Şimdi Ara

TP-LİNK 5210G VE 5110G İLE İLGİLİ BİRKAÇ İPUCU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
14
Favori
44.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sanırım cihazı alıcı olarakta kullanabiliyor peki 100 metre ileride olan kablosuz için başka bişeye gerek varmı yoksa direk çatıya kurup ethernet kablosunu bilgisayara bağlayabilirmiyiz.
  • çatıya kurup ethernet kablosunu pc ye bağlamanız yeterli.
    kablo 10 metreyi geçecekse cat-6 kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

çatıya kurup ethernet kablosunu pc ye bağlamanız yeterli.

peki yanda bir ev daha var ona nasıl aktaracağız.
  • Arkafaslar 5210 modelini 500 m2 bir alanda kullanacagim ama acaba sagliga bir zarari var midir kucuk bir alanda bu kadar guclu bir cihazi kullanmanin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırım kapalı 500m2 de kullanacaksın. şayet duvar v.s. de varsa bu alan wifi için küçük bir alan diildir.
    ayrıca ben evimde 2 yıldır 5110g kullanıyorum sıkıntı yok.
    belkide sıkıntı var biz bilmiyoruz.
    ama çok takılmıyorum mikrodalga fırında pişen şeyleri yiyorsak ki hemen hemen wifi ye yakın frekanslardır
    gerisi çok da önemli diil.
  • değerli arkadaşlarım sorunuma yardımcı olursanız çok sevineceğim
    tp link TD W8951 ND kablosuz modemim var çapraz üst komşumla interneti paylaşmak istedik yayın çok zayıf geldi modemin üzerinde 3 db lik anten var dün medya mark tan ANT 2409a Modeli 9db lik yönlü anten aldım fakat sinyal gücü pek değişmedi yönlü anten nasıl monte edilmeli ayrıca bu modemin ayarlarını değiştirerek sinyal gücünü artırabilirmiyim bu işin püf noktası varmıdır deneyiminizi paylaşırsanız sevineceğim teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

çatıya kurup ethernet kablosunu pc ye bağlamanız yeterli.

arkadaşlar herkese merhabalar.bizim cafeden internet yaymamız lazım. cefede 1 adet içinde ttnet olan modem var. ondan tp-link5210g ye( dış ortam routeri) kablo ile interneti vericem. bu 5210g çatıya takılacak. bu anten hem internet çekebiliyo hemde yayabiliyo. ama bize yaymada işe yarıyacak. 5210g yardımıyla da interneti bizim eve bide arkadaşın evine yaycaz. evlerdede kablosuz modemler var. bu kablosuz modemleride 5210g ye bağlıcam. bana direk bilgisayarları bağlayabilirsin 5210g ye diyeceksiniz. ama bu kez direk bilgisayarları bağlarsam evin içinde yayamıycam interneti. ayrıca bağlantı zayıf olacak. o yüzden modem ile 5210g ye bağlanmam lazım. bu anlatmış olduğum sistemi kurmamda yardımcı olabilir misiniz ? teşekkür ediyorum iyi çalışmalar.

sistemin basit şeması ekteki resimde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wboard -- 22 Şubat 2013; 19:10:43 >

• arada engel varsa genelde sorunlu oluyor bağlantılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adrenaline-tr

[size=3]Bu konuyu açmamdaki amaç birçok forumda Tp-link 5210g ile 5110g ler ile ilgili çok basit sorunlar nedeniyle bağlantı kopmaları , hız düşüklüğü sorunları yaşanmış , öncelikle şunu belirteyim ben 5210g ile 670Metre yarı açık alanda 12.95 mb ile 1 hafta boyunca internete çıktım ve karşı tarafta hız en fazla 13.4 mbit görüyordu..... bazı Wİ-Fİ forumlarında 8 mbit hiçbir zaman geçmeyeceği söyleniyor yalnız siteler dışarıdan üyelik kabul etmediği için kimseye çıktığımız hızları yada tecrübelerimizi aktaramıyoruz adamlar kendi aralarında yazışmışlar resmen.....

