Bildirim
^^TP-LINK WA5210G OLANLAR İÇERİ CİHAZI PORTLUYORUZ(AIROS YÜKLEME)^^ (5. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
hocam öncelikle ellerinie sağlık kurdum çalıştırdım ancak iki küçük sorunum var birincisi bağlanmak istediğim ağa çok iyi bağlanmama rağmen internete erişemiyorum. her türlü ayarı denedim bağlanmada sıkıntı yok ama bridge modunda bir sıkıntı var bu da beni ikinci soruna yönlendirdi. sitede şu linkte 8mb lik versiyonu olan bir frimware var uyumlu olur mu yoksa sıkıntı mı çıkarır. sizin verdiğiniz linkteki frimware i kurdum sorun düzelmedi. teşekkürler iyi çalışmalar
8 mb lik link :
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlygodforgives -- 25 Eylül 2017; 20:8:33 >
-
Hayır hocam bu uyumlu değil. Sabit ip'yi sadece ayarlamalarda kullanıp sonrasında otomatik ip olarak çeviriyor musunuz? -
hocam sorun çözüldü ama tam olarak nasıl çözüldü anlamış değilim pek çok denememe rağmen karşı ağa bağlanıp eterneten karşı ağın internetini alamadım hatta modemi ipscannerle görüyorum pcleri görüyordum hatta ilk survey denemelerimde çok az ağ buluyordu bulduğu ağlar arasında benim modemim de olmasına rağmen çekim gücü hiç yok gibiydi bir kaç denemeden sonra kendiliğinden her iki sorun da giderildi. kesşke biraz daha gelişmiş bir rom u da olsaydı da onu kullanabilseydik ama buna da şükür TPlink çekilecek bir şey değil de uygun diye seçmiştim çok iyi oldu bu yazılım -
hocam birde airos protlanabilen cihazların listesi var mı elinizde ben başka bir tplink cihaza portlanmış halini gördüm ama nasıl yapıldığını söylememişler. ( TP-LINK TL-WR941ND ) bir de ondaki yazılım airos rocketti sanırım ve biraz daha kapsamlıydı. bunu sormamdaki amaç ubiquiti cihazlar çok stabil ama pahalı bulabildiğim cihazlarla fiyat performans olarak kullanabileceğim pek çok ağ ürünü olabilir. sadece konu hakkında yeteri kadar bilgim yok.
https://www.youtube.com/watch?v=MojKc_R1lkM&t=30s -
Tp link 5110g tam hatırlamıyorum 400mw gücünde tek antenli cihaza da ubnt nanostation 2 fw si yüklenebiliyor.
cihazın kendi bios çipi 2 mb netten tr de var. winbond 25Q32bv 4 mb bios çipi alıp eprom programmer ile direk ubnt nin bin dosyasını yazdırıp cihaza takınca 5110g de ubnt nin nimetlerinden yararlanmaya başlıyor. bence 5110g hepsinden daha stabil. tek anten çıkışı var ve istediğimiz anteni bağlayabiliyoruz. 5210g dede anten çıkışı olmasına rağmen yapısal verimlilik sorunlarından dolayı taktığımız antenden tam verim alamıyoruz. -
videodaki TP-LINK TL-WR941N cihaz benim dediğim yöntemle bios çipini söküp direk olarak eeprom programmer ile yazdırılıp kullanılabiliyor. buarada önemli olan nokta wifi çipsetinin uyumu. AR2316 ise örnek ubnt de aynı çipi kullanan cihazın yazılımı uyuyor.
videoda 1000mw yazıyor, buna aldanmayın rocket m2 1000mw doğrudur ama çıkışında amfi vardır. yazılım attığı cihaz TP-LINK TL-WR941N eirp limitleri gereği 17 -20 dbm yani max 100mw gücündedir. yani çıkış sinyalini yükseltecek amfi yoktur. çıkış gücünün nimetlerini mesafe arttıkça ve araya engeller girdikçe daha net anlarsınız. yakın mesafede birebir görüşlerde pek bir anlam ifade etmiyor.
ama şuda bir gerçek ki ubnt yazılımını kurduğunuz cihaz mutlaka daha stabil olacaktır. tp link'in kendi yazılımı özellikle bu cihazlarda çöp. -
ubnt'nin hangi yazılımı ile kullandığına bakılmalıdır.
