Şimdi Ara

TP-LİNK 5210G VE 5110G İLE İLGİLİ BİRKAÇ İPUCU (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
14
Favori
44.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler komşu ile interneti ortak kullanıyoruz.

Kullandığımız modem : Linksys WAG120N

Ama internet sadece bir odada çekiyor. O çeken odaya wr740n alarak kablosuz interneti evin her yerine yaymak istiyorum. Araştırdığım kadarıyla bu cihaz işimi görecektir diye düşünüyorum. Veya siz hangisini öneriyor sunuz ? 5110g gibi bir cihaz mı almalıyım yoksa ?
    Yalnız modemim destekliyor mu bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EngiN_ -- 24 Haziran 2013; 13:15:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tendertendere

çatıda vodafone baz ist. var
    altındakı evde yani 5. kattaki evde bulunan interneti bizim 1. kattaki eve çekmem için neler lazım.
    5210 veya 5110 cihazlardan hangisini hangi eve takıcaz.
    evimde de kablosuz kullanmak istiyorum. bi yardım.
    5. kat abimin evi.

bu soruyu tp-linke de sordum cevap aşağıda

Bulunduğunuz yere göre 1. Kattan 5. Kata kadar olan bölümden aralarda bulunan yapının sinyal geçişlerine uyumlu olması gerekmektedir. sinyal geçişlerine uygun değilse birde belirtmiş olduğunuz baz istasyonunun konumuda cihazların çalışmasını etkileyebilir. Access Point yerine size elektrik hattı üzerinden internet aktarımını sunan TP-LINK Powerline adaptörlerden kullanmanızı öneririz.

TP-LINK powerline adaptörlerimiz modellerine bakılmaksızın birbirleri ile eşleşerek uyumlu bir şekilde çalışmaktadır. Sadece kullanılan adet sayısı olarak farklılık gösterebilir. Mevcut Internet bağlantınızı konuttaki elektrik tesisatı üzerinden (maksimum 300 metre) bağlantıyı birden fazla kullanıcıya paylaştırabilirsiniz.

Kablosuz Powerline ürünlerimiz,

150Mbps AV200 Wireless N Powerline Extender Starter Kit TL-WPA271KIT

300Mbps AV200 Wireless N Powerline Extender Starter Kit TL-WPA281KIT

ÖNEMLİ

· Powerline cihazınızın bağlantısı sağlarken kesinlik uzatma kablosu kullanmayınız.

· Powerline cihazlarını aynı elektrik tesisatında bağlayabilirsiniz. Yani konutun elektrik tesisatı aynı şebekede olması şarttır. Daireler arasındaki elektrik sayaçları bağlantıyı çok fazla etkilememektedir. Fakat iki powerline cihazının elektrik tesisatı arasındaki bağlantısı 300 metreyi aşmamalıdır. Cihazlar arası bakır tesisatın uzunluğuna bağlı hızı da etkilemektedir. Fakat 300 metreyi geçen bağlantılarda düzenli veri alışverişi yapmak mümkün olmadığından tavsiye edilen maksimum bağlantı sınırı 300 metredir.

Powerline ağ bağlantısını aşağıdaki gibi kurabilirsiniz ;

Powerline ürünlerimiz Modellerine göre bağlantı sayı adetlerinde farklılık olabilmektedir. En az 6, en fazla 64 cihaz ile bağlantı kurabilirsiniz. Aşağıda yer alan listeyi modellerine göre bağlantı adetlerini kontrol edebilirsiniz.

TP-LINK ürünlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

TP-LINK TÜRKİYE

TP-LINK Bilgi Teknolojileri Tic.Ltd.Şti.
    Teknik Destek : 0850 724 44 88 (09:00-21:00)
    Fax. : 0216 548 11 36
    Destek E-Mail : support.tr@tp-link.com
    Satış E-Mail : sales.tr@tp-link.com
    Web Site :www.tp-link.com.tr

• quote:

Orijinalden alıntı: Adrenaline-tr

Karşıya 5110g bağla birtane tamam en ucuz ve etkili çözüm 5110g dir, fiyatı 70-80 TL falan

