Şimdi Ara

toyota neden dünyada en çok satılan araba ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
4.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şu anki aracım 2015 c180, 157 bin kmde. 1.5 sene içinde termostat+su pompası arızası, turbo hortumu kaçağı verdi. Bunlar normalde çok pahalı arızalar değil fakat üzerinde yıldız olunca bir şekilde fatura şişiyor. Benim demek istediğim premium aracın premium faturası oluyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bence toyota modellerinin tamamı özellikle corolla modeli emekli cografya ögretmeni arabası gibi duruyor hiç bana hitap etmiyor.

herkes sorunsuzluk yazmış ama hayatımda kullandığım en çok sorun çıkartan araç aurisim oldu. ve tarih boyunca üretilmiş en kötü şanzımana sahip mm/t

• ya bu corolla cross un normali yokmu illa hibrit mi alcaz ? lpg nasıl takılcak bu arabaya

• ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt

bu Arkadaşla ilgili en ilginç şey o 4 çeker yerden yüksek tam otomatik subarusu ile 7 litre yaktığını iddia ederken tsi arkadaşların 5-6 litre yakıyor demesine karşı çıkması. Hatta arkadaşı varmış. Aynı şehirde arkadaşının golfu 10 litre yakıyormuş. Bu arkadaşın Subaru 7 litre.

sonraları 1.33 auris almış. Benim dizel auriste yaktığımı yakıyordu.

burada da “kastırıpta 4-5 litre yakanlar” derken kimi kastediyor bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basit kara düzen araçlar çok arıza çıkarmaz bu yüzden belki

Alman BMW mesela eski E39 araçlarda Vanos sistemi vardır fazla beygir almanızı sağlar ama fazla donanım fazla arıza demek oluyor ileride

Emme ve manifold sistemleri farklı BMW araçlarda mesela e60 larda flaplar var bunlar plastik ve ileride kırılıp motor içine düşebiliyor vs vs

Efsane kasa Corolla dedikleri araba 4 teker 1 direksiyondan ibaret

• O Corollaninda kronik sorunları var aslında distribütör arızası ve radyatörleri kroniktir .

• BMW nin vanosu ile Toyota’nın benim hatırladığım 90 lardan beri kullandığı vvti motorların farkı nedir?

• Arkadasinin golfu 1.4 tsi 122 hp olan eski nesil tsi dir...Onun yaktığı 7 lt de uzun yol verisidir..Benim gocaman tarraco 1.5 tsi ile Ankara izmir urla arasi 120 hızla gittim genelde..araba da yüklü, 6.2 yakti. Ortalama 90 gorunuyordu.inandiramayiz...Km de kac Tl yaktigina bakmiyorum artik , litre bazinda yaktigi önemli bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowOfSpirit -- 29 Temmuz 2023; 23:23:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Toyota corolladan ibaret değil. Land cruiser leri, lexus modelleri, suv modelleri her konuda teknolojik ve sorunsuz algısı yüksek. Lexus anketlerde hep üstlerde çıkar.

• trak76 T kullanıcısına yanıt

Hybrid olan corolla araçlara lpg takildi takiliyor ona da takiliyordur muhtemelen youtube da videolarda aratin lpg candir :)

• @ARES007 adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

BMW nin vanosu ile Toyota’nın benim hatırladığım 90 lardan beri kullandığı vvti motorların farkı nedir?

Vvti subap bildiğim , Vanos subap ile alakası yok :)

Subaru sehirdisi 7 yakabilir. Hatta gittiğin hıza göre daha da az yakar.

O arkadaşın iddiası şehiriçi 7 yakması. Buda mümkün. Sonuçta açık trafiği olan bir sürü sehir var. Ama aynı mesajlara arkadaşının 10 litre yakan golfünü iliştirmiş.

kendince Subaru 7 yakarken golf 10 yakıyor gibi bir algı yaratmaya çalışmıştı.

“4-5 litre yakan tsi ciler” diye itham ettikleriyle benzer paylaşımlar yapmamış da burada onları beğenmiyor.

• toyota neden dünyada en çok satılan araba ?

vanos, vtec, vvti vs hepsi aynı. Değişken subap zamanlamasının değişik adlandırmaları.

bircok marka değişken subap zamanlaması kullansada özel bir isim vermemiştir.

• Dünyanın her yerinde üretim tesisleri var. Ucuz işçilik ucuz nispeten kalitesiz ucuz malzeme ile üretim yapıp ucuz ucuz satarak sürümden kazanıyorlar. Bu yüzden en çok satıyorlar. Rakibi ne? Golf. Golfte ne var daha pahalı işçilik maliyeti daha pahalı ve daha konforlu olan çift kavrama şanzıman ve daha pahalı daha maliyetli olan turbo dizel ve turbo benzinli motorlar. Daha kaliteli malzeme ve işçilikte bonus. Corollada ne var? fi tarihinden kalma atmosferik motor otomatiklerin yüz karası beş para etmeyen cvt şanzıman. Kalitesiz malzeme ve işçilik. Golfü üreten işçiye en az 1.600 Euro ödeniyorken Corollayı Sakarya’da üreten işçiye 400 Euro bile ödenmiyor. Corolla ucuz olduğu için satıyor. Kaliteli süper harika sağlam olduğu için değil. Golfle fiyatı aynı olsa kimse yüzüne bile bakmaz.

