Şimdi Ara

TP link TL-WR841HP router DESTEK VE DANIŞMA KONUSU (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
2
Favori
11.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yücel52 teşekkür ederim bilgiler için , cihazı farklı yere almak mantıklı , normal modemden 10 taneyle aynı odada uyumak lafı çok rahatsız etti. Ap isolation kapatmanın yanında n değilde sadece g veya ihtiyaca göre sadece b modunda cihaz çok daha uzun mesafe yayın yapıyor.kanal olarak fabrika ayarı 2 olarak gelmişti ,en az kullanılan ve en stabil kanal olduğundan değiştirmedim ancak 2. kanal da arada tv ekranında parazit yapmakta. Televizyondan televizyona değişir tabi.
  • Yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkür ederim. Benim sorunum söyle: ben evde interneti alt daireden gelen internet kablosu ile kullanıyorum modem alt katta. Fakat ben internete wireless şeklinde de bağlanmak istiyorum cep telefonundan internete girebilmek için. Benim Nasıl bir cihaz almam gerek bunu öğrenmek istiyorum. Router mi almalıyım yoksa başka bir cihaz mı? Ayrıca önereceğiniz kaliteli marka varsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gregor0034

Yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkür ederim. Benim sorunum söyle: ben evde interneti alt daireden gelen internet kablosu ile kullanıyorum modem alt katta. Fakat ben internete wireless şeklinde de bağlanmak istiyorum cep telefonundan internete girebilmek için. Benim Nasıl bir cihaz almam gerek bunu öğrenmek istiyorum. Router mi almalıyım yoksa başka bir cihaz mı? Ayrıca önereceğiniz kaliteli marka varsa sevinirim.

TP link TL-WR841HP router sizin aradığınız ürün. gelen kabloyu buna takacaksınız. sonrasında 4 ayrı cihazınıza kablo ile internet ve aynı zamanda wifi kullanma imkanınız var.
  • sacit S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yardımınız için. Peki ben bu dediğiniz cihaz yerine hem modem hem de Router işlevi gören bir modem alsam da işime yarar mı acaba?

• bazı modemlerde router olarak kullanma özelliği var. ancak ikisini aynı anda yapamazsınız. birinden vazgeçeceksiniz. sizin durumunuzda eğer tam randıman almak istiyorsanız böyle düşünceleri kenara atmanızda fayda var. bu ürün sizi memnun edecek merak etmeyin. wifi yayma gücü süper. kesilme vs de yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ahmet_

yücel52 teşekkür ederim bilgiler için , cihazı farklı yere almak mantıklı , normal modemden 10 taneyle aynı odada uyumak lafı çok rahatsız etti. Ap isolation kapatmanın yanında n değilde sadece g veya ihtiyaca göre sadece b modunda cihaz çok daha uzun mesafe yayın yapıyor.kanal olarak fabrika ayarı 2 olarak gelmişti ,en az kullanılan ve en stabil kanal olduğundan değiştirmedim ancak 2. kanal da arada tv ekranında parazit yapmakta. Televizyondan televizyona değişir tabi.

Bu yazıma istinaden normal adsl modem 20dbi 100mw , wr841jp 30 dbi 1000mw , Yani aynı odada 10 tane modemle uyumak değilde buna 20 dbi 30 dbi dönüştürürsek 1.5 modem diyebilirmiyiz, Çünkü normal modemin 1.5 kat daha güçlü sinyali var, 10 tane modemin gücü kadar uzak mesafesi olmadığından bana 1.5 modemle aynı odada uyumak anlamında geliyor.

• quote:

quote:

yücel52 teşekkür ederim bilgiler için , cihazı farklı yere almak mantıklı , normal modemden 10 taneyle aynı odada uyumak lafı çok rahatsız etti. Ap isolation kapatmanın yanında n değilde sadece g veya ihtiyaca göre sadece b modunda cihaz çok daha uzun mesafe yayın yapıyor.kanal olarak fabrika ayarı 2 olarak gelmişti ,en az kullanılan ve en stabil kanal olduğundan değiştirmedim ancak 2. kanal da arada tv ekranında parazit yapmakta. Televizyondan televizyona değişir tabi.

Bu yazıma istinaden normal adsl modem 20dbi 100mw , wr841jp 30 dbi 1000mw , Yani aynı odada 10 tane modemle uyumak değilde buna 20 dbi 30 dbi dönüştürürsek 1.5 modem diyebilirmiyiz, Çünkü normal modemin 1.5 kat daha güçlü sinyali var, 10 tane modemin gücü kadar uzak mesafesi olmadığından bana 1.5 modemle aynı odada uyumak anlamında geliyor.

100 mw lik iki cihaza grid anten bağla bakalım ne kadar mesafeden bağlantı kuracaksın
    Ama 1000 mw iki cihazı bağla ayni anteni kaç km bağlantı kurulacağını sen bile tahmin edemezsin

• Tamam haklısınız, wr841hp = 10 standart modem.
  • quote:

Tamam haklısınız, wr841hp = 10 standart modem.

