Şimdi Ara

toyota neden dünyada en çok satılan araba ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
4.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O subaru tr de yok işte...xv var...misal kasa vs muhtesem kalite de bence cok güzel, ancak ne bagaj var ne motor...0-100 ~ ..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt

güç yetmiyorsa solterra al:) veya levorg

illa 0 olmak zorunda diil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renault, Fiat, Peugeot, Opel, Volkswagen tecrübelerim oldu. Her markayı kullanırım diyordum. Şu an Toyota sahibiyim.

Çok net söyleyebilirim ki başka bir marka alacağımı zannetmiyorum.

Çok güven veriyor. Birazdan yola çıkmak için garaja inip kontağı çevirdiğimde ekranda garip garip motor ikaz lambaları, yok motor gücü düşürüldü uyarıları, yok DSG gibi tek viteslere geçmeme veya çift viteslere geçerken sarsma vs. hiçbiri yok.

Basit ve çalışıyor. Bu benim için yeterli. Oyuncak almak istersem oyuncak alırım. Araba almak istersem Toyota alırım. Bu araba beni bile fanatik yaptı.

• Çıkarım senle her yola "TOYOTA"

• en1gma kullanıcısına yanıt
    Solterra neymis diye baktim da 1 adet var ilani.levorg da sw arac.Muhtesem anncak

• Tam araba sevmeyen insan arabasıdır. Bakın arabasını sevmeyen demiyorum, araba sevmeyen. Hiç sorun çıkarmaz, teknolojisi ucundan tatmin eder dolu paketleri almanlara göz kırpar güvenlidir nispeten konforludur vs. vs. En can alıcı noktası sorunsuz olmasıdır. Sıfır anahtar teslim fiyatı vardır bir de yaptığınız yola göre periyodik fiyatı. Otomobilleri bir zevk alma yolu yerine ulaşım aracı olarak görüyorsanız belki de dünyanın en mantıklı otomobili. Ben mesela araba manyağıyım. 1.6 pancar motorlu D segment almanıma biniyorum performans lastiği takıyorum altımda M3 var gibi tribe giriyorum :) Canım benim sene başı bakımlar hariç 10 küsür fatura çıkarıyor. Enayilik mi hobi mi adını siz koyun. Böyle istekleri olmayan bir müşteri alsın hybrid corollasını dünyayı gezsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

400 lt perdeye kadar ben yazlığa gideceğim zaman cama kadar dolduruyorum. 2 çocukla yetiyor daha önce Duster vardı aynı kapasiteye sahip. Arka diz mesafesi biraz dar. Malzeme kalitesi beni tatmin ediyor. 1450-1500 e benim için mükemmel bir araç. Daha önce golf a3 te kullandık 22 yıldır ehliyet sahibiyim bu sıfır aldığım 8.araba. Dolayısıyla hangi yaşta olduğunuz ne aradığınız önemli . Performans istiyorsanız f/p ateca alın geçin.

• sharkemre kullanıcısına yanıt

Araba kasım 2022 de tanıtıldı. O günden beri yani 9 aydır kullanıyorum.1.5 yıldır kullanılması mümkün değil.kimseye yalan borcum yok . 2lt yaktığı da oluyor duruma göre 6 yaktığı da oluyor . 2.aracı da aynısından aldım yakıttan dolayı. Satılık aracım da yok. 10-15 yıl kullanırım arızalanmazsa.

• perfectstrangers P kullanıcısına yanıt
    5.5 yil fp araci dediginiz atecayi kullandim..Haklisiniz tam fp araci...garantisi bitip dsg de olunca D segmenti Fp ürünü olan tarraco(tiguan allspace)ya geçtim....Atecadan sonra cok ama cok konforlu geldi..5 kisilige cevirdim birde..uzun yol ortalamam 6.2 cikti ilk 800 km uzun yolumda.Bende sizler gibi uzun seneler biniyorum..

Tarracoyu ben Tiguan Allspaceden daha çok beğeniyorum. Çok Rigid 10 numara bir araba. Keşke 2.0 dizel alıp kullanabilseydik ÖTV uçmasaydı. Arabanın hakkı en Az 2.0 motor.

Benim kullanımım için bir türlü VW uymadı. Dizel golf,a3 sedanda 6.5 lterde dolaşıyordum. Benzinli poloyla 7,5 ltlerdeydim. 8 km ortalama hızlarda poloda 10 litreyi görünce satmaya karar verdim. Demek ki hem içinde bulunduğum trafik istanbul Avrupa, hem kullanım tarzım VW grubuna uygun değilmiş. Güzel arabalar yapıyorlar, birçok konuda da Toyota’dan iyiler ama dayanıklılık ve ekonomiklik olarak Toyota rakipsiz bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfectstrangers -- 25 Temmuz 2023; 21:1:0 >
  • perfectstrangers P kullanıcısına yanıt
    Toyota konusunda haklisiniz..Tarracoya bence 2 .0 tdi degil anca 2.0 tsi makbul.

