Şimdi Ara

Toyota Auris 1.8 Hybrid kullanan var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Çok memnun olsam da son zamlardan sonra artık dizel aracımı satıp Hybrid almak istiyorum. Sanırım Toyota en uygun seçenek.
    C-HR ile ilgili detaylı bilgiler paylaşılmış.
    1.8 Auris Hybrid ile ilgili bilgi paylaşılabilir mi?

• Ben de bu konuyu merak ediyorum. Gerçek kullanıcı deneyimi olsa iyi olur. Yeni Corolla Hybrid içn de bir örnek olur.
  • Yaklaşık bir senedir premium modelini kullanıyorum. 30 bin km civarında yol gittim. Artık kendimi hakkında kanaat geliştirebilecek tecrübede görüyor gibiyim. Araba ile ilişkim sürücü olmaktan öte bir şey değil. O nedenle teknik konularda size fazla yardımcı olamam. Ancak bir kullanıcı olarak;
    Sizi en çok ilgilendirdiğini düşündüğüm yakıt tüketimi konusu zannediyorum. Yazın 4lt, kışında 4,5-5 arası ortalamam oluyor. Arabayı genelde sakin kullanırım. Tüketim tamamen yol durumu ve sizin sürüş tarzınızla ilişkili. Dik yokuştan inerken hiç yakıt yakmıyorsunuz (motoru kapatıyor) üstelik pillleri şarj ediyor. Hafif meyilli inişlerde ise çok az yakıtla ilerleyebiliyorsunuz. Ort. 1-2lt gibi. Düz yollarda 3,5 civarı oluyor genelde. Yokuşlarda ise pilin tüketime desteği azalıyor 6-7lt civarında oluyor.
    Hibritlerin şehir içinde hesaplı olduğu bilinen bir şey. Ancak internet videolarındaki sürüş tekniklerini uyguladığımda şehir dışındaki tüketiminde oldukça hesaplı olduğunu gördüm. Motor devrini ortalarda tutuyorsunuz o kadar. Bunu keşfetmem 8 ayımı aldı. Keşfetmek derken artık arabaya binmekten zevk alıyorum. İnsana tamamen tasarruf amaçlı bir sürüş motivasyonu kazandırıyor. Acaba bu sefer ne kadar az yaktım heyecanı duyuyorsunuz.
    Özetle ben memnunum. Ancak plug in hibrit için arabayı değiştirmeyi düşünürüm. Umarım yararlı olmuştur.

• Teşekkürler cevap için.
  • Bakımları, maliyeti vs hakkında da bilgi verir misiniz? Pilleri ne kadar garanti kapsamında.

Benzin işin içine girince akla Lpg de geliyor forumda yaris hibrite lpg taktıran vardı yanlış hatırlamıyorsam.
  • Bakım aralığı 15000 km de bir. O açıdan avantajlı. Bakımda benzinli motorun az çalışması ve bazı parçaların hibrit araçta olmaması nedeniyle bakımlarının normale göre daha az maliyetli olduğu ifade ediliyor. Ben son bakımı 1000tl civarında yaptırdım. En azından km avantajından %50 tasarruf var.
    Piller ise 5 yıl garantili. 5yıldan sonra cüzi bir fiyata garanti 10 yıla çıkarılabiliyor. Pillerin sıkıntı yapmadığını,yurtdışında auris hibritin taksiciler tarafından çok sık kullanıldığını, hatta piller değiştirilmeden bir milyon km yapanların olduğu gibi haberleri okudum. En kötü ihtimalle pilleri kullanılamaz hale gelse bile ederi 2000$ civarındaymış. Verilemeyecek miktar değil gibi.
    Atmosferik motordan dolayı lpg takılmaması için bir neden yok. Yazdığınız yaris örneğini bende merak ettim. Herhalde elektrikli araç yakıt maliyetine yaklaşır bu durumda. Zamanla bu örnekler çoğalır zannediyorum.
    Şu anda dezavantajlı durumu 1,8 motordan dolayı MTV gibi duruyor. Ama yakıt avantajından dolayı pek rahatsız olmuyorum. Son zamanlarda hibrit araçlar için MTV indirimiden söz ediliyor. Coralla’nın çıkmasıyla bunun gerçekleşmesi için sürecin kısalacağını düşünüyorum. Saygılar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.