Şimdi Ara

^^TP-LINK WA5210G OLANLAR İÇERİ CİHAZI PORTLUYORUZ(AIROS YÜKLEME)^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
7
Favori
16.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle fark edip etmeyeceğini soranlar olacaktır. Üniversitenin internetini kullanmak için bu cihazı aldım. Ne kadar uğraştıysam stabiliteyi sağlayamadım(tp-link in yayınladığı son firmware'yi kurdum fayda etmedi), hatta iade etmeyi dahi düşündüm. İnternette gezerken airos yüklenebildiği ile ilgili bilgiye ulaştım, araştırdım ve yüklemeye karar verdim. Yaptığı işlem cihazınızın yazılımını NanoStation2-Ubiquiti'nın yazılımı ile değiştiriyor. Sonuç yüklemeden önce 80kb/s,90kb/sn ile indirme yapabiliyordum ve sürekli bağlantı kopuyordu. İşlem sonrasında bağlandım kopma hiç yok ve indirme hızım 2.3 MB/sn stabil

Önemli NOT: Bu işlem cihazı garanti dışı bırakmaktadır. İşlemleri aşama aşama yaparsanız hiç bir sorunla karşılaşmazsınız, yine de sorumluluk size ait.

İhtiyacınız olan tüm dosyaları aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. İşlem tamamen ücretsizdir

http://www.mediafire.com/file/v4b9377isgpxkxd/tempe_rasa_ubi.zip/file

Videoya alternatif yazılı kurulum:

Üstteki işlem ile ubnt yazılımını yükledikten sonra bu dosya ile ubnt'nin en güncel firmware'sine geçiş yapabilirsiniz(direkt ubnt arayüzünden):
    www.ui.com
    Ubiquiti - Democratizing Professional Network Technology
    https://www.ui.com/download/airmax-legacy/nanostation/default/xs2ar2316v40450741507241340bin

Dosya adı: XS2.ar2316.v4.0.4.5074.150724.1340.bin

Nasıl yapılacağı hakkında anlatım(ben de bu anlatımı takip ederek sorunsuz yükledim)

İşlem sonrasında indirme hızı:

^^TP-LINK WA5210G OLANLAR İÇERİ CİHAZI PORTLUYORUZ(AIROS YÜKLEME)^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 19 Eylül 2019; 17:5:11 >

• bunu duymak güzel ama tırsıyorum cok ugrastım 5210g ye sakata gelmeyeğimi bilsem hemen yapacam. birde ubiguiti him kullanmadım . acaba sıkıntı cıkarsa tekrar geri donuş mümkünmü acaba.
  • Tp linkin yazilim tarafinin ne kadar zayif oldugunun kaniti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oysho

bunu duymak güzel ama tırsıyorum cok ugrastım 5210g ye sakata gelmeyeğimi bilsem hemen yapacam. birde ubiguiti him kullanmadım . acaba sıkıntı cıkarsa tekrar geri donuş mümkünmü acaba.

geri dönüş mümkün değildir

• 27dbm'de kullanabiliyor musun?
    Keşke wa7210n içinde böyle bişey olsa...
  • Geri dönüş nasıl mümkün olmuyor ki? Sonuçta yazılım değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Archelot

Geri dönüş nasıl mümkün olmuyor ki? Sonuçta yazılım değil mi?

benim bildiğim kadarıyla yok hocam

• En güncel firmware:
    www.ubnt.com
    Ubiquiti - Simplifying IT
    http://www.ubnt.com/download/?group=nanostation

NOT: Download'a basıp indirip ardından ubnt arayüzünden direk güncelleyebilirsiniz

Yukardaki hızı almak için yaptığım ayarlar

^^TP-LINK WA5210G OLANLAR İÇERİ CİHAZI PORTLUYORUZ(AIROS YÜKLEME)^^^^TP-LINK WA5210G OLANLAR İÇERİ CİHAZI PORTLUYORUZ(AIROS YÜKLEME)^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 15 Kasım 2014; 7:28:54 >

• wa-5210G V1 -

güzel çalıştı, çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MDK -- 1 Şubat 2015; 13:39:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

