Şimdi Ara

TP-LİNK 5210G VE 5110G İLE İLGİLİ BİRKAÇ İPUCU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
14
Favori
44.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu açmamdaki amaç birçok forumda Tp-link 5210g ile 5110g ler ile ilgili çok basit sorunlar nedeniyle bağlantı kopmaları , hız düşüklüğü sorunları yaşanmış , öncelikle şunu belirteyim ben 5210g ile 670Metre yarı açık alanda 12.95 mb ile 1 hafta boyunca internete çıktım ve karşı tarafta hız en fazla 13.4 mbit görüyordu..... bazı Wİ-Fİ forumlarında 8 mbit hiçbir zaman geçmeyeceği söyleniyor yalnız siteler dışarıdan üyelik kabul etmediği için kimseye çıktığımız hızları yada tecrübelerimizi aktaramıyoruz adamlar kendi aralarında yazışmışlar resmen.....

Basit sorunlardan bahsetmiyorum , yok ara yüze giremiyorum falan gibi bunların açıklamaları kullanım klavuzunda var az anlayan birisi rahatlıkla çözebilir......
    Sürekli kopma yaşayanlar karşıda 8 mbit internet olduğu halde 2-3 mbit i bile geçemeyenler öncelikle ağ taraması yaparak diğer ağların kanallarını kontrol etsinler hangi kanalda hiç sinyal yoksa yada az sinyal varsa cihazları o kanalda ayarlasınlar örneğin benim bulunduğum yerde 50 civarı ağ var yalnız 7. kanalı sadece ben kullanıyorum...... hıza ve kopmaya baya etkili bir yöntem
    -
    5210g lerde distance diye bir ayar var bu ayarı mesafe 2 km nin altında ise ve aşırı engelli değil ise 1 km yapın bu şekilde yine bağlantınız daha kararlı olacaktır...(4 km iken bağlantı 30 ile 24 arası inip çıkıyordu, 1 km yapınca sürekli 33-35 arası sabitlendi ve hız arttı)
    -
    Her iki cihaz için wireless settings ten ENABLE AP İSOLATİON(ağda bilgisayarların birbirini görmesini engelliyor) hızı ve bağlantının kararlılığını olumlu yönde etkiliyor....
    -
    Ayrıca hızı etkileyen bir diğer unsurda bilgisayarların güvenlik duvarları da olabiliyor , imkan var ise farklı PC ler ile de deneyin........
    -------------------
    Wİ-Fİ forumlarında üyelik alamadığım için hiçbir yoruma katılamadım.... bağlantı konusunda testleri mobil olarak yaptım yani, aracımda priz var bilgisayarı bağlayıp gps ile masafeyi tespit ediyorum ve bağlantı hızını ve stabilitesini ölçüyorum....
    -----
    -----
    Tp-Link in cihazları UBNT nin cihazlarıyla kıyaslanmaz bir kere güç ve kalite farkı var.... fakat çok profesyonel ağ kurulmayacaksa UBNT ye para vermek anlamsız birkaç testten sonra gayet stabil bir ağ kurulabiliyor..... 2. olarak TP linkin cihazları aşırı ucuz olduğu için UBNT tek cihaz alıncaya kadar 2-3 cihaz alarak UBNT nin yapamadığı bazı şeyler yapılabiliyor örn. UBNT ile ulaşamadığımız yere 3 adet farklı binalar çatısına yerleştirilmiş üzerlerine 10dp anten bağlı 5110 g ile yansıtma yöntemi ile dairesel internet ağı kuruluyor ve uzun zamandır stabil çalışan ağlara şahit oldum ,(hemde maliyeti çok cüzi , yaklaşık 150 TL) hem kablolu hem kablosuz ....
    ----
    Şuan 3 kat altımdaki komşu ile birlikte benim 670 Metre ileriden çekmiş olduğu, zaman zaman 13 mbitlere çıkan interneti aktif olarak 16 aydır kullanıyoruz ve ttnetin kendisinden kaynaklı sorunlar haricinde kopma , kesilme , hız düşüklüğü yaşamadık, 5210g nin rengi değişti neredeyse 2 yıl olacak....(kendi evimde zaman zaman 3 bilgisayar 2 tanede telefon aktif oluyor arkadaşında 1 PC , 1 tel var)
    ------
    Yani bahsettiğim ayarlar ile kullanıldığı zaman karşı taraftaki hızdan genellikle 1 mbit altında kayıp yaşadım , karşıda 8 mbit varsa bende de 7.8 mbit falan oluyor.....
    ----
    ----
    Wİ-Fi sistem işinin kurallarından bahsetmiyorum(birebir görüş, iki cihazında gücünün önemi kapalı alanlardaki duvar kalınlığı ve mesafe gibi) arama motorlarında aratıldığında detaylar çıkıyor sadece nadir rastladığım ve performansı çok fazla etkileyen şeyleri yazdım...
    -------
    Kardeşim ben öyle çok aşırı hızlı internet istemiyorum işimi görsün 4-8 mbit bana yeter diyorsanız hiç fantaziye girip pahalı cihazlara terfi etmeyin UBNT nin bile hayal kırıklığı yaptığı oluyor , birde işin sağlık boyutu var ne kadar güç o kadar radyasyon demek...(usb 2w cihazlardan bahsediyorum)
    -----
    sorunu olan arkadaşlar buraya yazarsa bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adrenaline-tr -- 19 Aralık 2012; 16:04:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hakan312

