Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.523
Cevap
65
Favori
65.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kabloda aynen şöyle yazıyor “data cable utp 26awg 4pairs awm puc 75derece eia/tia 568b”

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şimdi cat5E buldum ve denedim hız yine aynı

• Cat6 daha mantıklı tabi ki sağda solda bi cat5e de olur ama sahte veya kalitesizse 100'ü geçmiyor

• ykurtulus kullanıcısına yanıt
    Bu cat5E kablo tv+ kutusundan çıktı. Diğeride wifi6 huavei modemin cablosu

• Halo 80x te en arka odada kablo ile kaç Mbps alıyorsun cevabı 93-94 mbps ise her şey yolun da mı?

• Deco x20 ile en fazla 100mb hız alabiliyorum. Modemin kendi wifi dan 400mb alabiliyorum. Deco x20 den daha fazla hız alınamıyor mu neden 100mb hızdan sabitlemiş kendini

modem Superonline zte modem

cat6 kablo var herde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 29 Eylül 2024; 21:37:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deco x50 ile bütün cihazları kablosuz bağlantıda kopma yaşmadan kullanabiliyorken philips marka tvimde ara ara kopmalar oluyor. bu kopmalar bir şey izlerken değil de daha çok birkaç günde bir kapanıp açılmış haldeyken tekrar elle wifiye bağlanmak gerekiyor. diğer cihazlarda olmadığından tv ile alaklı dicem ama önceki yönlendiricide böyle bir şey olmuyordu. ara ara tekrar bağlantı kurmaya gerek olmuyordu yani. sebebi ne olabilir? ağ ayarlarını falan da sıfırladım tvde ama dediğim gibi ara ara kopuyor tekrar bağlamam gerekiyor. kablo ile bağlayamıyorum en yakın ünite odamda. bir yan oda olduğu için sinyal zayıflığından koptuğunu düşünmüyorum. en kötü iss’nin yönlendiricisinin de kablosuzunu aktif edip o ağı sadece tvde kullanacağım. ama aynı ev içinde iki kablosuz ağ da sinyal kalabalığı yapıp internet performansını etkiler mi bilemiyorum.

• EmreeSmskk kullanıcısına yanıt

2.4 GHz Bandı

Kanal 1: 2412 MHz

Kanal 6: 2437 MHz

Kanal 11: 2462 MHz

Bu kanallar, birbirleriyle çakışmadıkları için en çok tercih edilenlerdir.

5 GHz Bandı

Kanal 36: 5180 MHz

Kanal 40: 5200 MHz

Kanal 44: 5220 MHz

Kanal 48: 5240 MHz

5 GHz bandında daha fazla kanal seçeneği vardır ve genellikle daha az parazit yaşanır.

Radar Frekansları

Radar frekansları genellikle 5 GHz bandında bulunur ve DFS (Dynamic Frequency Selection) adı verilen bir teknoloji ile yönetilir. Bu teknoloji, radar sinyalleri ile çakışmayı önlemek için belirli kanalları otomatik olarak değiştirebilir.

Wi-Fi ayarlarını yaparken, çevrenizdeki diğer ağların kullandığı kanalları tarayarak en az yoğun olanı seçmek, performansı artırabilir.

aklıma ilk gelen dfs kanalları oldu ama bundan emin olamadım. wifi ayarların otomatikte mi, yoksa sabitledin mi? bence sabitle. eski cihazdaki ayarları kullanmayı dene. misal wpa3 aktif etmek yerine wpa2 aes kullan. aslında öncelikli olarak, wifi kanal frekansını bilerek elle değiştir ve tv nasıl tepki verecek bir kontrol et.

• Merhaba, şu an kullandığım deco x50-dsl modemle yeni bir internet sağlayıcı firmaya geçtikten sonra bir türlü bağlantıyı sağlayamadım, denemek için eski modemi taktım problem yok, sizce neden olabılır yardımcı olursanız sevinirim

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Ek olarak bant genişliğini de değiştirmeyi deneyin. Hızlı dolaşım özelliği de sorun yapabiliyor.

• Selamlar, Türk Telekom 50mbps vdsl internet kullanıyorum. Altyapı max 55mbps destekliyor. Bölgeye fiber gelme ihtimali de çok düşük.

