Şimdi Ara

Toyota yaris hybrid avrupa ile aynı anda TÜRKİYE' de 48.700 TL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
11.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aanil

Adamlar size benzinli motor ile dizel ekonomisi sunuyor.

Artık insanlar pek uzun vaadeli araç kullanmadıkları için alırkenki ekonomiyi de dikkate almak gerekir.
    Bu araç size dizel fiyatına benzinli ve ekonomik araç sunuyor. Aynı fiyata C sınıfı dizel alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGroN -- 20 Eylül 2012; 15:19:18 >
  • beyaz renk yaris hibrit şu an toyota derindere plazada mevcut. araç bi kere çok şık olmuş. arka stoplar ve ön farlar harika. donanım da baya dolu. bence dizele çok iyi bir alternatif.

Toyota yaris hybrid avrupa ile aynı anda TÜRKİYE' de 48.700 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 20 Eylül 2012; 15:22:03 >

• Toyotayı takip edenler bilirler son üç senedir,bindirim üstüne bindirim yaptılar.Çok pahalı araçları hem de aşırı çok.
  • Derindere'ye gelmiş. almaya kalktık en son 50 bine bıraktılar. Ben şahsen güzelliğine hayran oldum. O kadar alımlı ki... Eğer Verso gibi büyük bir araç değilde Yaris gibi küçük bir araç işimi görecek olsaydı hemen alacaktım. Almamak için kendimizi zor dizginledik. 45 bine Yaris dizelin olduğu showroom'da bence bu araç için 50bin fazla değil.
    Çok merak ettiğim 2.el bir Prius'u da test etme imkânımız oldu. Araç gerçekten elektrikle kalkıyor içeride sadece kabindeki (motor çalışmazken sessizlikte duyulabilen) sıradan sesler var. Süspansiyon Verso gibi orta sert ancak konforlu. 1.8 benzinli motorun devreye girdiği ancak göstergedeki akış hareketinden anlaşılabiliyor. O kadar sessiz bir araç.

Prius'un fiyatı 70-80 olsaydı da alabilseydik. 150 bin o araç için çok büyük para.
  • Aracın fiyatının yüksek olmasının sebebi Akaryakıt şirketlerinin Hükümet'e baskılarının sonucudur.Az tüketim Az Satış,Az Satış Az Para demek.Diğer Arkadaşlara Katılıyorum Hükümetin Politikası Hybrid teknolojisine yönelim olmalıdır.Böylelikle Cari açık az da olsa azalır kanaatimce..
  • quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

şunun fiyatı 40bin olacaktı işte

haa 40bin olsa iyi yani? arkadaş ne hale geldik biz böyle. yanlış anlamayın lütfen, şahsi bir ithamda bulunmak istemiyorum ama iyice tepkisizleştik, koyunlaştık; daha doğrusu koyunlaştırıldık.

neyse,
    iyi akşamlar.
  • Bu arabaya 50 binlira vericeksiniz. Zamanla pil kapasitesi azalacak 3-5 sene sonra standart benzinli arabaya bineceksiniz. Pilleri yenilemek istediğinizde yakıt tüketimiğnden elde ettiğiniz kazancın belki daha fazlasıyla pil alıcaksınız. Mevcut atık pil imha gerektirecek. Bu imha işlemi için çevre kirlenicek.

Biraz düşünmek lazım.
  • işe hergün arabayla gittiğimizi düşünürsek zaten lpgli yada dizel motorun ısınıp ekonomi yapması 8-10 km'yi bulur. benim işyerim 3-4 km, bu araç benim için çok ideal. Aynı şekilde İstanbul gibi çok sıkışık trafiği olan yerler içinde ideal. İstanbulda gittiğiniz km az oluyo ama yolda gecen süre fazla, yani motorun çalıştığı süre çok fazla. Sabah ve akşam trafiğinde zaten 50 km hıza ulaşmak zordur. yavaş giderken bedava gitmek , otomatik vites konforu, sessizlik, ayrıca çevreyi kirletmemek harika birşey bence. lastik sesinden başka birşey duymamak çok güzel olmalı... yukarıdaki bi arkadaşın yazdığı gibi benzer bi otomatik vitesli dizel araba 43-45 bin tl, fiyatı düşürseler yada ötv-mtv gibi vergi avantajı olsa hatta çevreyi kirletmediği için teşvik verilse (ücretsiz yada indirimli bakım maliyetleri gibi)
  • 100 km de sehır ıcı 3.4 litre biz ona TR sartları 4 lıtre dıyelım

