Şimdi Ara

TP-Link TL-WR741ND yüksek ping [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 senedir uydunet internet paylaşımı için kullandığım TP-Link TL-WR741ND router'ın speedtest.net ile yaptığım testlerde yavaşladığını gördüm. Router'ı kapatıp belli bir süre sonra tekrar açınca ping değeri 10ms saniyenin altında geliyor (down ve up değerleri normal) fakat belli bir kullanım sonunda yaklaşık yarım saat gibi ping değeri 750ms.lere ulaşıyor. (down yarıdan az seviyede up neredeyse yok gibi 0.03mb) Formda yaptığım aramalarda net bir şey bulamadım ama Gargoyle yükledim biraz daha performanslı çalıştı ama sonuç yine hüsran oldu. Acaba bu konuda ayar yapmam gereken bir yer var mı yoksa 2 senesini dolduran bu cihazdan artık medet ummamak mı lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varan74 -- 8 Şubat 2015; 17:29:41 >

• Bilgisayarınızdan netstat -a diyerek açık port ve istekleri görebilirsiniz. Bir başka durum ise bilgisayarınızı formatlayıp yeniden kurunuz bakalım bu dediğiniz trafik oluşuyor mu ?

Bir de Tplink tarafında wifi şifrelemeyi değiştirin.QOS devredeyse çıkartınız.
  • Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

Maalesef bilgisayar kaynaklı bir durum değil. Evdeki iki bilgisayar ve mobil cihazlardan da yavaşlık hissediliyor. Wifi sorunu olabilir düşüncesi ile speedtesti hem kablolu hem de kablosuz denedim. Sonuç aynı... Router'ı devre dışı bırakıp modemden tek bilgisayara bağlanınca internet hızında bir sorun olmadığı için geriye bir tek router kalmıştı. QoS 'da kapalı olduğundan varsa bir ayarı onu devreye almak istiyorum yoksa vedalaşacağız emektarla... :)
  • Sorunun ne olduğunu öğrenince sizlerle de paylaşmak istedim.

Türksat arıza router derken router değişikliği ile arıza modem de dedi. Yerinde inceleme yapıldı modem eski bu yüzden Türksat bağlantısı sağlıklı değil dediler :) Yani Türksat eski modemleri temizlemek için yaptığı bir trick olduğu anlaşıldı :)

Kampanyadan ucuz diye çabuk ısınıp kilitlenen wifi sinyali düşük bir modem taktılar. Onun sorununu bozuk dedikleri router ile çözdüm. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.