Bu konuyu açmamdaki amaç birçok forumda Tp-link 5210g ile 5110g ler ile ilgili çok basit sorunlar nedeniyle bağlantı kopmaları , hız düşüklüğü sorunları yaşanmış , öncelikle şunu belirteyim ben 5210g ile 670Metre yarı açık alanda 12.95 mb ile 1 hafta boyunca internete çıktım ve karşı tarafta hız en fazla 13.4 mbit görüyordu..... bazı Wİ-Fİ forumlarında 8 mbit hiçbir zaman geçmeyeceği söyleniyor yalnız siteler dışarıdan üyelik kabul etmediği için kimseye çıktığımız hızları yada tecrübelerimizi aktaramıyoruz adamlar kendi aralarında yazışmışlar resmen.....

Basit sorunlardan bahsetmiyorum , yok ara yüze giremiyorum falan gibi bunların açıklamaları kullanım klavuzunda var az anlayan birisi rahatlıkla çözebilir......
    Sürekli kopma yaşayanlar karşıda 8 mbit internet olduğu halde 2-3 mbit i bile geçemeyenler öncelikle ağ taraması yaparak diğer ağların kanallarını kontrol etsinler hangi kanalda hiç sinyal yoksa yada az sinyal varsa cihazları o kanalda ayarlasınlar örneğin benim bulunduğum yerde 50 civarı ağ var yalnız 7. kanalı sadece ben kullanıyorum...... hıza baya etkili bir yöntem
    -
    5210g lerde distance diye bir ayar var bu ayarı mesafe 2 km nin altında ise ve aşırı engelli değil ise 1 km yapın bu şekilde yine bağlantınız daha kararlı olacaktır...(4 km iken bağlantı 30 ile 24 arası inip çıkıyordu, 1 km yapınca sürekli 33-35 arası sabitlendi ve hız arttı)
    -
    Her iki cihaz için wireless settings ten ENABLE AP İSOLATİON VE ENABLE WMM yapın bunlarda hızı ve bağlantının kararlılığını olumlu yönde etkiliyor....
    -
    Ayrıca hızı etkileyen bir diğer unsurda bilgisayarların güvenlik duvarları da olabiliyor , imkan var ise farklı PC ler ile de deneyin........
    -------------------
    Wİ-Fİ forumlarında üyelik alamadığım için hiçbir yoruma katılamadım.... bağlantı konusunda testleri mobil olarak yaptım yani, aracımda priz var bilgisayarı bağlayıp gps ile masafeyi tespit ediyorum ve bağlantı hızını ve stabilitesini ölçüyorum....
    -----
    -----
    Tp-Link in cihazları UBNT nin cihazlarıyla kıyaslanmaz bir kere güç ve kalite farkı var.... fakat çok profesyonel ağ kurulmayacaksa UBNT ye para vermek anlamsız birkaç testten sonra gayet stabil bir ağ kurulabiliyor..... 2. olarak TP linkin cihazları aşırı ucuz olduğu için UBNT tek cihaz alıncaya kadar 2-3 cihaz alarak UBNT nin yapamadığı bazı şeyler yapılabiliyor örn. UBNT ile ulaşamadığımız yere 3 adet farklı binalar çatısına yerleştirilmiş üzerlerine 10dp anten bağlı 5110 g ile yansıtma yöntemi ile dairesel internet ağı kuruldu ve uzun zamandır stabil çalışıyor , ağ bir müşteriye kurulmuş ve adam bu işlerden hiç anlamıyor , hiç te sorun yaşamıyorlar.....(hemde maliyeti çok cüzi oldu , 55 liradan 5110g ler alındı antenlerde 50 TL) hem kablolu hem kablosuz kuruldu....
    ----
