< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 17 Haziran 2024; 13:10:6 > |
Toyota CHR, Peugeot 408 (3. sayfa)
-
-
Güvenilirlik açısında CHR ile 408 karşılaştırılamaz bile özellikle de uzun dönemde. Bunun aksini iddia eden ya bir iki tane gördüğü araç üzerinden örneklendiriyordur ya da kısa dönem kullanım satmıştır. Şehir efsanesi filan değil CHR hibrit bir önceki kasası da dahil hemen hemen kusursuza yakın bir araç. Aracın motor, şanzıman, hibrit aksam ve elektrik tesisatı ile alakalı sıfıra yakın sorunu olan bir araç.
Garanti konusunda da çok fark var, Toyota 3 yıl/100 bin km. Bunun üstüne bakımlar tabi serviste yapılacak 10 yıl/160 bin km uzatılmış mekanik garanti opsiyonu sunuyor. Hibrit aksam ise 5 yıl/100 bin km garantili. Hibrit batarya ise 4 yıl 85 bin km ücretsiz, üstüne 10 yıla kadar km sınırı olmaksızın ücretli periyodik kontrollerini yaptırdıktan sonra garanti veriyor.
CHR hacim olarak bana yetmez diyen kişiye de Corolla Cross alternatifi var. İki aracın birçok temel parçası motor, şanzıman vs aynı.
Her araç alınabilir sonuçta bunlar satılmak için üretiliyorlar fakat yukarıdaki iki konu da bariz Toyota üstün.
-
Ben Golf 5 1.6 8v ile 3. viteste başlayıp bitirirdim o yokuşu mis gibi, tamgaz 4le bile çıkardı.. sonra 1.6 Tdci 110luk Focus aldım çok daha rahat çıkıyordu sadece.
Günümüzde bütün otomobiller gayet güzel çıkar orayı, isteyen yavaş çıkar, bölünmüş yol.
O yolda 90lardaki gidiş geliş haliyle yüklü 1303s vosvosla, 60hp spring renolarla 20yle giden kamyonları sollamak zorunda kalsaydınız intihar ederdiniz herhalde :) günümüzde her yol, her otomobil, herşey inanılmaz rahat. 40 ülke gezdim bizim gibi ağlayan millet görmedim.
-
Senin gibi çoluk çocukla uğraşmıyorum inan. Şu sorduğun soru bile komplekslerini gözler önüne seriyor.
Araba hiç kullanmadım, halıda ki desenlere iki oyuncak araba koyup sürmüşümdür 3-5 defa abicik.
-
Hocam fındık kadar motorlar teker teker dökülüyor. Bende astra k 1.6 dizel var. Bunun verdiği motor keyfini fındık motorlular veremiyor. O yüzden ileride değiştirirsem ne yapacağım onu düşünüyorum.
-
Şirkette Skoda Octavia 1.0 tsi si var arkadaşın 140 bin km ye geldi servisin belirledigi periyoddaki standart bakımlar harici sorun çıkarmadı performansı da gayet iyi.
Bak sürekli üretimden kalkan güncellenen motordan bahsediyorum,
1.2 130luk araç 8 ileri şanzıman ile şahane yürüyor,sorun yaşayanların geneli arabayı sanayiye sokanlar
Konuyu açan kişinin bu iki araç arasında kalması mümkün değil boşa tartisiyorsunuz
-
Hocam şanzıman iyi onda bir sıkıntı yok 1.2 motorda sıkıntı var trigeri problemli. Bizim bir tanıdık 308 gt almıştı 2500 kmde trigerde sıkıntı yaşadı.
-
Ona yüzde 100 katılırım da sen yokuş çıkamaz edemez diyorsun, keyfini veremez demiyorsun ki :) ne yokuşlar çıkılıyor ne otomobillerle, 408 yağ gibi gider, bir vites düşük gider.
-
Ondan haberim var fakat psa trigerde güncellemeye gitti ve bu araçlar bayi garantisi altında
Geçenlerde toyotalarda da güvenlik skandalı çıktı her markada olabilir böyle şeyler
Yine söylüyorum chr ve 408 muadil araçlar değiller
Konu sahibi bombayı koyup çekilmiş
-
Değerli katkılarınız için çok teşekkür ederim. Ötv muafiyetli alınacak araba. Bu bilgiyi vermekten sakındım çünkü bazen ÖTV muafiyetli araç alınmasına karşı ön yargı oluşuyor. Corolla cross ötv muafiyetine girmiyor. Toyota’da ÖTV muafiyetli en mantıklı araç baz versiyon (sadece bu gitiyor) c-hr. Yeni yaris cross vs istemiyorum.
