https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/736386 Deco X50_V1 1.6.4_build_20250116_Pre Released Version BETA FIRMWARE https://static.tp-link.com/upload/beta/2025/202501/20250123/X50v1_1.6.4_250116.zip |
TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (87. sayfa)
-
-
elinde fazla deco x50 x60 olup da satmayı düşünen varsa iletişime geçebilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba Herkese
X60 modelini modem olarak kullanabilir miyim?
Kullanabiliyorsam ttnet fiber pppoe ayarları nasıl yapılıyor?
Kullanıcı adı ve şifre girince ip almıyor.
Daha önce yapabilen var mı?
Settings - Advanced - IPTV VLAN
Mode - Custom
Internet Vlan - Vlan Id 35
deneyebilirsiniz
oldu çalıştı çok teşekkür ederim.
Vlan ID'nin altında İnternet Vlan Önceliğini sordu, 0 ile 7 arası. 0'ı seçtim. Şuan evin her yerin 950 mbit alıyorum.
-
Pekala türksat kablo için x60 ı modem olarak kullanabilirmiyiz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir karar vermeye çalışıyorum ama emin olmak için deneyimlilerin görüşünü almak istedim. Superonline Fiber (1000Mbps) kullanıyoruz. Modemin yanında 700Mbps, oyun konsolünün yanında 536Mbps IP-TV de 559Mbps hızlar alıyorum. Buna rağmen IP-TV bazen kesik kesik, takılarak (Cihazım iyi wifi6) ve Xbox'ın oyunlarında en iyi 59-67Ping ile didiniyorum (biliyorum her iki konuda cihazlar ve sunucu mesafesi vs.gibi etkenler de var). Şimdi bazıları derdin ne falan diyebilir, yani bu şekilde devam etmek mesele değil ama acaba deco cihaz edinip en azından evin içerisine full görebilir miyiz? Bu durumda IP-TV takılmadan çalışır mı, Xbox da oyunlarda daha iyi bir ping yakalar mıyım? Yoksa otur oturduğun yerde masraf çıkarma mı ağır basar? Ne dersiniz? Şimdiden teşekkürler
-
Bende x50 2li paket var hocam. 50mb Türk Telekom VDSL alt yapısı ile kullanıyorum.
Amazon Firetv Cube 2 üzerinde IPTV veya MultiMedia olarak bağlı. Wifi5
Oyun cihazı PS5 Pro. Wifi7 olsa da cihaz Ax bağlı.
Birde evdeki diğer Telefonlar oluyor.
Bu kombinasyonda Evin her noktasında 50mb alabiliyorum. IPTV de takılma vs yok. Oyun olarak Valorant oynuyorum PS5 de genelde 10-13ms ping oluyor ve Bu diğer cihazlar açık olsa dahi değişmiyor.
Deco da Qos ve Uygulama Hızlandırma olayı var. Bende sadece orada Oyun seçili ve Oyunu açınca otomatik tanıyıp ağı ona göre yönlendiriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KenanK89 -- 18 Şubat 2025; 19:22:13 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok teşekkür ederim, nefis bir şekilde çözüm üretmişsiniz. Bu durumda modeme geleni evin içinde görebilmemiz çok olası.
Ben Amazon Fire TV Stick 4K Max kullanıyorum (Belki sunucu hizmetini değiştirmeliyim?) buffer alanı yeter diye buna geçmiştim...,
Call of Duty'de 10-13 ping görsem herhalde kendimi kaybederim.
-
Amazon FireStick cihazı her işlem için yeterli. Kullandığınız IPTV sağlayıcı da sıkıntı olabilir yada kullandığınız App.
Call Of Duty de görmeniz imkansız 10ping. Yurt dışı zaten 50ms den başlıyor direk
quote:
Orijinalden alıntı: serengeta
Pekala türksat kablo için x60 ı modem olarak kullanabilirmiyiz.docsis standartı olduğu için kablo modemi aradan çıkaramayacaksın. bridge moda alabiliyorsan x60'ı kullanırsın. kablo modem ayarların dinamik ip mi? esn kötü mac numarasını, x60'a girersin. ya da mac adresinin sıfırlanması için bir süre kapalı tut brdige moda aldığın kablo modemi. ondan sonra x60'ı bağla. yani bridge moddaki mac adresine bakman gerekebilir. sonra bunu x60'a girersin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 18 Şubat 2025; 19:34:59 > -
TiviMate kullanıyorum, sanırım bir arada IPTV sağlayıcısını değiştirmeli (3 cihazda kullanım olanağı sağladıkları için tercih etmiştim). COD için 59 iyi dahi sayılabilir yani ;)
-
Tivimate ise sıkıntı yok.
Cod kaçlarda geziyor bilgim yokta, Yurt Dışı çıkışı 50 den aşağı olması zor. Sadece anlık yükselme olmuyorsa Lag veya Packet loss tarzı normaldir.
Modemin kendi wifi kanallarını kapattım.Sadece deconun wifi sini kullanıyorum.Bridge mode uğraştıyor biraz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba arkadaşlar bende Sol 1 gbit hattım için modemi kapatıp bunu kullanacağım nasıl üründür ve 2. bir Wiifi 6 one Mesh priz şeklinde olan cihaz ile mesh kurabilirim sanırım..
amazon
TP-Link Archer AX72, AX5400 Mbps, Fiber Destekli, 4×Gbps LAN Portlarıları, 100'den Fazla Cihazı Bağlayın,OFDMA ve MU-MIMO Destekli, Oyun için İdeal Xbox/PS/8K Yayın, Dual-Band Gigabit Wi-Fi 6 Routerhttps://www.amazon.com.tr/dp/B09BMLJ9YD?ref=cm_sw_r_cso_cp_apan_dp_V717HPFE1XSJ6337X1K6&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apan_dp_V717HPFE1XSJ6337X1K6&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apan_dp_V717HPFE1XSJ6337X1K6&starsLeft=1
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba. Dubleks apartman dairesinde oturuyorum. Türk telekom un 5 6 yillik eski modemini kullaniyorum ve ust katta da bir range extender var. Ama bazen kopma sorunlari yasiyorum. Ozellikle ust katta bazen iyi calismiyor gibi. Yada apple tv var agi goruyor ama bi turlu ip almiyor herhalde range extender ile bu is iyi calismiyor. 100 mb telekom fiber kullaniyorum. Hangi mesh sistemini alsam ve kac kutu isimi gorur. Yoksa telekomdan modem degistirme falan mi talep etmeliyim?
Arkadaşlar merhaba, 1000/50 Superonline kullanıyorum. Geçenlerde AX55 aldım. Modeme kablo ile bağlanıp, modemin bulunduğu dolabın tam ucuna koydum. Bilgisayarda 750-850 arası görsem de mobil cihazlar genelde 500'lerde geziyor. Acaba Deco mu alsaydım diye bir arada kaldım. Şu an salon ve bir odanın duvarında 1 Gbit net olduğunu öğrendim. Sizce ne yapmalıyım? Bir de Deco önerirseniz hangi cihaz mantıklı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X