benzının lıtresı 5 tl

4*5=20 tl 100 kmde yanı 20 kurus

su an euro 5 dızel lınea ıle sehır ıcı 23 kurus yanı ekonomık olarak pek bı extra ayrıcalıgı yok sadece benzın bazında az yakıo gunumuze gore

fıyatı bırazcık fazla artı pil omru bıttıgınde desıgım malıyetlerı soru ısaretı

bu araya lpg takılıyorsa esas ekonomı ortaya cıkar

lpg de 4.5 litre yakar lpg 2.800 su an

4.5*2.800=12600 100 km de 12 kurus eger lpg sorunsuz adepte edılırse bu araca muhtesem olur ekonomı yonunde
  • 35-40 ideal denmis o fiyatlar beklenirken 1 yil ara gecmis konudan 57 bin suan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba satan firmalar tamamen aracın 2. el değerine odaklandı. döviz artıyor deniyor ama döviz düştüğünde araba fiyatlarında bir indirim yaşanmıyor... Araç alımı yatırım gibi algılanır oldu... Aylık düzenli zam yapılıyor...Hibrit teknolojisinde Toyota şu an piyasada tek olduğu için istediği gibi at koşturuyor... Benzinden yapılacak tasarrufu fiyat olarak araç fiyatına ekliyor... Hiç cazip bir tarafı yok... Ülkem şartlarında bu tür araçları kullanmak ultra lüks... Prius'a 150 küsur kim verir, o parayı toplayan premium araçlara ya da SUV sınıfa bakıyor zaten

• Araba dediğin biraz yaksın kardeşim 3.4 lt de ne demek Aradaki fiyat farkına tonlarca yakıt alınır yıllarca binilir...
  • tüplü doğana biniyosan gelip burda yorum yapma da :D
  • 48.700 TL şu an normal gelebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben toyota hybrid aldım 2013 çok kullanışlı, ekonomik, konforlu ve çok cimri ben alalı 6 ay oldu 12000 km yaptım. 36 litre ile 950 km yaptım ama şunu unutmayın bu km ben acemi iken yaptım. kullandıkça elektrikli kullanmak pratik yapmanız gerekiyor çünkü araçı kullanırken alışırsınız. şuan aynı litre ile 1200 km yapabilirim sanırsam çünkü araçın yükü ve yol durumu ve tabiki kışın ısıtıcısını açarsanız motor ısınasıya kadar yakıt yakıyor onun için çıkmadan önce motoru ısıtırsanız çok ekonomik oluyor. yani bazı söyler vardır anlatılmaz yaşanır diye bu araç tek kelime ile bu araç için söylenmiş ben engelli araçı olarak almıştım aldığımda normal fiyatı 53 bin tl idi ben 38 bin aldım masraflarla beraber 40 bin liraya geldi şuan internetten baktım 71 440 olmuş yani tek kelime ile müthiş bir kar yaptı. araç kazandırıyor sürekli tavsiye ederim. şunu unutmayın 3 yıllık benzin paranızı pesin vermeyi kabul ederseniz. ömür boyu benzinden kar edersiniz bir sorunuz olursa yardımcı olurum şunu bilmiyorum ama akuleri ne kadar yıl gider bilmiyorum zaten araç ben toyotadan garantili 500 tl verdim 5 yıl garanti oldu

• yok arabanın pili biticek yok şu olacak yok bu olacak. klasik bizim millete has bakış açısı.
    1.2 TSI golf için de; bu araba gitmez. 1.2 motor mu olur diyorlardı. yani alman mühendislerin düşünemediğini bizim kahvedeki hasan düşünmüştü. hasan sonra baktı ki 1.2 golf uçuyor resmen. g.t olup kaldı sonra.
    o yüzden hep derim: beğendiysen al kardeşim aracı. bir defa geliyorsun bu dünyaya. erkek olarak da en büyük tutkumuz arabalar. gönlünde ne yatıyorsa onu al.
    Allah hayırlısnı versin.
  • 48000TL civarı çok da mantıklı değil. 43-44 sanki ideal olur.

• senersongur kullanıcısına yanıt
    Oooo Şener ağbi konuyu şereflendirmiş... Hoşgeldin ağbi... oğlum koş ordaa şekerli bir kahve kap gel!

• quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

48000TL civarı çok da mantıklı değil. 43-44 sanki ideal olur.

Konu açıldığında 48.000 lira imiş yani 2012 yılında şu an hybrit yaris en ucuz 58.600 lira.

• Kaç senelik eski teknoloji bu hibrid. Hala kazık olması çok komik.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.