Hesap kitap olayına çok hakim değilim
    Belkide haklisiniz
    Ama güç olarak uçurum olduğunu belirteyim

• yücel52 kullanıcısına yanıt
    Bu cihazın özelliklerinde windows 8 veya 8.1 demiyor , bu cihazı windows 8 e kuramıyor muyuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sa ve as

Bu cihazın özelliklerinde windows 8 veya 8.1 demiyor , bu cihazı windows 8 e kuramıyor muyuz ?

cihazın işletim sistemiyle alakası yok
    istediğiniz gibi kullanabilirsiniz
    Önecelikli olarak cevabınız için teşekkür ederim , Mantıki olarak öyle ancak cihazın satıldığı sitelerde , destelediği işletim sistemleri yazmışlar Win7 /Vista/Xp vs. Windows 8 olmayınca işkillendim biraz , kurulum olarak herhangi bir driver cd si çıkmıyor mu içinden nasıl kuruyoruz bunu fişe tak çalıştır mı ? Cahilim biraz kusura bakmayın yardımcı olursanız sevinirim :)
  • quote:

Önecelikli olarak cevabınız için teşekkür ederim , Mantıki olarak öyle ancak cihazın satıldığı sitelerde , destelediği işletim sistemleri yazmışlar Win7 /Vista/Xp vs. Windows 8 olmayınca işkillendim biraz , kurulum olarak herhangi bir driver cd si çıkmıyor mu içinden nasıl kuruyoruz bunu fişe tak çalıştır mı ? Cahilim biraz kusura bakmayın yardımcı olursanız sevinirim :)

Os desteği cd den çıkan utility programı içindir büyük ihtimal

Cd vs ile işiniz yok

Web tarayıcısı üstünden cihazınızi istediğiniz gibi yapılandırabilirsiniz

Işletim sistemine takılmayın

Hocam ,sizi de uğraştırdım kusura bakmayın , bir sorum daha olacak . Bu cihaz modem olarak kullanılabiliyor mu ? Yoksa ayrı bir modemim olmadan bu cihazı kullanamam mı ? Çünkü bu üründe modem yazmıyor , router yazıyor kafamı çok karıştıran bir soru cevaplarsanız sevinirim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 31 Mayıs 2017; 16:43:32 >
  • quote:

Hocam ,sizi de uğraştırdım kusura bakmayın , bir sorum daha olacak . Bu cihaz modem olarak kullanılabiliyor mu ? Yoksa ayrı bir modemim olmadan bu cihazı kullanamam mı ? Çünkü bu üründe modem yazmıyor , router yazıyor kafamı çok karıştıran bir soru cevaplarsanız sevinirim .

cihazı direk direk modem olarak kullanamzsınız
    adsl veya vdsl sonlandıramaz
    ama üstündeki wan portu teorik olarak gerçek fiberi sonlandırsada (rj45) türkiye şartlarında iss lerin uyanıklığı sayesinde bu bile mümkün değil
    özetle önünde çalışan bir modem şart
    Peki mevcut modemimin arkasında ki ethernet çıkışını bu cihaza bağlayıp direk kullanabiliyor muyum ? İnternette ki tanıtım videosunda modemin ethernet çıkışını bu cihaza bağlayarak cihazın altında ki password ile kullanabileğimizi söylüyor , doğru mu bu ? ( MODEMİM ZyXEL MARKA )

Yani bu cihazı alıp , fişe bağlayıp , ardından mevcut ZyXEL marka modemimin ethernet çıkışını bu cihaza bağlayıp. Hem wireless hemde cihazın arkasında ki 4 portluk ethernet ile kullanabiliyor muyum ? Herhangi bir kurulum yapmadan .
  • quote:

Peki mevcut modemimin arkasında ki ethernet çıkışını bu cihaza bağlayıp direk kullanabiliyor muyum ? İnternette ki tanıtım videosunda modemin ethernet çıkışını bu cihaza bağlayarak cihazın altında ki password ile kullanabileğimizi söylüyor , doğru mu bu ? ( MODEMİM ZyXEL MARKA )

Yani bu cihazı alıp , fişe bağlayıp , ardından mevcut ZyXEL marka modemimin ethernet çıkışını bu cihaza bağlayıp. Hem wireless hemde cihazın arkasında ki 4 portluk ethernet ile kullanabiliyor muyum ? Herhangi bir kurulum yapmadan .

Bir kaç ayarla cihazı hem kablosuz hemde 4 port kablolu şekilde kullanabilirsiniz

Benim merak ettiğim kısım ve soruda da sorduğum kısım , mevcut modemimin arkasında ki ethernet çıkışını mı bağlıyoruz bu TP link TL-WR841HP router'a ?
  • quote:

Benim merak ettiğim kısım ve soruda da sorduğum kısım , mevcut modemimin arkasında ki ethernet çıkışını mı bağlıyoruz bu TP link TL-WR841HP router'a ?

Evet aynen dediginiz gibi

Tamamdır hocam, tekrardan teşekkür ederim .
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.