< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Toyota Auris vs. Fiat Egea (4. sayfa)

-
-
Ne yani fiat küresel çapta bir firma değil mi ? Ferrari,maserati,alfa romeo gibi özel markaların yer aldığı bir oluşumda ekonomik modelleri üreten bir marka fiat.
-
Aurisin hangi kasası ingiliz üretimi acaba hocam? Ben Türkiye’dekilerin hepsinin adapazarında üretildiğini okumuştum. Belki sport paketi başka ülkede üretiliyor olabilir ama eski kasa Hb corollalar ingiliz üretimiydi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2. nesil ve hb corollalar ingiliz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Amerika pazarında fiatin pazar payı kac?
afrika pazarında fiatin pazar payı kac?
asya pazarında fiatin pazar payı kac?
avrupada bile pazar payı büyük bir firma degil.
egea satmakla ferrari satmayı aynı kefeye koyuyorsanız diyecek birsey yok :)
Aynı kefeye koyan yok siz bazı markaları aşırı değersizleştirip bazılarını da aşırı pohpohluyorsunuz sadece fca grubu her kıta da farklı markalarla satış yapıyor amerika da ise dodge markası ile satış yapıyor buyrun satış oranları.
https://otoajanda.com/dunyanin-en-hasta-ulkesi-abdde-satisar-3-ayda-yuzde-35-asagida-otoajanda-com/
-
Peki bu dodge ve Chrysler in kaç modeli Fiat şasesi ve motorlarını kullanıyor?
misal nissan in Amerika’da ciddi payı var ama reno-Nissan ortaklığı ile üretilen micra si ile değil.
toyota ile Fiat’ın karşılaştırılması size garip gelmiyorsa diyecek birşey yok.
benim aracımdan 7-8 yaş yaşlı Mercedes’ler ile aracım aynı para. Derimki kendi aracım daha temiz, daha sorunsuz vsde, gidip Mercedes eski diye Mercedes’in konforunda, genişliğinde, sürüşünde vs demem. Bu kadar basit birşey aslında.
Not: İtalya defalarca gitmiş bir insanım. Tipo yu İtalyanlar bile almıyor. Genelde aldıkları 500, Fiat’ın ilginç ufak araçları, multiplasi filan. Punto bile çok görmedim. Yani kendi memleketinde bile ufak araç üreticisi olarak görülen bir marka. 3-5 model hariç dodge ve Chrysler ile kullandığı ortak şase ve motor yok. Marka küçük araç üretmekte iyi olabilir. Başka da bir numarası yok. Zaten bu sebeple yıllardır doğru dürüst bir C-d segmenti araçları çıkartmıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 14 Şubat 2021; 13:9:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İlginç. Forum kararsız sanırım.
quote:
Orijinalden alıntı: texjrwillerjrşöyle söyleyeyim, 1.33 motor canını çıkaracak gibi kullandığın zaman gayet yeterli performansı veriyor ama uzun yolda rampalarda 4. hatta bazen 3. vitese kadar düşürüyor. ama arabanın en güzel tarafı iç mekan kalitesi ve iç mekan genişliği. dışarıdan kutu gibi duran araba içine binince inanılmaz bir rahatlık sunuyor. kullanımı tipik toyota rahatlığı. birgün olsun (sattığım zaman hariç) corolla yerine auris aldım diye pişman olmadım. yol tutuş, üstündeki bridgeston lastikleri ile çok iyi değildi onları yokohama ile değiştirdim gayet yeterli. bagajı katlanmış bebek arabası ile birlikte 4-5 alışveriş poşeti alıyor ama iki büyük boy valizi alırken zorlanıyor. kliması çok başarılı, yazın antalyada bile 500 mt içinde soğutmaya başlıyor. ben arabamı toyota yetkili servisine götürdüm belkide bu yüzden hiçbir teknik sıkıntı yaşmadım. birtek arka cam sileceği çok çabuk yıpranıyor. eğer ki sakin bir sürüş tarzınız varsa sizi kesinlikle memnun eder. yakıt benim 7.5 ile 8.5 arasında gidip geliyordu. uzun yolda kastığımda 6.1 i gördüm ama buna bel bağlama çünkü 90ı geçmeden yaptığım sürat. yine de 7 nin altı zor değil. benimki makyajlı kasa 2011 modeldi, ilk arabamdı. sattığıma üzülmedim ama bu arabayı tavsiye etmeme engel değil. hele ki fiat egea ile karşılaştırılması bile benim için abes.
