Şimdi Ara

Toyota Corolla Geri Viteste Ayna İndirme Modül Uygulaması (+Otomatik Ayna Katlama Özellikli) E160

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • UYGULAMAYA AİT VİDEO https://youtu.be/hbegcUE2XQw

Merhabalar,

Bu videomda Corolla aracım için özel olarak tasarladığım devrenin (modülün) montaj ve anlatımını yapmaktayım.

Tasarladığım modül çift ayna (sağ ve sol) için geri viteste zaman ayarlı olarak indirme kaldırma özelliğine sahiptir.
    Aracım 2015 Haziran öncesi üretim olduğundan aynaları elektrikli katlanır özellikli ve aynı modülümün içine entegre ettiğim ayna katlama özelliği ile aynı zamanda aynalarımı otomatikleştirmiş oldum.

*Modülün özellikleri ise;

- Geri viteste çift ayna indirme ve kaldırma (iptal özelliği mevcut)
    - Otomatik ayna katlama özelliği (iptal ve yarı iptal özellikli)
    - Çift zaman ayar pot.'u (indirme ve kaldırma süreleri aynı olmayan aynalar için)
    - Zaman aralığını LED ile bildirebilme (üç renk ile)
    - Aktif pasif switch'i (geri viteste aynaların indirilmesini istemiyorsak)
    - Işıklı ve sesli aktif pasif uyarı özelliği
    - Ayar jumper'ları (süre tek/çift, ayna iptal ve yarı iptal için)

Modülün videoda bahsettiğim veya bahsetmeyi unuttuğum çalışma özelliğini yazarsam;

Araç içinde ki ayna kontrol takımı tüm özelliği ile çalışmaktadır, modülüm herhangi bir özelliğini iptal etmemektedir.

Kontağımız kapalı iken modülüm kapılara duyarlı olarak aynaları kapatma ve açma işlemini gerçekleştiriyor. İki adet jumper seçeneği mevcut: bunlardan birisi aynaları tamamen iptal ediyor yani kış aylarında buzlanma riskine karşı aynaların açılıp kapanmasını istemiyorsak bu seçeneği kullanıyoruz. Diğeri ise yarı iptal özelliği, yani kapıları kilitleyince aynaları kapatıp, kapı kilidini açınca aynaları geri açmıyor ve kontağı açınca açılmasını sağlıyor. Bu özellik ile araç içinden bir şeyler almak için kapıları açıp kapatmada aynalarında devamlı katlanmasını engellemiş oluyoruz.

Kontağımız açık iken; modülüm kapı kilitlerini dikkate almayıp aynaların katlanmasına müdahale etmiyor.
    Eğer switch pasif konumunda ise geri viteste ayna indirme özelliğini devre dışı bırakıyor. Geri viteste aynalarımızı normal kullanmaya devam ediyoruz.
    Switch aktif ise aracımızı geri vitese taktığımızda ayarladığımız süre boyunca aynaları indirme olayını gerçekleştiriyor ve geri vitesten çıkarttığımızda ise geri konumuna getiriyor.

Geri vites ile ayna indirme/kaldırma özelliğinde birkaç detay daha vardır ve bunlar ise:
    -Otomatik araçlar için D konumundan P'ye geçerken veya tersi durumunda modülüm kısa süreliğine R konumundan etkilenmiyor, 1sn bekleme süresi tanıdım.
    -Geri viteste aynalar indirilmiş iken kontağı kapattığımızda modülüm aynaları eski konumuna geri getiriyor (manuel araçlarda vites R'de iken kontağı kapatma durumuna karşılık)
    -Geri viteste aynalar indirilmiş iken düz geri gelmeler için switch'i pasif konumuna getirince aynalar eski konumuna getiriliyor veya tersi durumunda iken, yani switch pasif konumdayken geri vitese taktığımızda aynalar indirilmediği için kullanmak istediğimizde switch'i aktif yapmamız yeterli, hemen istediğiniz seviyeye indirme olayını gerçekleştiriyor.

NOT: Bu modülümün şu anlık ticari boyutu yoktur. Kendi aracıma hobi amaçlı özel olarak tasarladım, sorunsuzluk ve güvenilirlik açısından deneme sürecindedir.

Saygılarımla, iyi seyirler.

• eline sağlık
  • vidanj kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık güzel olmuş.
    Araca uyan o soketleri nereden temin ettiniz? Baktığınız bir katalog vb. var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HesaplayanAdam

Elinize sağlık güzel olmuş.
    Araca uyan o soketleri nereden temin ettiniz? Baktığınız bir katalog vb. var mı?

Aslında videoda bahsediyordum.

Benim daha önce aldığım aynaları katlama modülümün soketleriydi.

Biraz kesip bicerek kendi tasarladigim module göre cevirdim.

Aslında onceki modülü aldığım cinli ye sorduğumda sattığını ama ciftini 2.5$ + 15$ kargo diyince mantikli gelmedi.

• Emre2882 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • En güzeli bir şeyler yaratmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 8 Mayıs 2017; 1:11:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.