En güncel firmware:
    www.ubnt.com
    Ubiquiti - Simplifying IT
    http://www.ubnt.com/download/?group=nanostation

NOT: Download'a basıp indirip ardından ubnt arayüzünden direk güncelleyebilirsiniz

Yukardaki hızı almak için yaptığım ayarlar

^^TP-LINK WA5210G OLANLAR İÇERİ CİHAZI PORTLUYORUZ(AIROS YÜKLEME)^^^^TP-LINK WA5210G OLANLAR İÇERİ CİHAZI PORTLUYORUZ(AIROS YÜKLEME)^^

sayfaları tek tek görebilirmiyiz?
    ara yüzü güncellemedim,
    ömenli bir değişiklik yoksa
    gerekte yok zaten

birde bu service sekmesinde işaretli şıklar var
    mesela FLYMON CLIENT, SSH SERVER, DEVICE DISCOVERY
    bunlar gereklmi ne için ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MDK -- 1 Şubat 2015; 13:57:14 >

• arkadaşlar konuyu yeni gördüm. oldukça ilgilimi çekti. bende de 5210 var ve bir türlü stabil çalıştıramadım. sürekli kopmalar oluyor. baglandığım ağ benim 2 kat altımda ve 5210 ile aynı hizdalar. cihazı balkona koydum. cat5 kabloyu cat6 ile değiştirdim. kablo boyu 8 mt. baglanmada sorun yok, ama download upload yerlerde sürünüyor. internet hızı 1,5 mbps. youtube yi bile açmıyor. 20 dbi ile baglanma ma rağmen.

elimden çıkarmayı bile düşünüyorum. şayet bu yazılım gerçekten iş görüyorsa. lütfen bir dönüş yapın. bu yazılım ile sadece repear moddamı baglanıyoruz. cliend modda bağlanamıyormuyuz. birde bu yazılımdan orjinal yazılıma dönüş yapabiliyormuyuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prozem

arkadaşlar konuyu yeni gördüm. oldukça ilgilimi çekti. bende de 5210 var ve bir türlü stabil çalıştıramadım. sürekli kopmalar oluyor. baglandığım ağ benim 2 kat altımda ve 5210 ile aynı hizdalar. cihazı balkona koydum. cat5 kabloyu cat6 ile değiştirdim. kablo boyu 8 mt. baglanmada sorun yok, ama download upload yerlerde sürünüyor. internet hızı 1,5 mbps. youtube yi bile açmıyor. 20 dbi ile baglanma ma rağmen.

elimden çıkarmayı bile düşünüyorum. şayet bu yazılım gerçekten iş görüyorsa. lütfen bir dönüş yapın. bu yazılım ile sadece repear moddamı baglanıyoruz. cliend modda bağlanamıyormuyuz. birde bu yazılımdan orjinal yazılıma dönüş yapabiliyormuyuz.

aynı sorun bende de vardı. 60 mt mesafese modeme client modda kablosuz bağlanıp, kablo ile masaüstü pc de kullanıyordum. hız testi yaptığımda 0,80 mbit sonuç alıyordum, yani 1 mbiti bile görmüyordu. normal indirme hızım 110kb/s ancak görüyordu. yazılım güncelledim, ne yaptımsa nafile. usb üzerinden bağladığım baika bir cihaz vardı onunla aynı modeme bağlanıp hız testi yaptığımda sonuç 2,98 mbit civarında çıkıyordu. (normal hızım 8 mbite kadar destekliyor. akk den dolayı 3 mbite düştü) cihazda bir sıkıntı olduğu belliydi. sonra burdaki konuyu gördüm. yapsam mı yapmasam mı kararsız kaldım. sonuçta cihaz tamamen kullanılamaz hale de gelebilir. ama cihazı bu kadar kötü performansta kullanmak da istemiyordum. yukarıda verilen dosyaları indirdim ve videoda anlatılan talimatları sırayla uyguladım, yazılımı yükledim. sonra yazılımın yazılımın güncel olanı varmış onu indirip yükledim. airos arayüzüne yabancı olduğum için ayarları yapmak biraz zamanımı aldı. SONUÇ: şuan hız testimin sonucu 3,02 mbit görünüyor, normal indirme hızım 340 kb/s yani bugüne kadar tplink bana işkence yapıyormuş. resimlerden de bu anlaşılıyor zaten.