Basit sorunlardan bahsetmiyorum , yok ara yüze giremiyorum falan gibi bunların açıklamaları kullanım klavuzunda var az anlayan birisi rahatlıkla çözebilir......
    Sürekli kopma yaşayanlar karşıda 8 mbit internet olduğu halde 2-3 mbit i bile geçemeyenler öncelikle ağ taraması yaparak diğer ağların kanallarını kontrol etsinler hangi kanalda hiç sinyal yoksa yada az sinyal varsa cihazları o kanalda ayarlasınlar örneğin benim bulunduğum yerde 50 civarı ağ var yalnız 7. kanalı sadece ben kullanıyorum...... hıza ve kopmaya baya etkili bir yöntem
    -
    5210g lerde distance diye bir ayar var bu ayarı mesafe 2 km nin altında ise ve aşırı engelli değil ise 1 km yapın bu şekilde yine bağlantınız daha kararlı olacaktır...(4 km iken bağlantı 30 ile 24 arası inip çıkıyordu, 1 km yapınca sürekli 33-35 arası sabitlendi ve hız arttı)
    -
    Her iki cihaz için wireless settings ten ENABLE AP İSOLATİON(ağda bilgisayarların birbirini görmesini engelliyor) hızı ve bağlantının kararlılığını olumlu yönde etkiliyor....
    -
    Ayrıca hızı etkileyen bir diğer unsurda bilgisayarların güvenlik duvarları da olabiliyor , imkan var ise farklı PC ler ile de deneyin........
    -------------------
    Wİ-Fİ forumlarında üyelik alamadığım için hiçbir yoruma katılamadım.... bağlantı konusunda testleri mobil olarak yaptım yani, aracımda priz var bilgisayarı bağlayıp gps ile masafeyi tespit ediyorum ve bağlantı hızını ve stabilitesini ölçüyorum....
    -----
    -----
    Tp-Link in cihazları UBNT nin cihazlarıyla kıyaslanmaz bir kere güç ve kalite farkı var.... fakat çok profesyonel ağ kurulmayacaksa UBNT ye para vermek anlamsız birkaç testten sonra gayet stabil bir ağ kurulabiliyor..... 2. olarak TP linkin cihazları aşırı ucuz olduğu için UBNT tek cihaz alıncaya kadar 2-3 cihaz alarak UBNT nin yapamadığı bazı şeyler yapılabiliyor örn. UBNT ile ulaşamadığımız yere 3 adet farklı binalar çatısına yerleştirilmiş üzerlerine 10dp anten bağlı 5110 g ile yansıtma yöntemi ile dairesel internet ağı kuruluyor ve uzun zamandır stabil çalışan ağlara şahit oldum ,(hemde maliyeti çok cüzi , yaklaşık 150 TL) hem kablolu hem kablosuz ....
    ----
    Şuan 3 kat altımdaki komşu ile birlikte benim 670 Metre ileriden çekmiş olduğu, zaman zaman 13 mbitlere çıkan interneti aktif olarak 16 aydır kullanıyoruz ve ttnetin kendisinden kaynaklı sorunlar haricinde kopma , kesilme , hız düşüklüğü yaşamadık, 5210g nin rengi değişti neredeyse 2 yıl olacak....(kendi evimde zaman zaman 3 bilgisayar 2 tanede telefon aktif oluyor arkadaşında 1 PC , 1 tel var)
    ------
    Yani bahsettiğim ayarlar ile kullanıldığı zaman karşı taraftaki hızdan genellikle 1 mbit altında kayıp yaşadım , karşıda 8 mbit varsa bende de 7.8 mbit falan oluyor.....
    ----
    ----
    Wİ-Fi sistem işinin kurallarından bahsetmiyorum(birebir görüş, iki cihazında gücünün önemi kapalı alanlardaki duvar kalınlığı ve mesafe gibi) arama motorlarında aratıldığında detaylar çıkıyor sadece nadir rastladığım ve performansı çok fazla etkileyen şeyleri yazdım...
    -------
    Kardeşim ben öyle çok aşırı hızlı internet istemiyorum işimi görsün 4-8 mbit bana yeter diyorsanız hiç fantaziye girip pahalı cihazlara terfi etmeyin UBNT nin bile hayal kırıklığı yaptığı oluyor , birde işin sağlık boyutu var ne kadar güç o kadar radyasyon demek...(usb 2w cihazlardan bahsediyorum)
    -----
    sorunu olan arkadaşlar buraya yazarsa bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım...