Peki hocam ordan wireless ı eve nasıl dağıtacağım

Evimde Airtires 400 modem var

5210g nin bir ethernet kablosunu modem e taktım ama birtürlü ayarlayamadım
  • slm benim sorunum dükkana dağıtıcı olarak 5210g taktık çalıştırdık maksat 300 m 350 metre ilerde olan evime internet çekmekti üst katımda oturan abimle hemen yan komşumuzda internet almak istedi şimdi interneti 5210 g ile alabiliyoruz ama sinyal zayıf alıyor leptopta 1 veya 2 diş tabi internete girerken baya zorlanıyoruz tabi hepimizde aynı acaba evlere en ucuza malederek ben ,abimve yan komşumainterneti nasıldağıtabiliriz sadece router alsak işimizi ğörürmü yoksa hepimizde ayrı ayrı tplınk 8200 nd mi alsak ütfen acil yardııımmm????
  • Arkadaslar bende su anda nanostation2 loco var ama ayni apartmanda karsi tarafimin 2 kat altinda bulunan aga baglandim ancak hiz 300 kb yi gecmiyor ve bir turlude hiz alamadim ayarlari hakkinda yardimci olacak varsa sevinirim bunuda buraya yazmamdaki sebeb nanoatation dan verim alamadigim icin 5210g almayi dusunuyorum ancak bi arkadas tplink ile ubnt kiyaslanmaz bile demis ama ben hic verim alamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahya09

Arkadaslar bende su anda nanostation2 loco var ama ayni apartmanda karsi tarafimin 2 kat altinda bulunan aga baglandim ancak hiz 300 kb yi gecmiyor ve bir turlude hiz alamadim ayarlari hakkinda yardimci olacak varsa sevinirim bunuda buraya yazmamdaki sebeb nanoatation dan verim alamadigim icin 5210g almayi dusunuyorum ancak bi arkadas tplink ile ubnt kiyaslanmaz bile demis ama ben hic verim alamadim

kardeş senin elindeki cihaz bayağı kaliteli hatta bu işte lider konumda tp-linkin ürünleri biraz daha basit ve fiyat -performans ürünleri

şimdi sana tavsiyem wifi-türk sitesine üye olman ve orda derdini daha açık bir biçimde anlatıp konu başlığı açmandır.

wifi-sistem diğer bir wifi sitesidir.

wifi-türk de moderatör arkadaş sevginetix hocam size direk yardımcı olacaktır sendeki cihazın aynısı onun elinde de vardı ince ayar vs çok iyi bilir kanımca

iyi günler iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 2 Ağustos 2013; 14:57:44 >

• kahya09 K kullanıcısına yanıt
    nanostation loco çok verimli bir alettir, bence 5210g ye geçme , senin sorunun şu loca cihazlar düşük güçlü cihazlardır (200mw) bu cihazları biz şu şekilde kullanıyoruz yüksek güçlü vericileri birebir görecek şekilde alıcı olarak onun haricinde bana göre loca ile bağlanacağın yere 1w usb için çok rahat bağlanırsın hızında artar, cihaz tercihi yaparken ubnt yi seçmen iyi olmuş fakat yanlış model almışsın , loca yerine nanostation m2 almış olsaydın cihaz o kadar sorunsuz ki nereye bağladığını unuturdun....
    ------
    Her ne kadar bu konuda 5210g den bahsetmiş isem de elimden türlü cihaz geçti şuanda en kral kullandığım cihaz mikrotik routerbordlar... sevginetix, mutkan gibi arkadaşlar hepimiz aynı forumdayız , tavsiyelerimize güvenebilirsiniz boş kişiler değiliz test için milyarlık cihazlar kullandığımız oldu....
  • merhaba,

benim şöyle bir sorum olacaktı. çalıştığım işyeri ile evim arasında yaklaşık 2 km var (google maps kuş uçumu) ama bahsettiğim alanla yani evimle iş yeri arasında onlarca bina var acaba her iki yere yani işyeri ve eve 2 adet 5210g alıp kablosuz bağlantı kurmak mümkün mü amacım amatörde olsa bir bağlantı kurmak acaba bu türden bir bağlantı için çok çok profesyonel ürünler mi gerekli ?
  • Endimiyon kullanıcısına yanıt
    aradaki binalar görüşü engelliyor mu , yani her iki bina arasında bire bir görüş sağlayacağın bir pozisyon mevcut mu , eğer görüş sağlayabilirsen olur , görüş yoksa bence boşuna uğraşma zor olur , belki yaparsın ama uğraşırsın...
  • Banada yardım edebilirsiniz. Tplink td854w modemim var. Evimde 2 laptop 1 masaüstü var. Ayrıca tv ve telefonda kablosuz bağlanıyordum. Ta ki geçen haftaya kadar. Birdenbire ne oldu ise modem de sürekli kopmalar meydana gelmeye başladı. Kabloları yeniledim. Ancak sorunuma bir care bulamadım. Hatta Binadaki telefon hattını yenilemeyi dahi düşündüm. Ancak sonkez sizlere danisiyim dedim. Telefon priiznden gelen kabloları dahi yeniledim. Bilgisayarlar kablo ile diğer leri wifi ile bağlı.
    Benim aklıma ip çakismasi olabilirmi diye geldi ama. Hepsi ip otomatik alıyor. Ne yapabilirim.

