Şimdi Ara

TP-LİNK 5210G VE 5110G İLE İLGİLİ BİRKAÇ İPUCU (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
14
Favori
44.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayır denemedim çünki cihazları kurulu oldukları yerden söktüm tesisatıda aynı şekilde, Kafam rahata erdi resmen :) çok kafa patlattım ve söküp atınca huzur buldum azda olsa.
  • Adrenaline-tr kullanıcısına yanıt
    Adrenaline hocam

bu bölümdeki tüm yazılarınızı okudum benim şöyle bir sorunum var... eğer yardımcı olursanız çok sevineceğim..

ana caddede iki karşılıklı dükkan var
    biri 2. katta biri 1. katta
    arasından 25 metrelik ana yol geçiyor ve yoğun olarak trafik var (dolmuş falan geçer duraklar..)

2. kattaki bilgisayarcı ve tplink marka modem kullanarak ttnet den internet sağlıyor ve karşı dükkanın girrişinden cep telefonu ile rahat olarak internete girilebiliyor.

ben 1. kattaki dükkanın içinde dükkanın en sonundan yaklaşık 10 metre uzaklıkta oturuyorum... ve direk olarak karşı bilgisayarcıyı az görüyorum arada bir kolon var
    ama kolon içi çelik ile güçlendirilmiş baya bi çelik var içinde...

bizim dükkanın girşine AP kurdum ve universal repeater olarak ayarladık ama sık sık kopmalar oluyor..

en son çare olarak dış ortam acces point alıp (5210g veya 7210n ) bilgisayarcının balkonuna AP modunda kurup bende laptoptan sinyali çekeceğim
    sizce çalışırmı ?? kopmalar olurmu

• Bir yardım isteğide benden hocam. 15 gündür denemediğim şey kalmadı. istediğim modemden kablolu aldığım sinyali kablosuz yapmak. Ama inanılmaz bir hız düşümü sözkonusu.
     TP-LİNK 5210G VE 5110G İLE İLGİLİ BİRKAÇ İPUCU

Resimden gidecek olursam 4. katta oturuyorum. Modemden kablolu aldığım hız 7Mbit çatıda 5210g ile pc de gördüğüm hız 6 Mbit civarı ama 4. katta pc ile gördüğüm hız 0,50 civarında. Bu inanılmaz düşüşün sebebi ne olabilir?
  • forumclick F kullanıcısına yanıt
    gördürebilirseniz olabilir diye düşünüyorum ama dediğim gibi görüş şart...bu arada bu işi yapacaksanız kablo 20 metreden uzun olmamalı cihaz çalışmıyor çok kaliteli cat6 23awg utp kablolarda 30 metrede falan çalışıyor ama o tip kablolar kolay kolay denk gelmiyor.... bu nedenle kabloda 15metreyi geçerse işin zora düşer 20 metreyi geçerse hiç olmaz diyorum.... birde mesafe ne kadar o da önemli tabi , kaç engel var....
  • tunay34bg T kullanıcısına yanıt
    Kardeşim arada çok fazla engel var , ayrıca antenin horizontalde(yatay) ise vertical(düşey) yap çünkü sen alta sinyal vermeye çalışıyorsun düşey anteni seçmelisin.... birde şu olay var araya 2 kat giriyor , yönlü anten söz konusu.... atıyorum sinyal güçlü bile olsa antenin açısı max60 derece dışına çıktığında yine hız düşer....
    ----
    son çare olarak şunu deneyebilirsin.... 5210g yi vertical yap , distanceyi indoor yap...
    daha sonra dark marka(150 mbps olanlardan 300lük olanlar kötü) usb al 30 -35 TL bunlar....500mw
    birde öyle dene bu da çözmezse son çözüm cihaz çoğaltmak....
    yani 70 TL ye 5110g alıp onu da binanın ortasında bir yere koymak....
  • Bu arada şunu hatırlatayım burada yazdıklarımı yaptığınızda %100 olacak diye bir şey yok sonuçta ben tplink yada herhangi bir firmanın temsilcisi veya satıcısı değilim...destek verme zorunluğumu yada sorumluluğum yok... ben burada sorun yaşayanlara tecrübelerim ve bildiklerim ölçüsünde yardımcı olmaya çalışıyorum...bazı anlattıklarım sizin yeteneğinize ve üretkenliğinize bağlı olarak değişir yani ben derim açıyı ayarla açıyı ayarlamak sizin yaratıcılığınıza kalmış ister uydu demiri alır yukarı aşağı ayarlarsın ister tahta plastik sıkıştırırsın istersen başka bir şey yaparsın... ben derim birebir görüş olsun , sen takarsın çanak antenin yanına gördüğü halde çekmiyor dersin...çünkü çanak anten sinyal bozar yani çevre şartları çok önemlidir ve bazı kavramlar görecelidir bana göre birebir görüş ile size göre birebir görüş farklıdır ... ben etrafın tamamen açık olmasını kastetmişken... sorun yaşayan küçük bir aralıktan görmeyi birebir görüş olarak düşünebilir... vs. sonra niye olmadı bana ve benim gibi yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara kızmanın lüzumu yok....
    farkındamısınız bu konularda kolay kolay kimse yardımcı olmuyor...çünkü bu işleri çok yüksek ücretlerle yapanlar var örneğin 4 km sorunsuz ve uzun soluklu nokta bağlantı için 3 bin ile 10 bin TL aralığında ücretler alınıyor... doğal olarak bu işleri yapanlar kimseye yardımcı olmaz sonuçta bu işten para kazanıyorlar...ücretlerin yüksekliğini düşününce bu işin aslında anlattığımız kadar da kolay olmadığını fark etmişsinizdir... yani gördü düzgün olmaz , kablosu adidir , cihazı etkileyen vardır , güç kaynağı ister modem iyi olmalı, binanın telefon hattı yenilenmeli vs. bir sürü şeyler var yani çözüm her zaman var sadece çeşidi önemli.....