TP-LİNK 5210G VE 5110G İLE İLGİLİ BİRKAÇ İPUCU

pufff 1 sene önce paylaşmışsın:) umarım hala aktif kullanıyorsundur bu forumu. bi kaç sorum olacak veya bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
    sizinde bahsettiğiniz gibi basit bi işlem değil. lütfen anlayan yazarsa sevinirim.
    ben 5210g yi kendi evimdede kullanıyorum. internetimi yaklaşık 800 metre uzaktaki biryerden alıyorum ve karşı tarafada aynı cihazı kurdum ve sıkıntısız kullanıyorum
    sizlere sorma kistediğim başka bi konu var.
    bir müşterimin fabrikasına internet göndermem gerekiyiordu. çünkü fabrika tarım arazisi üzeirne kurulmuş ve yakınlarında herhangi bir şebeke santrali olmadığı için internet çektiremiyor
    bunun üzerine 2 adet 5210g spariş verdim. aslında biraz araştırma yaptım 7510n getitirmeyi düiündüm ama onda sıkıntı yaşayacağımı anladım. nedeni 5 ghz olmasıydı ve bir çok cihazın 5 ghz i desteklememesiydi.
    bu yüzden 5210 a karar verdim fakat mesafe biraz uzaktı.
    googleden harita mesafe ölmümü yaptığımda 6136 metre çıkıyor. yani 6 km.
    neyse gelelim yapılan işleme. 2 adet 5210g 2 adet ant2424b 24 dbi anten aldım
    kurulumlarını yaptım öcnekli yaşadığım sıkıntı cihazları aynı evde şeleştirdim birini access point diğerini repeater moduna aldım. şifremele türü wpa psk wpa 2 olarak ayarladım
    daha sonra her iki cihazın wriless setting bölümünden anten ayarları kısmından anteni external yaparak aktif hale getirdim.
    access point olan cihazı modeme bağlayarak interneti 5210 a verdim clien olan cihazıda lap topa bağlayarak her iki cihazın kontrolünü yaptım ve 42 dbi anten sinyaliyle internet hız testi yaparak cihazıma 6 mb hızın geldiğini gördüm. fazlasıda pek gelemz çünkü hat 8 mb destekli.
    cihazların montajını yaparak hizalamasınıda google harita mesafe ölçümünden her iki noktayı çizerek anten ayarını yaptım ve evden ayrılarak fabrikaya gittim
    fabrikaddada kurulumu tammaladıktan sonra arayüze girerek survey menüsünden cihazın 40 db sinyal aldığını fakat statüs bölümünde sinya lseviyesinin belirmediğini farketitm. bi kaç değişiklik ypasamda önceisnde hepsi boşa çıktı. cihazı tekrar söküp ev ve fabrika arasında hiç yoksa 30 defa mekik dokudum.
    tp link müşteri hizmetlerini arıyorum drum uanlatıyorum. cihazı eşleştiriyorum ama yenrlerine monte etitğimde cihaızn dpi lambaları yanmıyor ve statüs bölümünde kaç dbi geldiğini görmüyor diyorum bi sürü şey anlattılar ama boş.
    ne yaptıysam olmadı ertesi gün evimdeki ve diğer interneti aldğım yerdeki cihazıda sökerek kendi cihazlarımı taktım. başka bi şey kalmamıştı çünkü.
    müşteri hizmetleri bile cihazlar arızalı olaiblr diyor.
    neyse sonrasında bişey farkettik. sizinde paylaştığınız gibi ama çok enteresan bişey
    distance (mesafe ) ayarına baktığımda cihazı resetlesem bile 4 km diyor. yani cihaz 4 km ye kadar sınırlama yapıyormuş. ben bunu 7 yapınca cihaz direk bğalantıyı sağladı.
    internet erişimide geldi
    ama
    işte asıl sıkıntı bu. 40 DBİ sinyal geliyor sinyal seviyesi oldukça yüksek ama internet hızı 1 mb. aktarım hızı çok düşük. ve zaman zaman 200 kb ta kadar düşüyor. izolasyonu aktif hale getirdim kanal değiştirdim denemediğim bişey kalmadı. müşterinin telefon hattı 16 mb interneti destekelse yükseltecem ama hat desteklemiyormuş.
    aktarım hızını nasıl yüseltebilirim bu konuda fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. iyi forumlar

• Değerli Müşterimiz ;

Konu ile ilgili olarak yaşadığınız hız ve kopmalara karşı olarak cihazınızın ayarlarının kontrol edilmesi gerekmektedir. Bize mail yoluyla support.tr@tp-link.com adresinden yada çağrı merkezimizden ( 0850 724 44 88 ) ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sokaktakiadamm

quote:

[size=3]Bu konuyu açmamdaki amaç birçok forumda Tp-link 5210g ile 5110g ler ile ilgili çok basit sorunlar nedeniyle bağlantı kopmaları , hız düşüklüğü sorunları yaşanmış , öncelikle şunu belirteyim ben 5210g ile 670Metre yarı açık alanda 12.95 mb ile 1 hafta boyunca internete çıktım ve karşı tarafta hız en fazla 13.4 mbit görüyordu..... bazı Wİ-Fİ forumlarında 8 mbit hiçbir zaman geçmeyeceği söyleniyor yalnız siteler dışarıdan üyelik kabul etmediği için kimseye çıktığımız hızları yada tecrübelerimizi aktaramıyoruz adamlar kendi aralarında yazışmışlar resmen.....

