Şimdi Ara

TP-LİNK 5210G VE 5110G İLE İLGİLİ BİRKAÇ İPUCU (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
14
Favori
44.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Horizontal (yatay) karşılıklı bağlantıda kullanılılır eğer karşılıklı iletişim için kuruyorsan her zaman horizontal yapmalısın , kot farkı olduğunda ise yine horizontal yapacaksın fakat birisi yukarıda kaldığı için onun biraz aşağıya bakmasını sağlayacaksın kot farkının çözümü ayarlarda değil cihazın montajıyla ilgili....
    -----
    Vertical ne işi yarıyor dersen.... örneğin bir apartmanda oturuyorsun ve alt komşuların girmesini istiyorsun o zaman verical (yatay) yapıyorsun doğal olarak cihaz ileriye değil , aşağıya doğdu sinyal veriyor , vertical açı dardır , max60 derece yani o açı içinde yayım yapar , kesinlikle karşıya adam akıllı sinyal vermez , karşı cihaz aşağıdaki sinyali yakalıyorsa anca bağlantı kurar , ama kopma, hız problemleri çok olur, bina ağı kurmuyorsan , vertical hiçbir zaman kullanma(bazı durumlar da var ama şimdi kafanı karıştırmayayım, senin olayınla alakası yok),
    ------
    Bir çok sefer anlattığım gibi her iki cihaz horizontal olacak , verici cihaz alıcı cihaza 60 açısı içerisinde kalacak şekilde bakacak yani biraz aşağıda kalıyorsa kafasını biraz aşağıya eğeceksin , nasıl yapacağınıda anlattım ayarı olmasa bile yükseklik koyarak mümkün....

• merhaba hocam. Benimde bir sorum olacakti. Gordugum kadariyla bu konularda bilgili oldugunuzdan size sormak istedim. yanitlarsaniz sevinirim.
    Ben vanda universitede yurtta kaliyorum. 350-400Metre uzakliktan nete baglanmami saglayacak bir adaptor vs. cihaz ariyorum.Online oyun oynadigim icin internet hizi ve sabit kalmasi onemli.(minimum 480megapixel bi youtube videosunu akici oynatan bir hiz yeterli. mumkun oldugunca hizli olmasi onemli)
    Arada 2-3 Bina var.o binlar ve benim bulundugum bina yalitim,beton hatta icindeki demirler yonunden cok saglam binalar.
    Arkadasimdawww.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuar%C4%B1/inca-iuwa-150m-iuwa-150m-150mbps-kablosuz-usb-adaptor/productdetails.aspx?I_ID=58615 bu urunden var ve camin disinda 3 dis cekiyor. Camin hemen icine alinca hic cekmiyor.

malum kisin cam acik durmak sorun olacagindan odanin icindende ii cekebilecek bir urun ariyorum.
    Bana 100tl lik onerebileceginiz bir cihaz varmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukopat -- 27 Eylül 2013; 21:06:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• farukopat F kullanıcısına yanıt
    Sana şu işini görür diyemem alan çok sıkıntılı, USB TERCİHİN ise göndermiş olduğun cihaz 300mw , 1000mw alfa , kasens vs. usb alıcılar daha iyi çekebilir, ama duvar yine sıkıntı çıkartabilir....
    Bizim kullandığımız sistemler ise dışarda çalışan sistemler madem cam açık durmak istemiyorsunuz ve 300mw usb cam dışında 3 diş çekiyor... en ucuz işinizi görecek cihaz tp-link 5210g dir , hem yönlü anteni olduğu için en iyi sinyal aldığınız konumda sabitler , kablo ile internete evin içerisinde girersiniz... tamamen kablosuz isterseniz kablo ucuna 30 liralık AP bağlar evde yeni bir ağ oluşturursunuz , biraz teknik mevzular olduğu için şunu belirteyim , anlattığım kadar kolay olmayacaktır , biraz uğraştırır....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adrenaline-tr -- 28 Eylül 2013; 10:45:32 >
  • Benim detayli bilgim olmadigi icin tek bir adaptorle bu isi yapmam lazim. camindisina koyup 1,5-2metrelik kabloyla odanin icinde nete girebilecegim hangi urunu tavsiye edersiniz.
    yada ben arastirirken hangi ozelliklerine bakmaliyim.
    dbi,mw,dualcore,mesafe,veri hizi vs birsuru seyler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukopat -- 28 Eylül 2013; 13:05:45 >
  • farukopat F kullanıcısına yanıt
    Senin için şuanda mw önemli dbi falan hikaye kesinlikle bilinmedik ürünleri alma, dark , kasens, alfa , kinamax gibi markaların 1000mw cihazlarını tercih edebilirsin.... kablo uzatma ile belirli bir mesafeden sonra çalışmıyor ama , repeater kablolar mevcut onlardan ayrı satın alırsan dediğin şey olur....
    -----
    sana tavsiyem çeşitli satış palavralarına inanma 5000mw mış 10 km çekim gücüymüş falan mış filanmış aldanma, bu cihazlarda belirli cihazlar iyi...
  • Adrenaline-tr kullanıcısına yanıt
    Dostum konu süper şifresiz ağlara bağl an mak için bir doküman varmıdır şifre koymayan sürü ile cafe var biZim burada nasıl baglanabilirim

