Şimdi Ara

Tp-Link TL-WR720N 150 Mbps Dahili Antenli 2 Portlu Kablosuz N Router

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
8.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hepsiburada Tp-Link TL-WR720N 150 Mbps Dahili Antenli 2 Portlu Kablosuz N Router
    diye bir zamazingo var. Anladığım kadarı ile kablolu interneti kablosuza çeviriyor.
    Benim evde kablosuz internet var (Modem başka katta).
    Bu cihazla kablosuz interneti kablolu hale getirebilir miyim.
    TV ve uydu cihazında ethernet girişi var . mevcut kablosuz interneti kablolu olarak bu iki cihaza dağıtmak istiyorum
    şimdiden değerli cevaplarınız için teşekkürler.
     Tp-Link TL-WR720N 150 Mbps Dahili Antenli 2 Portlu Kablosuz N Router

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omentum -- 26 Mart 2013; 9:39:24 >

• WISP modu olacak o modu ayarlarken bağlananacak cihazın mac adresi internet sağlayıcıya kayıt ediliyorsa onu kopyalaman gerekebilir diye uyarı var network yazan ayar kısmında sekme var mac clone onunla kullandığın ağ kartının mac adresini kopyalatman pppoe kısmında dinamik seçmen gerekiyor yoksa asla interneti kullanamıyorsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

WISP modu olacak o modu ayarlarken bağlananacak cihazın mac adresi internet sağlayıcıya kayıt ediliyorsa onu kopyalaman gerekebilir diye uyarı var network yazan ayar kısmında sekme var mac clone onunla kullandığın ağ kartının mac adresini kopyalatman pppoe kısmında dinamik seçmen gerekiyor yoksa asla interneti kullanamıyorsun...
    tp linkten gelen mesaj şu şekilde
    İstemiş olduğunuz bağlantı için Wireless Access Point ürünlerimizden kullanmanız gerekmektedir.
    Model olarak TL-WA701ND, TL-WA801ND, TL-WA901ND, TL-WA730RE, TL-WA830RE ve TL-WA850RE cihazlarımızdan birini alabilirsiniz.
    Belirtmiş olduğunuz TL-WR720N ürünü kablosuz yönlendirici (router) cihazıdır.
    Gelen kablosuz sinyali kabloluya veya kablosuza çevirme özelliği mevcut değildir. bilgilerinize,
    TP-LINK ürünlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

İyi günler dileriz.

TP-LINK Bilgi Teknolojileri Tic.Ltd.Şti.
    Atatürk Mah. Turgut Özal Bulvarı
    Gardenya Plaza 5 Kat:11 Ataşehir/İSTANBUL
    Technical Support: 0850 724 44 88
    Fax: +90 216 5481136
    support.tr@tp-link.com
    www.tp-link.com.tr (2)

• quote:

Orijinalden alıntı: omentum

İstemiş olduğunuz bağlantı için Wireless Access Point ürünlerimizden kullanmanız gerekmektedir.
    Model olarak TL-WA701ND, TL-WA801ND, TL-WA901ND, TL-WA730RE, TL-WA830RE ve TL-WA850RE cihazlarımızdan birini alabilirsiniz.
    Gelen kablosuz sinyali kabloluya veya kablosuza çevirme özelliği mevcut değildir. bilgilerinize,

Saygılarımızla,

İyi günler dileriz.

support.tr@tp-link.com
    www.tp-link.com.tr (2)

Alıntıları Göster
    bugün şu cihazı buldum müşteri hizmetleri
    WDS, Client, Universal protokollerini destekliyor ise modeminiz
    kablosuzu kabloluya dönüştürme işlemini yapabilirsiniz dedi. ama emin olamadım.
    Netmaster WDS-150 802.11n Kablosuz Ap-Router (5 dBi Anten)
    netmaster
    konu hakkında bilgisi olan var mı acaba.
    niyetimi tekrar yazıyorum kablosuz gelen interneti kabloluya çevircem.

• quote:

bugün şu cihazı buldum müşteri hizmetleri
    WDS, Client, Universal protokollerini destekliyor ise modeminiz
    kablosuzu kabloluya dönüştürme işlemini yapabilirsiniz dedi. ama emin olamadım.
    Netmaster WDS-150 802.11n Kablosuz Ap-Router (5 dBi Anten)
    netmaster
    konu hakkında bilgisi olan var mı acaba.
    niyetimi tekrar yazıyorum kablosuz gelen interneti kabloluya çevircem.

Alıntıları Göster
    benim bildiğim access point, wisp, repeater fonkiyonu olması gerek... bunu incele... 88.03TL...