• eğer fırsatım olursa konu başlığındaki gibi fotoğraflı , hız testli ve uydu görüntüsü içeren 5110g ve 5210g ye ilişkin basit bir test koymayı düşünüyorum...olup olmadığının görülmesi açısından ve bilgilendirme açısından...ama ne zaman müsait olurum bilmiyorum 1-2 ay bile olabilir...çatıda uydu antenim koptuydu da 1 ay çıkıp düzeltmemiştim sadece uçmasın diye bağlamıştım...pek müsait olmuyorum ama pikniğe falan gidersek yanıma notebook ,5210g, 5110g ve 500mw usb alıcı alıcam orada denerim artık....
  • Adrenaline-tr kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler kardeşim cevap için birde yön değiştirip deneyeyim. Kapsama alanı olsa sorun çare arayacağımda hız düşmesi elimi kolumu bağlıyo. Ben mesafe uzadıkça hız düşmesini ilk kez yaşadım. 500 m mesafede baz istasyonu değil ama çok güçlü ap lerden var operatörlere ait. Bunlar etkiler diycem ama ap ile pc arasında kalmıyor bu sinyal.. Birde baz istasyonu etkiliyor desem kendimce arkadaş baz istasyonu hangi açık alanda yokki o zaman kimsenin wireless ten verim alamaması lazım. Olurda çözüm bulursam burdan çözümü yazarım :)
  • Adrenaline arkadaşımızın iyiniyetiyle yardımcı olmasını takdir ediyor ve teşekkür ederiyorum kendisine ama ben yoruldum uğraşmak istemiyorum.

Cihazlar satılık
    5210G İlan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spayk07 -- 14 Kasım 2013; 19:29:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adrenaline-tr

Horizontal (yatay) karşılıklı bağlantıda kullanılılır eğer karşılıklı iletişim için kuruyorsan her zaman horizontal yapmalısın , kot farkı olduğunda ise yine horizontal yapacaksın fakat birisi yukarıda kaldığı için onun biraz aşağıya bakmasını sağlayacaksın kot farkının çözümü ayarlarda değil cihazın montajıyla ilgili....
    -----
    Vertical ne işi yarıyor dersen.... örneğin bir apartmanda oturuyorsun ve alt komşuların girmesini istiyorsun o zaman verical (yatay) yapıyorsun doğal olarak cihaz ileriye değil , aşağıya doğdu sinyal veriyor , vertical açı dardır , max60 derece yani o açı içinde yayım yapar , kesinlikle karşıya adam akıllı sinyal vermez , karşı cihaz aşağıdaki sinyali yakalıyorsa anca bağlantı kurar , ama kopma, hız problemleri çok olur, bina ağı kurmuyorsan , vertical hiçbir zaman kullanma(bazı durumlar da var ama şimdi kafanı karıştırmayayım, senin olayınla alakası yok),
    ------
    Bir çok sefer anlattığım gibi her iki cihaz horizontal olacak , verici cihaz alıcı cihaza 60 açısı içerisinde kalacak şekilde bakacak yani biraz aşağıda kalıyorsa kafasını biraz aşağıya eğeceksin , nasıl yapacağınıda anlattım ayarı olmasa bile yükseklik koyarak mümkün....

