Şimdi Ara

Toyota Corolla Lastik secimi.. Yardim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
26.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2001 toyota corolla terra spec. bir arabaya sahibim. Uzerindeki lastikler oldukca eski ve yipranmis brigedstone yazlik lastikler.

Malum kis geldi Lastikleri yenilemem lazim ama ne alacagimi hic bilmiyorum. Acikcasi mevsimlikmi alsam kislikmi kararsizim. Ne onerirsiniz?

Eminim bu konuda acilmis konular vardir ama yine fikirlerinizi ve tecrubelerinizi yazarsaniz cok memnun olurum.

Iyi kotu yaptigim arastirmalardan brigedstone lastiklerin kaliteli ancak cok ses yaptigini kesfetmis durumdayim.

piyasada oldukca fazla lastik markasi ve cinsi var. Mesela dun olesine ugradigim bir lastikci toyo diye bir markanin galiba T sinifi lastigini ovdu ama satici oldugu icin sozlerine cok itibar etmedim..

Aracimda suan kullandigim lastikler 185/65/ R 14 ...

Mevsimlik alsam bu lastikleri yazinda kullanabilecegim sanirim ama sizce ne kullanmaliyim? Kislikmi mevsimlikmi?

Tesekkurler simdiden yorumlariniz icin...

• bridgestone alma da...ben falken aldım,yol sesi kesildi...memnunum.japon malı.
  • michelin tavsiye ederim.yumuşak yol sesi yok denecek kadar az
  • senin aracındaki lastikler performans tipi deyil aynı ebat kullanacağın için michelin almalısın. hem çokta pahalı olamazar sanırım. bizim arabalara lastik aldığımız bir yer var. sana ordan fiyat alırım. ist. model söylebana? yeni aldığım lastikler yokohoma v102. 205/50/16 yahu yolda araba dans ediyor kaymadan şaşırdım valla hemde w serisi 500ytl ye aldım. mıchelin pilotexsalto 1200ytl farka bak. bu lastik işi araba alamak kadar zor. ama sen mıchelinden şaşma sakın ama sakın markasız ucuz lastik alma dostum. onların ömrü 10bin km dir. allah muhafaza 4 mevsim lastiği almalısın karın yağdığını kim görmüş yağsada bizim arabalar bu yollarda zor gidiyor kardamı gidcek. yolda 12 araba var tek kar lastiği sende var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gacara_53 -- 27 Aralık 2007; 22:33:43 >

• gacara kardes verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim. Aracim corolla 2001 terra special ... ben ankarada oturuyorum ama onerdigin bir markayi ve ebati gidip bulabilirim sanirim...simdiden tesekkurler
  • ben bir ay once orijinal bridgestone'lardan michelin'e geçtim. Gayet memnunum, biraz daha yumuşak michelin'ler, yol sesi pek farketmedi gibi. Yol tutuşu ise harika oldu, ironik ama tehlikeli aslında biraz çünkü eski lastiklerle virajlara temkinli giriyordum şimdi son hız giriyorum, geçen hafta o yüzden hafif buzlu bir yonca dönüşünde kaydı araba. 195/60/15'i tanesi 130'a buldum hem de 2007 37. hafta, para tasarrufu yapmak adına daha az primli bir markaya inmek anlamsız geldi, maliyet böyle olunca.

Michelin'i tek eksisi yumuşaklığından ötürü darbeye dayanıksızlığı, parkederken filan sürtmemek gerek sert yüzeylere.
  • Goodyear Duragrip/Hydragrip serisi gerçekten iyi, ıslak hava performansı yumuşak ve dayanıklı özellikleri ön planda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEFO -- 19 Ocak 2008; 21:53:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yeni civic yardim
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu gün 195 60 15 michelin lastik aldım. aracın önceki lastikleri çok aşınmıştı. Lastikleri değiştirince araçta acayip kendini hissettirdi.
  • ctkarabag dostum; toyota67 kardeşime aynen katılıyorum.
    quote:

bridgestone alma da...

ilk aldığımda bende de bridgestone vardı. Kemik gibi ve en hafif bir kaygan zeminde artistik patinaj yaptırıyordu. Lastik seçiminde bence öncelikle hangi tür zeminde kullanacaksın ve ne amaçla kullanacaksın onu belirle derim nacizane. Kırsal, stabilize zeminde kullanacaksan Goodyear serisini rahatlık seçebilirsin. Çoğunluk asfalt zemin ise Michelin optimum bir tercih olacaktır. Performans amaçlı kullanacaksan daha üst seviye bir yumuşak lastik tercih edebilirsin. Gacara kardeşimin tavsiyesine de sakın kula tıkamayasın: markasız ucuz lastik alımına sakın yönelme.
  • bende daha almadım ama uzun araştırmalar sonucu michelin dan şaşmamam gerektiğini anladım ....
  • conti ecocontact3 te oldukça iyi kardeşime aldık.
  • bizde geçen yaz değiştirdik.bridgestone den lassa impetus 2 ye geçtik. yol sesi azaldı memnunuz fakat uzun ömürlü olmayacak gibi görünüyor.çünkü çok yumuşak.onun dışında falken tavsiye ederim. hem çok yumuşak kaliteli lastik hemde fiyatı uygun.lassa impetus2 185 65 r14h serisi 90ytl falken 80ytl michelin 110 ytl idi.yerli malı olsun dedik lassa aldık.
  • SLM 10 YILDIR HEM EFSANE HEMDE 99 COROLLA TERRA SPECİAL İKİSİDE SIFIR ALDIM.HATTA İKİNCİ ARACIMDA HEMEN DEĞİŞTİRDİM.BAKIN ARKADAŞLAR RALLİ YAPMAYACAĞINIZA GÖRE SİZE TAVSİYEM DAHA ÖNCE BU FORUMDA YAZDIM.EFSANE İÇİNDE GEÇERLİ HEM YOLDAN YÜKSELMİŞ OLUYOR.ÖZELLİKLE 185/65/14 MICHELİN AMA MUTLAKA T SERİSİ MÜTHİŞ KONFOR EN AZ 80000 KM İSTANBUL ŞARTLARINDA.HEMDE YOLTUTUŞ.KOLAYKOLAY ABS DEVREYE GİRMEZ.YUMUŞAK OLDUĞU İÇİN ÇOK NADİR ZİNCİR TAKARSINIZ.ŞUNA DİKKAT EDİN HAVASIZ BİNMEYİNVE KALDIRIMA VURMAYIN BU HER LASTİK İÇİN GEÇERLİ
  • Good Year DuraGrip, tavsiye olunur.
    Aynı araçtan bende var, takalı 4 ay oldu. Çok memnunum.
  • sessiz, yol tutuş, ıslakta iyi performans derseniz nokian serisi ama sert lastik bilin. aracımda önceden tıkırtı yoktu nokian aldım tıkırtılar oluştu
  • quote:

Orjinalden alıntı: ctkarabag

Arkadaslar merhaba,

2001 toyota corolla terra spec. bir arabaya sahibim. Uzerindeki lastikler oldukca eski ve yipranmis brigedstone yazlik lastikler.

Malum kis geldi Lastikleri yenilemem lazim ama ne alacagimi hic bilmiyorum. Acikcasi mevsimlikmi alsam kislikmi kararsizim. Ne onerirsiniz?

Eminim bu konuda acilmis konular vardir ama yine fikirlerinizi ve tecrubelerinizi yazarsaniz cok memnun olurum.

Iyi kotu yaptigim arastirmalardan brigedstone lastiklerin kaliteli ancak cok ses yaptigini kesfetmis durumdayim.

piyasada oldukca fazla lastik markasi ve cinsi var. Mesela dun olesine ugradigim bir lastikci toyo diye bir markanin galiba T sinifi lastigini ovdu ama satici oldugu icin sozlerine cok itibar etmedim..

Aracimda suan kullandigim lastikler 185/65/ R 14 ...

Mevsimlik alsam bu lastikleri yazinda kullanabilecegim sanirim ama sizce ne kullanmaliyim? Kislikmi mevsimlikmi?

Tesekkurler simdiden yorumlariniz icin...

ben asla michelin tavsiye etmiyorum . bırak enson seçenek olmasını,arabana yanaştırma diyorum nedenine gelince benim şanssızlığım mı bilemiyorum ama önceki arabam broadway di şimdiki efsane kasa 98 ,her ikisinede michelin aldım ama lastikler (özellikle önler) daha 10.000 km de yüzeyleri (yanakları demiyorum) parçalandı yoltutuşu çok kötü panik frende kızaklama mesafesi çok uzun kar buz neysede ıslak zeminde bile tutunması yerlerde ama unutma ben sadece edindiğim tecrübeyi anlatıyorum illede michelin diyosan benimkiler italyan malı enazından üzerinde öle yazıyo.alman malı olanlar varmış ben rastlamadım onlar için ii diyolar. şuan benim lastikler yaklaşık 25.000 km de ama lastiklerin halini görsen 60.000 zannedersin nitekim lastik tamircileride öle zannediyo.benim şansımdan dicem ama iki arabada da böle olunca insan biraz şanssızlığın ötesinde die düşünüyo. benim sana tavsiyem lastik markası yerine lastik sitelerine gir orada lastiklerin model ve özelliklerini veren ve üzerindeki rakam ve harfleri açıklayan çizelgeler var. yani max.hız max ağırlık diş derinligi gibi onları incele sonra kendi arabanın bg gücünü ve torkunu öğren sonra seçimini yap. zira bana söylenen (konuyla alkadar bi uzman kişi tarafından) lastiklerimin ebat olarak arabama uysada beygir gücü ve tork olarak benim arabaya göre olmadığıdır. motorun tekerleklere aktardığı hareket gücünün lastiğin kapasitesinin üstünde olduğudur. arabam 114 hp lastiğimin ise 100 hp ve altı arabalar için oldunu söyledi ve parçalanma sebebinide buna bağladı.bunları şunu için yazdım lastik satıcıları buna dikkat etmiyolar onlar için ebat uydumu gerisi önemli diil.buna sen dikkat edeceksin sevgili kardeşim. hadi kal sağlıcakla.(sürçü lisan ettikse ve başınızı ağrıttıksa affola)

• michelan otoban lastiğidir. otoban dışında mıcırlı aslfalt ve daha kötü yollarda çok çabuk yıpranır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkucay -- 28 Ocak 2008; 11:34:02 >
  • Goodyear 1 2, hade kalkıyooo
    (mevcut GT3, yakın zamanda HydraGrip kullanıcısı).
    (utkucay hani Nokian'a mükemmel diyorduk?! İlahi, iyi ki biraz geciktirmişim lastikleri yenilemeyi. İtirafını okumak güzel oldu

quote:

nokian aldım tıkırtılar oluştu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ascentarium

Goodyear 1 2, hade kalkıyooo
    (mevcut GT3, yakın zamanda HydraGrip kullanıcısı).
    (utkucay hani Nokian'a mükemmel diyorduk?! İlahi, iyi ki biraz geciktirmişim lastikleri yenilemeyi. İtirafını okumak güzel oldu

quote:

nokian aldım tıkırtılar oluştu

imzamdada yazdığı gibi "Yoğurdum Ekşi" demeyi bilirim

bizde yalan yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.