• quote:

Saygılarımızla,

İyi günler dileriz.

support.tr@tp-link.com
    www.tp-link.com.tr (2)

Arkadaşlar,

ben de kablosuz ağı kabloluya çevirmek istiyorum. TP-Linki ilk aradığımda bu işi yapmadığını, ikinci aradığımda ise yapabileceğini söylediler. En iyisi TP-Link hiç almamak :) Ben AP diye yanlışlıkla aldım. Kutusunu açmadan bilgi edinmek istedim ancak yukarıda yazdığım gibi.

Kutu üzerinde "WDS wireless bridge provides seamless bridging to expand the wireless network" yazıyor.

1- Web arayüzünde de WDS seçildiğinde SSID ve BSSID(Bridge SSID) seçenekleri geliyor. Şayet SSID'ye kablosuz modemin networkünü yazıp, kendi ağ adını da görüyorsa ve bunu da BSSID olarak yazarsak köprü kurmuş olmaz mıyız?

2- Yoksa sadece 2 farklı kablosuz ağ üzerinde köprü görevi mi görüyor?

Bu iki soruya net cevap veremedikleri ve beni teknik bir personelle görüştürmedikleri için ürünü iade ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: istavrit59

quote:

Saygılarımızla,

İyi günler dileriz.

support.tr@tp-link.com
    www.tp-link.com.tr (2)

Arkadaşlar,

ben de kablosuz ağı kabloluya çevirmek istiyorum. TP-Linki ilk aradığımda bu işi yapmadığını, ikinci aradığımda ise yapabileceğini söylediler. En iyisi TP-Link hiç almamak :) Ben AP diye yanlışlıkla aldım. Kutusunu açmadan bilgi edinmek istedim ancak yukarıda yazdığım gibi.

Kutu üzerinde "WDS wireless bridge provides seamless bridging to expand the wireless network" yazıyor.

1- Web arayüzünde de WDS seçildiğinde SSID ve BSSID(Bridge SSID) seçenekleri geliyor. Şayet SSID'ye kablosuz modemin networkünü yazıp, kendi ağ adını da görüyorsa ve bunu da BSSID olarak yazarsak köprü kurmuş olmaz mıyız?

Bu iki soruya net cevap veremedikleri ve beni teknik bir personelle görüştürmedikleri için ürünü iade ediyorum.

https://docs.google.com/file/d/1LzQvnnYLB4zor25QekGfQQJIm2F3Zx-A1czhe3AVjuHRqZxb2dxUni6hY7ad/edit?usp=sharing
    linke bak kablosuz ayarında wds enable işaretlenince aktif oluyor... hiç kullanamadım... ( MR 3020 ile... ) menüsü aynı... destek var... iade edeceksen hepsiburada adresinden bak access point özelliği olanları net şekilde ayırt etmişler...

• quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

quote:

quote:

Saygılarımızla,

İyi günler dileriz.

support.tr@tp-link.com
    www.tp-link.com.tr (2)

Arkadaşlar,

https://docs.google.com/file/d/1LzQvnnYLB4zor25QekGfQQJIm2F3Zx-A1czhe3AVjuHRqZxb2dxUni6hY7ad/edit?usp=sharing
    linke bak kablosuz ayarında wds enable işaretlenince aktif oluyor... hiç kullanamadım... ( MR 3020 ile... ) menüsü aynı... destek var... iade edeceksen hepsiburada adresinden bak access point özelliği olanları net şekilde ayırt etmişler...

Konuyla ilgili soruma TP-Link müşteri hizmetlerinden 2 yanıt geldi;

1- TL-WR720N ürünümüz wireless router (kablosuz yönlendirici) cihazıdır. Normal şartlarda kablosuz alıp tekrar kablosuz kullanması veya kablolu bağlantıya çevirebilmesi için aynı model ürünlerinden kullanılması gerekmektedir. yani kablosuz bağlantı kurabilmesi için TL-WR**** ürünlerinden karşılıklı olarak kullanılması gerekmektedir. farklı model ürünler ile chipset uyuşmazlığı yaşandığı için bağlantı kurulumunu gerçekleştirememekedir. İstam,i olduğunuz bağlantı için marka ve model gözetmeksizin kablosuz gelen sinyali kabloluya veya kablosuza çevirmek için wireless Access Point ürünlerinden kullanabilirsiniz. Model olarak TL-WA701ND, TL-WA801ND, TL-WA901ND, TL-WA730RE, TL-WA830RE veya TL-WA850RE cihazlarımızdan birini alabilirsiniz.

