Şimdi Ara

Punto icin hangi lastik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
3.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aracimda takili olan 4 adet michelin energy saver lastiklerimden sol on taraf taki lastigi yardim kaldirima girerem yaya yuzunden.

Simdi on iki lastigi yenisi ile degistirmek istiyorum .tavsiyeniz ne olur acaba ?

Arkalar michelin energy saver olacak .

Ne almami onerirsiniz ?

Continental eco contact 5 ile lasa greenways arasinda kaldim aslinda ? Lassa alsam fark hiseddermiyim contonantel almadim diye yada michelin den sonra pisman edermi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yarin alinacak arkadaşlar. Yardimci olursaniz cok makbule geçer

• Puntoda; Energy Saver ile 2. yazlık takımımı kullanıyorum. İlk takım 185-65-15 ikinci takımı 195-65-15 aldım. 195-65-15 ses, görüntü bakımından ve konfor bakımından çok güzel. Virajlarda yüksek yanağı yüzünden yatma hissi veriyor ama abansanızda kolay kaymıyor.
    Hangi marka Alacaksanız kesinlikle yumuşak hamurlu 195-65-15 ebatlarında alın. zaten sert süspansiyon oh be dünya varmış diyeceksiniz. Aracın süspansiyonu zaten yol tutuşa yönelik tasarlanmış durumda. bu nedenle yol tutuş iyi olsun diye sert lastiğe para vermeyin.
    Başka marka olarak goodyear efficientgrip kullanabilirsiniz.

Ha sonradan gördüm. 4 lastiği birden değiştirin. önler yeni arkalar eski olmasın. Aracı yeni aldığımda önler yeni lassa atracta, arkalar eski energy saver idi. arabanın kıçı başı ayrı oynuyordu. Ön ikisini lastikçiye satıp, arkaları attım yeni 4 adet aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 3 Ağustos 2016; 19:48:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

Puntoda; Energy Saver ile 2. yazlık takımımı kullanıyorum. İlk takım 185-65-15 ikinci takımı 195-65-15 aldım. 195-65-15 ses, görüntü bakımından ve konfor bakımından çok güzel. Virajlarda yüksek yanağı yüzünden yatma hissi veriyor ama abansanızda kolay kaymıyor.
    Hangi marka Alacaksanız kesinlikle yumuşak hamurlu 195-65-15 ebatlarında alın. zaten sert süspansiyon oh be dünya varmış diyeceksiniz. Aracın süspansiyonu zaten yol tutuşa yönelik tasarlanmış durumda. bu nedenle yol tutuş iyi olsun diye sert lastiğe para vermeyin.
    Başka marka olarak goodyear efficientgrip kullanabilirsiniz.

Ha sonradan gördüm. 4 lastiği birden değiştirin. önler yeni arkalar eski olmasın. Aracı yeni aldığımda önler yeni lassa atracta, arkalar eski energy saver idi. arabanın kıçı başı ayrı oynuyordu. Ön ikisini lastikçiye satıp, arkaları attım yeni 4 adet aldım.

Bu lastigi alsam pisman olurmuyum +?

Continental eco contact 5 bunu arkadas israrla oneriyor bana siz ne dersiniz nu lastik icin micellehin biraz da pahalı continental da hepsiburadada kampanya var 150 tl ye alabiliyorum.

• Punto'da 2 yıldır Pirelli P1 Cinturato Verde kullanıyorum, çok memnunum.
    Yalnız 4 lastiği de değiştirmenizi tavsiye ederim.

Ekleme: Orijinal lastik ölçülerinin dışına çıkmamaya çalışın. 195-65-15 Punto'lar için uygun değildir. Jantınız 15'' ise 175-65-15 veya 185-65-15 alabilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • serkan1216 kullanıcısına yanıt
    Aracımın altında fabrika lastiği olarak geldi eco contact 5 kesinlikle memnun değilim yaklaşmayın bile bu lastiğe

• 4 LAstiğide değiştirmenizi tavsiye ederim, Puntonun hangi paktii bilmiyorum ama motora göre değişiklik gösterir.

Ben starjet kullanıyorum 95 bg araç , 195 leri çıkartıp 185,60.15 pirelli 4 mevsim taktim , limitleri zorlamazsanız sorun yok , ama katoloğunda yazan 195 olsa dağa iyi olurdu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim punto da 185 65 r15 lassa greenways var. Lastikten çok memunum yumuşak bir lastik. Fakat yol tutuşu gayet güzel. Öneririm greenways i zaten yorumlarda herkes memnun bende ona bakarak aldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Punto'da 2 yıldır Pirelli P1 Cinturato Verde kullanıyorum, çok memnunum.

