Şimdi Ara

Tp-Link TL-WR941ND neti düşürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi.TL-WR941ND access point aldık.Amacımız birinci katta olan kablosuz bağlantımızı ikinci ve üçüncü kattada kullanmaktı.Ancak şöyle bir sorun oldu.Modem olarak ttnet in verdiği exper ewm modem i kullanıyorum.ikinci kat a bir kablo çektim.accesspoint i de oraya yerleştirdim.kablosuz bağlantıyı kurduk.internet var.Buraya kadar her şey tamam.Ancak accesspoint i kurduğum şu 3 günden beri net gidip gelip duruyor.Artık sinirden balkona fırlatacak dereceye geldim.Şöyle bir şey fark ettim.Accesspoint e çektiğim ağ kablosunu kesince internette herhangi bir sorun kalmıyor düşme diye bir şey kalmıyor.Ama accesspoint e ağ kablosunu takıp interneti kablosuz dağıtmaya başlayınca yine gidip geliyor.Gidip geliyor derken şöyle anlatayım.Modem den dsl sinyalini koparmıyor.Sadece anlık olarak neti kesiyor.Şöyle bir şey denedim modem ve accesspoint in ip leri aynı.İkiside 192.168.1.1.accesspoint in ip değiştiriyorum.bu seferde bağlanıyoruz ama interneti dağıtmıyor.3 gündür araştırma yapıyorum.Daha elle tutulur gözle görülür bir şey elde edemedim.Sesli konuşma için kullandığım ventrillo da devamlı gidip geliyor.ventten düşüyor yine bağlanıyor.Online oyun oynuyorum.Onda da aynı şekilde direk disconnect.Ve internet bağlantısı koptuktan bir kaç sn sonra geri geliyor.Bu konu hakkında bir fikri yada çözümü olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlar sa çok minnettar olurum.

• Aldığınız ürün access point router! Modemden çıkan kablou tp linkin hangi portuna bağladınız?
  • accespoint i sıfır almadım bir arkadaşımdan aldım kullanmıyormuş sadece cihazı ve fişini verdi.çektiğim ağ kablosunu da direk olarak lan portlarından birine bağladım.ip değiştirdim bir değişiklik olur belki diye ama.malesef.bağlanıyorum ama net yok bu seferde.
  • Aletiniz bir router olduğundan lan portundan IP dağıtmaya çalışır. Dolayısıyla iki DHCP aynı network üzerinde çalışmaz ve yaşadığınız sorunlar oluşur.

TP linkin DHCP sini kapatın!
  • bu arada şunu da belirteyim istedim.alt kattaki modem i hem kablolu hemde kablosuz olarak kullanıyorum.üst katta da aynı şekilde accespoint ile kablosuz bağlantı ve bir swich ile masa üstüne bağlı.yada şöyle söyleyelim.altkattan modemden çektiğim ağ kablosunu swich e taktım.swcih den hem masa üstüne hemde accesspoint e birer ağ kablosu daha taktım.masa üstü ve laptop u ayrı odalarda kullandığımdan dolayı.bunlarla ilgili sıkıntı olurmu acaba diyorum ama.accesspoint e taktığım ağ kablosunu takınca nette sorun olmuyor.ama bu seferde kablosuz bağlantıdan mahrum kalıyoruz

• menülerde dhcp olduğunu gördüm disable yaptım değişen bir şey yok
  • yokmu arkadaşlar bu accesspoint i kablosuz modemle kullanan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun şimdilik halloldu.Yardımlarından dolayı nacer e teşekkürler
  • sorunu nasıl çözdünüzş onu yazabilir misiniz?
  • TP-link'in DHCP'sini kapatmakla sorun çözülmez. Siz modemden gelen kabloyu AP'nin yanlış portuna bağlamışsınız. Oradaki herhangi bir ethernet portuna değil WAN portuna bağlamanız gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turani07

Sorun şimdilik halloldu.Yardımlarından dolayı nacer e teşekkürler

Sorunu nasıl çözdünüz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

quote:

Orijinalden alıntı: turani07

Sorun şimdilik halloldu.Yardımlarından dolayı nacer e teşekkürler

Sorunu nasıl çözdünüz?

ben de aynı modeli aldım anlatırsanız seviniriz
  • sorularına cevap arayan arkadaşlar sorunlarını çözdükkten sonra buraya yazsalar başka insanlarda bundan faydalanır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.