Şimdi Ara

toyota neden dünyada en çok satılan araba ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
4.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu torum hala bıraktığım yerde. Aynı bayat muhabbetler. Amerika’da toyota’nın (ve diğer japon, kore araçlarının) çok tutulmasının sebebi uygun fiyatlı garanti/servis paketleri sunmaları. Araçların yıllık bakımları çok ucuza geliyor bı yüzden. Vw amerika’da o kadar fiyat odaklı olmayan daha tuzu kuru bir kesim tarafından tercih ediliyor. Türkiye’de toyota’nın neden tercih edildiği hakkında bir fkrim yok. Ne fiyatı/servisi çok uygun ne de doğru düzgün bir motoru var.

Bir golf ve bir de passat’ım oldu, onlar da gayet sorunsuz araçlar ve kalite/konfor olarak ne corolla golf’e yaklaşabilir ne de avensis passat’a

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

Avrupada da 2.sırada, buna ne bahane bulacaksın bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota nın boncuğu az, basit araçlar yapıyor, bir makine ne kadar komplike olursa ötesi berisi bir yerden su koyveriyor. Yeni araçlarda şu elektronik oyuncaklar, sensörler baş belası.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Forum değil, sen bıraktığın yerdesin. Bir milim ileri gidememişsin:)

Forum fena değil. Saçma tartışmalar pek olmuyor. Kasarak 4-5 litre yaktırıp tsi güzellemesi yapan trol de kalmadı pek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 23 Temmuz 2023; 21:9:37 >
  • Tamamen ülkelerin jeopolitik konumu ve ithalat politikası ile ilgili.Saldım çayıra mevlam kayıra diye çoğaldıkça çoğalan denizde kum bu ülkelerde insan olan ülkelerin hepsi (Çin,Hindistan,Rusya,Pakistan,Endonesya,Bangladeş,Suudi Arabistan,İran,Irak,Afganistan ve diğer arap ülkeleri) Asya kıtasında.Bunlar zaten nüfus olarak dünyanın yarısından fazlası demek.Japonya nerede?O da Asyada.Bu Asya ülkeleri dünyaya entegre olsa da tarihten gelen değişmez kurallardan dolayı Avrupaya mesafeli japonyaya daha kucak açıcılardır.İkinci dünya savaşından beri otomobil ithalatını hep Asya pazarından japonyadan yapmışlardır.Dolayısıyla bu servis,parça fiyatları vs yaygınlığı demektir.Gidin ortadoğuya,suriye ırakta doğru düzgün fıat reno göremezsiniz.Varsa yoksa kore,japon araçları..
    Fazla satmasının tek sebebi budur.Toyota hararet yapmaz,denizin altında çalışır,susuz çalışır geyiklerine boşa girmeyin.Sorunsuz olmalarının sebebi avrupalı markalara göre teknoloji fakiri olmalarıdır.Daha düne kadar doğru düzgün turbo benzinli araçları yoktu.30 senelik atmosferik motorları kullanıp durdular.Bir de japon araçlarında sürüş zevki,tasarım,ruh yok.Avrupalı araçlar daha iyi kesinlikle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 23 Temmuz 2023; 21:12:32 >

Bu Vw poziyonu 10 yıl kadar önceydi.. Almanyadan modellerin gittiği zamanda. japonlar koreliler çok sıradan çok sade tam bütçe odaklı araçlar yapıyordu, volkswagen ise o yıllardaki poziyonu gereği özeniyordu.

Şu an işler farklı. Atlasmış taosmuş, tharuymuş Amerikan passatmış filanmış bunlar dümdüz araçlar. basit amerikan tipi ulaşım, düşük maliyet, minimum mühendislik.. meksika, amerika, çin ortak pazar araçları. denk bir Toyotaya hiç bir artıları olmadığı gibi muhtemelen de gerideler.

Sadece geleneksel avrupalı Vw mühendisliği sunan araçlar Golf R ve Arteon kaldı orada.. bunlar da Almanya ithalat zaten.

Türkiyede toyota yıllarca isimle sattı orası doğru.

• infinite kullanıcısına yanıt
    İyi binmişsiniz hocam. Normalde sorunlu diye geçiyor hep sandık motor koyuyorlar… satarsanız haberim olsun :)

• Araçlara milyonlar vermeyi normal karşılayınca, uygun fiyatlı ve garantili servis paketi olayı kötü bir şey gibi oluyor sanırım. Bu biraz kafa karışıklığı olmuş heralde. Ama insanlar G serisini anlatırken oldukça sorunsuz, al bunu çölleri geçersin şeklinde över. Ona göre bir düşün paran olunca o sorunsuzluğu umursuyor musun umursamıyor musun diye.