• Sifre yoksa al 5210 bak dalgana client mod isini gorur en ucuz ve kullanımı kolay 5210

Hocam 5210 zaten aldım ama client modu beceremedim onun için ne yapmam lzm

• quote:

Orijinalden alıntı: Poyri

Hocam 5210 zaten aldım ama client modu beceremedim onun için ne yapmam lzm

Kardes daha bunda sorun ciktiysa ben yardimci olamiyacam internette aratirsin bir cok anlatim mevcut bol vaktim fazla olmadigindan kusura bakma ama hizli kurulum menusunden kur . Wireless kismindan sifre kismina tür secerek şifreyi yaz . Oralarda survey olacak oradan baglanmak istedigin aga baglan... ben biraz daha ekstra konulara cevap veriyorum..arandiginda fazla bulumamayan seyler...

• selamlar,
    tp-link w8970 ile airties 5650 arasında kaldım. kablosuz çekim kalitesi benim için önemli. bu yüzden tp-link daha öncelikli+ ilerde tp-link 5210g ya da yeni çıkacak 5210n alıp kablosuzu öteleyebilirim. tp-linkten farklı marka modem alındığında şunu yapamıyoruz diye bi şey okumuştum onu unuttum biliyo musun acaba neydi? yani modem airties ve AP tp-link 5210g olunca wpa2 mi kullanamıyorduk bi şey vardı olumsuz bi durum yaratan. tp-link modemle tp-link 5210g daha iyi o yüzden deniyordu bi bulamadım niyeydi.
  • ZEUS__ kullanıcısına yanıt
    bahsettiğiniz olayınız QSS diye bir olay var birbiri arasında tek tuşla bağlantı sağlıyor, yani bunun için karşı cihazında tp-link olması gerekiyor onun dışında bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum...
  • Selamlar Arkadaşlar ben fikir almaya geldim uzun zamandır okuyordum yazılarınızı paylaşımlarınızı . Ama karar veremedim ne kullanmam gerektiği hakkında. Evim iş yerine yakın kurumun engellemesi malum pek çok yere giremiyoruz. Kendi hattımı çekmek istiyorum .Odam orta katta. alt katı işaretledim yanlışlıkla :) Evim ise alt kat odamın penceresinden arada engel olmadan direk görebilecek şekilde konumlandırma yapabilirim. İhtiyacım olan malzeme isimlerini ve tavsiyelerinizi bekliyorum . Elimde TP Link in 150 Mbps Kablosuz N ADSL2+ 4 portlu modem routeri var. (Model No : TD-W8951ND). Mesafe Acık alanda 500-600 Metre var gibi tam bir ölçüm yapma imkanım olmadı .