    Şuan 3 kat altımdaki komşu ile birlikte benim 670 Metre ileriden çekmiş olduğu, zaman zaman 13 mbitlere çıkan interneti aktif olarak 16 aydır kullanıyoruz ve ttnetin kendisinden kaynaklı sorunlar haricinde kopma , kesilme , hız düşüklüğü yaşamadık, 5210g nin rengi değişti neredeyse 2 yıl olacak....(kendi evimde zaman zaman 3 bilgisayar 2 tanede telefon aktif oluyor arkadaşında 2 PC var)
    ------
    Yani bahsettiğim ayarlar ile kullanıldığı zaman karşı taraftaki hızdan genellikle 1 mbit altında kayıp yaşadım , karşıda 8 mbit varsa bende de 7.8 mbit falan oluyor.....
    ----
    ----
    Wİ-Fi sistem işinin kurallarından bahsetmiyorum(birebir görüş, iki cihazında gücünün önemi kapalı alanlardaki duvar kalınlığı ve mesafe gibi) arama motorlarında aratıldığında detaylar çıkıyor sadece nadir rastladığım ve performansı çok fazla etkileyen şeyleri yazdım...
    -------
    Kardeşim ben öyle çok aşırı hızlı internet istemiyorum işimi görsün 4-8 mbit bana yeter diyorsanız hiç fantaziye girip pahalı cihazlara terfi etmeyin UBNT nin bile hayal kırıklığı yaptığı oluyor , birde işin sağlık boyutu var ne kadar güç o kadar radyasyon demek...
    -----
    sorunu olan arkadaşlar buraya yazarsa bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım...

brova kardeşim iyi açıklamıssın eline sağlık...

• Cihazla ilgili olarak keşfettiğin faydalı ayarları paylaştığın için teşekkürler hakan312.. Wi-Fi forumlarının dışarıya kapalı olmasından ben de çok rahatsızım.. Diğer forumlarda ise bu cihazları kullananlar ve uzak mesafe ağ bağlantısıyla ilgilenenler çok az olduğu için de aradığımız sorulara yanıt bulmak oldukça güç oluyor, konuyla ilgili açtığım başlıklar ve sorular genellikle yanıtsız kalıyor..

Bugünlerde ben de 5210G'nin bir üst modeli olan 7510N ile uzak mesafe kablosuz ağ kurulumu çalışması içerisindeyim. Verici ve alıcı olarak olarak iki adet TP-Link 7510N kullanıyorum. Alıcıdan alacağım bağlantıyı da router ile evde kablosuz olarak dağıtmayı planlıyorum.. Ancak işe daha yeni giriştiğim ve cihazlara çok yabancı olduğum için henüz bağlantıyı kurabilmiş değilim. Elimdeki cihazların bilmediğimiz bir çok özelliği ve yeteneği olduğundan eminim. Fakat ben daha bu yeteneklerini keşfetmeye ve kullanmaya daha geçemedim bile.. Bağlantıyı bi sağlayayım, ondan sonra gerekli ayarları yaparak daha iyi verim almak konusunda çalışmak istiyorum. Bu nedenle başlığını gördüğüm çok iyi oldu, çünkü kurulumu tamamladıktan sonra zaten ben de cihazın diğer özellikleriyle ve yetenekleriyle ilgili araştırmalar yapmayı, forumda bir başlık açmayı düşünüyordum. 5210G ile 7510N'in özellikleri, ayarları ve menüleri birbirine oldukça benziyor olsa gerek.. 7510N'ler ile giriştiğim kablosuz ağ projesi için açtığım başlıkta bilgilerini ve deneyimlerini paylaşırsan çok memnun olurum. Başlığa burayı tıklayarak ulaşabilirsin. Teşekkürler, görüşmek üzere..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur77 -- 20 Nisan 2012; 12:39:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

