Şimdi Ara

TP-LİNK 5210G VE 5110G İLE İLGİLİ BİRKAÇ İPUCU (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
14
Favori
44.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende Tp-link 5110g Access point ile 100 metre uzaklıktaki komşumun Pikatel Airmax 104 Modeminden interneti,kablosuz(Bridge) Point to point modunda alarak kendi evime yayın yapiyorum.
    Sorum şu arkadaşlar.
    Modemin bulunduğu komşumun evinde internet hizini speed test sitesi ile ölçtüğümde 7,8 megapit olarak gösteriyor,
    Benimde access pointle ile ölçtüğümde çok degişkenlik gösteriyor. 1 de oluyor, 2 de 3 megabitte yalniz 4 megabit olduğunu daha görmedim.
    Access pointimde tp linkin üretimi olan 3 metre kablo ve 14 desibellik yönlü kare şeklinde antenim var.Benim ev ile modemin bulunduğu ev arasında 2 ev daha var.Antenim yönlü anten oldgu icin en iyi gorecek sekilde yönünü ayarladım.Komşumun modemini de pencere kenarına konumlandırdim ki en iyi çekim gücünü yakalayalım diye.Velhasılı benim access pointin arayüzünden sinyal desibeline baktığımda 19 ve 24 desibel arasında değişimler olabiliyor.
    Şimdi arkadaşlar ben modemi ve access pointi şartlar elverdiğince en iyi şekilde konumlandırdim.
    İNTERNET hızımı bu degişken halden sabit ve en yüksek değere nasıl çıkarabilirim,
    Access point veya modem ayarlarında başka püf noktaları varmıdır.
    Not: internette sayflarda gezinmelerde falan sorun yok.tek sorun internet hızım düştüğü için film ve video seyrederken çok takilmalar oluyor.:)
    En ufak detaya bile açığım.
    Çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brk_41 -- 7 Ekim 2013; 0:39:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bende iki cihaz aldım ve kurulumunu yapıyorum ama merak ettiğim bir konu alıcı olarak kullanacak olduğum cihaza kablosus bağlanmak mümkünmü ?
  • Arkadaşlar ap client outer modu ne işe yarar.Kısaca biri anlatabilir mi?
  • Bende acemiyim ama Ap yayın gönderme yapma, Client yayın alma bağlanmak.

Biraz önce kafayı yedi cihazlar yayınlar kitlendi bende vaz geçtim yarın incelicem, Mac adresi tanıtma işini yapmaya çalışacağım.
  • Arkadaşlar adım adım kurulum anlatan bir sayfa varmı ? iki cihaz bir birini gördü internete bağlandım aynı odanın içinde şu mac filter olayını yapamadım :( modemde bu özelliği kullanıyordum daha önceden şifre vs uğraşmadan yabancıların ağa bağlanmasını engellemek istiyorum lütfen bir yardım edin.
  • Mac filitrelemeyi başardım sorunsuz bir şekilde :) Daha sonra detaylı bir anlatım yapmayı düşünüyorum forumda.

Birde repeater modunda çalıştırmak istiyorum client modundaki cihazı, Bu konuda yardımcı olacak arkadaş varsa lütfen yardım etsin.
  • 5210G sipariş ettim ancak, Kablosuz aldığımız sinyali 5210G ile hem kablosuz kem kablolu vermek için hangi modu kullanmamız lazım ?
  • Universal repeater yada sadece repeater modunu kullanmaniz gerekli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese iyi bayramlar arkadaslar.

Ap modda kullandigim bullet2 den aldigim sinyali tplink 5110 ile universal repeater modda tekrarlayamiyorum. Tp linkteki tum ayarlari tplink destek hattiyla yaptik ama bir turlu sinyali tekrarlayamadik. Ana modem de tplink ve ondan gelen sinyali tekrarliyor fakat bullet2 den geleni tekrarlamadi. Sonunda tplinkin teknik destegi chipset uyumsuzlugu var dedi topu bullete atti. Simdi bu durum gercekci midir yoksa bulletten yapilacak bir kac ayarla bu sorunu cozebilir miyiz ?

Aramizda bulletten gelen sinyali 5110g ile tekrarlayan var mi ?

Bana bu konuda yardimci olabilir misiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: abbet

Universal repeater yada sadece repeater modunu kullanmaniz gerekli.
    bu iki modda ethernet çıkışını masaüstüne bağlasam oda çalışırmı ?
  • Repeater mod sadece kablosuz destekliyor. Kablolu baglanti icin universal repeater modu tercih etmelisiniz.

• Aldığım ürünler elimde patladı malesef

Yaklaşık 800M mesafeden bağlanmaya çalıştım fakat sinyal (35) olmasına ramen bir türlü bağlantı kurulamadı, Müşteri hizmetleri cihazların noktadan noktaya bağlantı sğaladığını belirterek ince yar yapmam gerektiğini söylediler ama nası ince ayar yapılır onlarında bir fikri yok sanırım... Bir bilgisayarcı arkadaşı arayıp yardım istedim en sonunda ama o da ama ben bulaşmiyim dedi sorunlu cihazlar olduğunu belirti malesef

40, 50km bahsediyorlar ama 800m açık alanda bir birini gören ve sinyal seviyesi 35 olan ama bağlantı kuramayan bir cihaz vasat bence, abartan arkadaşlar lütfen dikkatli yorum yapsınlar ben yorumlara bakaraktan aldı bu ürünleri, birisi 3km bağlandığını sorunsuz yazmıştı.

birde çatıdan leptobun wireless tek dişde olsa görüyor ama bağlantı gene sağlanmıyor malesef.

Herkese hayırlı akşamlar.