Basit sorunlardan bahsetmiyorum , yok ara yüze giremiyorum falan gibi bunların açıklamaları kullanım klavuzunda var az anlayan birisi rahatlıkla çözebilir......
    Sürekli kopma yaşayanlar karşıda 8 mbit internet olduğu halde 2-3 mbit i bile geçemeyenler öncelikle ağ taraması yaparak diğer ağların kanallarını kontrol etsinler hangi kanalda hiç sinyal yoksa yada az sinyal varsa cihazları o kanalda ayarlasınlar örneğin benim bulunduğum yerde 50 civarı ağ var yalnız 7. kanalı sadece ben kullanıyorum...... hıza ve kopmaya baya etkili bir yöntem
    -
    5210g lerde distance diye bir ayar var bu ayarı mesafe 2 km nin altında ise ve aşırı engelli değil ise 1 km yapın bu şekilde yine bağlantınız daha kararlı olacaktır...(4 km iken bağlantı 30 ile 24 arası inip çıkıyordu, 1 km yapınca sürekli 33-35 arası sabitlendi ve hız arttı)
    -
    Her iki cihaz için wireless settings ten ENABLE AP İSOLATİON(ağda bilgisayarların birbirini görmesini engelliyor) hızı ve bağlantının kararlılığını olumlu yönde etkiliyor....
    -
    Ayrıca hızı etkileyen bir diğer unsurda bilgisayarların güvenlik duvarları da olabiliyor , imkan var ise farklı PC ler ile de deneyin........
    -------------------
    Wİ-Fİ forumlarında üyelik alamadığım için hiçbir yoruma katılamadım.... bağlantı konusunda testleri mobil olarak yaptım yani, aracımda priz var bilgisayarı bağlayıp gps ile masafeyi tespit ediyorum ve bağlantı hızını ve stabilitesini ölçüyorum....
    -----
    -----
    Tp-Link in cihazları UBNT nin cihazlarıyla kıyaslanmaz bir kere güç ve kalite farkı var.... fakat çok profesyonel ağ kurulmayacaksa UBNT ye para vermek anlamsız birkaç testten sonra gayet stabil bir ağ kurulabiliyor..... 2. olarak TP linkin cihazları aşırı ucuz olduğu için UBNT tek cihaz alıncaya kadar 2-3 cihaz alarak UBNT nin yapamadığı bazı şeyler yapılabiliyor örn. UBNT ile ulaşamadığımız yere 3 adet farklı binalar çatısına yerleştirilmiş üzerlerine 10dp anten bağlı 5110 g ile yansıtma yöntemi ile dairesel internet ağı kuruluyor ve uzun zamandır stabil çalışan ağlara şahit oldum ,(hemde maliyeti çok cüzi , yaklaşık 150 TL) hem kablolu hem kablosuz ....
    ----
    Şuan 3 kat altımdaki komşu ile birlikte benim 670 Metre ileriden çekmiş olduğu, zaman zaman 13 mbitlere çıkan interneti aktif olarak 16 aydır kullanıyoruz ve ttnetin kendisinden kaynaklı sorunlar haricinde kopma , kesilme , hız düşüklüğü yaşamadık, 5210g nin rengi değişti neredeyse 2 yıl olacak....(kendi evimde zaman zaman 3 bilgisayar 2 tanede telefon aktif oluyor arkadaşında 1 PC , 1 tel var)
    ------
    Yani bahsettiğim ayarlar ile kullanıldığı zaman karşı taraftaki hızdan genellikle 1 mbit altında kayıp yaşadım , karşıda 8 mbit varsa bende de 7.8 mbit falan oluyor.....
    ----
    ----
    Wİ-Fi sistem işinin kurallarından bahsetmiyorum(birebir görüş, iki cihazında gücünün önemi kapalı alanlardaki duvar kalınlığı ve mesafe gibi) arama motorlarında aratıldığında detaylar çıkıyor sadece nadir rastladığım ve performansı çok fazla etkileyen şeyleri yazdım...
    -------
    Kardeşim ben öyle çok aşırı hızlı internet istemiyorum işimi görsün 4-8 mbit bana yeter diyorsanız hiç fantaziye girip pahalı cihazlara terfi etmeyin UBNT nin bile hayal kırıklığı yaptığı oluyor , birde işin sağlık boyutu var ne kadar güç o kadar radyasyon demek...(usb 2w cihazlardan bahsediyorum)
    -----
    sorunu olan arkadaşlar buraya yazarsa bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım...