5210G ubnt yüklemeyi tavsiye etmiyorum.Birkere Universal-Reparter moduna elveda dersiniz.2. son kullanıcı için kurulumu zordur.
Her ne kadar yazılımını tırtda olsa birkez ayarlandı mı ömürlük götürür.5210G'de en büyük sıkıntı reparter modunda WEP şifreleme kullanılamamasıydı.7210N ile onuda aşmışlardı.
Yazılımı iyi olan cihazlarıda gördük CPE210 olumlu yorumlara aldanarak aldım yazılımı şöyle iyi, böyle iyi diye
Sonuç hüsran.Abartmıyorum 200 küsür tl'ye aldığım cihaz usb wifi'lerden hallice çekim gücü var.5210G'ye nazaran 3'TE 1 oranında çekim gücü var.Arka odadaki modeme bile 5210g bağlanırken ,bu CP210 birebir görüşte nerdeyse bağlanamıyor.Mesafede 50 metre civarı.Zaten 240 küsür tl'ye satılan bir cihazın 180 TL kadar düşmesinden belli bir yamukluk olduğu.
Bir cihaz alacak olsam 5Ghz bandı olmadığı sürece 7210N'den şaşmam. Yemişim yazılımı isterse CMD ekranından ayarlansın .Sinyal basamadığı sürece ne edeyim Airos,Ubnt'yi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 18 Kasım 2017; 21:11:18 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: victerorr
Tp link 5110g tam hatırlamıyorum 400mw gücünde tek antenli cihaza da ubnt nanostation 2 fw si yüklenebiliyor.
cihazın kendi bios çipi 2 mb netten tr de var. winbond 25Q32bv 4 mb bios çipi alıp eprom programmer ile direk ubnt nin bin dosyasını yazdırıp cihaza takınca 5110g de ubnt nin nimetlerinden yararlanmaya başlıyor. bence 5110g hepsinden daha stabil. tek anten çıkışı var ve istediğimiz anteni bağlayabiliyoruz. 5210g dede anten çıkışı olmasına rağmen yapısal verimlilik sorunlarından dolayı taktığımız antenden tam verim alamıyoruz.
hiç denedin mi
bin doasyası derken neyi kastediyorsun? -
bin dosyası işte eeprom programlıyoruz. mini pro ve winbond 25q32bvsig bios çipi lazım 4mb en az -
selamlar, birkez ayarlandı mı ömürlük götürür. buraya katılmıyorum ne yazık ki. yüzlerce tp link cihazı kurdum uzun vadede hep hüsrana uğrattı beni. dış cepe acces pointleri için konuşuyorum. gerçi mr-3420 var bende ona da bıktırdı diye ram takviyesi yapıp dd-wrt kurdum. Allah size sabır vermiş ne söyleyim başka. -
quote:
Orijinalden alıntı: victerorr
selamlar, birkez ayarlandı mı ömürlük götürür. buraya katılmıyorum ne yazık ki. yüzlerce tp link cihazı kurdum uzun vadede hep hüsrana uğrattı beni. dış cepe acces pointleri için konuşuyorum. gerçi mr-3420 var bende ona da bıktırdı diye ram takviyesi yapıp dd-wrt kurdum. Allah size sabır vermiş ne söyleyim başka.
Doğru ilk zamanlarda çok zorlanmıştım ama sonradan ince ayarları araştırarak, kanal vs kavramlarını öğrenince 2012'den, 2017'ye kadar kesintisiz kullandım
(Zaten ayarların yedeği vardı ,olası ters durumda geri dönüyordum).
Şahsen severim ben özellikle 7210N'yi.
Hani deseki birisi "Bende 7210N var CPE210 ile birebir takasa ede bilirmiyiz" diye koşa koşa verir,7210N'yi alırım.
