Merhabalar, Manuel 308 dizel aracımdan 2021 veya 2022 Corolla 1.5 Flame X Pack versiyonuna geçmeyi düşünüyorum. Kağıt üstünde beklediğim her şeyi karşılıyor, satış rekorları kıran bir modelde insanlar yanılıyor olamaz diye düşünüyorum yine de bazı olumsuz yorumlar insanın içine şüphe düşürüyor. Daha önce hiç toyota yada cvt kullanmadım. CVT konusunda performansla ilgili bir kaygım yok açıkçası sollamalarda yeterliyse benim için tamam, biraz yakıt tüketimini düşünüyorum sadece. Aracımı değiştirmek istememin ilk sebebi eşimin de kullanabilmesi için otomatik olması, sonrasında HB bir araçtan C sedan yada C Suv gibi biraz daha geniş ve büyük bir arabaya geçmek. Alacağım donanım paketindeki güvenlik teknolojileri de oldukça faydalı görünüyor özellikle yeni şoför olacak eşim için. Corolla sahipleri olarak sizlere sormak istediğim, yukarıda yazdıklarımdan yola çıktığınızda mantıklı bir tercih midir? Sizce avantaj yada dezavantaj olabilecek bir konu varsa beni aydınlatabilirseniz sevinirim. Herkese iyi günler dilerim, < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obra_ -- 26 Nisan 2022; 17:13:51 > |
TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1730. sayfa)
-
-
Merhaba, Corolla güzel tercih olacaktır lakin 1.5 eHDI'den sonra sizi hafif bir performans konusunda eski aracınızı aratacaktır ama belirli süre sonra alışırsınız. Malzeme kalitesi yol tutuşu ve donanım olarak sizi fazlasıyla menmun edecek bir araçtır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eski aracınıza göre 1.6 lt motor alırsanız performans farkı görmezsiniz ama 1.5 lt motor biraz daha ekonomi odaklı ve gücü daha düşük. Yol tutuş, konfor konularından çok fark göremezsiniz ama tıkırtı, yol sesi biraz daha meyillidir, yalıtım ve saç kalınlığı ekonomi odaklı araçlarda olduğu gibi daha ince oluyor.
Yakıt olarak Pejo dizelleri az yakması ile ünlü o yüzden benzinli araca da geçince tüketiminiz artacak. 7-8 lt altı günlük kullanımda çok zor. Otomatik şanzıman verimli ve güvenilir, ayrıca tüketime de etkisi yok. Kısacası tüketim harici diğer konulara alışırsınız ama tüketim asla bir Pejo dizel olmaz.
-
2014 lpg cvt 1.6 aracıma yağ tavsiyesi alabilir miyim?
-
Mobil 1 ESP 5W-30 Tam Sentetik Motor Yağı
kullandım.130 binde aracım.0w40 tavsiye ediliyor lpg li olduğu için ama bulamadım.
-
Bwn 5-30 Eneos koydum. Bir aya değişecek. Tekrar aynısını düşünüyorum.
-
5W30 ile devam edin, 0W40 yağ'a gerek yok
-
Lpgde şehir içi kaç litre yakıyorsunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende 1.6 motor 10 litre yakıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hangi kit var hocam? Memnun musunuz?
Arkadaşlar 2022 corolla sedana uyumlu koltuk kılıfını nereden temin edebilirim önereceğiniz kılıf var mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meyyup -- 4 Mayıs 2022; 20:2:8 >
Atiker grand var 3 yıl oldu bir sıkıntı çıkarmadı şükür.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bendeki 1.6 otomatik. Şehiriçi 1.20 lira yakıyor. Uzun yolda 90 kuruş.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
atiker gold var bende 50bin km oldu bir sıkıntı çıkmadı, ama iyi montaj ve yol ayarı şart
Kapı içindeki bölmede yazıyor lastik basınç miktarları: 160 km/saat ten düşük hızda gidiyorsanız 205-55-R16 lastik için, 4 teker 32 PSİ olacak. 160 km/saatten yüksek hızda gidiyorsanız 4 teker 36 PSİ olacak. Araç lastik basıncı için verilen bu değerler en sağlıklı değerlerdir.
Araç kapı içindeki bölmede yazıyor lastik basınç miktarları, o değerleri uygulayın. Benim araçta 205-55 -R 16 lastik için;
-4 teker 160 km/saat altı hız için 32 PSİ,
-160 km/saat üstüne ( ben bu hızlarda kullanmıyorum) 36 PSİ olacak diyor.
Bu değerlere uyun.
Şehir içi 9 lt. dışı 7 civarı yakıyorum ama sert sayılabilecek bir kullanımım var. araç 1.6 45.000 km. yakıt düşürmek için çok dikkatli kullandığımda ş.i. 8,2 ve ş.d. 6,4 yaktı o gün bu gün dikkat etmiyorum artık.
-
Tabi bu değerler benzin içindi. LPG için +1
-
Beyler bayanlar şöyle bi sorunum var arkaya biri oturunca 15 20 dk sonra emniyet kemeri uyarısı veriyor nasıl çözerim bunu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdiler27 -- 9 Mayıs 2022; 15:20:42 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X