pufff 1 sene önce paylaşmışsın:) umarım hala aktif kullanıyorsundur bu forumu. bi kaç sorum olacak veya bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
    sizinde bahsettiğiniz gibi basit bi işlem değil. lütfen anlayan yazarsa sevinirim.
    ben 5210g yi kendi evimdede kullanıyorum. internetimi yaklaşık 800 metre uzaktaki biryerden alıyorum ve karşı tarafada aynı cihazı kurdum ve sıkıntısız kullanıyorum
    sizlere sorma kistediğim başka bi konu var.
    bir müşterimin fabrikasına internet göndermem gerekiyiordu. çünkü fabrika tarım arazisi üzeirne kurulmuş ve yakınlarında herhangi bir şebeke santrali olmadığı için internet çektiremiyor
    bunun üzerine 2 adet 5210g spariş verdim. aslında biraz araştırma yaptım 7510n getitirmeyi düiündüm ama onda sıkıntı yaşayacağımı anladım. nedeni 5 ghz olmasıydı ve bir çok cihazın 5 ghz i desteklememesiydi.
    bu yüzden 5210 a karar verdim fakat mesafe biraz uzaktı.
    googleden harita mesafe ölmümü yaptığımda 6136 metre çıkıyor. yani 6 km.
    neyse gelelim yapılan işleme. 2 adet 5210g 2 adet ant2424b 24 dbi anten aldım
    kurulumlarını yaptım öcnekli yaşadığım sıkıntı cihazları aynı evde şeleştirdim birini access point diğerini repeater moduna aldım. şifremele türü wpa psk wpa 2 olarak ayarladım
    daha sonra her iki cihazın wriless setting bölümünden anten ayarları kısmından anteni external yaparak aktif hale getirdim.
    access point olan cihazı modeme bağlayarak interneti 5210 a verdim clien olan cihazıda lap topa bağlayarak her iki cihazın kontrolünü yaptım ve 42 dbi anten sinyaliyle internet hız testi yaparak cihazıma 6 mb hızın geldiğini gördüm. fazlasıda pek gelemz çünkü hat 8 mb destekli.
    cihazların montajını yaparak hizalamasınıda google harita mesafe ölçümünden her iki noktayı çizerek anten ayarını yaptım ve evden ayrılarak fabrikaya gittim
    fabrikaddada kurulumu tammaladıktan sonra arayüze girerek survey menüsünden cihazın 40 db sinyal aldığını fakat statüs bölümünde sinya lseviyesinin belirmediğini farketitm. bi kaç değişiklik ypasamda önceisnde hepsi boşa çıktı. cihazı tekrar söküp ev ve fabrika arasında hiç yoksa 30 defa mekik dokudum.
    tp link müşteri hizmetlerini arıyorum drum uanlatıyorum. cihazı eşleştiriyorum ama yenrlerine monte etitğimde cihaızn dpi lambaları yanmıyor ve statüs bölümünde kaç dbi geldiğini görmüyor diyorum bi sürü şey anlattılar ama boş.
    ne yaptıysam olmadı ertesi gün evimdeki ve diğer interneti aldğım yerdeki cihazıda sökerek kendi cihazlarımı taktım. başka bi şey kalmamıştı çünkü.
    müşteri hizmetleri bile cihazlar arızalı olaiblr diyor.
    neyse sonrasında bişey farkettik. sizinde paylaştığınız gibi ama çok enteresan bişey
    distance (mesafe ) ayarına baktığımda cihazı resetlesem bile 4 km diyor. yani cihaz 4 km ye kadar sınırlama yapıyormuş. ben bunu 7 yapınca cihaz direk bğalantıyı sağladı.
    internet erişimide geldi
    ama
    işte asıl sıkıntı bu. 40 DBİ sinyal geliyor sinyal seviyesi oldukça yüksek ama internet hızı 1 mb. aktarım hızı çok düşük. ve zaman zaman 200 kb ta kadar düşüyor. izolasyonu aktif hale getirdim kanal değiştirdim denemediğim bişey kalmadı. müşterinin telefon hattı 16 mb interneti destekelse yükseltecem ama hat desteklemiyormuş.
    aktarım hızını nasıl yüseltebilirim bu konuda fikri olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. iyi forumlar