• Merhaba, ben yaklasık 60mt uzaklıktaki bir tp link 701nd modeme baglanmak istiyorum. Arada hic engel yok. Elimde su an dark rangemax adaptor var ancak pencereden cıkarınca cekiyor. Ustelik ruzgarlı havada cekmiyor. ev icinde ise hic cekmiyor. 5210g almayı dusunuyorum. eger 5210g alıp repeater moduna koyarsam kablosuz ve sorunsuz bir baglantı yasarmıyım?
  • guncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanhanhan

Merhaba, ben yaklasık 60mt uzaklıktaki bir tp link 701nd modeme baglanmak istiyorum. Arada hic engel yok. Elimde su an dark rangemax adaptor var ancak pencereden cıkarınca cekiyor. Ustelik ruzgarlı havada cekmiyor. ev icinde ise hic cekmiyor. 5210g almayı dusunuyorum. eger 5210g alıp repeater moduna koyarsam kablosuz ve sorunsuz bir baglantı yasarmıyım?

hocam modem sinyalleri kuvvetliyse alıcı olarak alfa 036h 1000 mw Realtek çipsetli USB Wirelles adaptör al çok rahat bağlanırsın arada engel yoksa tabii

ben evimin penceresinden yaklaşık 30- 40 tane ağ görüyorum sinyal seviyeleride tatmin edici düzeyde ...(bu arada alfaya 8 dbi omni anten bağlı)

• Adrenaline-tr kullanıcısına yanıt
    Elimde 2 adet 7510n var. cihazlar birbirlerini görüyor birisi çatıda biri 3.katın çatısında aralarında max 300 metre var cihazlar birbirlerini görüyor ama 23dbi görüyor bağlantı kopuyor bu neden kaynaklıdır.
    cihazlar bridge modunda
  • Immortal__TR I kullanıcısına yanıt
    öncelikle kot farkı varsa gidermeyi deneyin yani bir cihaz yukarıda bir cihaz aşağıda kalıyorsa yukarıdaki cihazın biraz aşağıya bakmasını sağlayın üstteki kısmına bir plastik sıkıştırıp cırcırı takarsanız bunu sağlamış olursunuz mesela...böyle bir sorun yoksa yada giderildiyse yine kopma oluyorsa, öncelikle kanal ayarlarından en boş kanalı seçin (ki 5ghz de zaten cihaz yok düşük ihtimal ama siz kanalları deneyin) , daha sonra distance ayarını mesafe 300 metre ise 350 falan yapın...yani 0.35 gibi, anten polarizasyonuna dikkat edin yatayda olması lazım dikeyde değil (horizontal , vertical diye yazar), cihazın bant genişliğini biraz düşürün yani 150mbps falansa 54 mbps falan yapın bu daha fazla hassasiyet ve güç sağlayacağı için kopmayı engelleyebilir....kablolarınızın kaliteli olup olmadığını kontrol edin, poe ile kullanıyorsanız ve kablo 10 metre ve üzeri ise kablonuzun daha iletken kaliteli bir kablo olması lazım ki sorun çıkartmasın...görüş açınızda veya cihazların yakınında uydu anteni çanak , su deposu , güneş enerjisi olmasın bunlar sinyallerin başka yöne yansımasına ve kopmaya sebebiyet verir, cihazların bağlı olduğu direkler sabitlenmesine özen gösterin sallantılar kopma ve yavaşlama sorunlarına neden olacaktır...repeater mod kullanmayın tp-link high power cihazlarda bu işi beceremiyor pek.... cihazlar birbirini net bir şekilde görüyorsa ve kot farkı giderilip bahsettiğim hususlara özen gösterilmişse 300metre mesafe 5210g ve 7510n gibi cihazlar için komik mesafeler kapalı bile bu cihazlar bağlanabilir , 500 metre mesafeden 5210g ye ceptelefonu bile bağlanıyor mesela....
    -------
    şu kadar söyleyeyim , önceki yıllarda konu başlığında olduğu şekilde normal modem üzerinden aylarca bağlantı sağladım yarı görüş ile hiç kopma yaşamadan , yani deneme yanılma , tecrübe edinme neticesinde iyi neticeler alırsınız, sizin bahsettiğiniz mesafede bırakın 5210 7510n falanı komşunun evinin içinden 400metreden cep telefonu ile bağlanıyorum ben aynı cihaza , ki 300 metreden dark 500mw usb benim evimdeki ttnetin vermiş olduğu modemi bile orta sinyal çekiyor... siz düşünün artık gerisini.... deneyin bir bakın , imkan varsa high power usb ile her iki cihaza bağlantı kurun , baktınız tek cihaz sıkıntı çıkartıyor onu iade edin yada garantiye yollayın bazen cihazlarda da sıkıntı olabiliyor, saygılar