2- Sayın TP-LINK Kullanıcısı,

Yapmak istediğiniz bağlantı için TL-WR720N modeli uygun değildir. Bu tür bir bağlantı için TL-WA701ND, TL-WA801ND, TL-WA901ND modellerimizdeki Client Mod ’unu veya TL-WR843ND, TL-WR743ND modellerimizdeki WISP Client Router modunu kullanmalısınız. Bu durumda birden fazla kablolu bağlantı kurmak ve aynı zamanda kablosuz bağlantıyı paylaştırmak için TL-WR720N modeline en yakın modellerimiz TL-WR843ND ve TL-WR743ND ‘dir.

Client Mod (İstemci Mod) (sadece TL-WA701ND, TL-WA801ND, TL-WA901ND modellerimizde mevcuttur) : Mevcut kablosuz ağınız ile kablolu bağlantı sağlayabilen istemci cihaz (PC, Receiver, vb.) arasında bağlantı kurmak için bu modu seçmelisiniz.

WISP Client Mod (Kablosuz Internet Hizmet Sağlayıcı) (sadece TL-WR743ND ve TL-WR843ND modellerimizde mevcuttur) : Bölgenizdeki Kablosuz Internet Servis Sağlayıcı’dan sağlanan WISP İstasyonuna bağlantı kurarak Internet erişimi kurmanızı sağlamaktadır. Bu modu aynı zamanda mevcut Kablosuz Modem Router veya Kablosuz Access Point’inizdeki bağlantıyı paylaştırmak için de kullanabilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

quote:

quote:

Saygılarımızla,

İyi günler dileriz.

support.tr@tp-link.com
    www.tp-link.com.tr (2)

Arkadaşlar,

Konuyla ilgili soruma TP-Link müşteri hizmetlerinden 2 yanıt geldi;

1- TL-WR720N ürünümüz wireless router (kablosuz yönlendirici) cihazıdır. Normal şartlarda kablosuz alıp tekrar kablosuz kullanması veya kablolu bağlantıya çevirebilmesi için aynı model ürünlerinden kullanılması gerekmektedir. yani kablosuz bağlantı kurabilmesi için TL-WR**** ürünlerinden karşılıklı olarak kullanılması gerekmektedir. farklı model ürünler ile chipset uyuşmazlığı yaşandığı için bağlantı kurulumunu gerçekleştirememekedir. İstam,i olduğunuz bağlantı için marka ve model gözetmeksizin kablosuz gelen sinyali kabloluya veya kablosuza çevirmek için wireless Access Point ürünlerinden kullanabilirsiniz. Model olarak TL-WA701ND, TL-WA801ND, TL-WA901ND, TL-WA730RE, TL-WA830RE veya TL-WA850RE cihazlarımızdan birini alabilirsiniz.

2- Sayın TP-LINK Kullanıcısı,

Yapmak istediğiniz bağlantı için TL-WR720N modeli uygun değildir. Bu tür bir bağlantı için TL-WA701ND, TL-WA801ND, TL-WA901ND modellerimizdeki Client Mod ’unu veya TL-WR843ND, TL-WR743ND modellerimizdeki WISP Client Router modunu kullanmalısınız. Bu durumda birden fazla kablolu bağlantı kurmak ve aynı zamanda kablosuz bağlantıyı paylaştırmak için TL-WR720N modeline en yakın modellerimiz TL-WR843ND ve TL-WR743ND ‘dir.

Client Mod (İstemci Mod) (sadece TL-WA701ND, TL-WA801ND, TL-WA901ND modellerimizde mevcuttur) : Mevcut kablosuz ağınız ile kablolu bağlantı sağlayabilen istemci cihaz (PC, Receiver, vb.) arasında bağlantı kurmak için bu modu seçmelisiniz.