konuyu açalı uzun zaman oldu ve artık herkes 5210g kullanmasını öğrenmiş durumda ben 2010 yılı için falan kimsenin bilmediğinden bahsettim aslında.... neyse...
    ----
    sizin soruna gelince öncelikle mesafeniz uzak ve ne yazıkki tp-linklerin bu cihazları repeater konusunda pek iyi değiller (hatta tüm hp. cihazlarda neredeyse bu var) , öncelikle alıcı cihazı client bridge yapın.... bu şekilde hızınız artacaktır. illa yayın yapacaksanız , içeride de farklı bir AP kullanın yayını başka cihaz yapsın , repeater mod her zaman sağlıksız oluyor çünkü.....
    -----
    eğer yine sorunuz çözülmüyorsa , elinizdeki cihazlarla şunu yapabilirsiniz , vericiye ucuz bir grid anten bağlayın , ikinci elleri 50-80 TL arasına bulunur.... canavar gibi olur...
    ----
    sen o mesafede ne kullanırdın dersen, ben o mesafede 2x2 mimo cihazlar kullanırdım, (nano station m2 gibi), yada dar açılı antenler kullanırdım....ama şu olayda var ben omni antenle 8-9 km yayın yaptığımı da biliyorum , karşı tarafta usb alıcı ile test yaptık %78 8.9 mbit hız aldık evde 11 mbit vardı....(usb biraz kayıp yapıyor).....
    ---
    birde şu var, bu anlatımlarımız geçmişteki durum içinde , bizim takıldığımız kablosuz forumlarında genelde 5210g yi kullanmayı beceremeyipte çamur atan tipler vardı , bende uyuz olduğum için belirttim , sonra siteden attılar, bence 5210g fiyat performans ürünü parasına göre iyi iş yapıyor fakat , uzak mesafede , rüzgar çok alan yerlerde, engel olan yerlerde profesyonel nitelikte kullanılacaksa pek tavsiye etmem sorunlar çıkabiliyor , bazen anlamsız bir şekilde hız düşmesi oluyormuş(ben sadece test yaparken karşılaştım oda yeni serilerde, benim kullandığım bu ilk çıkanlardan 3-4 yıl önce alınma) kendi cihazım eski olduğundanmıdır bilinmez şuan bile çatıda takılı durumda 500 metre civarı bir yere arada 3 bina olmasına karşın sinyal basıyor....
    -----
    çok uzun anlatmak isterdim ama pek vaktim yok , sen önce AP ye karşılık client-bridge yap cihazları baktın olmuyor....
    verici cihaza grid bağlamayı dene (%90 çözer)
    --ve en önemlisi cihazların yanlarında çanak anten , su deposu , baz istasyonu gibi şeyler olmasın, görüş açıların da da bulunmasın.... ayrıca cihazlar kesinlikle sallanmamalı(kopma yapar) , yani grid bile bağlasan tel yapa ip ile gerip iyice sabitlemeni tavsiye ederim.....

• Arkadaşlar TD-W8151N 150 Mbps modem kullanıyorum. Bağlantı hızım 72 Mb/sn olarak sabitlendi. Kullandığım notebookda Broadcom BCM4313GN 802.11b/g/n/ ağ kartı var.
    Bağlantı hızını 150 Mb/sn yapabilmek için nasıl bir ayar yapılmasını bilen varsa hayrına söylesin.
  • Hızın 150 MB olmasının katkısı olacak mı?
    O kadar internet hızın olmadıktan sonra rakamın bir anlamı olmuyor
    Kablo bile 54 de olsa 72 de olsa aynı hızı alıyoruz
  • quote:

-
    -
    -
    -------------------
    -----
    -----
    ----
    ------
    ----
    ----
    -------
    -----

hocam bilginizden faydalanmak istiyorum yardımcı olursanız.ben köyde öğretmenim.okul eve 250 m uzaklıkta filan .okuldaki internetten faydalanmak istiyorum.iki tane ürün inceledim
    1-Tp-link TL-WA5210G 121 tl
    2-UBIQUITI AirMax NanoStation Loco M5 170 tl
    arada 6 7 tane ev vardır.sadece bu ürünleri alsam okuldaki nete evimden sıkıntısız bir şekilde girebilir miyim?birde okulda internet bazı sitelere yasaklı oluyor.bu sorunun üstesinden gelebilir miyim?siz hangisini tavsiye edersiniz?f/p ve sağlık açısından değerlerindirip yardımcı olursanız mutlu olurum.
    .şimdiden tşkler

• nm27 N kullanıcısına yanıt
    PM den cevap verdim... (loca alıcı olarak kullanılır genelde gücü düşüktür modemin panel antenlisi gibi düşünün)
  • Ubiquiti Nanostation Loco AP yada CPE olarak kullanılabilir. sadece alıcı olarak kullanılmamaktadır. performans ve stabilizasyon bakımından oldukça başarılı bir üründür.

