Şimdi Ara

...:::>)(<TOYOTA KULÜBÜ>)(<:::... (156. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.311
Cevap
12
Favori
341.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tatil için buradayım ama yarın döneceğiz sanırım
  • Hayırlı Kandiller...

...:::>)(<TOYOTA KULÜBÜ>)(<:::...
  • DONDURMACI SANA DA HAYIRLI KANDİLLER.

İKİMİZİN ARABALARI SANIRIM AYNI MODELDİ. BENİMKİ2006 1.6 TERRA.

LPG hakkında bilgi verir misin?

Hangi model LPG takılı?
    km de ne kadar az yakıyor ? 5 krş mu
    servislerde mi bakımlarını yaptiriyorsun? servisler aliyor mu?
    LGP taktırmak için ne kadar alıyorlar,
    Kaç km oldu?
    İlk kalkışlarda tekleme falan oluyor mu?
    Motorun durduğu vs. sorunlar oluyormu?
    Tavsiye eder misin?
    Benzinli kadar yol yapılabilir mi?
    lpg nin yanma sıcaklığı yüksek olduğundan motora zarar veriyor falan diyorlar.
    toyota servisi elemani, 60.000 km sonra valf miydi subap miydi birseylerin degismesi gerektiginden 60.000 km de yapilan masraf ile aralarında az yakmasi gibi bir fark kalmadigindan bahsetti. ne dersin?
    ben uzun yola ciktigimda dizel micra var onu aliyorum. ufak araba yerine (micra) corollayi lpgli mi yapsam diyorum. yada vectra alip lpgli mi yapsam diyorum. 6 aydir bir karara varamadim. boyle olunca uzun yola micra ile cikiyorum. Sence ne yapmali? micrayi alirsam senede 2000 km yapiyorum corolla ile.?

Goruslerin tum gruba faydali olacagindan eminim. Cevremde bir tane bile lpg li corolla goremedim o yuzden cesaret edemedim lpg ye cevirmeye

quote:

Orjinalden alıntı: dondurmaci

Hayırlı Kandiller...

• quote:

Orjinalden alıntı: sonerso

DONDURMACI SANA DA HAYIRLI KANDİLLER.

Hangi model LPG takılı?
    Kaç km oldu?
    Tavsiye eder misin?
    toyota servisi elemani, 60.000 km sonra valf miydi subap miydi birseylerin degismesi gerektiginden 60.000 km de yapilan masraf ile aralarında az yakmasi gibi bir fark kalmadigindan bahsetti. ne dersin?
    ben uzun yola ciktigimda dizel micra var onu aliyorum. ufak araba yerine (micra) corollayi lpgli mi yapsam diyorum. yada vectra alip lpgli mi yapsam diyorum. 6 aydir bir karara varamadim. boyle olunca uzun yola micra ile cikiyorum. Sence ne yapmali? micrayi alirsam senede 2000 km yapiyorum corolla ile.?

Goruslerin tum gruba faydali olacagindan eminim. Cevremde bir tane bile lpg li corolla goremedim o yuzden cesaret edemedim lpg ye cevirmeye

Sevgili Sonerso uzunca bir hastalık nedeniyle cevap yazamadım. Yarın sabah cevaplarım inşaallah...

• arkadaslar bı sorum olacak ben arabama otogaz taktırmak ıstıyorum tavsıyelerınızı beklıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: esmerprens60

arkadaslar bı sorum olacak ben arabama otogaz taktırmak ıstıyorum tavsıyelerınızı beklıyorum

valla bende koydum ımzayı ızın almadım ama sorun cıkmaz umarım..
    ben henuz yenı nesıl toyota alacak gucte deılım o yuzden 2005 yılında 1998 europamı satıp 1996 toyotamı aldım ve bugune kadar hıc sorunsuz kullandım yaklasık 16 yıldır arac kullanıyorum bugunkı memnunıyetım hıcbır aracta olmamıstı aracımdan memnunum bır defa toyota daıma toyota dıyorum ve masaallah dıyerek eklıyorum hız denemesı yaptım ve benım aracım kadranın sonuna ulastı... bence herkes toyota kullanmalı...
  • quote:

DONDURMACI SANA DA HAYIRLI KANDİLLER.