TP-LİNK 5210G VE 5110G İLE İLGİLİ BİRKAÇ İPUCU TP-LİNK 5210G VE 5110G İLE İLGİLİ BİRKAÇ İPUCU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AzM!CaN -- 2 Ekim 2013; 22:06:11 >

hocam şimdi amazonda yorum okurken denk geldim bahsettiğim olumsuzluğa. qss değil. şöyle ki; mesela, benim modem airties xx modeli, tp-link 5210g ile kablosuzu ötelemek için repeater modunda kullanırsam WEP şifrelemesi yapabiliyorum yalnızca. modemde tp-link olursa wpa/wpa2 kullanabiliyorum. Türkçe bi forumda da okumuştum bunu.

acaba diğer marka model nanostation m2 gibi modellerde de böyle mi merak ediyorum. kendim deneme imkanım olmadı ancak WEP ile şifreleme çabuk kırılıyormuş. böyle olursa işime gelmez açıkçası.
    Zaten qss uyumu olduğunda bahsettiğin olayda oluyor.... yine sıkıntı buradan çıkıyor wpa şifreli tekrarlamayı uyumlu cihazlar yapar sadece, yani her TP Link ile de yapamazsın, QSS özelliği olan repater modlu bir TP-link ancak aynı cins bir cihazın sinyalini tekrarlayabiliyor....(farklı şekilde olduğu oluyor fakat sorunlar çok fazla onun için anlatmıyorum).... QSS dememin sebebi bu olayı belki kapsamasa da bu özelliği olan cihazları birbiri arasında sorunsuz çalışmaları...
    ----
    Pro cihazlarda.... UBNT, ALFA, ENGENİUS, MİKROTİK , repeater tavsiye etmiyorum sorunlu oluyor ve uğraştırıyor, ayrıca zaten bir çoğunda universal repeater özelliği bulunmuyor, uzun mesafede repeater olayı sorunlu çünkü...bu repeater olayında bizzat tecrübeyle sorunlu olduğunu söyleyebilirim , ubnt , alfa ve mikrotik te....yinede tercih sana kalmış , sonuçta bazı kavramlar görecelidir , benim beklentim fazladır bana kötü gelir senin beklentin azdır sana çok iyi gelir.... ama eğer bahsettiğim UBNT Alfa yada mikrotik cihazları hiç kullanmadıysan yada kurulumu bir yere bakmadan yardım almadan yapamıyorsan , repeater işine hiç girme bunların ayarını tutturmak bile tecrübe ve bilgi gerektiriyor ki , menuleri TP-link gibi cihazların yanında oldukça karışık ve her ayarını elle yapmanı istiyor....

• AzM!CaN kullanıcısına yanıt
    Hocam denemeden kesin konuşmak istemem ama senin elindeki cihazın işini görmeyeceğini düşünüyorum....sorunsuz kullanımı kolay ve ucuz bir sistem istiyorsan(sistemler çok çeşitli ben sana en basit kullanılan ve ucuz olanı yazıyorum).... eve bir tane 5210g alacaksın evinin en iyi görüş alan yerine çalıştığın yere tam açıyla bakacak şekilde sabitleyip AP modda kuracaksın... sinyal verme işini bu cihaz yapacak , kurumdaki bilgisayar içinde yine bir modifikasyon gerekecek.... 500mw ve üzeri (high power) bir usb wifi... al, bununla bağlantı kur... ikisi birlikte %90 sorunsuz ve tam kapasite çalışır... mesafeyi de google eart ölçüm aracıyla çıkartabilirsin.... bu cihazlar o mesafeden rahat iletişim kurarlar geri kalanı konumlamada gizli....
  • Bu arada bu konuda tecrübem olup olmadığına , yada nereden bildiğim konusunda şüphesi olan arkadaşlar için bu fotoğrafı ekliyorum...konuda 5210g diye bahsettiği için sadece bu cihazı kullandığımı düşünenler oluyor....
    Resimlerde görünen ağ , kullandığım ağların içinde en basit olanı diyebilirim , test ağıdır, kısa sürede ve test amacıyla kurulmuştur buna rağmen gerekli birçok şeyi sağladığımız bir ağ şuanda farklı bir sistem kullanıyorum...(çoklu kullanım yapmıyorum , bazen testler için 20 kadar kişiye internet verdiğim oluyor eş dost tanıdık beleş ), test ağını bile 4 ay kapatmadan kullandım... yağmur fırtına çok fazla sıkıntı çıkartmadı fakat bir tane direk rüzgarın gücünden biraz yamulmuş...., test ağında bile 4 marka (ubnt, alfa , tplink , mikrotik) , cat6 23 awg kablo ve izolasyon kullandım, ayrıca direklerde 4 nokta tel germe ile sabitleme yaptım...
    ----
    Niye anlattığıma gelince biz test ederken bile bu kadar özen gösteriyoruz ki bazı arkadaşlar yazıyor her ayarı senin dediğin gibi yaptım ama yine sıkıntı var diye cevre koşullarını çok iyi ayarlamanız gerekiyor... sadece ayarla bitmiyor , açılar , rüzgardan yağmurdan etkilenme, kablolama kalitesi , cihazın sallanması, görüş ....vs. önemli.... şuan telefonumda bu foto varmış onun için bunu paylaştım....

