1- carina
    2- 1998-2000 model avensis
    3- 2001-2002 model d4 motor avensis
    bu 3 araçtan en yumuşak süspansiyonlu olanı hangisidir. özellikle kıyaslama 98-00 arası avensi mi, 00-02 arası d4 avensis mi şeklinde olabilir. kullandığım carinanın yumuşak süspansiyon konforuna hangisi daha yakın yada daha yumuşak şeklinde de sorabilirim.
    teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxxlarge -- 31 Ekim 2011; 22:06:00 >

• hasretle cevaplarınızı bekliyorum :)
  • Bu arada Toyota Carina aldım 1998 model trafiğe çıkış tarihi Eylül 2000, 102 000 km.2009 a kadar toyota servisine girmiş boyasız değişensiz kazasız LPG hiç takılmamış ilk sahibinden sayılır(al-satçı 1 ay bile olmamış alalı) ... Böyle temiz bir Carina bulunca tercihimi Carinadan yana kullandım.
    98-2000 arası içime sinen bir Avensise rastlayamadım. Carinamdan memnunum.
    Hangisi en yumuşak süspansiyonlu?
    1) Carina 2)1998-2000 model avensis 3) 2001-2002 d4 motor avensis
    Cevabı bilmiyorum. Ama bahsettiğiniz Carinanın yumuşak süspansiyon konforundan ben de memnunum.
  • epeyce ara vermiştim foruma. geçen süre içersinde hiç aklımda olmayan bir araç satın aldım. 2010 dizel fiesta. tanıdığım birinden aldım.
    fakat halen gönlümdeki aracı bulmuş değilim. nedir bu araçlar, camry, carina ve avensis üçlüsünden biri. en çok camry tabiiki. sadece yakıtı korkutucu olabilir
    @mselim aracınızı ne kadara aldınız acaba ? eminim ki çok güzel ve temiz bir araçtır. otomatik mi? iyi günler
  • Arkadaşlar yeni araç aldığım için diğer aracımı kıyamıyorum ama satıyorum. Toyota Carina temiz ve değişensiz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-carina-e2-0-gli-konfor-ve-kalite-arayanlara-64867688/detay/
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxxlarge

epeyce ara vermiştim foruma. geçen süre içersinde hiç aklımda olmayan bir araç satın aldım. 2010 dizel fiesta. tanıdığım birinden aldım.
    fakat halen gönlümdeki aracı bulmuş değilim. nedir bu araçlar, camry, carina ve avensis üçlüsünden biri. en çok camry tabiiki. sadece yakıtı korkutucu olabilir
    @mselim aracınızı ne kadara aldınız acaba ? eminim ki çok güzel ve temiz bir araçtır. otomatik mi? iyi günler

Biraz hesaplı denk geldi 13000'e aldım. Evet otomotik vites.Ama bu temizlikte kilometrede bir Carina'nın piyasa fiyatı 15000 civarı.
    Başta Corolla diye başlamıştım, ama okudukça araştırdıkça gördüm ki Carina-Avensisler daha fazla konforu-gücü aynı paraya hatta daha ucuza sunuyordu. Böyle olunca D sınıfına Carina_Avensislere yöneldim. Sadece 2000 motorun vergi, yakıt maliyetleriydi kafamdaki soru işareti. Carina otomotik vitesler vergi indiriminden faydalanıyor. Yıllık 380 TL. Carina'nın yakıtı da -okuduklarımdan anladığıma göre- Corolla düzeyinde. Benim ölçümüm 100 km de 11-12 lt LPG civarı şehiriçi. Bu da tolore edilebilir bir miktar. Carinaların 2.elinin zayıf olması var ama bu da binmeyi düşünen için pek de sorun teşkil etmez diye düşünüyorum.