• tcadongusu T kullanıcısına yanıt

Bak bu cevabı çerçeveletip asacaksın. Daha iyi cevap verilemez bence.

• Yolda kaldığım tek araba efsane kasa dedikleri corolla oldu. 2. arabamdı. Radyatöre giden hortum bi yerlere değip delinmiş. Farkedinceye kadar üst kapağı çatlatmışım. Hararet 1 anda kırmızı oldu. O yüzden bir daha Toyota almam. Travma oldu.

Konuya gelirsek, dünyada en çok satan olmasının sebebi fabrikasının ve sermayesinin çok olması. Bilinirlik. Bir araba bozulunca yapacak ustası olmalı. Arızasını teşhis edebilecek cinsten kast ettiğim. Kasaplar değil. Toyota bu işi sıkı tutmuş. Basit araba üretiyor arızasıda haliyle basitçe tespit ediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 26 Temmuz 2023; 2:44:50 >
    Vay arkadaş piyasada alınmayacak ne varsa mıknatıs gibi çekiyormuş eleman. Subaru kuzey ülkelerinde çok tutar zira orda yollar hep kar, 4x4 ihtiyaç bir yerde ama atmosferik 1.6 motor 4x4 arabaya eziyet, türkiye’den başka ülkede sattığını sanmam.

Cherry için birşey demiyorum. Param yetmiyorsa 2.el bişey alırım yine de onu almam.

• tcadongusu T kullanıcısına yanıt
    Araban nedir merak ettim. Çok mu yaşlı? Senede ekstra 10bin masraf yaşlı araba yapar. Benim 1.6 passat senelik bakım dışında hiç masraf çıkarmadı 5 senedir. Daha da çok diri 3-4 sene böyle gider gibime geliyor. Abartı yok 5 senedir tek bir ampul mü patlamaz? Toplamda 8 senedir vw araç kullanıyorum tek ampul patlamadı. Eski araçlarımda pıt pıt patlardı.

• Hocam iyi bakıldığı takdirde Volkswagen'den tutun, Kia'ya kadar tüm markaların otomobilleri zaten yüzbinlerce kilometre sorunsuz kullanılır. Asıl dayanıklılık araca kötü bakıldığında ortaya çıkıyor. Volkswagen grubunun Toyota'ya göre daha hassas olduğu bir gerçek. Bakımları düzgün yapılmazsa, hor kullanılırsa vs. arıza verme ihtimali daha yüksek doğru. Ancak bilinçli bir kullanıcı olursa marka model fark etmeksizin uzun yıllar sorunsuz kullanılır. Biz ailecek yıllardır Jetta'dan Bora'ya, Leon'dan Passat'a VAG grubunun araçlarını kullandık. Her zaman bakımlarını, iyi markaların ürünlerini kullanarak güvenilir yerlerde yaptırdık. Ciddi bir sorun hiç yaşatmadılar. Japon araçlarının genel olarak daha dayanıklı olduğu (sağlam değil, dayanıklı, arada ince bir çizgi var.) bir gerçek. Tercih edilme sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. Özellikle Türkiye'de 50-100 lira daha ucuza gelmesi için adı sanı belli olmayan markaların ürünleri kullanıldığından, Japon araçlarını kullanmak dayanıklılık açısından çok çok avantajlı. Ancak konfor ve kalite anlamında aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Şahsen Civic ya da Corolla gibi pazarın en büyük Japon araçlarını da kullanmış birisi olarak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, aynı segmentte rakibi olan Golf, Jetta gibi araçların yanına yaklaşamazlar yalıtım vs. konusunda.

• Bizim ülke için ilk alışta uygun fiyatlı, dayanıklı, dizeli az yakıyor benzinlisi LPG uyumu yüksek, kısmen dolu araçlar. Dünyada çok satılmasının 1. sebebi dayanıklı olmasıdır ama bence.

• Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt

bir kaç sefer körfez ülkelerine gittim, çöl safarisinde land crusier ve hummer dışında araç göremezsin,

ortadoğu'da ki çatışma bölgelerinde teröristlerin kullandığı bütün araçlar ya toyota ya da nissan

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

ya adamın araplar gibi don giyme alışkanlığı yoksa  

• degobar kullanıcısına yanıt

Kural belli hocam kimin toyotası çoksa savaşı o kazanır :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.