• spayk07 S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun, bu cihazlar herkesin işini görmüyor malesef zaten piyasada bu işi yapan en ucuz cihaz bu, ama şunu belirteyim 50km denen olay max konfigürasyonda olur, yani cihazlar üzerine grid antenler bağlayıp birebir ayarladığında extrem durumlarda alınmış max mesafedir yani cihaz kendi başına 10 km bile zor çeker,
    birebir de 35 ile bağlanamadığınızı söylüyorsunuz 800 metreden bir sıkıntı olmalı bence , 3 km falan yazan arkadaşlar yalan söylemiyor , bizim takıldığımız forumlara girerseniz testlerimizin fotoğraflı olduğunu görürsünüz , başka marka cihazlarlada testlerimiz var, bırakın 3-5 km yi 17.8 km lik kendi testim mevcut...(farklı marka), ayrıca konunun başında koymuş olduğum resim 3 yıl öncesine ait 27 dbm ile neredeyse tam hız ve standart cihaza bağlanıyor(karşıda 5210g gibi bir cihaz bile yok normal ap).... inanın 4 ay cihazı bile kapatmadığımız oldu....kablosuz sistemin kuralları vardır... daha öncelerde bahsettim size göre birebir görüş olan bana göre olmayabilir.....
    ---
    daha önce bir arkadaşa 3g(görüntülü konuşma) ile yardımcı olduğumda, karşılıklı cihazların gördüğü halde bağlanmadığını söylüyordu , kamerayla gösterdiğinde karşıdaki cihazın neredeyse 4 kat aşağıda olduğunu gördüm , eleman cihazın başına aşağıya eğdi ve durum düzeldi , aslında o zaman birebir görüş olmuş oldu....bir diğerinde ise arkadaş 5210g ile nanostation m2 birbirine bağlayamamış , baktığımızda arkadaşın cihazın birtanesini su deposunun demirlerine bağladığını diğerini de uydu demirine bağladığını gördük... cihazlara ayrı direkler kurmasını söyledik sorun düzeldi....(su deposu sinyal bozar, çanak antenler sinyal bozar kesinlikle 200 metreden bile bağlantı stabil olmaz , çevre koşullar açı her zaman önemli)...
    ---
    siz diyorsunuz ki 800 metre görüş ile karşılıklı 2 5210g bağlanamadı, benim şuan aktif balkonumda 5110g var cep telefonu ile bile cadde üzerinde 450 metreye kadar bağlandığı oluyor... bence eğer vaktiniz ve sabrınız varsa biraz daha deneyin para kolay kazanılmıyor , boşuna başka cihazlara para vermeyin , elinizdeki cihazlara verdiğiniz para da boşa gitmesin...
    ---
    Söylediklerimi yanlış anlamayın herşeyi doğru yapmış ta olabilirsiniz ama belki atladığınız bir yer vardır diye, paranız boşa gitmesin diye yazmak istedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adrenaline-tr -- 6 Kasım 2013; 9:07:59 >

• Öncelikle ilginiz duyarlılığınız için çok teşekkürederim Adrenaline

Böyle bir cihazla ilk defa uğraşmaya başladım ve gerçekten çok vaktimi aldı, hatta cat6 305m topuyla kablo aldım :) gene lazım olur anlayışıyla.

Evde cihazlar yaklaşık 10, 15m mesafeden bir birlerini direk olarak görmediği halde bağlantı gerçekleşti ve cihazın birtanesi yüksekte ve diğeri alçakta ama benim anlamadığım cihazları bire bir görecek şekilde nasıl ayarlaya bilirim ? uydudan baktım nasıl hizalim diye ve gözlede yüksekte olan yer görüle biliyor...

Bütün sıkıntı alçakta olan cihazı yüksek bir yere montaj edememem galiba ve cihaz sinyal seviyesini gösteriyor ama bire bir gördüğünü anlamak mümkün değil bağlantı gerçekleşince bile tam ayarlanıp ayarlanmadığı gene meçhul.
  • spayk07 S kullanıcısına yanıt
    ustam birebir gördürmenin kolay bir yöntemi var.... yukarıda kalan cihazın arkasında 2 tane ayak var ya.... üst taraftaki ayağının altına tahta vs. bişey sok... çırcır kelepçe ile tuttur cihazın kafasının aşağıya baktığını göreceksin bu şekilde açıyı arkasına yükseklik koyarak ayarlayabilirsin...
  • Arkadaşlar 5210 için yeni yazılım çıkmış isterseniz guncelleyin.

• Arkadaşlar ne yaptıysam olmadı. İnternete giremiyorum. Her şey doğru ama internet yok.

Başka ağlara girebiliyorum ama benim bağlanmak istediğim ağa bağlanmıyor. Her şey normal gözüküyor ama internete girmiyor. Sizce sorun ne?
  • konuyu sessizce takip edip. sürekli denemeler yapıp kendi sorunumu çözmeye çalışıyorum.
    tplink teknik destek birimi ile 2 saat telefon görüşmesi ve teamviewer bağlantısı yaptırmama rağmen sorunu çözemediler.

tp link 5210g cihazı için kendine güvenen bir babayiğit arıyorum. birebir irtibat kurup yardımcı olacak birini.
  • Arkadaşlar makine bence vasat Sinyal seviyesi ne işe yarar hala anlamadım, Bu makineler yakın mesafeden yüz yüze bakmasa bile bağlanıyor fakat mesafe uzayınca başlı başına sorun, Belki biz beceremedik ama bunun deneme yanılma değilde sinyal seviyesi gibi gösteren bir göstergesi olması gerekmezmi ?

Ben şimdilik rafa kaldırıyorum belki cihazların ikisinide satarım, satmazsamda ileride daha teknik bağlanma yolları arayarak tekrar denerim.
  • Açı olayını denedin mi

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.