Loco sadece alıcı olarak bilgi verirseniz yanlış yönlendirme olur .

Loco ile repeater , AP , AP Bridge , Client , Client Bridge yapılarında kullanılabilmektedir.
    aynı zamanda AP WDS olarak da kullanabildiğiniz gibi tek anten üzerinden 3-4 ayrı link oluşturarak hangi bağlantı iyi ise onun üzerinden alım gerçekleştirebilirsiniz. bu da güzel bir özellik..

saygılar.
  • quote:

PM den cevap verdim... (loca alıcı olarak kullanılır genelde gücü düşüktür modemin panel antenlisi gibi düşünün)

hocam m5 m2 den daha iyi değil mi de bana ''cihaz alacaksanız nanostation m2 den başlamanız lazım loca denen cihazlar normal modem gücünde sadece anteni olan dış ortam cihazları genelde alıcı olarak kullanılıyor.... ''demişsiniz?
    şimdi okuldaki modeme evime 5210g cihazını kursam bağlanabilir miyim ?ekstra bir şey yapmam gerekir mi?arada 2 3 ev var onlarda 2 katlı .bende 1.kattayım
    kısacası ben uzaktaki bir modeme bağlanmak istiyorum bana maksimum 170 tl olacak şekilde bir cihaz alacak olursam işimi ne görür?BİRDE DAHA UCUZA ALFA AWUS036H USB Wireless-G Adapter WiFi VAR ONU ALSAM O İŞİMİ GÖRÜR MÜ TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM

• quote:

Orijinalden alıntı: uzmanmax

Ubiquiti Nanostation Loco AP yada CPE olarak kullanılabilir. sadece alıcı olarak kullanılmamaktadır. performans ve stabilizasyon bakımından oldukça başarılı bir üründür.

Loco sadece alıcı olarak bilgi verirseniz yanlış yönlendirme olur .

Loco ile repeater , AP , AP Bridge , Client , Client Bridge yapılarında kullanılabilmektedir.
    aynı zamanda AP WDS olarak da kullanabildiğiniz gibi tek anten üzerinden 3-4 ayrı link oluşturarak hangi bağlantı iyi ise onun üzerinden alım gerçekleştirebilirsiniz. bu da güzel bir özellik..

saygılar.

şimdi okuldaki modeme BAĞLANMAK İÇİN evime
    5210g , ALFA AWUS036H, AirMax NanoStation Loco M2, AirMax NanoStation Loco M5 cihazLARINDAN hangisini kursam İYİ OLUR ?ekstra bir şey yapmam gerekir mi?arada 2 3 ev var onlarda 2 katlı .bende 1.kattayım
    kısacası ben uzaktaki bir modeme bağlanmak istiyorum bana maksimum 170 tl olacak şekilde bir cihaz alacak olursam işimi ne görür?TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM.tşkler.kabaca krokide ev ile okulun durumunu anlattım

• uzmanmax kullanıcısına yanıt
    Ben konuyu açan arkadaşa zaten PM ile detaylı bilgi verdim, bahsetmek istediğim konu arada engellerin olmasından dolayı , ubiquiti markalı ürünlerin loca olan cihazlarının fonksiyonları çok fakat high power cihazlar olmadıkları için, egelli alanlarda verici olarak çok iyi değiller(bizzat birçok kez tecrübe ettim)
    En aşağı Nanostation M2 dememin sebebi de bu yüzdendir mesafe ve engel aşmak istendiğinde dalgalanma ve kopmaları engellemek için verici kısmında minumum 400mw güç gerekiyor.... yoksa loca ürünler çok kaliteli ve aylarca stabil çalışabilen cihazlardır fakat bahsi geçen durumda konuyu açan arkadaşın sorununu çözeceğini düşünmüyorum , loca ile alacağı verimin kat kat üstünü 5110g üzerine harici anten takarak alabiliyorsun...(yine bunuda 2009-2010 yıllarında hız testleri de dahil olmak üzere test ettik, beni wi-fi turk forumundan utkan arkadaşımız falan bilir, test etmeden hiçbir cihaz hakkında yorum yazmam)
    -----
    Ama uyarmanızda iyi oldu , şöyle ki bu konulara giren kişiler teknik olarak pek anlamadıkları için benim kısa yazımdan 5210g nin loca dan daha stabil olduğnu falan zannedebilirler , kesinlikle loca daha stabildir fakat , loca ile 5210g nin kulvarları farklı , mesafe 500metre üzerinde ise , engeller var ise ben pek loca cihazlardan randuman alındığını görmedim , bazıları alıyor fakat bana göre macera aramak olur... sonuçta loca da olsa ucuz cihaz değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: nm27