Hocam ben 5 kat üstteki komşudan net alıyorum.Cihaz şu konumda
    horizontal modda sizce vertical modda sinyal çok düşüyor.Sizce en iyi konumlandırmam gereken nasıl olur.
     TP-LİNK 5210G VE 5110G İLE İLGİLİ BİRKAÇ İPUCU

• Gördüğüm kadariyla zaten yukari bakiyor dik montajlarda vertical yapıyorsun. Horizontal daha verimli zaten en verimli şekilde koyduğunu düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adrenaline-tr

Gördüğüm kadariyla zaten yukari bakiyor dik montajlarda vertical yapıyorsun. Horizontal daha verimli zaten en verimli şekilde koyduğunu düşünüyorum

Evet hocam yukarı bakıyor ayni hizadaki komşudan alıyorum. Cihaz wa7210

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende tp link 5210g nin yaydığı sinyalı alıyorum alfa 036h adaptörümle benimde tek sıkıntım ev içine internet yayını yapamamam.

çözümüde yok gibi çok para harcamak lazım bu iş için o da işime gelmiyor.
  • merhaba ben (TP-LİNK 5210G VE 5110G ) BU TARZ BİR CİHAZ ALMAK İSTİYORUM
    ama kapalı alanda 70m uzaklığa sahip bir modeme bağlanma imkanım olur mu tereddütteyim 3mbit kadar çekse yeter
    böyle bir denemeniz varsa yardımcı olur musunuz hangi cihazı almalıyım
    teşekkürler
  • xxandroidxx X kullanıcısına yanıt
    Değerli Müşterimiz;

TL-WA5210G Cihazını dış konuma montajını sağladıktan sonra açık alanda 3 kmh ortalama ile sinyal yayabilir. (Sinyal Alabilir.)

Saygılarımızla
    Tp-Link Türkiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: TP-LINK TURKIYE

Değerli Müşterimiz;

TL-WA5210G Cihazını dış konuma montajını sağladıktan sonra açık alanda 3 kmh ortalama ile sinyal yayabilir. (Sinyal Alabilir.)

Saygılarımızla
    Tp-Link Türkiye

peki iç mekanlarda çekme mesafesi nedir
  • Arkadaşlar cihazı bağladım,
    bilgisayarımdan ağ bağlantılarına girdim.
    söylediği üzere 192.168.1.100 olarak ip atadım.

web browser aracılığıyla cihazın 192.168.1.254'ten cihazın arayüzüne girdim

modu client wisp olarak seçtim.
    wireles modu olarak da client olarak seçtim.

survey den bağlanmak istediğim sdd yi seçtim ve bağlandım.
    wireless securityden şifreyi girdim ve cihaz modeme bağlandı.

Hem AP'den hem de modemden teyit ettim birbirlerini görüyorlar ve kopma sorunu falan yok.(modemin Mac filtresi kapalı) %99 verimlilikle çekiyor anten.

BURAYA KADAR HERŞEY NORMAL.

Fakat ne yaptıysam cihazdan internet alamadım. cihaz modeme sorunsuz bağlanıyor fakat LAN üzerinden interneti bilgisayarım görmüyor..

DHCP ayarlarını tam 16 saattir kurcalıyorum denemediğim kombinasyon kalmadı..
    nerede hata yapıyorum yardım edin,
    biraz daha yapamazsam, parasıyla değil mi diye duvarda patlatacağım cihazı

• Benim sorunum komşuya 5210g kurduk ( aynı bina karşı komşum ) benim evdeki Masaüstü bilgisayara tp link WN722N kablosuz USB adaptör ile bağlanıyorum ama sinyal 3 te kalıyor içeri odalardan cep telefonu ile bağlanamıyoruz. Üst kat çapraz komşudaki ne bilmiyorum ama onun bağlantısı 4 çizgi. Muhtemelen bu özelliklerde değil AirTies ev tipi wifi. Anten Horizontal - 2 kanala -7 kanala ve 13 kanala sabitledim ama değişen pekbir şey yok. Anteni Horizontal e aldıktan sonra çekim gücü değil belki ama sanki hız arttı. Ne yapmak lazım. 5 çeksin ve içeri odalardanda cep telefonu ile bağlanabilelim istiyorum. Çok şeymi istiyorum. 10-15 metreye yayın yapsın istiyorum.
  • mephistopheless kullanıcısına yanıt
    Değerli Müşterimiz;

Konu ile ilgili olarak size yardımcı olunabilmesi için size ulaşabileceğimiz bir irtibat numarasını bizlere iletirseniz. Tarafınıza dönüş sağlanıp yardımcı olunacaktır . iyi günler dileriz.

Saygılarımızla
    Tp-Link Türkiye
  • xxandroidxx X kullanıcısına yanıt
    Değerli Müşterimiz;

Dış mekan Access Point cihazları iç mekanda kullanılmamaktadır. Sinyal değerleri dış mekana göre uyarlanmıştır.

Saygılarımızla
    Tp-Link Türkiye
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.