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/163242/a4270914-e0cd-49bc-bc16-18845b7f7753.jpg
    [album][/album]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adrenaline-tr -- 3 Ekim 2013; 9:48:13 >

Mesafeyi google earth ile ölçtüm bir yanlışlık yok ise 170 metre diyor biz onu 200 diye düşünsek mesafemiz bu . 5210g Alırım sorun değil konumlandırma vs sorun olmaz. Ama kurum içinde bu sinyali alıp modem gibi dagıtacak birşey almak istersem ne almam lazım . Sadece kendim değilde bir kaç kişi daha faydalanmak isterse ne gibi bir cihaz almalıyım . Birde bizim burası maşallah yagmursuz günü yok bu etkenide göz onune almak lazım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AzM!CaN -- 3 Ekim 2013; 10:03:58 >
    peki tp-linkte bu wep şifre olayı var tamam, diğerlerinde de mi bu olay var? mecbur WEP kullanmak gerekliyse en kötü mac filtresi ile kullanırım ancak WEP şifrelemeye diğerleri de şart koşuyorsa...

istediğim kablosuz modemin yetersiz kaldığı kablosuz ağ mesafesini genişletmek.

tp-link ya da nanomatic loco m2 kullanmak istiyorum fiyat/performans ürünleri olduğu için. amacım öyle 1 km falan uçuk şeyler değil. aşağıda resimde elimden geldiğince açıkladım bi bakarsan fikir sahibi olursun belki hocam. pcden fazlasıyla anlarım. ancak kablosuz konusunda tecrübe eksiği var yani lazım olmayınca hiç girmedim ileri seviye bu tür kablosuza. yapmak istediğim kablosuzu bağlantımı en uzağı 50 metre ötedeki amcaoğullarının evinde de kullanmak. sorunsuz takınca unutayım istiyorum yıllarca. ayar vs. konusunda korkmuyorum. ingilizce var, pcden anlarım, dökümanlardan ya da forumlardan faydalanırım. aşağıdaki resimdeki gibi bi kullanımda kablosuz repeater aleti açı sorunu yaratır mı mesela böyle şeyler de şüphede kalıyorum. evden kablosuzu koymak istediğim yere kablosuz görüyorsa, ötelemek istediğim yere de açısı sorun olmaz sanırım. 360 derece mi yayıyor kablosuz sinyalini merak ediyorum mesela yoksa çevirdiğin yere belli bi açıyla mı kablosuzu yayıyor.. böyle şeyler konusunda sıkıntılıyım.

TP-LİNK 5210G VE 5110G İLE İLGİLİ BİRKAÇ İPUCU

• AzM!CaN kullanıcısına yanıt
    Kurum icinde 5110g ile universal repeater modda o mesafede canavar gibi baglanti ve dagitim yaparsiniz yani5210+5110 isini gorecektir

Ustam bahsettiğin cihazların hepsi yönlü cihazlardır , repeater kursan dahi 60 derece açıyla yine karşıya yayın yapıyorlar.... ayrıca uzun zamandır repeater mod kullanmadığım için ubnt de repeater nasıl yapılıyordu tam emin değilim , kullanmayışımın sebebi acayip verimsiz olması ve sorunlu olması....(tabi beklenti meselesi) , biz max performans için şu şekilde kullanıyoruz....
    biz çift cihazlı kullanıyoruz.... şöyle ki ; atıyorum , verici cihaz nano station m2 , alıcı cihaz nano station loca m2 + bu cihaza bağladığımız başka bir AP(en ucuzu yeterli) bağladığımız AP şu işe yarıyor karşıdan aldığın interneti bina içerisinde yayıyor biz bunun için en ucuz neyse genelde onu kullanıyoruz sonuçta 100 metre içinde kullanılacak.... repeater konusunda tercih senin....
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.