Şimdi Ara

Toyota Yaris mi Nissan Micra mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bütçem 60-65 bin arası arkadaşlar. Hanıma alacağım işe giderken, çocuğu kreşe getirip götürken vs. kullanacak.
    Benim aklımda 2013 Model Yaris Cool modeli ile 2016-2017 Micra match modelleri var.
    farklı bir araç tavsiyelerine açığım.Yardımlarınız için teşekkürler

Not: Araç otomatik olacak

• Toyota Yaris öneririm, CVT şanzımanı arıza verirse daha kolay halledersiniz, daha yaygın kullanılıyor. Micra oldukça eskidi, ayrıca CVT şanzıman konusunda arıza durumunda oldukça sıkıntılı, Nissan servisleri 20-30 binlik faturalar çıkarabiliyor, forumda ve nette bolca konusu var, hatta birisi şöyle bir yorum yapmıştır, CVT şanzıman alana Micra bedava diye , geçen bir arkadaşım Coltu pert edince gitti 2016 Yaris aldı oldukça memnun, komşumda da Yaris var oda hiçbir sıkıntı yaşamadı 2013 te sıfır almıştı.
  • Ben olsam, Auris veya i20 yi düşünürdüm.
    Birinci sebebim; yaris ve micra kadın şoför olduğunu çok belli ediyor.
    İkinci sebebim; Nissan'ın sanayiide tamiri daha zor gibi duruyor. Şaşmaz'a gittiğimde hiç micra görmedim.
  • Micra al bayana çok ideal tamir olayını halledersin araç garantili 2017 ise zaten servisten şaşma ülke şaşmazdan ibaret değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota Yaris öneririm, CVT şanzımanı arıza verirse daha kolay halledersiniz, daha yaygın kullanılıyor. Micra oldukça eskidi, ayrıca CVT şanzıman konusunda arıza durumunda oldukça sıkıntılı, Nissan servisleri 20-30 binlik faturalar çıkarabiliyor, forumda ve nette bolca konusu var, hatta birisi şöyle bir yorum yapmıştır, CVT şanzıman alana Micra bedava diye , geçen bir arkadaşım Coltu pert edince gitti 2016 Yaris aldı oldukça memnun, komşumda da Yaris var oda hiçbir sıkıntı yaşamadı 2013 te sıfır almıştı.
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    Corolla 2016 model (2017 çıkışlı) otomatik, qashqai 2017 model manuel var. İkisi de dizel ve 10binde yakın zamanlarda bakıma giriyor. Corollanın bakımı kampanya vs olmadan 500 küsür, qashqai tüm kampanya ve pazarlıklarla 740 (diğer bayiler 900 üstü fiyat verdi).

Yaris iç mekan olarak micradan çok ferah, ikinci el piyasasında da çok hızlı gidiyor (micra da elde kalan araç değil ama yarisle arasında fark çok).

Ancak sıfır ayarında alayım, uzun süre kullanayım düşüncesi varsa micra tercih edilebilir.
  • eşime almıştım sıfır 2017 model micra...1 sene sonra sattım;2 büyük kusuru var nazarımda;
    1)trafikte bayrak sallıyor bayan arabasıyım diye,ve ne kadar hödük sürücü varsa üzerine sürüyor;taciz ediyor;ne yazık ki ülkemiz gerçeği...
    2)cvt adeta ömür törpüsü;eşim bile memnun kalmadı;bağırıp da gitmeyen ya da gittiği hissini vermeyen tuhaf bir teknoloji...nacizane tam otomatik şanzuman öneririm...suzuki swift gibi...
  • Öncelikle örnek iki ilan linki ekleyeyim.

Toyota Yaris

Nissan Micra

Fiyatları aynı. Yaris'in km.si 14.000 daha yüksek. Yaris 2014, Micra 2017 model. Yaris'te panoramik cam tavan var.

Eşin ile iki aracı görmeye gitseydin Micra'yı alır çıkardı. Çünkü bu araç bayanlara daha sempatik geliyor. Açık renk döşemeler ferahlık havası katsa da, özellikle çocukların bindiği arabalarda oluşan kirliliğin bir süre sonra o açık renk döşemeleri ne hale getirdiğine gözlerinle şahit olacaksın. Bu nedenle koyu renk döşeme daha kullanışlıdır.

Yaris'te servis ve yedek parça olarak sıkıntı yaşamazsın.

Her ikisi de CVT viteslidir. Fakat Toyota CVT konusunda kendisini kanıtlamıştır ve şanzımanları sorunsuzdur. Yaris'in beygir gücü daha yüksek olduğu için gerektiği durumlarda daha performanslı kullanılabilir.

Yukarıda bir forumdaşın dediği gibi Micra trafikte daha çok taciz ediliyor. Yaris daha heybetli durduğundan bu konuda sıkıntı yaşamazsın.

Bunların haricinde Honda Jazz tavsiye edebilirim. Ancak düşük km.li ve kazasızını bulman bütçen dahilinde imkansız gibi bir şey.

Honda Jazz - 1

Honda Jazz - 2

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda Civic mi Toyota corolla mı?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yorum yapan, yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkürler. Eşime göre dediğiniz gibi micra öncelikliydi ama şuanda yaris daha mantıklı geliyor bana
  • onları boşver spepway al,yüksek arabayı daha kolay kullanır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de Yaris. Toyota'nın Nissan'a göre cvt konusunda daha sorunsuz olduğunu düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fredd_35 -- 12 Haziran 2018; 21:0:28 >
  • Açıkcası bende eşim için araç arayışında olduğundan konuya ilgi duyuyorum.

En derin noktasında dikkat ettiğim hususlar şunlar :

Yakıt kesinlikle benzin. Bazı otoparklara giremediği için lpg biraz bekleyebilir. Dizel istemiyorum çünkü yok enjektör tıkanmış, manifold kurum dolmuş, egr, dpf, turbo problem oluyor.

Tork konvertörlü otomatik istiyorum. Nerden bakarsam bakayım yağ kavramalılar daha az arıza çıkartıyor. Dezavantajı yakması. Yeni tork konvertörlülerde maksimum devire ulaştığında kilit mekanizması eklemişler. Şanzuman ve motor kilitlendikten sonra yarı otomatik, otomatik farketmiyor yakıtta. Uzun yola çıkacak olursak bu araçla bizim için güzel olur.

Bu özellikleri 2015 i20 sağlıyor. 2018 veya 2019 da farklı bir şanzuman ve kavrama olacağını söylediler ama araştırmadım henüz. Şaşmazda gittiğim özel toyota servisinde cvt şanzumanın en arızalı halinde bile 2-3 bin e tamir edildiğini ve düzen tuttuğunu gördükten sonra Auris de olur demiştim. İlk mesajda bu iki araç için tercih sebebim olmaları hala geçerli.

@ufuk-34JD58 stepwayden bahsedince ve yüksekliğide hanımın tayininin kırsala çıkması ihtimaliyle değer kazanınca sorayım dedim. Stepway kavrama ve şanzuman hakkında bilgin var mı ?

Mümkün olursa sıfır, tanıdıktan temizi olduktan sonra ikinci el de alabilirim ancak bildiğim tek şey garanti dolduktan sonra yetkili servise gidecek kadar zengin olmadığım. Yetkili servisler hakkındaki fikrim halen geçerli :https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=132208853

• yaris tercih edin hocam.kelalaka olacak ama micranın lastik ebatlarını bulmak okdar zorki,sanırsın ki altın kaplama.ama gerçekten çoğu lastikçide bulunmuyor.bir tanıdığımda vardı illalah demişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.