Tplink cihazlar arasında(modemelrde dahil)Kullandığım nen kötü outdoor makinedir CPE 210
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 23 Kasım 2017; 12:56:28 >
-
hocam ben de air os yükledim şu zamana kadar herhangi bir sorun görememiştim ancak havalar soğuyup etrafta sinayal sayısı artınca kopmalar ve bağlantı sorunları yaşamaya başladım usb cihaz kullanıyorum ancak onda da uzatmalı kablo olmasından dolayı devamlı kopma oluyor. 5210g nin yanında bir de 7210n inim var onu taksam sonuç nasıl olur son olarak 7210 nlerin kullanımı biraz sıkıntılı anten ayarları ve wifi kurulumu yapmak biraz zor olabiliyor client kurulum yaparken dikkat etmem gereken bir konu var mı. -
quote:
Orijinalden alıntı: onlygodforgives
hocam ben de air os yükledim şu zamana kadar herhangi bir sorun görememiştim ancak havalar soğuyup etrafta sinayal sayısı artınca kopmalar ve bağlantı sorunları yaşamaya başladım usb cihaz kullanıyorum ancak onda da uzatmalı kablo olmasından dolayı devamlı kopma oluyor. 5210g nin yanında bir de 7210n inim var onu taksam sonuç nasıl olur son olarak 7210 nlerin kullanımı biraz sıkıntılı anten ayarları ve wifi kurulumu yapmak biraz zor olabiliyor client kurulum yaparken dikkat etmem gereken bir konu var mı.
7210N kurulumu biraz sıkıntılımıdır evet.Bu cihazı kullanmayı seven tek benim herhalde.Muhtemelen bu serileri sinyal kirliğinden çok fazla etkileniyor.Haliyle kalabalık şehirlerde verim alınamıyor.
5210G kurdugum sıralarda 300 metre mesafe çevre yolundan NOKIA N95 cihazımla internete girerdim hey gidi günler.
Az önce bir abimizin 7210N ile kurulumunu yaptım.Zaten milletin ayılıp bayıldıgı CPE-210'dan ben nefret ederken, 5210g, 7210N'ye ben seviyorum gariplik bende sanırım:)
Ama CPE-210 asla kimseye tavsiye etmem ,Tplink için utanç cihazlarından birtanesidir.Outdoor cihaz üreteceksin eski nesil makinaların sinyal gücü bakımından yanına yaklaşamayacak.İsterse NASA OS olsun üzerinde sinyal basamayan makinayı ne yapayım.
sorunuza gelecek olursak,şimdiye kadar böyle yapmamanız hata
7210N 'yi karşıya takıp ,5210G "Cilient" modunda ayarlayabilirsiniz.Dikkat etmeniz gereken kanallar kesinlikle aynı olmalıdır.Farkı olursa bağlanır mı evet bağlanır ama kopma düşme yaşayabilirsiniz
yada illaki cilinet kullanacağım derseniz 7210N karşıya modemden kablo ile bağlayıp"Reparter" yaptırıp AirOS'lu 5210g ile bağlayabilirsiniz.Çok seçeneğiniz var.
AirOS'lu 5210G cilient kurulumu yapmadım.Ancak.hiç biri çalışmazsa 7210N ile yine beğenilmeyen"UNIVERSAL REPARTER" modunda çalışacagını düşünüyorum.Yinede de daha fazla yardımcı olamayacağım .Bilen ustalar bizide bilgilendirirse sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 25 Aralık 2017; 13:16:31 >
-
Cihazı portlayıp, bridge modunda kullanan var mıdır? Elimde iki adet tp link 5210g var ikiside 7 senedir point to point (bridge) modunda çalışıyor. (işyeri-ev arasında 250m) İşyerindeki cihaz kablo sağlam olmasına rağmen kopmaya başladı. İkisinide portlayıp denemek istiyorum. -
Vakti zamanında airos yazılım yükleyip, hala sorunsuz kullanan var mı? Ben de 5210g cihaza yüklemek istiyorum. -
4 yıldır sorunsuz client modunda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben sadece alıcı yada verici olarak kullanacam. Repeater özelliği lazım değil. Yazılım atacağım zaman size bazı konularda danışacam. Bu arada o ping pencerelerini açmaya gerek var mı? Direk yazılım yüklesek olur mu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Direk olur ping denemeye gerek yok
Sadece sabırlı ol
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5210g başarıyla yükledim. 5210g yi kablosuz verici olarak kullanacam. Access point seçmem gerek dimi. Başka yapmam gereken bir şey var mı? Modem ip si ile 5210g ip si aynı mı olması lazım?quote:
Orijinalden alıntı: Diamondx
Direk olur ping denemeye gerek yok
Sadece sabırlı ol
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X