selamlar, arkadaşlar 2009 modelcorolla sahibiyim 10bin km de bir periyodik olarak teknik serviste bakıma giriyorum. her iki bakımdan birinde yani 20bin km de 1 fren balatalarının değişmesi gerektiğini bildiriyorlar. tamam kullanıma göre değişebilir ama çok da aşırı derecede fren kullandığım soylenemez.yine de balataların bu kadar çabuk eskimesi normal midir? servisin para koparmaya calısması mıdır yoksa corollaların fren balatası mı dayanıksız genel bir durum mu benden mi kaynaklı fikri olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. teşekkürlerimle..
Bana aynı şeyi 90.000 bakımda söylediler.. Ön balatalar bitik değşmesi lazım dediler..Yok dedim..118 + kdv ile ön balataları servisten satın aldım..Benim özel servisie gittim..Söküp baktılar..Ve güldüler..Abi git 20.000 km sonra gel onlar para kazanma derdinde dediler..Balatanın ortasında enlemesine bir çizgi var..O bile sapa sağlam..Aldığım balata evde duruyor..Şu an 104.000 deyim.Frenlerim sapa sağlam.Bir yıldır kullanıyorum.. 110.000 de onlara götürüp değişeceğim..Her diyene inanmayın..İlk balatalarımı 50.000 km de değiştirdim..Kullanmaya göre değişiyor..Adamına göre değişiyor..Saygılarımla..
quote:
Orijinalden alıntı:taşkafa Bana aynı şeyi 90.000 bakımda söylediler.. Ön balatalar bitik değşmesi lazım dediler..Yok dedim..118 + kdv ile ön balataları servisten satın aldım..Benim özel servisie gittim..Söküp baktılar..Ve güldüler..Abi git 20.000 km sonra gel onlar para kazanma derdinde dediler..Balatanın ortasında enlemesine bir çizgi var..O bile sapa sağlam..Aldığım balata evde duruyor..Şu an 104.000 deyim.Frenlerim sapa sağlam.Bir yıldır kullanıyorum.. 110.000 de onlara götürüp değişeceğim..Her diyene inanmayın..İlk balatalarımı 50.000 km de değiştirdim..Kullanmaya göre değişiyor..Adamına göre değişiyor..Saygılarımla..
yine de servise guvenmek istiyordum. sonuçta ustunde can gidiyor mantıgında oldugumdan, tum bakımlara çok önem veriyordum. ama artık özel servislere de bir görunme vakti gelmiş anlaşılan. en azından servistekilerin niyetlerini tam anlamak açısından.teşekkürler..
Tamam kullanımdan kullanıma değişir ama 20 bin km. de bir balataların bitmesi çok saçma.Hassas müşterileri güvenlik üzerinden soyuyorlar.Başka birşey değil.
quote:
Orijinalden alıntı:can6 Tamam kullanımdan kullanıma değişir ama 20 bin km. de bir balataların bitmesi çok saçma.Hassas müşterileri güvenlik üzerinden soyuyorlar.Başka birşey değil.
haklısınız bir sonraki bakımda daha hassas davranıp olayın iç yuzunu ögrenmeye çalışacağım.
Aynı durum benimde başıma geldi 2009 model aracımın 40 bin bakımında bana 4 tekerin hem balatasının bittiğini hemde diski yediğini dolayısıyla hem balataların hemde disklerin komple değişmesi gerektiğini söylediler ve işçilik dahil 1500 tl dediler sanki 50 tl der gibi bi tavırla hemde ben ilk an anlıyamadım sonra neeee diye tepki vermişim :) tabi karşınıza güzel kızlar koyuyorlar ki sert tepki veremeyesiniz. Tabi garanti kapsamına da girmiyor ve "Aman efendim uzun yola gidiyorsunuz mutlaka değiştirmelisiniz" gibi konuşmalar felan filan. Dedim kalsın yaptırmıcam ve servisten çıkıp tanıdık bir ustaya gittim adam baktı ve dediki yolmaya çalışmışlar frenlerin bişeyi yok git 5000 km daha kullan sonra gel. dediği gibi kullandıktan sonra gittik 150 tl lik bi masrafla işi hallettik. toyota müşteri memnuniyetinden aradılar ve durumu anlattım ve 5 üzerinden 1 verdim :D dahada servise uğramam
Bizim gibi arabasına titiz insanları güvenlik felan filan laflarıyla kandırmaya çalışıyorlar. kendilerine de söyledim telefonda aman garantim bitmesin diye mecbur servise gidiyorsun onlarda 200 tl lik işi 400 tl ye yapıyorlar. bi düşündüm de recep ivedikin dediği gibi bayağı bi servet bayılacaz garanti bitene kadar. Extra garantim olmasına rağmen ve garantimin bitmemesine rağmen aracımın 50 bin bakımını kendim yaptırdım. zaten kaç km de nelerin değişeceği nelerin kontrol edileceği servis formunda yazıyor. gittim her malzemenin en iyisini aldım. (zaten toyotada şu markaları kullanıyor. Bosch, Denso) ayrıca servis 10 - 40 yarı sentetik yağ kullanıyor. ben 5 - 40 tam sentetik yüksek performans yağ kullandım daha pahalı olmasına rağmen servisin verdiği fiyatın yarısından daha düşük fiyata hemde daha kısa bir sürede sıra beklemeden bakımımı yaptırdım içime de sindi. tavsiyem servislere kazıklanmayın. Zaten bişey bozulunca garanti de kapsama girmiyor diyorlar. örneğin aracımın havalandırma düğmesinin içindeki küçük ampülü patlamıştı ve servise sorduğumda garantiye girmediğini söylediler. bende dedim benmi ampüle girdim patlattımda kullanıcı hatası oluyor yok dediler olmuyor garantiye bunlar girmiyor efendim ve küçücük ampülden 40 tl aldılar. Hala o kadar tartışmama rağmen neden o parayı verdim kendime şaşıyorum sanırım oruç kafama vurmuştu :D