Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.522
Cevap
65
Favori
64.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uygulamada “her şey iyi görünüyor” yazıyor mu? Birde gelişmiş ayarlarda Erişim noktası mı seçili?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mytiger M kullanıcısına yanıt

daha kararlı ve güçlü kablosuz ağ için ana halo ile uydu 1'i yer değiştir. uydu 1 ile uydu 2 nin birbiriyle olan iletişimi bu varyasyonda ilkine göre biraz performans kaybedebilir ama bu ağı nasıl kullandığına da bağlı biraz. ben internete çıkış açısından her iki uydu arasına ana haloyu almanın daha iyi sonuç vereceğini düşünüyorum.

• DoguM8 D kullanıcısına yanıt
    Her şey iyi görünüyor yazıyor router olarakta erişim noktası olarakta denedim hiçbiri çözüm sağlamadı. Yazılımı bile düşürdüm yine işe yaramadı maalesef.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    Hocam performans düşüşü beni çok etkilemiyor 1gbit internete sahibim ve uydu 2 180-220 arası hız veriyor ondan yana sorunum yok. Sadece 5-10 dk da bir internet kesiliyor iki uydu haloda da ve çözüm bulamıyorum.

Sorun modem veya ana halo bağlantı kablosu olabilir mi? Deneme fırsatın oldu mu?

log tutma özelliği var mı? aktif hale getir ve kopma anındaki kayıtları paylaşmayı dene. belki internette bir şeyler edinmek de mümkün olabilir. bu tür kopmaların dos ayarları ve güvenlik duvarı ayarlarıyla alakadar olabileceğini düşünüyorum. denemek için güvenlik duvarı ayarlarını ve dos ayarlarını kapatmayı dene. özellikle dos ayarlarında yüksek seçim var ise sıkıntı yaşatır. orta seviye seçmek lazım. p2p bağlantısı felan var ise daha kolay bloklar. kopma olunca ne yapıyorsun peki? bir de ağda ben modem göremedim. modem de mi kullanıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 30 Eylül 2024; 22:57:19 >
  • Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta kablonetten Ttnet 100 mbit download, 20 mbit upload paketine geçtim. Moden salonda fakat odama ethernet kablosu ile gelip Tp Link Ax5400 Routera bağlanıyor ve odamdaki bütün cihazlara interneti bu şekilde iletiyorum. Ps5, Xbox ve Pc ye Router dan kablo ile bağlı. Geçen haftaya kadar Ps5 de upload hızım 15-20 mbit arasıydı. Fakat TTnet e geçtikten sonra Ps5 de sürekli 300 ile 500kb arasında alıyorum. Sorunun Tp link routerında olduğunu tespit ettim. Ama düzeltme yolunu bir türlü bulamadım. Router ayarlarından ne yapmam gerekiyor acaba bilen var mıdır ? Rouetera gelen ethernet kablosunu çıkarıp Ps5 e direk takınca 20 mbit upload alabiliyorum Ps5 de. Fakat roueter üzerinden bağlanınca 500 kb bağlantı alıyorum. Yayın ve oyunlarda da büyük sorun yaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim. Teşekkürler.

• DoguM8 D kullanıcısına yanıt

hocam ana haloya bağlıyken asla internette kesilme olmuyor modem sağlam pc'ler modeme bağlı direkt, sorun olmuyor.

log var galiba log değerlerine bakayım buraya da paylaşırım yarın, daha servisten elime gelmedi. Dos ayarından kastınız ne onu anlamadım açıklarsanız sevinirim. Kopma olunca bekliyorum ve kendi kendine düzeliyor 15-30 sn arasında, wifi anlık kapat aç yapınca da düzeliyor aslında çok saçma bir sorun ayarında mı sorun var anlamadım gitti. Modemden kastınız servis sağlayıcının verdiği ise evet o modemi pc için kullanıyorum halo routera da kablo ile modeme bağlıyorum. Router modemden kablo ile interneti alıp diğer halolara dağıtıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mytiger -- 1 Ekim 2024; 1:0:25 >
  • Manyetizma kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir değer girmedim. Tv+ için soruyorsanız yayıntı olmasın diye onun kutusunu kaldırdım. O yüzden vlan ayarına ihtiyacım olmuyor.

dos/ddos firewall ayarı. aslında lan'daki ip yapılandırman belki de sorunludur? onları da paylaş bakalım.

modem

ip:192.168.1.1

subnet:255.255.255.0

dhcp: on/off - 192.168.1.2-192.168.1.254 ?

halo ana

ip:xxx.xxx.xxx.xxx

subnet:??

dhcp: on/off - xxx.xxx.xxx.xxx-xxx.xxx.xxx.xxx ?

nat: on/off

Modem de bu şekilde TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mytiger -- 1 Ekim 2024; 11:37:52 >
  • televizyonu bugun ilk defa actım yine bağlantı kopmus elle bagladim tekrar. bu islem uzun degil ama zirt pirt yapmak istemiyorum artık. ozellikle annem babam ugrasamaz bunla. sifreleme ile alakali olabilir mi acaba? sekildeki gibi wpa2 kullaniyorum. wpa/wpa2 olarak ayarlasam duzelir mi acaba? cunku deco uzerinden baska ayarlamalar yapamiyorum (kanal degistirme vs) modemimin de kablosuzunu acsam onu sadece tvde kullansam (cünkü onda sorun yasatmıyordu) evde iki farklı kablosuz agin calismasi internet performansını etkiler mi acaba?

yanlıs hatırlamıyorsam iss’nin verdigi modemi kullanırken wpa/wpa2 seciliydi. o yuzden telefonda vs wifiye bakarken ssid altinda guvenlik zayif diyordu.

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreeSmskk -- 1 Ekim 2024; 14:29:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• EmreeSmskk kullanıcısına yanıt

Bant genişliğini 80MHz yapıp modemde ki güvenlik ayarıyla aynı yapın. 2 farklı ağ performansı düşürür.

• feryatben kullanıcısına yanıt

tamam güvenlik ayarını aynı yaptım. tekrarlarsa bant genisligini de 80 olarak ayarlarim. tesekkurler

tvde ağa bağlandıktan sonra ağ ayarlarını görüntüleyince güvenlik olarak wpa2-psk gosteriyor. o zaman problem bant genisliginde midir ben yine de wpa/wpa2 yaptim ama tekrarlarsa kopma dediginiz gibi 80 mhz olarak ayarlarım

Televizyon'un 160MHz desteği olmayabilir. Kanal ayarıyla da alakalı olabilir. Deneme yanılma yöntemiyle sorun ortaya çıkar.

160 mhz destegi olmasa hic baglanmamasi gerekmez miydi? cunku bu baglaniyor, 1-2 gun sonra tv tekrar acıldıgında kopuyor

televizyonun modeli philips 50pus6503/62 imis.

özelliklerine baktim netten görseldeki gibi galiba wifi 4 destekliyor.

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

Evet 802.11ac desteği yok. 2.4GHz de deco 40MHz yayın yapıyorsa bu da televizyon için sorun olabilir. Wifiman uygulamasından kontrol edin.

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.