Cihazla ilgili olarak keşfettiğin faydalı ayarları paylaştığın için teşekkürler hakan312.. Wi-Fi forumlarının dışarıya kapalı olmasından ben de çok rahatsızım.. Diğer forumlarda ise bu cihazları kullananlar ve uzak mesafe ağ bağlantısıyla ilgilenenler çok az olduğu için de aradığımız sorulara yanıt bulmak oldukça güç oluyor, konuyla ilgili açtığım başlıklar ve sorular genellikle yanıtsız kalıyor..

Bugünlerde ben de 5210G'nin bir üst modeli olan 7510N ile uzak mesafe kablosuz ağ kurulumu çalışması içerisindeyim. Verici ve alıcı olarak olarak iki adet TP-Link 7510N kullanıyorum. Alıcıdan alacağım bağlantıyı da router ile evde kablosuz olarak dağıtmayı planlıyorum.. Ancak işe daha yeni giriştiğim ve cihazlara çok yabancı olduğum için henüz bağlantıyı kurabilmiş değilim. Elimdeki cihazların bilmediğimiz bir çok özelliği ve yeteneği olduğundan eminim. Fakat ben daha bu yeteneklerini keşfetmeye ve kullanmaya daha geçemedim bile.. Bağlantıyı bi sağlayayım, ondan sonra gerekli ayarları yaparak daha iyi verim almak konusunda çalışmak istiyorum. Bu nedenle başlığını gördüğüm çok iyi oldu, çünkü kurulumu tamamladıktan sonra zaten ben de cihazın diğer özellikleriyle ve yetenekleriyle ilgili araştırmalar yapmayı, forumda bir başlık açmayı düşünüyordum. 5210G ile 7510N'in özellikleri, ayarları ve menüleri birbirine oldukça benziyor olsa gerek.. 7510N'ler ile giriştiğim kablosuz ağ projesi için açtığım başlıkta bilgilerini ve deneyimlerini paylaşırsan çok memnun olurum. Başlığa burayı tıklayarak ulaşabilirsin. Teşekkürler, görüşmek üzere..

