Şimdi Ara

TP-Link Cpe220 ile 130 - 150 metre uzağa kablolu wifi Aktarımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 20 dönüm bir site deyim modem ile yaklaşık 50 metre kablolu 2 adet TP-Link Cpe220 var güzel çalışıyor ama uzak noktalarda çekmeyen bölgeler var..
    2 adet nokta tespit ettim sitenin tamamına sinyal ulaşsın diye 2 adet TP-Link Cpe220 aldım, kabloda aldım cat6 ama ürün incelemesinde maksimum 60 metre kablo uzunluğu olur açıklamasını gördüm..

Kablolu hızlı aktarım olsun diye tercih ediyorum..
    Cat6 yı da dış ortama dayanır kaliteli aldım.

Bunun bir yolu yok mu acaba?
    TP-Link Cpe220 yi iade edebilirim.
    Ama 2,4 ghz olacak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• İncelemelerde Poe adaptörü ile cihaz arası maksimum 60 metre yazıyor..
    Bende bu mesafe 30 metre sıkıntı yok
    Ben Poe den modeme kadar İnterneti cat6 kablo ile aktarmak istiyorum..

Bu kablo 100 metre olursa sıkıntı olur mu acaba

Arkadaşlar bilen biri kuruluma başlamadan lütfen cevap yazarsa sevinirim

• 100 m, daha doğrusu 96 m, OSI ağ modelindeki 2. katmanın (Layer 2), kablolu Ethernet iletişim yöntemindeki, iki uzak uç arasında (segment, collision domain) sinyallerin birbirinden haberdar olabilecekleri maksimum uzaklıktır.

Ötesinde sinyaller birbirinden habersiz olarak aynı/yakın zamanda gönderilir ve çakışırlar (collision).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 13 Mart 2025; 18:47:27 >
  • 130 metre cat6 kablo çektim sistem çalışıyor..

• Şimdi bir yanılgı olmasın.

Çalışabilir ama standarda aykırıdır. Çalışabilmesi, her zaman, her koşul altında çalışacağını göstermez.

Eğer iki uçtaki her iki aygıt da yaklaşık aynı anda, o hat üzerinden veri iletmeye kalksa, çarpışma olur ve beklerler. Tekrar denerler, çarpışma olmazsa, hattı anlık üzerine alan paketlerini gönderir. Yeniden çarpışma olursa, tekrar beklerler vs.

Hele ki her iki uçta da switch ile konsantre edilmiş çokça aygıt varken birden fazlası o hat üzerinden karşılıklı veri iletmek isterse... işte o zaman hata dahi verir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.