Şu an modemim yok, yeni modem alacağım ve mesh sistem entegre edeceğim.

Archer VR2100 modem almaya karar vermiştim ama Deco DSL modelleri de mantıklı görünüyor. Mesajları okuduğum kadarıyla X73-DSL + X60 sistem kuranlar var.

Bütçe doğrultusunda X20-DSL / X50-DSL modelleri bana daha uygun gibi.

Siz ne sistem önerirsiniz? (3+1 90m2)

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

hızlı dolaşım özelliği açık. mobil cihazlarda geçişlerin daha iyi olması için açık tutuyorum bir sıkıntısını görmedim. ama tv için deco uygulamasından otomatikten çıkarıp her zaman en yakın üniteye (ana deco) ve 5 ghz bandında bağlanmasını ayarladım. çünkü ünitenin nerdeyse dibinde olmasına rağmen sürekli 5den baslayıp 2.4 ghzye geçiyordu. belki de tv her kapandığında ağdan düştüğünden tekrar açıldığında kafasına göre uydu ünitelere bağlanıyor (ki bunu bir defasında farkettim en uçtaki odadaki uydu üniteye bağlanmış). bu sebeple otomatigi kaldirip dedigim sekide istedigim üniteye ve bant genişliğine bağlanmasını sağladım. sonuçta hareket halinde bir cihaz değil. şimdilik bir sorun yok gibi gözüküyor. tekrar olursa modemin de kablosuzunu açıp onu sadece tvde kullanacağım artık

• EmreeSmskk kullanıcısına yanıt

Bende de ikili HC220-G5 var. Samsung 43TU8500 televizyon ve Xiaomi Mi TV Stick bazen ana cihaza değil alt katta ki cihaza bağlanıyor. Ama 5GHz olduğu için hız kaybı yaşamıyorum.

• trkgncr kullanıcısına yanıt

vlan değerini kaç girdiniz bu ayarları yaparken süperonline da

• feryatben kullanıcısına yanıt

ben de iot cihazlar da olduğu için ekstra iot ağı da oluşturmak istemediğim için iki bant genişliği de aktif. ama dedigim gibi buyuk ihtimalle. tv her açıldığında tekrar otomatik wifiye bağlandığından kafasına gore uniteye baglanıyor. su an ayarladıgım sekilde istedigim uniteye ve istedigim bant genisligine baglanıyor her açıldığında. şimdilik sorun yok gibi. tekrar olursa bakacağım artık. tv de bu arada philipsin 2020 yılında cıkardığı ortalama tvlerden su an da modelini hatırlayamadım.

• Halo h60x 3'lü paket cihazına sahibim. Aldığımdan beri sorun yaşıyorum alalı 2 ay oldu. Ana halo router cihazı modeme kablo ile bağlı uydu halolardan birisi mutfakta diğeri salonda, ana halo ile aralarında mutfaktaki ile 5m salondaki ile de 10m mesafe var ama halo uydu cihazlarının ikisinde de internette kopmalar yaşıyorum, Wifi de hiçbir sıkıntı yok ama uydu cihazlarında 5-10 dk da bir internet kesiliyor 20-30 saniyede geri geliyor sorun için servise yolladım hiçbir sorun yoktur diyerek bana geri yolluyorlar. Sorun sizce neden olabilir. Ana cihazda hiçbir sorun yok sadece uydu cihazlarda var sorun. Müşteri hizmetlerine göre duvar bile engel olabilirmiş şaka gibi yanıtlar veriyorlar ben bu cihazları yan yana kullanmak için almıyorum zaten. Bu sorunu yaşayıp çözümü bilen var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mytiger -- 30 Eylül 2024; 17:10:38 >
  • Mytiger M kullanıcısına yanıt
    Konumlandırmaları robot süpürgen varsa haritasının üzerinde işaretleyerek gösterir misin? Bende alalı 3 gün oldu kopma yok bende

• Mytiger M kullanıcısına yanıt
    TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

Benimkiler bu şekilde

• DoguM8 D kullanıcısına yanıt

Bu şekilde

• DoguM8 D kullanıcısına yanıt

benimkilerde öyle sayılır neden internet kopuyor anlamıyorum bence donanımsal bir sorun var gibi duruyor

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.