Arkadaşım bu cihazlar ile ilgili konu açmamdaki tek amaç yazdığım gibi Wİ-Fİ forumlarında bu cihazı kullanıpta kullanıcıları bilgilendiririz diye ödü kopan bu aletleri ticari olarak kullanan kişilere sinir olmamdır.....
    -----
    ---
    İnanın bu tip işlerle ve kişilerin sorunlarınla uğraşacak hiç vaktim olmuyor , onun içinde bugüne kadar kimseye bu konularda bir faydam dokunmadı ama çevremdeki insanlara çok faydam dokunmuştur... baktım o kadar laf kalabalığı var forumlarda fakat benim toplamda 2-3 senedir kullanırken performansı acayip etkilediğini tecrübe ettiğim bazı ayarlardan hiç kimse net olarak bahsetmemiş yani bunu yapın iyi olur denmiyor.......
    -----
    ----
    Birde Wİ-Fi forumlarında genel olarak kaba tabir olacak ama bir sidik yarışı söz konusu yok şu cihaz yok bu cihaz, objektif bir adam bulmak samanlıkta iğne aramak gibi tp link kullanan tp-linki sanki üstünmüş gibi UBNT cihazları ile kıyaslıyor, UBNT sahipleri de sanki dünyada başka cihazlar wireless kullanamıyormuş gibi at gözlüğü ile çevrelerine bakıyorlar.... adam diyor 300 metreden internete çıkacam , adama bullet2hp+d link anten öneriyorlar..... el insaf.... ya insanlar parasını sokakta bulmuyor..... bahsettikleri cihazlar 500 TL civarına mal oluyor.... hemde elektrik kesintilerinde yanma ihtimali var....
    ----
    o tip mesafelerde bırakın bulleti falan 8dp omni antenli modemi balkonda bir saklama kabının içinde su geçirmeyecek şekilde çıkartın hiç masraf etmeden bağlantı sağlıyorsunuz zaten....
    ----
    Hiç olmaz ise 70 TL ye bir 5110 g alırsınız 10 metre de cat6 kablo toplam 75 TL ye hem de tatminkar bir sinyal kalitesiyle evin %90 ında bağlantı sağlanıyor....
    ----
    Bir devlet kuruluşunda bir ağ gördüm yaklaşık 3 sene önce kurulmuş kimse müdahale etmiyormuş...arkadaşların dediğine göre hız sorunu , kopma falan hiç yaşanmıyormuş....(bende elektronik herşeye meraklı olduğumdan bakmak istedim gösterdiler sağolsunlar) en uzağı 16 km mesafeyede olan 6adet birime yayın yapıyormuş tam açık alan değil.... ağı incelediğimde sorunsuz ağın basitliği beni şaşırttı....
    Çift anten çıkışlı bir Access Point her anten çıkışına bağlı 2kw yazan boosterler ve 2 adet tahmini 14-18dp panel anten.....
    --- marifet aslında cihazların gücünde ama 1000mw bile telsiz kanuna aykırı diye geçiyor yani tespit edildiğinde suç teşkil etme durumu var...
    Ben adliyede çalışıyorum , çok nadirde olsa ruhsatsız yayın yapıyor diye hakkında dava açılanlar var bu gücü yüksek cihazlar zaman zaman havada yapılan sinyal ölçümlerine takıldıkları için kıl bir kontrol memuruna denk gelirse dava konusu oluyor.... ayrıca 5ghz sistemler de ruhsata tabi diye biliyorum Ozgur77 isimli arkadaşım bir araştırmanı tavsiye ederim... birisi kıllık olsun diye ihbar eder başına iş alırsın....

• Bende hızda stabilite sorununu çözemedim.

Karşıda 1000 Kb/sn internet var.

Benim alabildiğim max 200 kb/sn ve sürekli bir değişim var yani bi 200 oluyor sonra 0 kb/sn ye ye düşüyor sonra 50 oluyor filan. Bunları özel üyeliği bulunan bir siteden (çok yüksek hızları destekleyen) download yaparken tesbit ettim.

0 Kb/sn ye ye indiğinde bağlantı olmadığından indirme yönetici hata veriyor. Çok sıkıntı oluyor. Üyeliğim olmayan siteler için hep başa dönmek zorunda kalıyor (hotfile,rapid gibi).
  • İşin özü ben 5-6 kişi kullanacam evlerimiz 600-1000 metre alan içerisinde diyorsanız , görüş kurallarına uyarak 5210g alın bahsettiğim şekilde ayarlayıp kullanın hiç başınız ağrımaz, aylarca cihaz ne olmuş diye bakmazsınız bile..... baktınız bağlantı sorununuz var hiç pahalı cihazlara girmeyin , bağlanamayan kişi kendi yakınında biriyle anlaşıp o çevrede yeni bir ağ kursun çok daha ekonomik ve sorunsuz olacaktır....
    -----
    bu tip konularda pratik çözüm olarak karşı binadaki komşunuz sizin evden internete girmek istiyor cihaz parası vermek istemiyorsanız , 10 TL ye bir vakumlu saklama kabı alın balkonda bir yere monte edip, su geçmeyecek şekilde kabloları bir delikten çıkartın, ve modemi yada AP yi buraya koyun uç noktalar kör kalacaktır fakat sıfır maliyet ile belkide 5-6 kişi kullanımına açık bir ağınız olacak....
    ----
    Biraz daha geliştirmek isterseniz sadece 5110g yi dışarıya takın aynı şekilde muhafaza etmek şartı ile o sokak üzerindeki her evin sokağa bakan odasından internete çıkmak mümkün oluyor..... maliyeti 80 TL civarı....
    ---
    Herşey güç değil , biraz kafayı çalıştırdığınız zaman aslında farklı çözümlerinde olduğu ortaya çıkıyor....