Carina kullandıkça Corolla yerine Carina tercihime hak veriyorum. Araç konfor güç olarak Corollaya kıyasla oldukça tatmin edici. Eğer Carina- Corolla arasındaki bu fark Camry-Carina arasında da varsa (Hiç Camry kullanmadım)bence Camry'de ciddi ciddi düşünülebilir, tabi yakıt maliyetlerinin ne olduğu iyice araştırılarak. Çünkü 2.el Camry fiyatları da neredeyse Corolla düzeyinde. Keyifle uzun yıllar binilir.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: tutkularda

Arkadaşlar yeni araç aldığım için diğer aracımı kıyamıyorum ama satıyorum. Toyota Carina temiz ve değişensiz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-carina-e2-0-gli-konfor-ve-kalite-arayanlara-64867688/detay/

Hayırlı satışlar...
    Araç oldukça temiz duruyor. Koltukları yenilediniz mi yoksa kılıf mı?
    Carinaların orjinal koltuk renk ve desenleri biraz demode geliyor bana. Sizinki daha şık duruyor.
    Tekrar iyi satışlar...

• Doğrudur eski koltuklar desen olarak iyi değil. Aracın üstündekiler yeni aldığım kılıflar. Daha ferah durduğu için taktırdım bende.

Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mselim

quote:

Orijinalden alıntı: xxxxlarge

epeyce ara vermiştim foruma. geçen süre içersinde hiç aklımda olmayan bir araç satın aldım. 2010 dizel fiesta. tanıdığım birinden aldım.

Biraz hesaplı denk geldi 13000'e aldım. Evet otomotik vites.Ama bu temizlikte kilometrede bir Carina'nın piyasa fiyatı 15000 civarı.
    Başta Corolla diye başlamıştım, ama okudukça araştırdıkça gördüm ki Carina-Avensisler daha fazla konforu-gücü aynı paraya hatta daha ucuza sunuyordu. Böyle olunca D sınıfına Carina_Avensislere yöneldim. Sadece 2000 motorun vergi, yakıt maliyetleriydi kafamdaki soru işareti. Carina otomotik vitesler vergi indiriminden faydalanıyor. Yıllık 380 TL. Carina'nın yakıtı da -okuduklarımdan anladığıma göre- Corolla düzeyinde. Benim ölçümüm 100 km de 11-12 lt LPG civarı şehiriçi. Bu da tolore edilebilir bir miktar. Carinaların 2.elinin zayıf olması var ama bu da binmeyi düşünen için pek de sorun teşkil etmez diye düşünüyorum.

Carina kullandıkça Corolla yerine Carina tercihime hak veriyorum. Araç konfor güç olarak Corollaya kıyasla oldukça tatmin edici. Eğer Carina- Corolla arasındaki bu fark Camry-Carina arasında da varsa (Hiç Camry kullanmadım)bence Camry'de ciddi ciddi düşünülebilir, tabi yakıt maliyetlerinin ne olduğu iyice araştırılarak. Çünkü 2.el Camry fiyatları da neredeyse Corolla düzeyinde. Keyifle uzun yıllar binilir.

Saygılar...

aracınızı güle güle iyi günlerde kullanın. bence içiniz rahat olsun, zira çok iyi bir seçim yapmışsınız. ben carina ve camry araçların ikisinide kullandım ama kısa süreli. carina sınıfında ender rastlanacak konfora sahiptir. bakım maliyetleri yüksek değildir, yakıtı emsallerine göre ekonomiktir, çizgisi estetik ve eskimeyecek bir tasarımdadır. tüm bunları 13.000 tl ye satın almak için carinayı tanımak gerekli idi ve siz bence o şansa sahip oldunuz.
    camry bir üst segment bir araç. çok daha sessiz, daha konforlu ve daha donanımlı, atmosferik V6 3.0 litre motoru gerçek bir keyif makinası ( 190 hp - 276 nm ). kasa çarpışma direnci haliyle daha yüksek bir araç. ben bugün satın almak için bir camry test ettim. şanzıman geçişleri tereddütlü geldi biraz. yetkili servisten şanzıman yağ basınç değerleri ve diğer kontrolleri yaptırıp, eğer bir sorun yoksa alacağım.
    keyifle uzun yolda salınarak gitmek için, bir miktar fazla yakıttan başka masrafı olmaz. şuan ki aracımın dizel olmasına rağmen bu tip büyük motorlu benzinli araçlardan çok da korkmuyorum. iyi günler

• :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.