Diğer tarafta da 408.
ÖTV muafiyetli olacağı için mtv ödenmeyecek ve 1.8 motor olmasının bu açıdan önemi yok.
ÖTV muafiyetli araçlar eğer yeni vergi kanunu geçerse meclisten, 10 yıl satılamayacak. Ama gene de 5 yıl gibi düşünmek lazım. 408 de, chr de hazır ve 1 Temmuz öncesi ruhsat çıkar diye düşünüyorum.
Aklım chr
Gönlüm 408 den yana. -
CHR eğer o klasik 1.8 hibrit motor ise ve aracı şehirlerarası kullanacaksanız önermem. O kadar bağırıyor ve o kadar da araç gitmiyor hissi veriyor ki anlatamam. Özetle uzun yolda konforsuz bir araç bence. 408 deneyimim olmadı ancak CHR kesinlikle şehir içi aracı. Ayrıca 4 kişilik bir aileye iç hacim, klostrofobik ortam ve küçücük bagaj gibi kesimlerinden dolayı da pek uygun değil. -
Bu arabaya kaç kişi binecek azizim?
-
Tucson veya Sportage alırdım ben olsam... -
4 -
Chr 4 kişiye uygun bir araç değil değerli kardeşim,tatmin etmez sizi
-
Kızkardeşim 2. Araç olarak “alma dememe rağmen” CHR Hibrit aldı, dar/basık/küçük iç hacim yüzünden pişman oldu, şimdi nasıl kurtulurum hesabı yapıyor.
Bende biraz kullandım, ön dar arka dar, 4 kişi rahatsız…
5-8 yaşında 2 çocuk bile arabayı sıkışık buluyor, rahatsız oluyor. Diğer araç A180d AMG o bile hacim olarak bundan daha rahat. -
Ön 2 kişi,arka 2 kişi sığamıyorsa sizi aile,200 kilonun üstünde demekki. Bu kadar atıp tutmayın ya. Ne gereksiz yorum.
2017 CHR'yi satıp 2024 aldım,5 kişide gayet biniyoruz,üstelik şehir içi 2lt 3 lt yakıyor araç. Tamam diğer suvlardan daha küçük ama abarttınız :D komik olmayın yorum yapıcam diye.
-
Herkes sizin gibi 165 hobbit ailesi olmayabilir
Araca sığarken ana nokta kilodan ziyade bacak boyu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 6 Ekim 2024; 2:55:31 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Metufkcr
Herkes sizin gibi 165 hobbit ailesi olmayabilir
Araca sığarken ana nokta kilodan ziyade bacak boyuAraca 4 kişi sığamıyorsanız önce doktorunuzla görüşün,sonra konuşalım. Bacak boyunun aracın yüksekliğiyle arkasının genişliğiyle alakası var ama sığamamakla alakası yok,önce mantık kurabilirsen sevinirim. 4 kişi 200 kiloysa sığamazsın,bacak boyu diyor ya birde,cabrio araç sanki, yorumlara gel
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİT GYM -- 7 Ekim 2024; 21:32:7 >
-
2023 model 3008 1.2 puretech aracım var.
Spor modda araç çok canlı.
Uzun yola gittim.
İstanbul Bodrum, Akyaka, Kaş 2000 km den fazla yol yaptım.
Full bagaj, 4 kişi, klima açık, yüklü şekilde araç gayet tatminkar gidiyor.
100 km civarı hızlarda anlık tüketim 6 lt kadar düşüyor.
Eğer 80-85 km hızda gideyim dersen 5 - 5,5 lt kadar geriliyor.
Şehir içi bir standart yok kullanıma göre 9-10-11 gibi değerler görülüyor.
1.2 puretech motoru çok gömmemek gerek. Hacmine göre iyi bir performansı var.
Eleştiri konusu yağlı triger ve bu da yetkili serviste doğru motor yağı ile zamanında bakım yapıldığı sürece sorun olacağını düşünmüyorum.
Hep yetkili servise ve zamanında bakıma giderim.
Bakımlı bir araçta da sorun olursa burada paylaşırım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X