• cihazda problem olabilir evet. modu hangisini kullanıyorsunuz HT20 HT40 ? cihazlar verticalde.

ne zaman tplinkle görüşsem bana client modunda kullanın diyorlar. bu sorun yoktu zaten bi anda ortaya çıktı dediklerinizi denicem ilginize teşekkür ederim.
    A cihazı B cihazını 27dbi
    B cihazı A cihazını 23 dbi görüyor
    A yukarıda olan cihaz
    B altta olan cihaz.

muhtemelen kot farkı çözücektir bu sorunu çünkü aynı yere 5210g koyduğumda 53dbi görüyor ama yetmiyor.

son birşey cihazlar verticalde daha çok sinyal alıyor?
    neden horizontal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Immortal__TR -- 25 Eylül 2013; 15:04:04 >
  • Immortal__TR I kullanıcısına yanıt
    bence kot farkı probleminiz var.... vertical dikey polarizasyon demek yani cihazın aşağıdan sinyal alışverişi yapması , horizontal yatay demek karşılıklı iletişim oluyor normal şartlarda kot veya yükseklik farkı bulunmasa cihazlar verticalde bağlanıyorsa horizontalda çok yüksek bağlanır , ayrıca 30 dbi bile oldukça yeterli rakam ki 27 dbm da sorun yaşamanız kesinlikle yanlış polarizasyondan ve yükseklik farkından kaynaklı.....
    ------
    başka cihazla denemenizi öneririm cihazın bozuk olması muhtemel fakat düşük ihtimal bence , bozuksa bile antenin yatay sinyal veren bağlantısında sıkıntısı olabiliyor....
    -----
    ht20 de kullanın cihazları , 53dbm ile de sıkıntı çıkartıyorsanız bence bağlantıda değil diğer elemanlarda sorun var gibi.... modem, kablo , poe , hub vb. gibi.... bizde 23-25 dbi aralığında aylardır çalışan cihazlar oldu, çok nadir kopma oldu (modemle ilgili ttnet sorunları), cihazlar arasında günlerce kesintisiz iletişim söz konusu.....
    ----
    53dbi da sorun çıkartması çok ilginç geldi bana daha ne olacak 53 dbm da 150mbps hız alman gerekir... biz sector antene 8 km den usb ile bağlanıp 100mbps üzerinde ping testi yaptık hız kaybı hiç yoktu mesela.... bağlantıda takribi 30 dbm falandı , 25 üzeri oldumu canavar gibi cihazlar bağlanır...
    -----
    Şunu da belirtmem gerekir ki tüm şartları iyi şekilde ayarladınız ve yinede sorun varsa bir bağlantı kurduğunuz çevreyi gözden geçirmenizi öneririm , yukarıda da bahsettiğim gibi , su deposu güneş enerjisi , uydular , tv vericileri , baz istasyonları çok yakın ise etkiliyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adrenaline-tr -- 25 Eylül 2013; 16:13:36 >

• Adrenaline-tr kullanıcısına yanıt
    bizim sorunumz zaten netle ilgili değil ağ olması yeterli. bağlantı olduğunda ilk 3 ay sorunsz ping 9 bağlantı maximum ve süper derecesindeydi.
    diğer ekipmanlarda sorun yok fakat
    yukarıdaki cihaz vertical?
    alttaki cihaz horizontal ? doğrumudur

ve siz hangi modda bağlandınız. client ? bridge?
  • Arkadaşlar wa7210 ne zaman Tr ye gelir.

• y.dışında çıktı ama türkiye için kısa sürede max 1 2 aya stoklarda.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.