Ekleme: Orijinal lastik ölçülerinin dışına çıkmamaya çalışın. 195-65-15 Punto'lar için uygun değildir. Jantınız 15'' ise 175-65-15 veya 185-65-15 alabilirsiniz.

195 65 15 puntoya uygundur.
    hatta ET46 değerinde jant ile 205-45-17 bile uygundur.
    Elearn fabrika dökümantasyon verilerinde mevcuttur.
    ------------------------

michelin ve ya goodyear öneririm bende. conti sert lastik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 4 Ağustos 2016; 19:13:21 >
  • quote:

quote:

------------------------

Sunu sormak istiyorum hocam size.
    Babam bugun lassa takrirmis kendi inat edip iyi diye soylemisler diye.

Fakat punto mun dreksiyonu sertlesti % 30 35 kadar city modu acik olmasina rağmen . Miclehen den sonra oyle geldi .bana . Birde root balans ayarini yaptirmis . Direksiyonun serrtlesmesi laatik sertligindenmidir sizce yoksa root balans ayarindan mi ?

• Bendede punto var 2012 multiair geçen hafta aldım üzerinde fabrikanın takmış oldugu lastik vardı illalah ettirdi değiştim bu sefer 195.60.15 yaptım ve Goodyear aldım cok memnunum yumuşak lastik tavsiye ederim

• quote:

quote:

------------------------

205-45-17 zaten 185-65-15'in çap olarak muadili ve Punto'da orijinal olarak sunuluyor.
    Görüleceği üzere,
    15'' 175-65-15 185-65-15
    16'' 195-55-16
    17'' 205-45-17
    Punto'nun orijinal ve tavsiye edilen ölçüleridir.

Punto icin hangi lastik

• Benim seat ibizada stok lastik pirelli cinturato p4. Öyle üst düzey bir lastik değil sanırım. Şehir içi kullanımda kasislerde ve çukurlarda
    araç çok yumuşak gidiyor. Zaten şehir içi için yapılmış küçük arabalara uygun bir lastik.
    Bunun P1 olanı ve 4 mevsim versiyonu da var. Benimkinden daha iyi lastik onlar. Onlara bakabilirsin. Zaten yukarıdaki yorumlardan birinde p1 olanı
    önermiş bir arkadaş. Pirellinin sitesinde de punto için p1 öneriliyor.
  • bende punto ma good year egp lastiğini aldım 185 65 15 ölcülerinde cok memnunum.
  • aynı şey benim de başıma geldi 2 yıllık michelinler ile.. öndeki lastik yarıldı. ben de bir tane yenisinden aldım. satıcıya dedim ne olacak ilerde böyle , 3 ü eski 1 i yeni.. o da yeni taktığını stepne yaparsın dedi. parlak fikir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

quote:

quote:

------------------------

Sunu sormak istiyorum hocam size.
    Babam bugun lassa takrirmis kendi inat edip iyi diye soylemisler diye.

Fakat punto mun dreksiyonu sertlesti % 30 35 kadar city modu acik olmasina rağmen . Miclehen den sonra oyle geldi .bana . Birde root balans ayarini yaptirmis . Direksiyonun serrtlesmesi laatik sertligindenmidir sizce yoksa root balans ayarindan mi ?

Lastik havası azdır hocam kontrol ettirin.
    Yeni lastikte birazcık sertleşmesi normal kabul edilir ancak fazla sertleştiyse basınçlar az olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 5 Ağustos 2016; 20:24:33 >

• Continental ecocont5 gayet güzel bir lastik.2000 km kullandık zorladımda ama gayet başarılı bir lastik.Virajlarda performansı gayet iyi ancak frenleme olarak er300 den biraz daha kötü.Konfor ve ses olarak da orta seviye.Ne kötü ne de çok iyi.Ben kesinlikle tavsiye ederim.Ancak henüz ıslak zeminde denemedim.Kısaca rahatlıkla alınacak lastik.
    Energy saver ın yol tutuşu olarak kötü bir lastik olduğu çoğu kullanıcı tarafından belirtilmiş ayrıca.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.