Hangi model LPG takılı?
    Kaç km oldu?
    Tavsiye eder misin?

dilimin döndügünce tecrübelerimi paylaşayım sevgili SONERSO

sorularınızı cümle cümle alıp cevaplıyorum, inşaallah başarılı olurum.

Hangi model LPG takılı?

arabam 2004 corolla sol ve arabada TARTARİNİ sıralı kit takılı

arabayı genellikle uzun yolda kullanıyorum, % 70 uzun yol % 20 şehiriçi %10 köyiçi
    1 litre benzin ile yaklaşık 15,5 km yol gidiyordum. 1 litre gaz ile yaklaşık 12,5 yol gidiyorum. siz bulunduğunuz yerdeki benzin gaza göre hesaplayın.

servise Ankara da Akota ve genellikle Reis Lidere gidiyorum.

Tartarini kit 1.650 - 1.750 arası galiba, yine de servislere sorun derim.

Kaç km oldu?

Dönüşümü, arabam 46.350 iken yaptırmıştım. Şimdi 78.000 kilometreyi geçtim. 14 ayda 32.000 yaptım.

evet başlangıçta küçük sorunlar oldu. Özellikle rölantide dalgalanmalar oluyordu ve bu da benim canımı sıkıyordu. Ama hiç araba istop etmedi. en son yapılan kalibrasyon ayarında arabanın tüm ışık sistemi, kliması ve radyo teyp, flaşörler açılarak ayar yapıldı. sorun morun kalmadı. Galiba lpg servisleri de kalibrasyonun böyle yapılması gerektiğini tecrübeleri ile buldular.

Tavsiye eder misin?

Kesinlikle iyi markayı iyi bir serviste taktırın derim,

iyi marka + tecrübeli usta/servis = güzel sonuç ...

evet. benzinde 46.350 km yol yaptım. lpg de 32.000 den daha fazla...

çok,teknik konularda cevap verecek kadar bilgi sahibi değilim. lpg nin yanma sıcaklığı daha fazla doğru. bana toyota serviste niye lpg taktırdın diyen olmadı. yalnız şunu söyleyim. eskinin dayanıksız motorlu şahinleri doğanları bile 150.000 - 200.000 yolu lpg ile yaptıklarına göre ...

uzun yolda büyük arabanın keyfinin küçük araba ile alamassınız gibi geliyor bana. lpg taktıracağınız araba ile senede 20.000 km yapmayacaksanız, paranızı 1 yılda amorti etmeniz zor.

ben araba ve bagaj full + full defalarca yola çıktım. lpg den dolayı yokuşlarda bayırlarda hiç bayılmadım. işin sırrını size yukarıda yazdım:

iyi marka + tecrübeli usta/servis = güzel sonuç

sonuç olarak:
    lpg tasarruflu bir yakıt değildir. lpg nin gaza göre daha ucuz olması tasarruf ettirmektedir.

İnşaallhu Rahman size yararlı olarak bilgiler vermişimdir.

selam ve saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dondurmaci -- 22 Ağustos 2008; 11:18:17 >

• bugün gözüm gibi baktığım arabamın sağ tarafını kaldırıma sürttüm. yaklaşık 1.1 m uzunluğunda hafif göçme ve boya hasarı oldu. allahtan kapılara gelmedi oldukça aşağıda, dikkatli bakmayınca görünmüyor. Ama neticede sürttük gözümüz gibi baktığımız arabayı.
    kaskoda mini hasar var(hasarsızlık indirimini bozmuyor) ama orda "10 cm çapa kadar" yazıyor. zaten toyota servis yerine auto king diye biryer göstermişler, aracın garantisi devam ettiğinden tercih etmezdim pek.
    sizce cezamız ne olur, kaç para tutar? ne yapmam gerekiyor, tavsiye edeceğiniz birşeyler var mı? Tecrübeleriniz benim için şu anda çok değerli...
    kendi dikkatsizliğimin cezası bu sanırım.

• Dondurmacı cevaplar icin tesekkurler, buzzz gibi icimizi ferahlatti.