• quote:

Orijinalden alıntı: manet

Bende hızda stabilite sorununu çözemedim.

Karşıda 1000 Kb/sn internet var.

Benim alabildiğim max 200 kb/sn ve sürekli bir değişim var yani bi 200 oluyor sonra 0 kb/sn ye ye düşüyor sonra 50 oluyor filan. Bunları özel üyeliği bulunan bir siteden (çok yüksek hızları destekleyen) download yaparken tesbit ettim.

0 Kb/sn ye ye indiğinde bağlantı olmadığından indirme yönetici hata veriyor. Çok sıkıntı oluyor. Üyeliğim olmayan siteler için hep başa dönmek zorunda kalıyor (hotfile,rapid gibi).

Sizin sorununuz sinyal kirliliğinden olabilir , hiç denedinizmi boş kanalları kullanmayı, mesela birçok cihaz 11 ile 6. kanalda yığılıdır bu nedenle hız düşük olur , 2. olarak bulunduğunuz yerde 2.4 ghz de çok güçlü sinyaller yayan cihazlar varmı......
    örn. kablosuz ses ,görüntü aktarıcılılar , bu tip cihaz kurulu bir yerde internete bile bağlanılamadığını biliyorum , cihazı iptal ettik sorunlar çözüldü...
    ---
    ---
    sırasıyla şunları kontrol edin ,
    öncelikle interneti aldığınız ana cihazın dibinden bir bilgisayar ile kablosuz bağlanıp hızı deneyin ama bunu en az 2-3 gün yapın ki sorunun adsl hattında mı , modem den mi , yoksa sizin cihazdan mı oluduğunu anlayabilesiniz.....
    ---
    eğer merkezde sorun yoksa merkezin sinyalini boş bir kanal yapın örn. cihazlar otomatikte 5 ile 7. kanalı genelde kullanmaz bu nedenle bu aralık biraz sakindir.... iki cihazı da aynı kanala aldıktan sonra konuda bahsettiğim ayarları seçin.....
    ------
    AP ye giden ağ kablonuz nasıl cat5 ise kaliteli mi , en iyisi fazla pahalı olmayan kaliteli bir cat6 kablo kullanın bu da hızın düşmesine sebebiyet verir....
    -----
    AP ile harici anten varsa kablo uzum mu.....
    ----
    Ana verici aygıt ile aranızda , başka alet varmı direkt interneti modem veriyorsa hız kesilmez ancak arada AP varsa ve kablolar kalitesizse, cihaz ayarları güzel yapılmamışsa bağlantı hızı 5 te bire düşer mesela distance 4 km ise siz 1 km den az mesafedeyseniz sinyal bir yükselir bir yok olur kopma çok olur onu kendi mesafenizden biraz fazla yapmanız gerekiyor.... yani 700 metre ise 1km yapmak gibi.....
    -----
    İnterneti aldığınız cihazın konumu , gücü ve engeller çok önemli eğer interneti standart bir modemden alıyorsanız ve modem biraz içerilerde kalıyorsa büyük ihtimalle modemin sinyalleri ara ara bina dışana bile çıkamadığından sizin AP algılamakta güçlük çekip kopma yapabilir....
    -----
    Sisteminiz şu şekildeyse tek neden sinyali bozan cihazlardır....
    standart modeme , çok kısa bir kablo ile bağlı 5110g gibi yüksek güçlü AP ' nin verdiği sinyali.... karşıdan 5210g yada 5110g ile alıyorsanız ne olursa olsun bağlantı kopması çok nadir olur.... tek kopma bu kablosuz görüntü cihazları ve çevredeki çok güçlü sinyallerdir....
    ----
    Kablosuz sistemlerde en önemli olan alıcının güçlü olması değil vericinin güçlü olmasıdır , verici güçlü ise sinyal kirliliğinden aşırı etkilenmez....
    yani bullet2hp yada 5210g gibi bir cihaz ile standart bir modeme bağlanmak yerine , standart modeme böyle bir cihaz bağlayıp gelen sinyale bilgisayarın tümleşik kartı ile bile bağlanırsanız yine kopmalar olmayacaktır..... ama asıl kural karşılıklı cihazların gücü ancak mesafe 1 km nin altında ise ve arada fazla engel yok ise 5210g yi internetin olduğu yerde dışarıya balkona falan takın konumlayın bütün cadde üzerinden standart bir cep telefonu ile bile kopmasız internete çıkılabiliyor....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • (kendi evimde zaman zaman 3 bilgisayar 2 tanede telefon aktif oluyor arkadaşında 2 PC var)