• Salla ya...yaziyom yaziyom siliyom...Cherry peşinde şimdi de..Daha tutmayan mondeolar var onu al dicem de, ulkemde adam da hakli, arac tutuyo diye degerinin ustunu istiyorlar...Allah vere de cherry almasa bari.Gecen omoda 5 in tmps leri kronik bozuluyormuz birde lastikler 2016 gelmiş.

• Top gear bir toyotayı öldürmek bölümünü seyretmek bile yeter.

Killing a Toyota part 1

toyota neden dünyada en çok satılan araba ?youtube
    Jeremy Clarkson puts Toyota's claim that their Hilux pick-up is virtually indestructible to the ultimate test. Top Gear series 3, episode 5. Subscribe: http:...
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=xnWKz7Cthkk

Killing a Toyota part 2

Part two of three. Having been drowned, bashed, smashed and set on fire, is there anything that can kill the seemingly indestructible Toyota Hilux? Well, Jam...
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=xTPnIpjodA8

Killing a Toyota part 3

Part three of three. It's the moment of truth as the final countdown begins. Can the Toyota Hilux possibly survive a 23-storey drop?Subscribe for more awesom...
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=kFnVZXQD5_k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 30 Temmuz 2023; 0:58:45 >

• ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Tofaş da ölmüyor.

Demirören Haber Ajansıyoutube
    Enkaz Altından Çıkarılan Araçla Yolculuk
    https://www.youtube.com/watch?v=bjr1NxkVO8I&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 31 Temmuz 2023; 3:25:25 >

Arkadaşımın golfünün tüketimini paylaşmıştım. 21 ort hızda 9.4'tü. Aynı konuda

1 - Golf ün kullanım şartları biraz daha kötü. Şehir içi sık kullanılıyor.

2- Golfte şöyle durum var. Günlük 2km git 2km gel. Soğuk motor. Ort hız günlük 15-20arası.Arada Maltepe den Gebze ye gidip geliyor. Ort hız biraz artıyor. Günlük ort hızı stabil 33 olsa tüketim çok olur ama bu şekilde kullanımda tüketim çok artıyor.

3 - Tsi lerin tüketimi zaten çok iyi. Ama tsi kullanıcıları genelde abartıyor. Öyle bir abartıyor ki sanki diğer motorlar 10litre yakıyor tsi 4 yakıyor. Megane 1.2 verisi de paylaştım. Tüketim konusunda golf gibi başarılı.

Bu da kendi aracım subaru xv 1.6 cvt. Bu iki veriyi görünce ben golf süper ekonomik diyemiyorum. (9.8lt)

4 - Golfteki durumu sonraki mesajlarda açıkladım. Çok yakmıyor şartlara göre ama lpgli corollanın ekonomisini aratır.

Yorumları yapmışım. Şimdi sana soruyorum sorun bende mi bu arkadaşta mı? Normalde bu arkadaşı kaale almıyorum, anlama sorunu var ama senin için yazdım. İstanbuldan taşınınca subarunun tüketimi düştü haliyle. 20-30bin km lik tüketimini paylaştım, videosunu paylaştım. Sakin kullanımla, trafiksiz şehirde tüketimi 7.0'a düştü. Bunun golfle ne alakası var? Bu mesajları okuyan biri subarunun 7 yaktığı yerde golf 10 yakıyor algısını hangi kafayla çıkarabilir?

Dipnot: Chery yok maalesef. Mg hs aldım, teslim alacaktım ama bayii sahibi vefat etmiş, süreç sekteye uğradı. Devir işlemleri ne kadar sürer belli değil. O olmazsa skywell et5 elektrikli alacağım.

• Farfaraway21 kullanıcısına yanıt

Toyota amerika üretimi 2.0 hibrit araçlarını nasıl ucuza satıyor o zaman ? İşçilik pahalı, çift motor var dolayısıyla maliyetli, batarya var maliyetli...

Dünyadan girip sakaryadan çıkıyorsun. Bütünlük yok. Toyotanın sattığı çoğu araç hibrit şu an, 2.0 ve 2.5 motor ağırlıklı. tsi ne dsg ne

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Mg hs dogru atış olur...Kesinlikle...atecadan sonra bindim test ettim gittim geldim defalarca otv muaf için, araci da cok begendim...Nasip olmadi..yegenbey vergi dairesi sikinti cikardi.Balikesirde de yoktu..Ben de Tarraco aldim geçtim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.