Şimdi Ara

Toyota Corolla 1.33 life mi Hyundai Elantra 1.6 benzinli mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
3.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Sıfır bir araç alma niyetim var. Bekarım ama içi ve bagaj hacmi filan geniş olsun diye düşünerek c sınıfı bi araç alma niyetim var.1-1,5 sene kadar binip satayım diyorum. Birçok aracı eledim
    Toyota Corolla 1.33 life ve Hyundai Elantra 1.6 benzinli (manuel veya otomatik) kaldı
    Sizce hangisi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir ağabeyimiz bu araçtan almak için epey istekliydi, yalnız etrafındaki herkes 1.33 çekmiyor sakın bulaşma deyip araçtan soğutuyordu. Ben de ısrarla neden çekmesin ki, Toyota bu motoru bu araca koyduysa muhakkak bir bildiği vardır, eleştirileri boş verin, fazla gaza yüklenmezsiniz deyip destek çıktım. Sonuçta soluğu Toyota bayinde aldık, 1.33 Life modeli ile test sürüşüne çıktık. Araç hakikaten çekmiyor, yokuş performansı zaten ölü . Sollamaya çıkınca gaza basınca araba kendini öne atmıyor, şöyle 1 saniye kadar bekliyor, sonrasında çıkan dehşet bir ses, ancak o sesin kuru bir gürültü olduğu anlaşılıyor çünkü bir türlü beklenen patlama yok. Yani hız ve performans ile hiç işim olmaz diyenler için alınabilir ama bazı anlarda maalesef gerekince arabadan soğumamak elde değil. Sonuçta o kadar istekli olan abimiz de bu araç çekmiyormuş deyip vazgeçti son anda.
  • Ben elantra alırdım ama size corolla öneririm

• Ne açıdan hocam corolla?

• quote:

Orijinalden alıntı: matatug

Ne açıdan hocam corolla?

Satışı daha kolay olur

• O kadar kısa sürüp satacaksanız corolla daha mantıklı olur, elantra hoş bir araç olmasına rağmen ülkemizde corolla 1.33 motoruyla daha piyasası olan bir araç. Ancak o motor ömür törpüsü olur mu olur, onu da baştan söyleyelim sonra alınca bize küfretmeyin.
  • İkisi se F/P araçlar ama elantra daha hoş daha güçlü daha güncel. Bir de elgazı olaydı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa sürede satacaksanız kesinlikle Corolla.Bende de var Corolla life.5 Günde sattım istediğim rakama.2.eli çok kuvvetli.Lakin genç arabası değil onu söyleyim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben otomatik elantra almaya calisirdim.

Yalniz direksiyonda ya derinlik ya yukseklik ayari yoktu. Park sensoru de yok.

Hadi park sensoru olayi halledilir de direksiyonda yukseklik ve derinlik ayarini beraber nasil sunmazsin adamla billur gecer gibi.

• Bence Elantra, alırken garanti süresini 7 yıl seçersin böylece 2 el kaygın azalır. Elantra daha performanslı ve daha seri. Dış görünüş olarakta çok güzel.(2016 dizayn ödülünü almıştı sanırım). 1.33 life motor çekiş gücünden çok tatmin edici değil. İkisininde lastikleri kötü Elantra nexen n'fera su1, Corolla Bridgestone Turanza ER300, ikiside sert lastik ve araç içi çok yol sesi alıyor hangisini alırsan lastikleri değiştir.