Bizim buralarda lpg donusumu yapan bir usta var.

stefanelli takıyor, porje vs. dahil 1200 ytl. ruhsat masraflari haric.

stefanelli nasıl tavsiye eder misin?
  • arkadaşlar 98 carina var bende far yükseklik ayar motoru arıyorum fakat hiç bir yerde bulamadım yardımcı olabilecek var mı? çıkma olabilir, zaten sıfırı sadece serviste farla birlikte satılıyor fiyatıda 435 ytl. Yardım ve tavsilerinizi bekliyorum. iyi günler
  • quote:

Orjinalden alıntı: esmerprens60

arkadaslar bı sorum olacak ben arabama otogaz taktırmak ıstıyorum tavsıyelerınızı beklıyorum

arkadaşım sana tavsiyem atiker taktır hem hesaplı hem yerli sermaye. ben carinaya taktıralı 1,5 yıl oldu allaha şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım çok memnunum bir depo 33,5 lt lpg ile uzun yolda 360 km yol yapıyorum aracım 2000 motor.
  • quote:

Dondurmacı cevaplar icin tesekkurler, buzzz gibi icimizi ferahlatti.

Bizim buralarda lpg donusumu yapan bir usta var.

stefanelli takıyor, porje vs. dahil 1200 ytl. ruhsat masraflari haric.

stefanelli nasıl tavsiye eder misin?

stefanelli nasıl bir markadır bilmiyorum.
  • italyan marka lpg almıyacaksanız mutlaka atiker alın biz aynı anda kuzenle corollalara o brc ben atiker takdırdım göstergesi bozuldu kablosu yandı onun, benım atikerde tık yok valla gözüm gibi bakıyorum ama sakaya gelmez lpg
  • brc derim yani bende brc var memnunum ama pahalı 1800 ytl ye taktılar+ruhsat olayı ama sorun yok yok uzun yolda 18 kuruş yakıyor şehiriçi 22 kuruş.benzinlide kullansam 100 km de 10 l benzin yiyiyor.yani 35 kuruş yakar.aracım imzamda ,resimde koydum

• vah zavallı başlık taaaaaaaa nerelere düşmüş.
  • bugün iftara geç kalmıştım. bir akrabama uğramıştım. onların apartmanın bahçesinde geri manevra yaparken küçük bir ağaca tosladım ve bağaj kapağı göçtü. eğimli bir alandı ve geri vitese takmadım boşa aldım geri geri arabayı salmıştım ki o korkunç ses geldi. kızıp durdum, bu park sensörü neden haber vermedi diye. ama ben geri vitese takmamışım. yarın fotoyu çekip atmaya çalışırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dondurmaci

bugün iftara geç kalmıştım. bir akrabama uğramıştım. onların apartmanın bahçesinde geri manevra yaparken küçük bir ağaca tosladım ve bağaj kapağı göçtü. eğimli bir alandı ve geri vitese takmadım boşa aldım geri geri arabayı salmıştım ki o korkunç ses geldi. kızıp durdum, bu park sensörü neden haber vermedi diye. ama ben geri vitese takmamışım. yarın fotoyu çekip atmaya çalışırım.

abi çok geçmiş olsun..

nazarmı oluyor ne oluyor anlamadım gitti dikkat etmiyoruz desek ediyoruz ama bi takım şeylerden de kaçamıyoruz..

sinek ufaktır ama mide bulandırır hesabi insan üzülüyor..

• Ramazanın etkisinden boş midelerin verdiği uyarılar park sensöründen daha baskın çıkıyor sanırım..

Murat abi geçmiş olsun. Bu aralar bizim toyotacılarda bişeyler var ama hadi hayırlısı
  • quote:

Orjinalden alıntı: arifomer

Ramazanın etkisinden boş midelerin verdiği uyarılar park sensöründen daha baskın çıkıyor sanırım..

Murat abi geçmiş olsun. Bu aralar bizim toyotacılarda bişeyler var ama hadi hayırlısı

nazarrrrrr diyorum nazarrrrrr
  • quote:

Orjinalden alıntı: arifomer

Ramazanın etkisinden boş midelerin verdiği uyarılar park sensöründen daha baskın çıkıyor sanırım..

evet mide gurultusu sensör sesini bastırmış olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.