Şimdi Ara

TP-Link TD-W9970v3 Modemimi Reset Attıktan Sonra İndirme Hızı Aşırı Derecede Düştü!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi yeni kurduğum masa üstü PC’m kablosuz ağı görmediği için Türktelekom’un verdiği başlıkta yazan modemime reset attım. 35 mbps 100 GB akn aşılması durumunda 16 mbps hız ve 3 mbps upload olan Türktelekom’un aylık 81 tl olan paketini kullanıyorum. Reset attığımdan beri artık indirme hızı 0.15 mbps’lerde! Hem Türktelekom hemde Tplink Müşteri Hizmetlerini defalarca arayıp ortalama yarım saat bekleyip ulaştığım müşteri temsilcilerinin tek önerileri kablosuz temel ayarlarda kanalı değiştirin oldu! Bütün kanalları denedim nafile hızım yükselmiyor! Yüklemede problem yok sadece indirmede sorun var. Yaklaşık 3 mbps yükleme hızı alıyorum bu vaad edilen değerdi. Sorun sizce ne olabilir? Kafayı yemek üzereyim lütfen yardım edin!!!

TP-Link TD-W9970v3 Modemimi Reset Attıktan Sonra İndirme Hızı Aşırı Derecede Düştü!

• Hat değerleriniz paylaşın
  • Modemin arayüzünde ki hat değerlerini atarsanız yardımcı olabiliriz. Bazenleri modemler anlık SNR marjına göre modemi her resetlediğinizde farklı bir hız değerine kilitlenebiliyor, ta ki yeniden resetlenene kadar.
  • Hat değerleri dediğiniz nedir?
  • Bu değerler mi?

• cilekes05 C kullanıcısına yanıt
    Hattınız büyük ihtimalle VDSL 25 Mbps'e kadar ancak hat zayıflama değerleriniz biraz yüksek bundan dolayı max 18 Mbps alabileceğiniz yazıyor ki bunun 16 Mbps ini anca alırsınız daha üzeri kopma yapacaktır. Ayrıca şuanda modeminiz hangi trasmisyon tipinde alım yapıyor ADSL ? ADSL2+ ? VDSL ? Bunu bir kontrol edin birde modemi tekrar bir resetleyin şuan modeminiz hızınızı 3 Mbps e sabitlemiş.
  • Hocam teknik konularda çok iyi değilim ama Reset atmadan önce 35 mbps sabit alıyordum interneti Reset attıktan sonra böyle oldu dediğiniz değişikliği nereden nasıl yapacağım buarada bağlantım vdsl.
  • Birde 5-6 defa reset attım hızlı kurulum yaptım nafile hocam değişen birşey yok!
  • Nasıl baktınız 35 Mbps tanımlı hat değerlerin normal sadece Upload hat zayıflaması fazla fakat sorun oluşturmaz.
    3 Mbps sabit olan upload ADSL olsa max 23 Mbps alır upload 3 Mbps geçmez yani VDSL 2 alıyor hat değerlerini ögrenmeniz tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BD386127B -- 22 Aralık 2018; 23:51:24 >
    Evet 35 Mbps tanımlı bir hat zayıflaması upload kısım fazla oda o kadar etki yapmaz. Normal hat değerleri

Download 65 Mbps destekliyor.

Upload 13 Mbps destekliyor.

Modem kablo test yaptınız mı ?

Arza kaydı açmazlar açsa bile hat değerleri güzel diye kapanır arza kaydı normal VDSL 2 alıyorsun.
  • Dediğiniz gibi haklısınız başka bir sayfa açıktı oradan bakmışım karışmış. Max kapasite 71 Mbps 35 Mbps tanımlanmış, 35 Mbps e göre hat zayıflama ve SNR marjı çok iyi ancak düşük hız almasının sebebini çözemedim büyük ihtimalle modem kaynaklı bir sorun olabilir.
  • Hocam benim upload’da sıkıntım yok zaten indirmede sıkıntım var! Upload 3 mbps idi zaten vaadedilen değer ama indirmede vaadedilen değer 35 mbps fakat ilk paylaştığım hız testi resminde gördüğünüz üzere 0.15-0.20 mbps’li değerler alıyorum! Google’ın dahi açılması yaklaşık 1 dk sürüyor! Sıkıntım indirme hızı!!! 71 mbps max indirme değeri görünüyor bu tabelada ama benim fazlasında gözüm yok anlaşmamız olan 35 mbps’yi versin yeter!
    Valla inanın şuan hattınız çok iyi görünüyor herhangi bir sorun yok. Modemi kablosuz olarak deneme şansınız var mı ? Ethernet çıkış veya girişte sıkıntı olabilir.
  • Altyapı yogunluktan etkileniyor 70Mbps'ye kadar destekliyor fakat yogunluktan etkilenir hiç bir zaman 100 Mbps geliyorsa 85 Mbps deriz. Birini tutmuyor.

Şimdi 71 Mbps yoğunluk olduğu zamanlarda 10 Mbps bile düşme olabilir. Hesaplıyorsun ona göre sistem giriyoruz abone sıkıntı çekmesin diye. Buyuk ihtimalle kablosuz deniyor.
  • Kablosuzda da denedim hocam ya aynı durum sanırım modemi garantiye göndermem gerekiyor bu Tp-Link’in bu modellerinin bazılarında bu tür sıkıntılar varmış zaten forumlardan gördüğüm kadarıyla! Türktelekom yine yeni yeniden üzmeye devam ediyor!!!
  • Hayır hocam bu değer ethernet kablosu takılı biçimde alınmış değerdir! Ayrıca reset atmadan önce bu denli hız düşüşü hiç yaşamamıştım bir seneden fazladır aynı modem ve paketi kullanıyorum!
    14 Gun içinde Turk Telekom il ilçe müdürlüğünde değişim yapılabiliyor. En olmadı müşteri hizmetleri arayıp hat güncellesinler
    Size tavsiyem ZyXEL marka kullanmanız TTNET tarafından 9 - 10 Yıl önce verilen ZyXEL modemim 7/24 çalışmasına rağmen hiç bir problem yaşatmadı şuanda ise TürkNet kullanıyorum modemim aynı :)
  • Modemi alalı bir seneden fazla oldu garantiye göndermeden değiştirirler mi? Hat güncellemeyi teklif edeceğim yarın eyvallah
  • O Modem bende yanmıştı zyxel 3312 b TTNet yazıyordu.

2015 de almıştım. Gine aynı Modem den verdiler ayda 5 TL Şimdi 10 TL olmuş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.