Bende biri var sandım karşımda. Kusura bakma :) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Toyota Auris vs. Fiat Egea (3. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: commandx2011 1.33 aurisimde perde ve diz hava yastığı vardı.
Tabii isterse 20 hava yastığı olsun, teknoloji farkı var. Metal yorgunluğu var. Egea hb daha güvenli olacaktır.
Sen ciddi ciddi egeanın auristen iyi olduğunu mu söylüyorsun?
-
1- Takata airbag tüpü hangi markalarda kullanıldı?
2- bu markalardan hangileri Türkiye’de araç sahiplerini kendi arayıp ücretsiz değişim sağladı?
4- bu airbagden zarar görenlerin sayısı kaç?
5- türkiyede koltuğu kopan egea yada çeşitli problemler yaşatan araçlar araştırılıyor mu?
6- araştırılsa bu airbag probleminde zarar görenlerin sayısı kadar kişi zarar görmüş müdür?
7- İihsden haberin var mı? Toyota’nın iihsden birçok modeli ile “top safety pick” ünvanı aldığını biliyor musun?
8- Toyota nın Türkiye’de bile birçok güvenlik donanımını en basit araçlarında bile standart olarak sunduğunu biliyor musun?
bak bunları objektif şekilde cevaplayabilirsen nerelerde hata yaptığını anlayacaksın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
E öyle tabi, 2006'da çıkan aurisin ne üstünlüğü var egea'ya göre?
Yalıtım, konfor, hacim, güvenlik, sürüş olgunlugu vs vs her konuda egea hb daha iyi. Varsa aksi tez, tartışalım.
Egea hb ile 2013 yılında gelen auris karşılaştırılabilir, orda da zevkler renkler devreye girer.
quote:
Orijinalden alıntı: lojistisyenE öyle tabi, 2006'da çıkan aurisin ne üstünlüğü var egea'ya göre?
Yalıtım, konfor, hacim, güvenlik, sürüş olgunlugu vs vs her konuda egea hb daha iyi. Varsa aksi tez, tartışalım.
Egea hb ile 2013 yılında gelen auris karşılaştırılabilir, orda da zevkler renkler devreye girer.
2011 aurisin makyajlı olduğunu ve euroncap dan 5 yıldız aldığını biliyorsun değil mi? öte yandan fiatın yaptığı en iyi araba diye bir kavram olmadığını da. ne hilux ve land cruiser dışında toyota modellerinden hoşlanmam ama iş toyota vs fiat olayına gelirse orantısız bir karşılaştırma olur.
-
2006 yılında alınan 5 yıldızın karşılığı 1 yıldız falan şu an için. Makyajlı olması anlam ifade etmez, araba 2006 temelli.
2010 yılında rekor puanlarla 5 yıldız alanlar yeni testlerle 3 yıldıza düştü, siz 2006 testinden bahsediyorsunuz
Logo yerine arabaları karşılaştırırsanız mantıksız şeyler yazdığınızı fark edersiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: lojistisyen2006 yılında alınan 5 yıldızın karşılığı 1 yıldız falan şu an için. Makyajlı olması anlam ifade etmez, araba 2006 temelli.
2010 yılında rekor puanlarla 5 yıldız alanlar yeni testlerle 3 yıldıza düştü, siz 2006 testinden bahsediyorsunuz
Logo yerine arabaları karşılaştırırsanız mantıksız şeyler yazdığınızı fark edersiniz.
logo yerine arabayı karşılaştırma konusunda normalde sana katılırım ama söz konusu logo fiat olunca kusura bakma. kaldı ki 2011 aurisin 2020 egeadan daha güvenli olacağına inanıyorum. bir diğer nokta da senin de çok iyi bildiğin gibi 2010 araçların yıldızlarının düşmesi abuk sabuk elektronik yardımcı sistemlere sahip olmadıkları içindir. direksiyonun altındaki diz havayastığına dahi sahip olan auris mi yoksa egea mı? ama dürüstçe.