Alıntıları GösterBaşkan amacım sürat değil. Gençken sürate meraklıydım. Yaptığım kazalardan ders aldım. Evlenince daha da sakın sürüşe geçtim. Önceliğim o yüzden yakıt. Masrafsız olsun, sanayide ugrastirmasin yeter.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ulasseven1.33 auris sahibiyim.Lpg li.Araç km'de 25 kuruş yakıyor şehir içi-dışı karışık.3000 devir üstü motor ataklaşıyor.3000 devir altı sakin ve tasarruflu. Hızlanması biraz zayıf ama varsın az yaksın benim için en önemli az yakması.Yazın Muğla akyaka rampa çıkarken zaman zaman 3. vitese düşüyor ama sorun etmiyorum.Düz yolda başarılı bastınmı 170 e rahat çıkıyor lpg de.Benzine alınca biraz daha performanslı tabiki.6 ileri olması avantaj.Bir de kliması yeni tip gazlı buz gibi yapıyor içeriyi.Donanımları gayet iyi.Park sensörü,yokuş kalkış desteği,dijital klima,esp on/off,derinlik yükseklik ayarlı direksiyon,lastik basınç sensörü,gündüz led far vs vs.Motoru çok sessiz çalışır rölantide duyamazsın sesini.Üst devirlerde toyotanın o efsane sesi hafiften gelmeye başlar.Yeni kasa aurisler de kasa hafifletilmiş bu da performans ve az yakıta etkisi olmuş ayrıca arka süspansiyonlar tam bağımsızdır ve virajlarda çok iyidir.1.33 atmosferik motordan 99 beygir üretmiş toyota.Egea dan daha performanslı.
NOT:Aracım 2018 model.Son çıkan aurislerden.15000 km de aldım şu an 24000 de lpgye tam uyumlu motor sübap erimesi yapmaz.Sadece motor yağı filtre değişti sıfır masraf. Kısacası toyota al.Egea herkeste var auris trafikte daha fark yaratır.
Başkan benim alacağım olan kasa bir önceki kasa. Acaba o nasildir ?
-
eyvallah. corolla dizel tüketimine diyeceğim yok ama gerek corolla forumlarından gerekse çevremde gördüklerim çok da benzinli kadar sanayi düşmanı olmadığı yönünde. senin problem yaşamadığına sevindim. bu arada eğer alacağın ilk kasa auris ise makyajlısını tavsiye ederim. iç mekan geniş bagaj eh, kullanımı rahat, 100 den itibaren iç mekana sızan lastik sesi, aynı yılda üretilen corolladan daha kaliteli bir içi mekan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi texjrwillerjr -- 14 Şubat 2021; 20:15:59 > -
quote:
Orijinalden alıntı: texjrwillerjreyvallah. corolla dizel tüketimine diyeceğim yok ama gerek corolla forumlarından gerekse çevremde gördüklerim çok da benzinli kadar sanayi düşmanı olmadığı yönünde. senin problem yaşamadığına sevindim. bu arada eğer alacağın ilk kasa auris ise makyajlısını tavsiye ederim. iç mekan geniş bagaj eh, kullanımı rahat, 100 den itibaren iç mekana sızan lastik sesi, aynı yılda üretilen corolladan daha kaliteli bir içi mekan.
Makyajlisi dediğin bu 2013 de yenilenen kasayı mi diyorsunuz ? Onların fiyatı beni aşıyor usta. Benim almak istediğim eski kasa auris
quote:
Orijinalden alıntı: EfsanelerölmezunutmayınMakyajlisi dediğin bu 2013 de yenilenen kasayı mi diyorsunuz ? Onların fiyatı beni aşıyor usta. Benim almak istediğim eski kasa auris
Alıntıları Gösterben de onu diyorum ilk kasanın makyajlı olanı. benim 2011 1.33 aurisim vardı 6 sene bindim. başkasına 1.33 motor tavsiye etmem ama sen zaten sakin kullanırım diyorsun sana yeter.
-
Motor aynı.Konfor da benzerdir heralde ama km'si fazladır sadece.Egea daha yeni olacağı için kmsi düşük olabilir onun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ulassevenMotor aynı.Konfor da benzerdir heralde ama km'si fazladır sadece.Egea daha yeni olacağı için kmsi düşük olabilir onun.
Acaba düşük km lj yüksek modelli Egea mi yoksa Auris mi ? Çok kararsız kaldım.
Almak istediğin 2 aracıda sahibine "Aracını almak istiyorum. Biraz benzin/lpg koyayım bir sürüş yapmak istiyorum "de biraz benzin koy 20-30 tl falan bir kullan bakalım hangisini beğenirsen en iyisi onu al. İkisininde 2. elleri tutulan araçlardır elinde kalmaz. Eğer aldın diyelim beğenmedin 1 yıl sonra hemen karla bile satarsın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X