• Corolla o motorla kaldırır mı onu bilemedim

• Astra j sedan baktınız mı bende aynı araçlar arasında kaldım hatta megane sedan da vardı benim kaldığım araçlar arasında

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • matatug M kullanıcısına yanıt
    Bir ağabeyimiz bu araçtan almak için epey istekliydi, yalnız etrafındaki herkes 1.33 çekmiyor sakın bulaşma deyip araçtan soğutuyordu. Ben de ısrarla neden çekmesin ki, Toyota bu motoru bu araca koyduysa muhakkak bir bildiği vardır, eleştirileri boş verin, fazla gaza yüklenmezsiniz deyip destek çıktım. Sonuçta soluğu Toyota bayinde aldık, 1.33 Life modeli ile test sürüşüne çıktık. Araç hakikaten çekmiyor, yokuş performansı zaten ölü . Sollamaya çıkınca gaza basınca araba kendini öne atmıyor, şöyle 1 saniye kadar bekliyor, sonrasında çıkan dehşet bir ses, ancak o sesin kuru bir gürültü olduğu anlaşılıyor çünkü bir türlü beklenen patlama yok. Yani hız ve performans ile hiç işim olmaz diyenler için alınabilir ama bazı anlarda maalesef gerekince arabadan soğumamak elde değil. Sonuçta o kadar istekli olan abimiz de bu araç çekmiyormuş deyip vazgeçti son anda.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Corolla çekmiyor vs yazanları umursamayın, en iyisi test edin. Ben 7bin km kullandım 1.33, gayet memnundum. Tabii performans yoktu ama tüketimiyle yüz güldürüyordu. Performans olarak da herkesin beklentisi farklı. Şu anki aracım performans olarak corolla 1.33 ten bile çok daha kötü ama memnun ediyor beni.

İkisi arasında kalsam elantrayı daha ön planda tutardım. Daha güçlü, daha keyifli olacaktır. Tabii tüketim de önemli benzinde kullanacaksanız. İkisini de test eder, performans ve tüketim ikilemine göre hangisi bana uyuyorsa onu alırdım. Tüketim farkı çok olmazsa elantra tabii ki.

Listeye renault megane 1.6 joy ve opel astrayı da eklerdim. Hepsini test eder, fiyat/donanım/tüketim karşılaştırması yapardım.
  • 1.33 almayın. Bir akrabamda 1.33 Auris var. Pek gitmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyotanın 1,6 benzinlisini al. Biraz dolu olsun isterseniz elantraya göre pahalı olabilir. İkinci el olarak ikiside iyi.

• vergi dilimi aynı, fiyatlar yakın, corolla 1.33 motor güçsüz, bence coralla elantraya göre daha tipsiz,,, ELANTRA öneririm..
  • Valla bende 1.33 var. Gayet de güzel çekiyor. Arka diz mesafesi de süper.

• 1 sene 1.33 kullandım 16.000 kn yol yaptım
    araçta donanım namına pek bişey yok sağolsunlar. usb ve aux işimi görüyordu. içi çok geniş çocuklu aileler için biçilmiş kaftan.
    bagaj 450 lt ile yine çok başarılı
    servisi yaygın
    yakıt tüketimi olarak ist şehiriçi şehirdışı ortalama 8lt benzin tüketimi var. şehir dışında gaza abandığınız için yakıyor. lpg ile bedavaya yakın geziyorsunuz.
    performans yok şehiriçinde sıkıntı yaratmıyor, şehirdışı rampalarda araç 3.vitese kadar düşüp 70-80 km hızla gidiyor.

benim aracım az yaksın servisi bol olsun performansa gerek yok geniş olsun diyen herkese tavsiye ederim. 2.elide çok güçlü 3 günde aracımı sattım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Motor yanında sürüş dinamikleri de önemli, ikisinide kullanın sürüş olarak zaten Elentranın yağ gibi aktığını göreceksiniz. Corolla daha çok araba olsun diye üretilmiş bir araç bana göre, sonuçta bu iki araçta kendi segmentinde dünyanın en çok satan iki aracı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AO

Motor yanında sürüş dinamikleri de önemli, ikisinide kullanın sürüş olarak zaten Elentranın yağ gibi aktığını göreceksiniz. Corolla daha çok araba olsun diye üretilmiş bir araç bana göre, sonuçta bu iki araçta kendi segmentinde dünyanın en çok satan iki aracı.

Corolla araba olsun diye üretilmiş

Elantra ne olsun diye üretilmiş? Uçak mı?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.