WISP Client Mod (Kablosuz Internet Hizmet Sağlayıcı) (sadece TL-WR743ND ve TL-WR843ND modellerimizde mevcuttur) : Bölgenizdeki Kablosuz Internet Servis Sağlayıcı’dan sağlanan WISP İstasyonuna bağlantı kurarak Internet erişimi kurmanızı sağlamaktadır. Bu modu aynı zamanda mevcut Kablosuz Modem Router veya Kablosuz Access Point’inizdeki bağlantıyı paylaştırmak için de kullanabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    2 cevapta net değil... heralde cevapları 2 farklı görevli yazdı... senin istediğin özellik WISP onun için WISP özellikli cihaz alacaksın... bende WISP ile kullanıyorum mac adresini klonlayıp kullanıyorum... o seçenekte var ve aldığın cihazda o özellik var... 2. eleman yanlış biliyor... kullanım kılavuzunda yazıyor... wan tıkla dinamik mi statik mi seçenek var dinamik seç... sonra wirelless tıkla ağ adını şifreyi gir wds yazan yere tıkla survey çıkacak tıkla kullanacağın modemi seç... şifresini gir şifre tipini sen seçiyorsun... bağlandıktan sonra networke tıkla wana tıkla dinamik seç renew tıkla kaydet... ( modemle veri iletişimi olursa ip bilgileri otomatik doluyor... ) tamamdır... basit ve kullanışlı... günlerce bunun için uğraştım... ve oldu...

• quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

2 cevapta net değil... heralde cevapları 2 farklı görevli yazdı... senin istediğin özellik WISP onun için WISP özellikli cihaz alacaksın... bende WISP ile kullanıyorum mac adresini klonlayıp kullanıyorum... o seçenekte var ve aldığın cihazda o özellik var... 2. eleman yanlış biliyor... kullanım kılavuzunda yazıyor... wan tıkla dinamik mi statik mi seçenek var dinamik seç... sonra wirelless tıkla ağ adını şifreyi gir wds yazan yere tıkla survey çıkacak tıkla kullanacağın modemi seç... şifresini gir şifre tipini sen seçiyorsun... bağlandıktan sonra networke tıkla wana tıkla dinamik seç renew tıkla kaydet... ( modemle veri iletişimi olursa ip bilgileri otomatik doluyor... ) tamamdır... basit ve kullanışlı... günlerce bunun için uğraştım... ve oldu...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar benimde bu ürünle ilgili sorularım var. bu ürünü aldığımda evdeki kablosuz fiber interneti bu ürünle ethernet kablosu aracılığıyla digiturk uydu alıcısına ve televizyona paylaştırabilir miyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: crazy_mulo

arkadaşlar benimde bu ürünle ilgili sorularım var. bu ürünü aldığımda evdeki kablosuz fiber interneti bu ürünle ethernet kablosu aracılığıyla digiturk uydu alıcısına ve televizyona paylaştırabilir miyim ?

Alıntıları Göster
    Değerli Müşterimiz ;

Bağlantınız ile ilgili olarak TL-WR702N Nano Router Cihazını kullanırsanız eğer kablosuz sinyalinizi kabloluya dönüştürüp uydu cihazıyla internet bağlantısını sağlamış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TP-Link Türkiye

Değerli Müşterimiz ;

Bağlantınız ile ilgili olarak TL-WR702N Nano Router Cihazını kullanırsanız eğer kablosuz sinyalinizi kabloluya dönüştürüp uydu cihazıyla internet bağlantısını sağlamış olursunuz.
    arkadaşlar airties rt-102 kablolu modemim var bunu alıp kablosuza çevirebilir miyim interneti.. pc de wi-fi alıcı yok..cepten kablosuz erişim için istiyorum..teknolojiden anlayan arkadaşlar yardım edebilirlermi?
  • Merhaba
    konuyu tekrar hortlatayım, WR-720N ile WPS yi kapatıp WDS yi aktif ederek arkasından A.P. listesinden kablosuz bağlantıyı seçerek kablosuz bağlantıyı, kablolu ve kablosuz olarak kullanabiliyorsunuz. şu anda evimde 2 adet bu şekilde kullanıyorum. tek dikkatimi çeken WAN ışığı sürekli yanıp sönüyor, tahminimce WAN portuna takılı kablo arıyor, bir zararı var mıdır yok mudur bilemem ama kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: imagex

Merhaba
    konuyu tekrar hortlatayım, WR-720N ile WPS yi kapatıp WDS yi aktif ederek arkasından A.P. listesinden kablosuz bağlantıyı seçerek kablosuz bağlantıyı, kablolu ve kablosuz olarak kullanabiliyorsunuz. şu anda evimde 2 adet bu şekilde kullanıyorum. tek dikkatimi çeken WAN ışığı sürekli yanıp sönüyor, tahminimce WAN portuna takılı kablo arıyor, bir zararı var mıdır yok mudur bilemem ama kullanıyorum.
    Yani şimdi arkadaşlarhttp://www.hepsiburada.com/liste/ReviewsProduct.aspx?productId=bd300733&pn=0&sortBy=lastAllTime&c=Bilgisayar&Id=34676&r=0 bu ürün ile kablolu modemden gelen ethernet bağlantısını buna takıp diğer port çıkışlarından yine bir kablo ile masaüstü pc ye aktarabilip ve yine aynı zamanda evin içerisinde kablosuz cihazlar için wifi ağı oluşturabiliyormuyuz ????? access point değilmiki bu cihaz tp-link yetkililerinin açıklamaları kafa karıştırıcı oldu.