-
Sadece taksi olarak bindim ki taşrada bile bindim. Ezilmiş İstanbul araçları değil. Şu yazdıklarının hemen hepsinde Toyota daha iyi zaten.
bir tanesi direk C segmenti bir araç. Diğeri b-c segmenti arası bir araç. Biri dünyanın en değerli otomobil markalarından, diğeri yerel üretici. iki markanın üreteceği araçlar aynı kalitede olsa böyle bir fark olmazdı.
mevcut aracımı satsam manuel benzinlide olsa hiç para vermeden sıfır egea alabilirim. Yaşı ve kmsini düşününce mantıklı gelmesi lazım ki hiç mantıklı gelmiyor. sadece ben değil birçok insana mantıksız geliyorki 2012 Toyota’lar sıfır egea parasına gidiyor.
egea sıfır araç düşünen insan için iyi bir seçenek ama bu tarz kıyaslamalara gelecek bir araç değil.
Sadece elektronik değil mevzu, aurıs test değerlendirmesi 1 sayfa, egeanınki 12 sayfa
Mankenlerin aldığı g kuvvetine kadar bakıyorlar, darbe emişi, şoku içerdekilere daha az aktarması, çocuk koltuğu bağlantısı kolaylığına kadar vs vs, yani aynı segmentlerde modern araçlar daha iyidir bu konuda.
Kısaca sorunun cevabı, 2006 teknolojisi yerine 2015 teknolojisi ile üretilen egea tabiki.
Diz hava yastığı kurtarmaz.
-
Hala segment konusundan dem vurmaya çalışan birisine birşey yazamam, sen haklısın.
-
Şu sorunun cevabını vermeye ne dersiniz? Tekrar oluyor biraz ama.
neden C segmentinin klasik oyuncuları a dan z ye 7-8 yaşında olanları bile sıfır egea parasına alıcı buluyor? Ne fark var?
yada b-C segmenti arası bir araç dedim diye gönül koyup cevap vermeyebilirsiniz.
Şey gibi düşünün hocam.
Sıfır tasarımlı Ülker çubuk kraker 1 TL ye satılıyor marketlerde -ki gramajı daha düşük-
Bim ya da A101 in kendi markası kırınkıl çubuk kraker 0.65 TL ye satılıyor. Hem de gramaj olarak daha fazla.
Ama ben dahil gidip hep Ülker çubuk kraker alıyorum. -
-
Egea 5 yıldır satış rekoru kırıyor, artık insanlar logoya para ödemiyor yani, gidip egea aliyor.
Isterse millet 250 bin yazsın, ne önemi var ?
Amerikada ölümler olmus. Arkadasin paylaştığı fotoğrafa göre 18 vefat var. Adamlar neredeyse 10 sene geçmiş araçları takip edip hava yastıklarını değiştiriyor.
n-cap testinde koltuğu kırılan, donanıma göre havayastigi, koltuk kafalıgi koyan marka ile kıyaslanıyor.
insanimizin Şahin sevdası bitmez.
dediginiz kadar iyi ise ikinci elin ölmesi gerekmez mi? Sonuçta sıfır arac. Risk yok.
Madem bu kadar iyi eski c segmenti araçlar nasıl 140-150 edebiliyor? Benim sorum bu. Cunku dediğiniz gibi olsa kimse ikinci el almaz.
Satış rakamları derseniz benim gordugum egealarin büyük çoğunluğu şirket aracı. Plakalarindan anlaşılıyor.
benim çevremde eski arabasından, ikinci elden cekmis ve götürsün getirsin yeter diyen kisiler egea ve türevlerini alıyor.
markaya para veriyor diyorsanız hic kimse “Toyota almışsın, ford almışsın vs ovvv” demez. Bana kimse demedi en azından :). Turkiye şartlarında Markaya para veriyorum demeniz icin bmw, Mercedes tarzı bir arac lazim.
yanlış anlamayın. Kafama sıfır araba almayı koysam ve 150 bin bütçem olsa egeayi düşünürdüm kesinlikle. Fiyatına göre iyi arac. Ama klasik c segmenti araçlarla aynı ligde degil.
Bir model tek başına 2.el piyasasını nasıl öldürsün, darbe vurur sadece, öyle de oldu zaten.
Bireysel/şahıs satışlarıyla ilgili forumda konu vardı, bireysele de en çok satış yapan araç egea.
Egea komik şekilde fazla satan bi araba oldu, dediğim gibi bunun temelinde saçma sapan 2.el piyasası var.
Sahibindende rakamlara baktım, 10 bin Egea ilanı var, 20 bin toyota ilanı var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X