quote:

hocam m5 m2 den daha iyi değil mi de bana ''cihaz alacaksanız nanostation m2 den başlamanız lazım loca denen cihazlar normal modem gücünde sadece anteni olan dış ortam cihazları genelde alıcı olarak kullanılıyor.... ''demişsiniz?
    şimdi okuldaki modeme evime 5210g cihazını kursam bağlanabilir miyim ?ekstra bir şey yapmam gerekir mi?arada 2 3 ev var onlarda 2 katlı .bende 1.kattayım
    kısacası ben uzaktaki bir modeme bağlanmak istiyorum bana maksimum 170 tl olacak şekilde bir cihaz alacak olursam işimi ne görür?BİRDE DAHA UCUZA ALFA AWUS036H USB Wireless-G Adapter WiFi VAR ONU ALSAM O İŞİMİ GÖRÜR MÜ TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM

1-Kardeşim sen okulu gözünle çatıdan direkt görebiliyormusun ?
    2-anladığım kadarıyla mesafen ort. 150-200m (köyde olduğun için 5ghz olmasına gerek yok çünkü sinyal kirliliği yoktur oralarda, 2.4 ghz cihaz almanın sana şöyle bir artısı olacak atıyorum tayinin çıktı , yada bu aletlere ihtiyacın kalmadı her zaman 2.4 ghz cihazların 2. eli güçlüdür çok rahat satarsın 5ghz cihaz elden zor çıkar çıksa bile çok ucuz gider)
    3-Sana basit bir test önerecem, bir yakınında falan 500mw ve üzeri antenli usb alıcı var ise önce onu bir al dene okuldaki modemi nerede görüyor, yada görüyormu, sonra evin etrafında bir dene eğer görüyorsan
    4-eğer modem bile görünüyorsa , okulun yüksek bir yerine bağlayacağın 5210g ile AP modda göndereceğin sinyali laptop ile çok rahat bağlanırsın,
    ---işim garanti olsun diyorsan ucuz olsun istiyorsan 5210g + dark, kinamax vs. gibi 500mw bir usb alıcı kullandığında evinde gibi internet kullanırsın...(maliyetine gelince 5210g ler bazı sitelerde 110 TL usb alıcı da 35 TL ye falan var)
    ------
    ----
    işin şu boyutuda var , bu işin kuralları var yani biz anlatım üzerinden bilgilendiriyoruz kesin diye birşey söyleyemem, sen amatör tarzda kendi işini görecek bir sistem düşündüğün için sana en ucuza bu işi nasıl yapacağını anlatıyorum yoksa... bizim kendi sistemimizde 17 km ve 8 km mesafelerde bağlantılarımız oldu... kısacası fiyat performans ürünü olarak 5210g iyidir eğer işini 5210g görmez ise kesinlikle başka cihaza para verme çok zarar edersin... çünkü 5210g' nin klasik sorunu bazen stabilite sorunları çıkartmasıdır, ama hiç bağlanamamış isen bırak locayı nanostation m5 dahi alsan bence çok büyük bir kumar oynamış olursun...(bilgi ve paranızın cebinizde kalması için yazıyorum)
    ----
    Bu arada aslında cihaz kadar %50 önemli unsurda konumlandırmadır , yani cihazları birbirini görecek yada en az engele denk gelecek şekilde konumlandırmak gerekiyor.... tek verici kullanıyorsanız bunu diğer binalardan yükseğe bağlayacaksınız, anladığım kadarıyla aşağıdan bağlanacağınız içinde cihazı aşağıya doğru biraz meyilli monteleyeceksiniz.....
    -----
    Bu işler biraz tecrübe ve bilgi ile olduğu için biz ne kadar anlatsakta biraz boş , yani buradan destan da yazsak sahayı görmeden denemeden şu yapar bu yapar biraz size kalmış ,
    ama risk olsa da mesafeniz kısa diye düşünüyorum , ucuz yollu 5210g kullanmanızı tavsiye ederim ,(loca içinde 175 TL çok para demişler bazı sitelerde 140 TL falan)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.