eğer talimatları uygularsan hatasız yükleme yapıyor. sonra sen kendine uygun ayarları yapıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi admestos -- 26 Şubat 2015; 12:20:09 >

• Güncellendi
  • airos da mac adresi değiştirebiliyor muyuz?
    malum iki cihaz karşılıklı. bunu iki cihaza da yükleyince aynı mac adresi atıyor değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: admestos

quote:

Orijinalden alıntı: prozem

arkadaşlar konuyu yeni gördüm. oldukça ilgilimi çekti. bende de 5210 var ve bir türlü stabil çalıştıramadım. sürekli kopmalar oluyor. baglandığım ağ benim 2 kat altımda ve 5210 ile aynı hizdalar. cihazı balkona koydum. cat5 kabloyu cat6 ile değiştirdim. kablo boyu 8 mt. baglanmada sorun yok, ama download upload yerlerde sürünüyor. internet hızı 1,5 mbps. youtube yi bile açmıyor. 20 dbi ile baglanma ma rağmen.

aynı sorun bende de vardı. 60 mt mesafese modeme client modda kablosuz bağlanıp, kablo ile masaüstü pc de kullanıyordum. hız testi yaptığımda 0,80 mbit sonuç alıyordum, yani 1 mbiti bile görmüyordu. normal indirme hızım 110kb/s ancak görüyordu. yazılım güncelledim, ne yaptımsa nafile. usb üzerinden bağladığım baika bir cihaz vardı onunla aynı modeme bağlanıp hız testi yaptığımda sonuç 2,98 mbit civarında çıkıyordu. (normal hızım 8 mbite kadar destekliyor. akk den dolayı 3 mbite düştü) cihazda bir sıkıntı olduğu belliydi. sonra burdaki konuyu gördüm. yapsam mı yapmasam mı kararsız kaldım. sonuçta cihaz tamamen kullanılamaz hale de gelebilir. ama cihazı bu kadar kötü performansta kullanmak da istemiyordum. yukarıda verilen dosyaları indirdim ve videoda anlatılan talimatları sırayla uyguladım, yazılımı yükledim. sonra yazılımın yazılımın güncel olanı varmış onu indirip yükledim. airos arayüzüne yabancı olduğum için ayarları yapmak biraz zamanımı aldı. SONUÇ: şuan hız testimin sonucu 3,02 mbit görünüyor, normal indirme hızım 340 kb/s yani bugüne kadar tplink bana işkence yapıyormuş. resimlerden de bu anlaşılıyor zaten.

eğer talimatları uygularsan hatasız yükleme yapıyor. sonra sen kendine uygun ayarları yapıyorsun.

yazılımı yükledim, gerçekten makine süper oldu. gelen sinyali router ile eve dagıttım, hız 7-8 mbit den aşagı düşmüyor. süper oldu.

• prozem P kullanıcısına yanıt
    aynen söylediğin gibi hocam. bende kullanmadığım kablosuz modem vardı onu AP çevirdim, şimdi evin her yerinde rahatlıkla girebiliyorum ve hız da dediğiniz gibi 7-8 mbitten aşağı düşmüyor.
  • 4 yıllık 5210G sakata gelmeye başladı yaşlandı artık yanlız ben universal reparter modunda kullanıyorum hem kablolu + hem kablosuz bu şekilde masaüstü bilgisayara net bağlayabiliyorum.Bu yazılımda kablolu+kablosuz net özelliği varmı?
  • Güncellendi
  • kusura bakmayın wa7210 için böyle bir imkan var mı? bilgisi olan ?
  • yılların yorgunluğunu hissetirmeye başlayan wa5210g ye attım airos firmwareyi cihaz kendini ubiquiti sanıyor,

performansı ve stabilitesi ubnt, tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.