burada bir soru sormak istiyorum. ne tür bi telefonla 5210g ye wifi üzerinden bağlantı yaptınız. 5210 g kullanan arkadaşlar yada az çok bilgisi olan arkadaşlar, yardımcı olmanız sorunumu kökünden çözecek desem yeri var. şimdi ben 370 metreden kablosuz sinyali 5210 g ile alıyorum. universal repeater modunda kullanıyorum. yalnız cep telefonu ile 5210g ye bağlanamıyorum. tplink müşteri hizmetlerini aradım. bi 15 dk bekledikten sonra beni hatta aldılar:) tam 45 dk görüşme yaptım. önce bi kişi pc ye girdi ve kontrolleri yaptı sorunu anlayamadı diğeri baktı yine anlayamadı, en son 3.sü baktı oda anlayamadı. en son ben dedim abi acaba yeni nesil telefonlar wep şifreleme türünü desteklemiyor olabilirmi dedim. oda beni başından sallamak için ewet dedi:) şimdi ben neden bağlanamıyorum gerçekten düşündüğüm gibimi yoksa bilmediğim bi ayarmı var. şimdiden teşekkürler

• repeating modu malesef stabil olmayan bir moddur. repeater olarak kullandığın 5210g ye bazı cihazlar bağlanır bazıları bağlanmaz
    yani şans işi.
    en güzeli bağlantının durumuna göre repeating olan 5210g yi client yap cihazın kablo çıkışını başka bir wifi cihaz ile yeniden
    dağıt. hem bu sayede hızın artar hemde wpa kullanma şansın olur hemde stabilite sorunları yaşamazsın.
  • airteis rt205 i 5210g ye baglayıp nasıl kullanabilirim.
  • rt-205 den dhcp aktarıcısını aç. 5210g ile bağlandığın modemin ip adresini gir aktarıcıya tabi lan seç.
    Kablosuz ayarlarını yap rt205 in ağ ismi şifre v.s.
    5210g yi client moduna al. Kabloyu 205 e tak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkurler hocam deneyip hemen sonucu yazacağım.
  • slmlar
    arkadaşım dün 5 saat uğraşmama rağmen td-w8961nd marka modemin ap ya da router özelliklerini kuramadığım için bugün iade edeceğim.
    kaç gündür araştırmama rağmen hiçbir yerde adım adım yapılması gerekenleri bulamadım. bu işlerin acemisiyim ve eğer yardımcı olabilirsen benim gibi network özürlülere yardımcı olacağını düşünüyorum.
    arayüzleri çok kötü bu tp-linklerin. airties gibi aradığını aradığın yerde bulamıyorsun.
    detaylı olarak senden bir kurulum ipucu alabilirsem bu modemden sipariş vereceğim.
    şimdiden teşekkürler
  • 8961 ile ne yapmaya çalıştığını yazarsan daha iyi yardımcı oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

8961 ile ne yapmaya çalıştığını yazarsan daha iyi yardımcı oluruz.

8961 i ap olarak tanıtmaya çalıştım. yani modem üzerinde wireless bağlantıyı alıp dağıtmasını istedim ama başaramadım. hala iade edemedim aleti 60 km gitmem gerek haftasonuna kaldı gibi, o yüzden 8961nd ap olarak kurulumunun nasıl yapılacağına ait bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
    hızlı bağlat ayarlarında dinamik ip, statik ip, ppo ve router ayarları vardı. dinamik ve router ile denedim bir türlü beceremedim.
    zaten elimdeki modem airmax 101 olduğu için ip çakışması da vardı. ip değiştirme menüsünü bile o kadar zor buldum ki anlatamam. bulduktan sonra menüye ethernetlede wireless ile de zor girdim. baya karıştırdım olmadı. en son arayüze giremeyince kapattım ve iade kararı aldım.
    o yüzden tak kullan ya da basit ayarlar ile ya da sizlerin yönergesiyle kurulumu yapabileceksem 5210g ya da 5110g almak istiyorum.