Tuzu kuru olan kesimin gidip bmw, mercedes gibi araçlar yerine vw kullanacağını okuyunca çayı püskürttüm sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün :)

• Avrupa için diyorum, hangi aracı keyifsiz mesela?

Rakiplerinden daha geride?

• 2jz1993 kullanıcısına yanıt

2005-2015 10 sene kullanıldı...satalı 8 sene olmuş...çökmeden 1.6 corolla gibi kullanıldı...

eski 2 tane type-R eskitmiş bir arkadaşa gitti, 1-2 sene sonra komple egzostlu bir halde görüp üzülmüştüm

bayadır görmüyorum...akıbetini bilmiyorum... ... çünkü orjinal ve yetkili servis bakımlı idi...

• bizim memleketin toyota kültürü corolla yaristen falan ibaret olduğu için millet vw falan yazıyor
    adamların elinde turbo olmadan yüksek güç düşük tüketim sunan hibrit diye bir teknoloji var.
    lüks istiyorsan lexus var
    sportif istiyorsan subaru var

• infinite kullanıcısına yanıt
    Süpermiş…. Bulunmaz hint kumaşı

• ykaya1983 Y kullanıcısına yanıt

Japonların muhteşem turbo otomobilleri vardı hatta japon performans otomobili=turbo demekti neredeyse.. hemen hepsi de çok ünlüdür ve başarılıdır..

ve teknolojik makinalardır yani çoğu Avrupalı marka hala Sohc karbüratörlü turbo yaparken, Dohc 16v turbo japon otomobili doluydu.

Japonlar düşük hacim turboya da çok girdiler, avrupada ve bizim ülkede pek bilinmez. 660cc kei car turbolar özellikle.

Biz turbo-modifiyeli japon otomobillerini okuyarak büyüdük, ama nedense son dönemde algı Lpg akımından mıdır nedendir japon=atmosferik-lpg oldu. hiç dünyada yok böyle bir durum aslında.

1.6 turbo 260-300 beygir yaris-corolla Gr'ları var adamların yav  

• perfectstrangers P kullanıcısına yanıt

külliyen yalan 1,5 sene oldu asla 5 lt yakmıyor şehirdışı bile zar zor 6,5 lt

• sharkemre kullanıcısına yanıt

1.5 senedir corolla cross mu var? 1.8 corolla crosstan bahsediliyor, 1.5 corolla değil

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Aklınca bana çakmaya çalıştıysan 4-5 lt yakan tsi güzellemesi yapmadım hiç ben. Uzun yolda kasarsan şahin bile (şahin’im de oldu) o değerlere yaklaşıyor. Tsi ile istanbul’da yoğun olmayan trafikte golf ile 7,5 lt yakıyordum -ki bu çok iyi bir değer-. Tsi passat gibi d sınıfı bir araçta bile az az yakıyor. Övülmeyecek bir motor değil. Oldu mu? Seni çok hatırlayamadım, başka laf çakamayacağım o yüzden kıusura bakma.

Seni nickinden tanıyoruz biz  

• "risksiz" bir üretici olduğu için. bir markanın ürettiği araçların aşağı yukarı ne vereceği bellidir.

fiat'da motor seçeneğine göre, düşük yakıt, ucuz yedek parça. tasarım da genelde sınıfında fena değildir. az paraya çok iş arabasıdır.

mercedes alırsın 50 yıl depoda saklarsın, akü değiştirip marşa basarsın çalışır.

bmw, alfa romeo alırsın sana performanslı ve heyecanlı bir motor ile iyi bir tasarım vaad eder. bir söz vardır bir yarışı mercedes her zaman bitirir, bmw en önde bitirir gibi...

honda alırsın, hava karada suda çalışan motorlar üretir. honda aslında iyi bir motor üreticisidir. fiat da iyi bir motor üreticisidir. fpt'nin ürettiği motorları bir çok üretici kullanmaktadır. gemi motorundan jeneratöre kadar iş makinelerine kadar motor üretirler.

toyota alırsın sol şeritte 70 ile gidersin. sahibinin gbtsine baksan 657 memur çıkar.

• perfectstrangers P kullanıcısına yanıt
    B suv fiyatina, b suv bagaj..malzeme kalitesini de hic begenmemistim..bi once test ettigim araç mg hs 1.5 luxury idi.mg de kucuk dedigim 400 kusur lt lik bagaj bile daha buyukmus dedim..hele kapiyi acip kapayinca aradaki daciavari hafiflik..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Arkadaş anti tsi ci..motoru 0-100 4 gun olan subaru xv 1.6 boxer motorlu araci killanirken de çok laf atardi...simdi cherry 1.5 turbo belirsiz beygirli araca talip

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.