Şimdi Ara

Toyota Corolla HB yol tutuşu nasıl arttırırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıktan da görüleceği gibi corolla hb sahibiyim..Umuyorum doğru yerde açtım başlığı ve yine umuyorum yardımınızı esirgemezsiniz benden..

Fazla uzatmadan yaşadıklarıma ve ne yapmak istediğime geleyim..

Aracın yol tutuşu ile alakalı problem yaşıyorum.Belki bunun sebebi daha önce yıllarca mercedes 190e kullanmış olmamdır bilemem ama araç bilhassa viralarda ve rüzgarlı havalarda nedense güven vermiyor.

Keza yüksek sürati fazla da sevmiyor olsam da ; düzlük bulduğumda yine de 120 - 140 km gibi süratlere kısa süre de olsa çıkıyorum.Ancak viraj gördüğümde tabir-i caizse ellerim titriyor terliyor..Bu derece..

Araçta gördüğüm eksiklikler ( bana göre );
    1- Yerden yüksekliği bir hayli fazla..alttan rüzgar alma ihtimali artıyor sanırım.
    2- Lastik tabanı - bana göre - kasasına göre dar.195-65-r15 idi sanırım lastikler.
    3- Süspansiyonlar ne kadar sert olsa da , bilhassa arka tekerlerin genişliği de kasası ile orantısız duruyor.
    Hani fizik kuralları hakkında afaki bilgi sahibi değilim ama kasa ile lastiklerin bulunduğu kesim abes duruyor biraz..Sanki fizik kurallarına aykırılık var gibi

Ha ayrıca belirtmek gerekiyor..Görsel olarak da aracın biraz güçlü görünmesini istemiyorum dersem yalan olur.

İnternette ve forumda yaptığım araştırmalarda araçların süspansiyonları ile veya spor yay takılması ile ve\veya geniş taban lastik kullanımı ile bu tarz sorunların aşılabileceğinin söylendiğini gördüm..

Otomobilden azıcık anlasam da modifiye işinden hiç anlamıyorum.Dolayısıyla ;
    - en öncelikli sorum ve talebim şu :
    Aracın çamurluk içinde kalan (hatta kaybolan) arka tekerlerini kasanın biraz daha dışına alabilmem mümkün mü ?
    Mercedesime yahut diğer tutuşu iyi araçlara baktığımda arka tekerlerin üst taraflarının içe doğru yattığını yada en azından kasayı kavrar şekilde dışarda durduğunu görünce bu konuda araştırma yaptım ve ,
    tekerin bağlantı noktasına bir ek demir parça eklendiğini gördüm yabancı forumlarda ..Bu parçanın adı nedir?
    Bunu Türkiyede yapmak illaki mümkündür.Nasıl yapabiliriz sağlıklı olur mu? Yürürü zorlar mı ?
    Yol tutuşu arttırır mı ?

- Yine yukarıda Spor yay ve lastik tabanı genişletilmesinden bahsettim..Ciddi faydası olacağını düşünüyorum..Bu işi (yay) Antalya yada Isparta'da yapan bildiğiniz bir işletme var mı ?
    Geniş taban lastikte yada lastikleri büyütmede sınırım sizce ne olmalı..
    Bilhassa arka çamurluk ile lastik arasında baya baya bir boşluk var çünkü ..

Umuyorum uzunluğu yahut anlatım bozuklukları içeren bir metin yazmamış , okuma zahmetine girenlerin canını sıkmadan sorularımı sorabilmişimdir.

Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Temsili araç :

• sorunu içinde cevap var zaten. geniş taban orta yumuşak hamur lastik,sert yay amortisör ve birde viraj kabiliyeti için kule gergisi.ama mercedes gibi olmasını bekleme onda parçalı diferansiyel var ve biraz daha kilolu :)
  • Bu soruya bir cevap tan fazla gelmeliydi keza aynı sorunların tamamı bende de var virajlarda ve rüzgârlı havalarda resmen ellerim titriyor arabayı dansetmek için ecel terleri dönüyorum resmen geniş taban jant lastik koydum biraz düzeldi 120 ile çok zorlardigim virajda 140 ile okadar zorlanmiyorum fakat bukezde firen mesafem zayifladi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lastik/jant ve kasa biçimsizliğini yolcu kapısının eşiğinde yada oralarda bi yerde jant lastik takılabilir ebat listesi olması lazım ordan en çok inç ve 50 yanak olanı seçin 1 tık + ofset jant alın

hem görüntünüz güzelleşir hem taban genişliği artar hemde 16 inc* janta sahip olmuş olursunuz.

kule gergisi spor yay ve sert amortisör bunu nasıl ayarlarsınız bilemem ama hazır coil varsa aracınız için ondan alırsınız 1.500 2.000 tl arasında.

arka difizör lazım ama profesional olarak yapılmalı + spoiler ön tarafa da güzel bi lip alta fazla rüzgar almasın.

yan marşpiyellerede ihtiyacınız var varda var ne derece iyileştirme istediğinize bağlı.

ama en basit yapabileceğiniz şey eibach 5 cm spor yay geniş taban 205/225 ince yanak (50) ideal
    amortisör mili ile yada valfı ile oynanmalı 5cm için.bu riske girmek istemiyorsanız eibach 3cm alın orjinal amortisör ile kullanılabilir.

sert amortisör araştırın monroe gibi mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lınc -- 30 Ocak 2016; 13:59:26 >

• Benim corolla hb vvti sol 2005 model 225 45 17 can't lastik aldim birazda bastim arabayi yoltutusu bitaz iyi oldu bir golf kadar olamasada fakat bukezde firen mesafem uzadi hatta duramadim öndeki forda vurdum adamın tampon biraz yamuldu fakat benim çamurluk kaput tampon on cam havayastığı vs vs hasat oldu neyseki yaptırdım fakat bi türlü huzurla binemiyorum

• Benim anladığım bu araçlar çok sakin hız yapmayan sehir disi yapmayan (uzun yol)yapmayan tipler için çok ideal ihtiyar ruhlu gençler için yakıtı lpg de şehir ici 20kurus yakmıyor bile o hali hariç geri kalan kısmı bence yaramaz rüzgar sesi çok alıyor direksiyonda elin terliyor uzunlafın kısası 120km geçtiğinde resmen hatim indirircesine dualar ediyorsun virajlarda.vs kamyon otobüs sollarken

• Benim anladığım bu araçlar çok sakin hız yapmayan sehir disi yapmayan (uzun yol)yapmayan tipler için çok ideal ihtiyar ruhlu gençler için yakıtı lpg de şehir ici 20kurus yakmıyor bile o hali hariç geri kalan kısmı bence yaramaz rüzgar sesi çok alıyor direksiyonda elin terliyor uzunlafın kısası 120km geçtiğinde resmen hatim indirircesine dualar ediyorsun virajlarda.vs kamyon otobüs sollarken
     Toyota Corolla HB yol tutuşu nasıl arttırırım Toyota Corolla HB yol tutuşu nasıl arttırırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.