• 5210g daha uygun düşündüğün bağlantı için.
    8961 de dinamic ip statik ip ppoe onlarla işin yok.
    Öncelikle modemi resetle fabrika ayarlarına al. Daha sonra ip adresini 192.168.2.254 olarak değiştir. Dhcp relay yap pikatel mldemin ipsini 192.168.1.1 gir. Kablosuz ağ ismini şifreni felan ayarla. Firewall ve nat ı kapat. Qss kapat. Kabloyu herhangi bir porta bağla ve yayına başla.

• teşekkürler gayet güzel açıklama için...
  • Merhaba,

Ben konu da ismi geçen dış ortam Access point üründen satın aldım, bu ürünü şu an “client” olarak kullanıyorum.(3 numara)

Sorunum şu, ürün kullanmadığım zamanlarda 1-2 saat içerisinde iletişimi kesiyor, akşam kullandığım bağlantım sabah kalktığımda kesilmiş oluyor. Gidip adaptörünü takıp çıkarmam , yani restart etmem gerekiyor internet kullanmak istediğim her defasında.. Bu durum zaman zaman gün içerisinde de gerçekleşiyor, bazen 1 saat içerisinde sinyal alımı duruyor. 5210’dan almış olduğum sinyali POE ile içerideki yine TP link 941nd wireless router yardımıyla eve dağıtıyorum, evimde wireless internet kullanmış oluyorum.(4-numara)

5210’nun sinyal aldığı nokta(2-numara) kaçak vs değil, babamın evi ve hiçbir zaman o noktadan yayın kesilmiyor, denedim, ölçtüm eminim.. sorun ne olabilir? Yardımınızı rica ederim,

5210’daki bu sinyal kesilmesi neden kaynaklı olabilir, daha detaylı bilgi vermeye hazırım, acaba ürünümde üretim hatası vs bir durum mu söz konusu?

Teşekkürler,

yazmış olduğumu TP-LİNK TR'den böyle bir cevap geldi..

Merhabalar,

Probleminizin çözümü için cihazınızın yazılımını güncelleyebilirsiniz. Güncel yazılım için aşağıda yer alan linke tıklayarak indirebilirsiniz.

TL-WA5210G_v1_111209

Güncelleştirme işlemini ekteki dokümanda belirtilen talimatlara göre yapınız.

Ayrıca bağlantı kopmalarına çözüm için Probleminizle ilgili interneti almış olduğunuz cihazda kanal ayarı yapmayı deneyebilirsiniz sinyal aldığınız cihazın kanal frekansını (1, 6, 11,). Kanallarda kullanabilirsiniz. Ayrıca ekteki dökümanımızdan yararlanarak Ping Watch Dog özelliğini kullanmanızı öneririz.

Saygılarımızla,

İyi günler dileriz.

dün akşam tüm bu söylenenleri yaptım, "ping watch dog" özelliğini açmak için ekteki fotodan 2 numaralı cihazın IP'sini nasıl öğrenebilirim?

yardımınızı rica ederim,

• şöyle yap. 4 nolu routere 5210g den gelen kabloyu wan girişinden bağladıysan eğer
    4 nolu routerin arayüzüne gir arayüz de status e tıkla orda wan kısmında default gateway yazan
    2 nolu cihazın ip adresidir.
    tabi 5210g nin ayarlarında dhcp server in kapalı olduğunu varsayıyorum.

aslında sorunun çözümü için statik ip yönteminide deneyebilirsin. bu tip durumlarda bazen çözüm olabiliyor.

şöyle 4 numaralı 941 routerin wan ayarlarından dinamic ip yerine statik kendin elle ip dns ve gateway girip dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 18 Temmuz 2012; 17:06:41 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.