• quote:

Merhaba

Hocam merhabalar ben salonda duran modemden wireless olarak 720N' e bağlantı yaptım , yani bir nevi kablosuz bağlantımı bu cihaz ile güçlendirdim . ancak aynı zamanda kablo takıpta kullanmak istiyorum cihazın arkasında bulunan 2 adet lan portuna kablo takınca internet erişimi yok ? bu portlardan nasıl internet elde edeceğim ? bunun için bir ayar var mı acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

Merhaba

Hocam merhabalar ben salonda duran modemden wireless olarak 720N' e bağlantı yaptım , yani bir nevi kablosuz bağlantımı bu cihaz ile güçlendirdim . ancak aynı zamanda kablo takıpta kullanmak istiyorum cihazın arkasında bulunan 2 adet lan portuna kablo takınca internet erişimi yok ? bu portlardan nasıl internet elde edeceğim ? bunun için bir ayar var mı acaba ?

Ip yapılandırman nasıl

• quote:

Orijinalden alıntı: yücel52

quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

Merhaba

Ip yapılandırman nasıl

Alıntıları Göster
    Varolan Kablosuz bağlantıdan, hem kablolu hem kablosuz kullanabilmek için yaptığım ayarlar, imla düşüklüğü yada hatası var ise kusura bakmayın.
    WPS
    WPS Status:Disabled
    Network->WAN
    WAN Connection Type:Static IP
    IP Address:<Modemin ip grubundan farklı bir ip grubu> (Örn: 192.168.6.2)
    Subnet Mask:255.255.255.0
    Default Gateway:<Yeni verilen ip grubuna ait varsayılan ağ geçidi> (Örn:192.168.6.1)
    DNS alanlarını düzenleyebilirsin
    Network->LAN
    IP Address:<Modemin ip grubundun bir ip> (Örn: Modeminin ip adresi 192.168.0.1 ise vereceğin ip 192.168.0.3)
    Subnet Mask:255.255.255.0
    Wireless->Wireless Settings
    SSID1:Modemin wireless adından farklı bir ad (Örn: Modemin wireless adı Ag-1 ise verecegin Ag-2)
    Channel: Modemin wireless kanalı ile aynı kanalda olmalı
    Enable Wireless Router Radio: İşaretli
    Enable SSID Broadcast: İşaretli
    Enable WDS: İşaretli
    SSID(to be bridged): Surveye tıklayarak Modemin wireless dağıtıcısını seçmen lazım burada modemin wireless adı yazmalı (Örn: Ag-1)
    Key type:Modemin wireless şifrelemesi ile aynı olmalı
    Password:Modemin wireless şifresi
    Wireless->Wireless Security
    Burada modemin wireless şifrelemesi ile aynı ayarlar yapılmalı, şifre, şifreleme yöntemi (wep/wpa/wpa2)
    DHCP->DHCP Settings
    DHCP Server:Disable
    -----------------------
    Forward, Security, Parenteral Control, Access Control bunları kapalı yaparsan bence daha iyi çalışır.

• imagex İ kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Eğer doğru anladım ise, WR-720N kullanarak kablosuz olarak aldığı sinyali güçlendirip, aynı anda hem kablosuz hem de Smart TV 'ye kablolu internet çıkışı alabiliyoruz.

Bunun için yapılması gereken setup'ı adım adım ve mümkünse basit dille yazar mısınız.
    Cihazın kullanma kılavuzunda bu şekilde bağlantı için WISP Client Router mod seçilmesi gerekir yazıyor. Ancak bunun için kablosuz servis sağlayıcı gerekiyor.
    Siz bu işi nasıl hallettiniz ?

Teşekkürler,
  • dasarum D kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Bir üstteki mesajımda zaten basit bir dille, sizinde ihtiyacınız olan şekli için kullanım ayarlarını yazmıştım. Koyu ile yazdığım ana menüler, hemen altındakiler ise ilgili menü seçildiğinde açılan sayfada yapılması gereken ayarları yazdım. İnşallah yardımcı olur.
  • imagex İ kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın bu konuda tecrübem az. Dediğiniz şekilde konfigürasyonu yaptım ve cihaz hem wifi hem de Ethernet ten internet vermeye başladı. Çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.