Şimdi Ara

TP Link IP Çakışma Hatası (Wireless)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen hafta arızalanan modemimin yerine TP-Link TD-W8961ND modem aldım.

Eve gelip kurulumu tamamlamamın ardından evimdeki 3 bilgisayar ve tüm cep telefonları wireless üzerinden bağlantıya kavuştu.

Evimde kamera sistemi kurulu olduğundan ertesi gün güvenlik firması bilgisayarıma bağlanıp kameralar için köprülemeyi gerçekleştirdi.

Buraya kadar her şey normal.

Bugünden sonra evimdeki telefonlar ve dektop (TP-Link Wireless USB adaptör ile bağlanıyor) haricinde iki laptopum internete wireless bağlanamamaya başladı. Verilen hata "there is an ip address conflict with another system on the network"

TP-Link servisini aradım sorunun laptoplarda olduğunu söyledi. Özellikle iş için kullandığım laptop'umu (Dell Latitude E6410) her gün farklı yerlerde wireless bağlantıları ile kullanıyorum. Aynı laptop'un wireless kartını iptal edip desktop'ta kullandığım TP-Link Wireless USB adaptörü taktığım zaman bağlanıyor.

Ne yaptıysam ne ettiysem çözemedim..

Daha önce bu sorunu yaşan ve çözümünü bilen arkadaşlar varsa yardımlarını rica ediyorum.

Şimdiden çok teşekkürler..

• ip adreslerini otomatik alması yerine kendi verebilirsin, güvenlik kameralarına ve laptopa da farkında olmadan aynı sabit ip adresi verilmiş soru bunda dolayı olabilir güvenlik kameralarını köprülediler diyorsun burada verilmiş sabit ip i laptop sabit ip si olabilir karışıklığa bu neden olabilir, arada bir laptop kullanılan ip adresini alıp çakışma yaratabilir bunda da laptopun wireless ini açıp kapayınca düzelmesi lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oseydik

Merhaba,

Geçen hafta arızalanan modemimin yerine TP-Link TD-W8961ND modem aldım.

Eve gelip kurulumu tamamlamamın ardından evimdeki 3 bilgisayar ve tüm cep telefonları wireless üzerinden bağlantıya kavuştu.

Evimde kamera sistemi kurulu olduğundan ertesi gün güvenlik firması bilgisayarıma bağlanıp kameralar için köprülemeyi gerçekleştirdi.

Buraya kadar her şey normal.

Bugünden sonra evimdeki telefonlar ve dektop (TP-Link Wireless USB adaptör ile bağlanıyor) haricinde iki laptopum internete wireless bağlanamamaya başladı. Verilen hata "there is an ip address conflict with another system on the network"

TP-Link servisini aradım sorunun laptoplarda olduğunu söyledi. Özellikle iş için kullandığım laptop'umu (Dell Latitude E6410) her gün farklı yerlerde wireless bağlantıları ile kullanıyorum. Aynı laptop'un wireless kartını iptal edip desktop'ta kullandığım TP-Link Wireless USB adaptörü taktığım zaman bağlanıyor.

Ne yaptıysam ne ettiysem çözemedim..

Daha önce bu sorunu yaşan ve çözümünü bilen arkadaşlar varsa yardımlarını rica ediyorum.

Şimdiden çok teşekkürler..

Tüm cihazlarını bence elle manuel ip atar duzelecekti

elle ip ataması google dan öğrenebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• karmaşık K kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim.

Sorun şu ki laptoplar kendi wireless'ları ile hiç bir zaman bağlanmıyor. Desktop'ta kullandığım usb wireless adaptörünü bağladığım zaman ikiside sorunsuz bağlanıyor. Söküyorum kendi dahili wireless'larını açıyorum yine çakışıyor. Bu arada iki laptop'ta da ip konfigürasyonu otomatikte. Acaba modem ve usb wireless adaptörü aynı marka (TP-Link) olması sebebi ile kendi aralarında sorunsuz konuşuyor olabilirler mi?

En iyisi ben bu akşam manuel ip atayım laptop'lara. Bakalım ne olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.